Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 3:31 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N cze 03, 2007 8:29 pm 

--------------------------------------------------------------------------------

Witam!
Chciałem się zapytać czy odbędą się zawody w Rudzie Śląskiej w najbliższy weekend? :?
Gdy zobaczyłem jak wygląda tor i podest jestem w szoku.
Boję się o własne bezpieczeństwo ! :D
Podest napewno nie jest w 100% bezpieczny. :P
Wątpie, aby KLUB zdążył to naprawić, potrzebna jest spawarka, kilka rur, karbowana blacha na dach. Co jeżeli ktoś spadnie z podestu i np. rozbije sobie głowę, KTO?! będzie za to odpowiedzialny? Organizator? Ubezpieczenie Licencjowskie? :roll:
Ponizej zamieszczam zdjęcia.
Proszę o odpowiedź czy zawody się odbędą. :evil:

http://www.speedyshare.com/734894411.html
http://www.speedyshare.com/424772347.html
http://www.speedyshare.com/796513662.html
http://www.speedyshare.com/418442896.html
http://www.speedyshare.com/953696163.html
http://www.speedyshare.com/745277738.html
http://www.speedyshare.com/368187164.html

Pozdrawiam
Jakub Franek

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N cze 03, 2007 9:02 pm 

W razie czego złoży się doniesienie do prokuratury na sędziego głównego,bo on jest odpowiedzialny za zawody...no i organizator,

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 04, 2007 10:17 am 

Szok, ale dewastacja!!
Jakoś marnie widzę zawody na tak zniszczonym obiekcie.
Wygląda to tak jakby brakowalo tam gospodarza.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 04, 2007 10:32 am 

Albo gospodarz mial wszystko w...
Slonce bedzie swiecilo w oczy, a jak bedzie deszcz zmoczy nas i aparatury :D Ostatnio w Tarnowie na hali z podestu spadl Karol, teraz bedzie mu latwiej :D i wiecej adrenaliny

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 04, 2007 10:39 am 

W informatorze jest lista organizatorów, oni odpowiadają za przebieg imprezy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 04, 2007 11:59 am 

Spisze na wszelki wypadek :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 6:15 pm 

Szanowny Jakubie
Jak długo jestes modelarzem ? I co za tory zbudowałes, oraz jakie zawody zorganizowałes ?
O nasz Klub się nie martw, oraz o twoje 100% bezpieczeństwo.
Na temat zdjęć :chcesz trenowac to trenuj sobie w Dzięgielowie.
Jak znam gospodarzy organizujacych zawody to bedziesz miał zaskoczenie, którego napewno nie miałeś na innym torze w naszym kraju.
Ponadto staraj się trenowac na torach które są bezpieczne jak ci nasz nie odpowiada.

Szanowny P. Zaręba
Przypominam sprawe z przed roku. W której bardzo krytykowano tor przed zawodami a po zawodach chwalono.

Do modelarzy startujących w klasach spalinowych:

Przypomina sobie ktoś może jak w Kłodzku w zeszłym roku wysypano na tor piasek a w sobotę wylano ropę?? Widocznie chuligani są wszędzie .....

Jestem w klubie od 2000 roku i nie przypominam sobie by obiekt w Rudzie Ślaskiej nie był odpowiednio przygotowany na zawody (jeśli ktos sądzi inaczej Jestem otwarty na KRYTKĘ)

P.S. odsyłam do modelarza nr.9 z Września 1988r. i do modelarza nr12/05 (ciekawa lektura)

pozdrowienia
laik modelarstwa

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 6:38 pm 

Modelarzem jestem moze i od nie dawna bo 3 lata. Ale po prostu pytam, nie startowalem nigdy w Rudzie na zawodach rangi MP.
Ale do zawodow raptem 3dni wraz z swietem. Zlomiarze dali znac o sobie dosyc mocno. Mam nadzieje, ze bede mogl pochwalic tor po zawodach. Ale jakos w Republice Czeskiej tory sa nawet na trening inaczej przygotowane. Co do toru to jeden "zbudowalem" i jakos nigdy zlomiarze nia dali o sobie znac -> moze dlatego ze nie bylo nic metalowego :lol: ?
Wiem ze latwo jest narzekac, ale raz trenowalem na tym torze, wiecej tego bledu nie popelnie, do Ostravy jakos tak bardziej milo Cie przyjma.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 6:48 pm 
Raflee

Krzysztof Śmidecki napisał(a):
Szanowny Jakubie
Jak długo jestes modelarzem ? I co za tory zbudowałes, oraz jakie zawody zorganizowałes ?
O nasz Klub się nie martw, oraz o twoje 100% bezpieczeństwo.
Na temat zdjęć :chcesz trenowac to trenuj sobie w Dzięgielowie.
Jak znam gospodarzy organizujacych zawody to bedziesz miał zaskoczenie, którego napewno nie miałeś na innym torze w naszym kraju.
Ponadto staraj się trenowac na torach które są bezpieczne jak ci nasz nie odpowiada.

Szanowny P. Zaręba
Przypominam sprawe z przed roku. W której bardzo krytykowano tor przed zawodami a po zawodach chwalono.

Do modelarzy startujących w klasach spalinowych:

Przypomina sobie ktoś może jak w Kłodzku w zeszłym roku wysypano na tor piasek a w sobotę wylano ropę?? Widocznie chuligani są wszędzie .....

Jestem w klubie od 2000 roku i nie przypominam sobie by obiekt w Rudzie Ślaskiej nie był odpowiednio przygotowany na zawody (jeśli ktos sądzi inaczej Jestem otwarty na KRYTKĘ)

P.S. odsyłam do modelarza nr.9 z Września 1988r. i do modelarza nr12/05 (ciekawa lektura)

pozdrowienia
laik modelarstwa

Krzysiu, odezwij sie do mnie na gg tak przy okazji :P

Na zawody liczymy :) Tylko jesli chodzi o pogode to chyba lipa bedzie w niedziele... 4.7mm deszczu to nie malo :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 6:58 pm 

Szanowny Jakubie

pozdrowienia
laik modelarstwa

Szanowny panie Krzysztofie, a może kolego (wnioskuje to z Panskiego/Twojego profilu). Ile torów Ty zbudowałeś, skoro pytasz Jakuba? Zorganizowć zawody to nie znaczy wybudować tor, tak g'woli jasnosci. Tor w Rudzie istnieje od lat kilkunastu, co roku są większe nierówności i większe problemy z modelami, producenci bowiem nie przewidzieil, by w modelu robic przeswit wiyższy niz 10mm (mówie o modelach spalinowych, elektryki jeźdza po swojemu). Teraz pytanie odnośnie modelarza - gazety tej nie czytam, gdyż nie interesują mnie informacje z 3 miesięcznym opóźnieniem, które idąc przez odpowiednią cenzurę wyglądają nieco inaczej niż w rzeczwistości. Mam jednak gazetę z '88. Teraz pytanie - co z tego - nie dopatrzylem sie jakiejkolwiek zaskakujacej informacji, oprócz tej, ze był tam dawno temu Hudy, wku*** sie i pojechał z powrotem na Słowacje. Prosze zaskoczyć mnie jakimś niecierpiącym zwłoki newsem.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 8:20 pm 

...
Szanowny P. Zaręba

...

pozdrowienia
laik modelarstwa

Krzysztofie troszkę luzu,czy wiesz co to ironia?

Co do tego modelarza to ile lat miałeś jak go czytałeś,czy podstawił Ci go ktoś kto żyje jeszcze czasami "komuny"bo rok 1988 to jeszcze ostatnie podrygi totalitaryzmu.Zaraz napiszesz,że zawodnicy z DDR i CCCP nie mogli uwierzyć,że w PRL-u może być taki tor.Ale to se ne wraci Pane Hawranek...

PS.Ja w Rudę wierzę,ale czy w domku klubowym będzie się można wysikać...i czy będą krupnioki? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 8:28 pm 

Jak zapłacisz Lesław to chyba tak :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 08, 2007 7:11 am 

Witam Koledzy sprawą toru (podestu) od poniedziałku zajmuję się dyrekcja ZG LOK oraz dyr.z Katowic który powołał komisję d/s BHP która dokonała wizji lokalnej i został złożony meldunek w dn 06. 06 2007 że zawody zostaną przeprowadzonę (wszystkie usterki zostaną usunięte).Tyle jeżeli chodzi o podjęte działania ze strony Lok-u.

Przesyłam podziękowanie dla kolegi Jakuba życzę zdrowia,jednocześnie apeluje do kolegów - zawodników o powiadamianie o wszelkich nie dociągnięciach lub wątpliwościach na adres modelarstwo.zgwarszaw@lok.org.pl

Z poważaniem sekretarz CKM LOK Zbigniew Ciećwierz

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 08, 2007 11:53 am 

Grzegorz Szparaga napisał(a):
Witam Koledzy sprawą toru (podestu) od poniedziałku zajmuję się dyrekcja ZG LOK oraz dyr.z Katowic który powołał komisję d/s BHP która dokonała wizji lokalnej i został złożony meldunek w dn 06. 06 2007 że zawody zostaną przeprowadzonę (wszystkie usterki zostaną usunięte).Tyle jeżeli chodzi o podjęte działania ze strony Lok-u.

Przesyłam podziękowanie dla kolegi Jakuba życzę zdrowia,jednocześnie apeluje do kolegów - zawodników o powiadamianie o wszelkich nie dociągnięciach lub wątpliwościach na adres modelarstwo.zgwarszaw@lok.org.pl

Z poważaniem sekretarz CKM LOK Zbigniew Ciećwierz

Bardzo sie ciesze Panie Zbigniewie, ze podjal Pan takie dzialania jak i caly LOK. Mam nadzieje ze beda to zawody na poziomie. :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 08, 2007 1:08 pm 

Aktualnie wszystko zmieniło sie do niepoznania :) Zadaszenie jest super tor czysty trawka skoszona nic tylko jeździć :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona