Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 6:05 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: So kwi 21, 2012 10:00 pm 

O do niedawna jeszcze miałem dwa e- revo 1 z MMM 2200 a 2 z MMM 1580KV zostawiłem sobie ten 2 i powiem tak jeszcze nigdy nić powarznie nie uszkodziłem jedynie końcówki drąszków zawieszenie przy skokach i jeden słupek przedniego rockera ale to przy skoku z ok 3.5m na jedno koło z londowaniem na płaskie ani nie ukreciłem wałka a napęd mam poterzny fakt jakość wykonania jest nisza niż w modelach zawodniczych (mam RC8B ) ale niema az takiej tragedi poprostu jerzdze z rozwagą bo bez tego nawet zawodnicze podwozie morzna rozwalić w 5 min pozatym ceny czesci i ich dostępność to duża zaleta

Było
Traxxas
E-REVOMMMneu1717 1580kv6s2p 123
E-REVOMMMneu1515 2200kv4S2pA123
Revo2,5
Tamiya
CC-01Pajero
Twindetonat
TrailMasterMT
PredatorP240

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So kwi 21, 2012 10:13 pm 

Emaxx jest mniej uniwersalny i mimo wielu kompatybilnych części z erevo jest to inny model. Największą zaletą revo jest zawieszenie i duża możliwość jego regulacji (pomijam wygląd, który moim zdaniem jest znacznie lepszy od maxxa ;) ) Emaxx jest bardziej wywrotny i lepiej przemyśl zakup, mimo tego, że cena dość atrakcyjna, żebyś później nie żałował.
Ja też kiedyś miałem dylemat emaxx vs erevo i zawieszenie + wygląd wygrało ;)

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: So kwi 21, 2012 10:33 pm 

Mnie także E-revo bardziej się podoba (a już do tego jeepa to już wogóle nie ma co porównywac;))w tej aukcji kusi mnie stan bo auto wygląda jak nowe i to jest ogromny atut, gdyby to było duże e-revo w takiej cenie na szczotce, już bym je kupił, ale niestety zawsze musi być coś nie tak;)
ps również czytałem że e-maxx nie jest tak stabilny w zakrętach jak e-revo ale chciałem się jeszcze raz upewnić.

PostNapisane: So kwi 21, 2012 10:42 pm 

Miałem E-Maxxa i odradzam, szczotkową wersję też sobie odpuść bo się rozczarujesz i zniechęcisz, tu jest fajne porównanie http://www.youtube.com/watch?v=CXm-8OkC5JE

PostNapisane: N kwi 22, 2012 8:55 am 

No jeśli tak sprawę przedstawiacie to nie pozostaje mi nic innego jak czekać na e-revo, w takim razie ostatnie pytanie gdyby przypadkiem trafiło się jakieś e-revo na szczotce w dobrej cenie i chciałbym je kupić z zamiarem konwersji na BL to jedyne co muszę wymienić to regulator, silnik oraz pakiety lipo, reszta w tych dwóch modelach jest ta sama? Oraz czy kwota 650 zł (za combo xeruna o którymś ktoś wcześniej wspomniał) to wystarczająca suma by taką konwersję przeprowadzić i cieszyć się szybkim bezawaryjnym modelem?

PostNapisane: N kwi 22, 2012 9:08 am 

-grzechu- napisał(a):
No jeśli tak sprawę przedstawiacie to nie pozostaje mi nic innego jak czekać na e-revo, w takim razie ostatnie pytanie gdyby przypadkiem trafiło się jakieś e-revo na szczotce w dobrej cenie i chciałbym je kupić z zamiarem konwersji na BL to jedyne co muszę wymienić to regulator, silnik oraz pakiety lipo, reszta w tych dwóch modelach jest ta sama? Oraz czy kwota 650 zł (za combo xeruna o którymś ktoś wcześniej wspomniał) to wystarczająca suma by taką konwersję przeprowadzić i cieszyć się szybkim bezawaryjnym modelem?

Za 650zł możesz ściągnąć z zagranicy combo Xeruna (o ile nie doliczą Ci cła i VAT-u), bo w Polsce za tyle nie kupisz. Oprócz tego musisz kupić pakiety Lipo. Jeden pakiet 4S kosztuje 200-250 zł, a dobrze by było mieć takie dwa.

PostNapisane: N kwi 22, 2012 9:20 am 

Do tej kwoty musisz doliczyć jeszcze zębatkę atakującą ok 10-15$ z wysyłką.
tmielcarz napisał(a):
Za 650zł możesz ściągnąć z zagranicy combo Xeruna (o ile nie doliczą Ci cła i VAT-u)

Ściągałem 3 takie i nigdy mi nie doliczyli. Chińczyk zawsze zaniża wartość na paczce i na fakturze.
tmielcarz napisał(a):
Oprócz tego musisz kupić pakiety Lipo. Jeden pakiet 4S kosztuje 200-250 zł, a dobrze by było mieć takie dwa.

Do e-revo max wejdzie 3s dlatego trzeba kupić 2x2s, 2s+3s lub 2x3s

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2