Ja mam rustlera a moj kumpel e-firestorma z tym ze na innych zestwach bezszczotkowych niz stokowo..
Rustleru mnie padały zębatki w skrzyni trzeba bylo zmienic na metal byc może ich kiepska jakośc być może przez powstale loozy.
E-F
stokowe zębatki w skrzyni daja rade( zadnych uszkodzeń) za to zebatka odbiorcza żałosnej jakości - padały jedna za drugą
Zawiecha - w R ma wieksze możliwości ustawienia. mozna go zrobić dużo miekszego niż E-F
Dyfer - E-F ma bardziej czuły. Co w 2wd uwazam za +
Zbierzność - i tu normalnie wielka krecha dla traxxas za rozbierznośc tylnich kół normanie bez komentarza.
--E-F prusza sie bezszelestnie o R nie można juz tego powiedzieć.
Apka - tu wygrywa R . Wygodna i mozliwośc trybu 70/30
Mocowanie silnika - W E-F bez sensu na 2 śrubach regulacja to tylko utrudnienie. W R normalnie
Koszta i części - tu zdecydowanie E-F ma przewagę. Dzieki cenie i dostepności części można temu modelowi naprawde duzo wybaczyć. R ma drogie cześci w dodatku wcale nie tak łatwo je dostać. Jest sklep RMS ale to tragedja. nie dość że drogo to obsługa chyba z biedronki.
Wygląd - Bez dwóch zdań E-F pod kazdym względem

Wachacze - Tu znowy wielka krecha dla traxxas za różne długości wahachy przez co trzeba się bawić w różne felgi. W E-F normalnie
Felgi- 2,8" bez sensu poza standardami, a srednica ogólna koł stokowych wychodzi podobna.
Wiecej opcji niepamiętam