Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 5:58 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 9:29 am 

Panie i Panowie,

Na wyborach na MP w NS zawodnicy elektryczni on-road nie uznali osoby Marka Kusiakiewicza za osobę wystarczająco dobrą do reprezentowania naszych interesów we władzach CKM. Uważam to za wydarzenie szokujące i ciężko mi w ogóle to komentować... Jest to co najmniej nieporozumienie, żeby nie używać mniej cywilizowanych sformułowań....

Wy macie mieć co prawda tylko 3 reprezentantów (off-road i elektrycy on-road mają po 5) - ale może wśród Was nie zabraknie ludzi potrafiących docenić zasługi Marka i nie mających wątpliwości, co do jego kompetencji do zasiadania w naszych władzach? W obecnych czasach nie ma osoby robiącej więcej dobrego dla zawodników i zawodów niż Marek.
Marek jest doświadczonym zawodnikiem, doświadczonym organizatorem, ma WIZJĘ i WIEDZĘ na temat tego jak powinny sprawy modelarskie wyglądać i w jakim kierunku powinniśmy zmierzać. Dlatego powinien on znaleźć się wśród osób mających wpływ na to, co się będzie u nas działo!
Tyle z mojej strony.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 9:50 am 
Administrator forum

Rafale, dzieki za to co napisałeś ale nie zamierzam się w żaden sposób starać o to aby być w zarządzei sekcji. Skoro modelarze uznali moją osobe za nieporządaną - trudno, taka kolej rzeczy. My dale w swoim klubie będziemy działac na rzecz rozwoju modelarstwa. Będę miał tylko satysfakcje że nikt nigdy nie zarzuci mi że jestem związany z dealerem X czy Y a zasiadam w zarządzie sekcji.

Kolejna sprawa: w zarządzie sekcji elektryków jest 3 przedstawicieli klasy OPEN. Nie ujmuje im żadnych zasług - ale jest to moim zdaniem daleko idące nieporozumienie.

Szokujące jest coś innego: żadnego organizatora nie interesowało aby znaleźć się w zarządzie sekcji, nawet w projekcie wyborów nie padło ani jedno słowo na ten temat.

Teraz zadam pytanie: kto bedzie zabiegał o finanse na organizacje zawodów - zawodnicy z sekcji? Jeżeli tak to gratuluje poczucia humoru.

Żeby było jasne dla wszystkich: nie pisze tego bo jestem zawidziony czy cos w tym stylu. Życzę nowej władzy :) jak najlepszych wyników i oby nasze modelarstow pięło się w górę a nie zjeżdżąło z szybkością opena w dół :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 9:50 am 

Popieram apel w 100%.
Kto z wybranych osób ma doświadczenie organizatorskie i zna trudności z tym zwiądane.
Dodatkowoże wybrany Waldemar Wolak(kolejny autorytet) ,z którym wielu wiązało swoje nadzieję ,po zaistniałej sytuacji,zrezygnował z uczestnictwa w pracach sekcji.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 11:22 am 
Administrator forum

Witam.
Organizacja zawodów to nie tylko umycie i rozłożenie toru, to również pozyskanie środków finansowych na budowę tego toru, na zakup wykładziny, na wynajęcie hali, na pomieszczenia gdzie można to wszystko poskładać, na uzupełnienie uszkodzonych podczas zawodów elementów toru i w końcu na puchary, nagrody, sędziów, i jakiś poczęstunek.
Zobaczcie na zdjęcia z zawodów na hali w Kłodzku, popatrzcie na banery. Zawody były dofinansowane między innymi przez Unię Europejską (wykładzina też). Czy jest wśród nas ktoś kto by to potrafił i chciał zorganizować ? - jest MAREK

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 11:49 am 

Dodatkowo przypomne zapominalskim ile imprez odbylo sie w tym roku w Klodzku i kto je organizowal.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 12:03 pm 

Cytuj:
Kolejna sprawa: w zarządzie sekcji elektryków jest 3 przedstawicieli klasy OPEN. Nie ujmuje im żadnych zasług - ale jest to moim zdaniem daleko idące nieporozumienie.

to prawda,ALE; Lukasz jezdzi takze w E-12,wczesniej przez wiele lat jezdzil w E-10. Ja jezdzilem wczesniej i w E-12 i w DTM Standard. Norbert natomiast..no coz on jezdzi takze w E-12,IC-8 i bagusach IC-8. Po za tym wczesniej brykal w standardzie,bagusach elektrycznych, baczkach.
Pragne dodac tez,ze wszyscy jezdzimy juz praktycznie 10 lat,Lukasz nawet wiecej. Bylismy przy nie jednej organizacji zawodow,Norbert takze jedne sam zorganizowal(dzieki temu zna jakie i na co sa potrzeben pieniadze)

Co do "zaistanialej sytuacji" to uwazam to za mala dziecinade-obrazanie sie bo ktos nie zostal wybrany,wybierali czynni zawodnicy z on road na MP-czyli najlepsi,jezeli takie zostaly wyniki to o czyms musi to swiadczyc.
Ja z mojej strony widze Marka jak najbardziej np. na stanowisku przedstawiciela swojego okregu.
Na koniec dodam tylko tyle,ze piatka wybranych nie bedzie rzadzic jak nam sie zechce,kazdy moze do nas napisac,zadzwonic,podejsc na zawodach i przedyskutowac problem ktory go mierzi. Zostalismy wybrani na waszych przedstawicieli,a nie ludzi ktorzy maja wami rzadzic.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 12:13 pm 
Administrator forum

Patryk, ja sie na nikogo nie obrażam i nie mam najmniejszego zamiaru tego robić. Nie wybrano mnie - trudno. Imprezy w Kłodzku dalej będą się odbywać i nic tego nie zmieni.

Co do organizacji zawodów - być przy organizacji a organizowac je to dwie różne sprawy :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 12:17 pm 

Cytuj:
Patryk, ja sie na nikogo nie obrażam i nie mam najmniejszego zamiaru tego robić. Nie wybrano mnie - trudno. Imprezy w Kłodzku dalej będą się odbywać i nic tego nie zmieni.

Co do organizacji zawodów - być przy organizacji a organizowac je to dwie różne sprawy

zgodze sie,ale w takim razie tak jak ty ode mnie kupiles pierwszy model i ja ci pomagalem przy stawianiu pierwszych krokow,czy moge liczyc na to,ze ty mi przedstawisz problemy i potrzeby zwiazane z organizacja zawodow?
obrazanie sie nie bylo o tobie,bo wiem ze nie jestes taka osoba.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 12:25 pm 
Administrator forum

Patryk, na moją pomoc zawsze można liczyć. Skoro wiem sporo o organizacji zawodów i wiem skąd pozyskać środki na to wszystko - nie ma problemu abym się tą wiedzą podzielił.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 12:42 pm 

Patryk tak jak opisałeś ,macie podobne życiorysy,a więc reprezentujecie jedną grupę,myślę że jeden punkt widzenia,Waldek też był zawodnikiem,a więc może uznał,że będzie Was za dużo.
Ps.czy z Walnego zebrania będziesz dzwonił do Marka po pomoc,bo on miał łatwiej,poprostu na zawodach podchodził do Ciebie i pytał... :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 12:51 pm 

Mysle,ze takze widzac sie na zawodach bedzie mogl mi przedstawic kilka rzeczy ktore przedyskutujemy sobie i ja przdstawie to na zgromadzeniu.
No tak,czyli jezeli ich jest duzo to jak ja zrezygnuje to bedzie ich mnie?!
Nie do konca jest tak,ze mamy podobne myslenie po za tym nie tylko nas trzech wchodzi w skald sekcji ale takze 10 innych osob.
Po za tym w sobote wieczorem rozmawialismy w kwestii kilku problemow i nie zauwazylem,zebys mial jakies sprzeciwy albo negowal to co mowie.
Po raz kolejny wezcie pod uwage to,ze nie mamy zamiaru bawic sie w politykowanie tylko poprawic nasza sytuacje.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 1:47 pm 

Tu nie chodzi o sprawy osobowe ,tylko o jak najszersze spektrum osób reprezentujących środowisko modelarzy,a więc nie tylko Warszawę ,ale i małe rejony gdzie trzeba pielęgnować nasze hobby.
Na dotychczas wybranych 10 przedstawicieli,5 jest z Warszawy.Są to sami zawodnicy,z doświadczeniem tylko zawodniczym.Natomiast sekcja powinna zająć się jeszcze sprawami,młodzierzy,a więc klubów,kontaktem z zagranicą,organizacją zawodów,szkoleniem sędziów,kontaktami z dilerami itp.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 14, 2006 9:12 pm 

Lesław ma rację,
W składzie Waszej Grupy są fachowcy i specjaliści od:
silników, podwozi, ustawień, opon i torów.
Ale nie macie nikogo kto nie da się zrobić w "bambuko" odnośnie organizowania zawodów. A z "Organizacją wiodącą" to sami wiecie, że róznie bywa.

Marek po prostu ma te rzeczy małym palcu i jest w stanie wynogocjować dobre warunki pod kątem zawodników - jesli chodzi o rozgrywanie i organizację zawodów.
Nie tarktujcie go jak dystrybutora.
Z resztą na pudełku pare razy tez stanął.

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 14, 2006 11:21 pm 

Panowie minął dopiero tydzien od wyborów a juz jest zle .

Ponowie prośbe Pana Tadeusza Żelazo z innego tematu dajcie kolegom popracowac w spokoju bo zamiast myslec nad programem i możliwosciami muszą opdpowiadac na Wasze nie chce pisać "ataki " ale dla mnie to tak wygląda .

Sławku a skąd wiesz że nie maja takiej osoby ?? Rozumiem że znasz dobrze jak ktos wczesniej napisał "charakterystyke osobową" wszystkich wybranych .

Panie Leszku z Pana wczesniejszych wypowiedzi wywnioskowałem ,że w małych rejonach nasze współne hobby jest doskonale pielegnowane . Przecież 3/4 zawodów rozgrywane jest własnie tam , wiec nie rozumiem po co ta obawa.

Marek zgadzam sie z Tobą w 100% odnosnie projektu jezeli wogóle taki był . Kandydaci powinny byc wyłonieni wczesniej , powinni przedstawic swoj program i dopiero wtedy rzesza zawodników mogła by wybierać osoby z najrosądniejszym na przedstawicieli .
Odbyło sie inaczej a teraz winicie wybranców , nie do nich ta pretensja tylko do organizatora wyborów . Swoja droga kazde wybory powinny miec swojego przewodniczącego komisje skrutacyjna znam a kto był przewodniczącym ??. Powstała sytuacja gdzie jeden z wybranych kandydatów zrezygnował wiec narazie jest 4 bo nastepni dwaj
maja taka samą ilosc punktów i wtedy właśnie przewodniczący powinien przeprowadzic jeszcze jedno głosowanie który powinien uzupełnic skład .
Czy Pan Jerzy Ciechalski czy Pan Marek Kusiakiewicz .
Pozdrawiam
P.S. Jutro porusze jescze jedna sprawe która zaistaniała w tym temacie
dzisiaj jest pózno chce iść spać Dobranoc

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 15, 2006 10:36 pm 

Paweł, Paweł...
Zwróć uwagę na to, że w śród nas zawodników są i takie osoby, które postepują do przodu i nie lubią stać w miejscu.
Zauważ, że na przykładzie minionych lat niestety to widać.

Jest nas zbyt mało aby dalej uskuteczniać T.W.A.
Powiem, że ja postępuję bardzo prosto:
Widzę kto co robi i wyciągam z tego wnioski.
( to jest trochę nie po Polsku ale ludki w UE sobie z tym radzą lepiej i skuteczniej)

Spróbuj sobie wyobrazić np.. że w przyszłym roku nie będzie żadnych zawodów w Kłodzku ( ale to tak na przykład), przyjrzyj się kalendarzowi, z obecnego i z ubiegłego roku, dokonaj analizy, wyciagnij wnioski.

MODELCARS

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona