Modelu nie kupuje się dla ładnym opon czy karoserii, tylko dla konstrukcji która musi możliwie najlepiej funkcjonować i być niezawodna. Obydwa podane przez Ciebie modele są kiepskie. HSP jak to hsp, kiepskie materiały, kiepski montaż, kiepskie silniki. Natomiast Bullet nazywany jest najgorszym modelem jaki wyszedł spod znaku HPI.
Dlaczego uwziąłeś sie na tylko te modele? MrMaku podał bardzo fajne podwozie z niezłym silnikiem GO, prawdziwa solidna konstrukcja 1/8. Może na obrazku tego nie widać ale w bezpośrednim porównaniu Bullet jest po prostu mały. Nie patrz na zdjęcia tylko na wymiary.
Co do Ansmanna-w ręku nie miałem, jest to typowa marka sprzedające modele dla początkujących. Plusem jest oficjalny dystrybutor-sundragosa.pl, minusem mała renoma marki i małe zainteresowanie co nie pozwala stwierdzić jak się sprawują.
Jeszcze mogę polecić mało znaną ale z dużym zapleczem części markę GS Racing. Puki nie kupiłem ich podwozia, myślałem że to jakiś szajs, tymczasem konstrukcja i tworzywa to zdecydowanie wyższa półka niż HPI, HSP itp. Części w Polsce jest mnóstwo a ceny modeli na poziomie Castera. Konstrukcja przemyślana, porównywalna z konstrukcjami zawodniczymi (ograniczniki wychylenia wahaczy, pełno regulacji zawieszenia, mocowanie transpondera-to świadczy o zawodniczych aspiracjach modelu, w końcu modele tej marki w latach 2004-2005 wygrywały większość rozgrywanych zawodów)). Plusem jest także pełen zestaw startowy dawany do modeli(grzałka, butelka, klucze itp). Wystarczy dokupić termometr, paliwo i można jeździć