Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 3:16 pm

Autor
PostNapisane: So sty 29, 2011 3:27 pm 

Tam jak w temacie zamierzam niedługo kupić właśnie model HPI Sprint 2 FLUX co sądzicie o tym modelu czy warto (przeczytałem już wszystkie tematu opcją szukaj ale głównie one są o Sprincie 2) czy może w tej kwocie warto kupić coś innego (1200) i najlepiej by to nówka była z góry dziękuje za wypowiedź. Jeżeli ktoś miał to proszę o wypowiedź co jest dobrego a co złego (do wymiany) a i zastosowanie modelu to wyłącznie drift.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 7:30 pm 

Kup cos firmowego.

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 7:45 pm 

Piotrek11811 napisał(a):
Kup cos firmowego.

Ta odpowiedź zdecydowanie wyczerpuje zagadnienie i rozwiewa wszelkie wątpliwości :roll:
Może konkretniej, mnie też ten temat interesuje - mam na oku sprinta 2 i z tego co słyszałem to jest to całkiem niezły model.

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 8:13 pm 

Piotrek11811 napisał(a):
Kup cos firmowego.

Piotr, więcej szacunku w wypowiedzi... przedewszystkim Twa odpowiedź nie jest na temat... może gdybyś uzasadnił chociaż troszkę swoje jakże cenne trzy słowa, może by to pomogło nam, czytającym zdobywającym wiedzę forumowiczom....

asold... jeśli chodzi o Twe pytanie, nie jestem jakoś bardzo obiektywny, gdyż tego modelu nie miałem... (widziałem go tylko w akcji i chcę go mieć) natomiast w tej cenie, którą podałeś biorąc pod uwagę iż preferujesz nowy model lepiej nie będzie... próbowałem zabawę w drift oszukać tanio... tzn. TT01... (tanio i tak nie było) hmm.. czułem wielki niedosyt jak zobaczyłem inne modele... dużo jej brakuje do Sprinta 2 czy np. Cyclona S... pozatym na temat Sprinta 2 ciężko jest znaleźć negatywne opinie... zwłaszcza wersji FLUX, gdzie moc jest naprawdę wystarczająca, i pozwalająca na wiele... napewno trzeba zmienić serwo na szybsze... oraz mile widziana apka 2,4GHz... potem zamontowanie oneway i już będzie miodzio...

TC5 + FLUX- drift

http://picasaweb.google.com/tytus180
YOUTUBE - tytus180
Michał Śmigiel
Dąbrowa Górnicza
Android! i wszystko masz pod kontrolą

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 9:57 pm 

Dobry Modelik Jednym słowem .Ciekwie Wygląda , faktycznie serwo szybsze by się przydało , Oponki do Driftu Hpi na zapas i jakieś On road bo raczej cały czas nie będziesz Drfitował . Silnik i Regiel sprawóją sie dobrze , Miałem Kiedyś Firka ... I ten zestawik kupiłem pod sam koniec jak go sprzedawałem i Było świetnie , na Lipo 3s nie Dawało sie go ogarnąć , jeszcze lepiej że byl to 2wd . Podwozie , Ciekawe . Napęd na pasek , nie źle sprawuje się w On road nie wiem akurat jak w Tym ale Losi i Tamiya Są świetne :wink: Apka Koniecznie 2,4ghz jak chcesz driftować , zero zakłuceń , precyzja itd :wink:

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: Pn sty 31, 2011 11:09 pm 

Sprint to dość stare i sprawdzone podwozie. Podobno ma spore luzy, ale to ze słyszenia. Zdecydowanie lepsze od TT czy E10.
Natomiast napęd to nic innego jak CC Sidewinder z silnikiem 4600kv. Wielki plus tego modelu.

Sportwerks Turmoil BL conv KD Ezrun
Nowy projekt DTX Warhead Quad BL conversion MMM
Kyosho HOR BL

PostNapisane: Wt lut 01, 2011 12:16 am 

zaur napisał(a):
Sprint to dość stare i sprawdzone podwozie. Podobno ma spore luzy, ale to ze słyszenia. Zdecydowanie lepsze od TT czy E10.
Natomiast napęd to nic innego jak CC Sidewinder z silnikiem 4600kv. Wielki plus tego modelu.

Raczej 5700kv. Co nie zmienia faktu że to bardzo dobry napęd, a przy takim lekkim modelu momentu na pewno nie zabraknie.

PostNapisane: Wt lut 01, 2011 7:59 am 

Tak, tak, 5700, moja pomyłka.

Sportwerks Turmoil BL conv KD Ezrun
Nowy projekt DTX Warhead Quad BL conversion MMM
Kyosho HOR BL

PostNapisane: Wt lut 01, 2011 2:17 pm 

ok dzięki za wypowiedzi ale wybór raczej padł za sprowadzenie TA05 VDF

PostNapisane: Śr lut 02, 2011 12:43 am 

tytus180 napisał(a):
Piotrek11811 napisał(a):
Kup cos firmowego.

Piotr, więcej szacunku w wypowiedzi... przedewszystkim Twa odpowiedź nie jest na temat... może gdybyś uzasadnił chociaż troszkę swoje jakże cenne trzy słowa, może by to pomogło nam, czytającym zdobywającym wiedzę forumowiczom....

asold... jeśli chodzi o Twe pytanie, nie jestem jakoś bardzo obiektywny, gdyż tego modelu nie miałem... (widziałem go tylko w akcji i chcę go mieć) natomiast w tej cenie, którą podałeś biorąc pod uwagę iż preferujesz nowy model lepiej nie będzie... próbowałem zabawę w drift oszukać tanio... tzn. TT01... (tanio i tak nie było) hmm.. czułem wielki niedosyt jak zobaczyłem inne modele... dużo jej brakuje do Sprinta 2 czy np. Cyclona S... pozatym na temat Sprinta 2 ciężko jest znaleźć negatywne opinie... zwłaszcza wersji FLUX, gdzie moc jest naprawdę wystarczająca, i pozwalająca na wiele... napewno trzeba zmienić serwo na szybsze... oraz mile widziana apka 2,4GHz... potem zamontowanie oneway i już będzie miodzio...

A czy ja kogos w tym poscie urazilem? Kup odrazu dobry firmowy modelik, co do on-road to nie jestem specem ale wiem ze mozesz kupic znacznie cos lepszego niz hpi gdyz nie jest to jakas super firma-przecietna, sam z wlasnego doswiadczenia wiem ze tanszy model to jest pozorna oszczednosc ale zaraz przyjdzie wymienic cos i po jakims czasie wyjdzie tyle co porzadny on-road.

PostNapisane: Śr lut 02, 2011 1:05 am 

Piotrek11811 napisał(a):
ale wiem ze mozesz kupic znacznie cos lepszego niz hpi

to się pochwał, i napisz, co kolega może kupić lepszego do driftu z takim budżetem.

PostNapisane: So lut 26, 2011 5:28 pm 

Piotrek11811 napisał(a):
sam z wlasnego doswiadczenia wiem ze tanszy model to jest pozorna oszczednosc ale zaraz przyjdzie wymienic cos i po jakims czasie wyjdzie tyle co porzadny on-road.

Nie no najlepiej kupić Team Associated TC5R w wersji kit za prawie 1400 zł, do tego NOSRAM BL COMBO Matrix SpecRacing za 1070zł, apkę Sanwy M11X za 1300zł, serwo SANWY RS2010 za 300zł no i do tego odbiornik SANWY RX351FS za 250zł. Bo po co kupować Sprinta 2 za jakieś 1200zł, skoro można kupić lepsze podwozie z elektroniką za prawie 4100zł.

Nadal twierdzsz Piotrek11811, że kupowanie w tym przypadku sprinta za 1200zł jest pozorną oszczędnością? To co w takim TC5R nic się nie psuje?? A części do sprinta sa dużo tańsze niż do Asso

PostNapisane: Pn lis 14, 2011 3:20 pm 

Ja kupiłem niedawno sprinta i muszę powiedzieć że było warto.

Spektrum DX4S

Team: RC-Bazarka