Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 21, 2026 11:41 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:07 pm 

Tomek Massalski napisał(a):
Marek Pleskacz napisał(a):
Mikrusy dzisiaj sa na etapie na ktorym byly 10-tki swego czasu.

Z tą różnicą, że jest chęć znacznie wcześniejszego podziału przy istniejących liczniejszych klasach. Poza tym kto powiedział, żę DTM poszedł dobrą drogą?

Jak myslisz dlaczego mamy dzisiaj dwie klasy DTM, open i standard?

Przeciez wystarczyla by jedna.

Jestem jak najbardziej za.

A gdzie argumenty???

Mysle ze z postawa anarchistyczna argumentami sie dyskutowac nie da.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:10 pm 

ROJNA napisał(a):
..............
Jak myslisz dlaczego mamy dzisiaj dwie klasy DTM, open i standard?........

DTM Open powstal ja w klasie DTM Standard startowalo ponad 40 zawodnikow, a nie wtedy jak nie bylo nawet pelnej grupy :!:

Nie chodzilo mi o to kiedy powstal tylko dlaczego.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:11 pm 

"W finale Mistrzostw Polski przyjmuje się limit 30 zawodników w każdej klasie oraz minimum 3 zawodników w grupach wiekowych i minimum 5 zawodników w klasie."

Czyli jeśli podział doprowadzi do analogicznej sytuacji, do której doprowadził podział ET-10 na 3 klasy, gdzie nie rozegrano tym sezonie 75% finałów właśnie z powodu braku 5 zawodników, to będzie wiadomo, że takie rozwiązanie nie ma sensu. Ale nadal uważam, że spróbować powinniśmy, chociaż na jeden sezon w hali.

Mając na uwadze ilość startujących praktycznie nie powinno się rozgrywać zawodów elektrycznych w off-road, a w poprzednim sezonie pewnie też IC-8T - a co mamy w tym sezonie - zarówno w buggy, jak i w "nowych" monsterach? - i to właśnie dzięki temu, że dano im szansę wystartowania.
Jeżeli kluby deklarują ponad 20 zawodników w klasie mikro 180 - wystarczy w informatorze na pierwsze zawody w hali "na próbę" wstawić 2 klasy - i będziemy mieli jasność, czy są to tylko buńczuczne zapowiedzi, czy może trzeba będzie podjąc decyzję o likwidacji E-10F, jako najmniej licznie obsadzonej klasy?

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:12 pm 

Rafał Piesio napisał(a):
To jeden z tych argumentów, które wymyślić najłatwiej: nowa klasa tworzona jest przez żądnych tytułów, którzy nie mieliby szans w już istniejących, a za wszelką cenę chcą wygrywać.

Nie jestem pewien czy czytamy to samo forum. Wydaje mi się, że to Jacek napisał o tych co sią przestraszyli kilku zawodników, a nie ja. Ja się tylko do tego odniosłem.

Rafał Piesio napisał(a):
Drugi argument nie do zbicia: "warszafka" - użyj go przeciwko niewiem jak logicznemu i prostemu argumentowi i wygrywasz!

Nie wiem, gdzie to znalazłeś. Mam prośbę. Nie wpychaj mi do ust czego nigdy nie powiedziałem.

Rafał Piesio napisał(a):
otóż nie - jeszcze raz powtórzę, powtórzę, powtórzę: jeździmy w klasie 1/18 dla przyjemności (niezrozumiałej jak widać) jeżdżenia tymi modelami (przypuszczam, że to samo kieruje wszystkimi innymi zawodnikami i wszystkimi innymi ludźmi mającymi jakiekolwiek hobby). byłbym szczęśliwy mogąc przegrywać z Tobą czy kimkolwiek innym kto zechciałby się ścigać w tej klasie o ile tylko przegrywałbym w uczciwej i zaciętej, ale fair, walce. niestety, nie mam wielkiego wpływu na to, kto w mojej klasie startuje, a marketingowiec ze mnie żaden....

Doskonale o tym wiem. Mnie też o to chodzi.

Nie wiem dlaczego Rafał tak się wściekasz. Prosiłem tylko o wytłumaczenie chęci podziału przez kogokolwiek. Objechałeś mnie za to co napisał Jacek, a i tak nie przekazałeś argumentu za podziałem. Dyskusja poprzez atak na osobę w zamian podawania argumentów to sprowadzanie do parteru. Nie sądzę, żeby o to Ci chodziło.

Tomek Massalski

Ostatnio edytowano Pn wrz 05, 2005 10:20 pm przez Tomek Massalski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:14 pm 

Jakie argumenty ??
Klasa mikro jezdzi promocyjnie, na poczatku sezonu bylo wiecej zawodnikow w tej klasie niz na koncu sezonu, wielu zawodnikow sprobowala ta klase i odpuscilo ja sobie, wiec klasa sie nie rozwinela, a tu juz plany na stwozenie kolejny odmian tej klasy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:14 pm 

ROJNA napisał(a):
DTM Open powstal ja w klasie DTM Standard startowalo ponad 50 zawodnikow, a nie wtedy jak nie bylo nawet pelnej grupy :!:

... i dlatego teraz wszystkie inne podziały też muszą być robione według tego samego wzoru... dlaczego? a bo tak!

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:16 pm 

troche z innej beczki,moze warto poprosic osoby ktore sprzedaja osiemnastki w polsce o to by pytali kupujaych czy beda startowac na zawodach czy chca pojezdzic tylko pod stolem.taka mini ankieta da nam troszke lepszy obraz sytuacji.
a co do tego rozwoju to chyba nie widzicie drugiej strony medalu,ze poprostu przez podzial mozecie sie poprostu cofnac.Kiedys na hali istniala praktycznie tylko klasa e12,w ktorej jezdzilo ponad 50ciu zawodnikow i naprawde rozpietosc sprzetowa jak i umiejetnosci zawodnikow byly skrajnie rozne.moze warto poczekac przez chociazby sezon halowy by zobaczyc,czy rzeczywiscie warto robic podzial.sedzia zawsze(co prawda male utrudnienie)moze dowiedziec sie kto jezdzi bardzo szybkimi modelami kto wolnymi i tak ulozyc grupy aliminacyjne by ich od siebie oddzielic od siebie.
poki co macie slabe argumenty do podzialu osmiu zawodnikow na krzyz!!!

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:18 pm 

Nie wiem skąd pomysł o anarchistycznym podejściu. Po prostu trafiłeś w moje poglądy na temat ilości klas - JAK NAJMNIEJ.

Dodałbym może jeszcze: "Też tak umiem: Z osobami, które zamiast podawania argumentów oceniają inne osoby nie dyskutuje się". To jest na prawdę proste, tylko do niczego nie prowadzi. O wiele lepiej wymieniać rzeczowe argumanty. Tak więc czekam.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:19 pm 

Rafał Piesio napisał(a):
... i dlatego teraz wszystkie inne podziały też muszą być robione według tego samego wzoru... dlaczego? a bo tak!

W żadnym wypadku. Dlatego, że ktoś jest w stanie przedstawić rozsądne argumenty.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:20 pm 

Rafał Piesio napisał(a):
... ja bym powiedział że wyraża ją następujący wzór:

[(obecna ilość zawodników) + X] / 2 - wszystko zależy od tego X`a - czyli liczby zawodników jacy dojdą po dokonaniu zmiany w przepisach - możemy sobie tu tylko pospekulować jaka jest jego wartość, jeżeli jest ona większa od "obecnej ilości zawodników" to wynik dzielenia również będzie większy od "obecnej ilości zawodników"

To, co napisałem wyżej, jest właśnie potwierdzeniem tego, co napisał Rafał - uważam, że właśnie podział ZWIĘKSZY X, a nie odwrotnie. I nie chodzi tu o puchary, dyplomy, czy nagrody, chodzi właśnie o możliwość rywalizacji.
Patryk Raczyński napisał(a):
troche z innej beczki,moze warto poprosic osoby ktore sprzedaja osiemnastki w polsce o to by pytali kupujaych czy beda startowac na zawodach czy chca pojezdzic tylko pod stolem...

wcale nie z innej beczki, ja tu piszę właśnie dlatego - co przecież Rafał tak dobitnie zaakcentował, i piszę to właśnie z myślą o tych, którzy kupują osiemnastki jako swoje pierwsze modele do ścigania się na zawodach

Ostatnio edytowano Pn wrz 05, 2005 10:25 pm przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:22 pm 

Rafał Piesio napisał(a):

tak zgadzam sie, jak bedzie ponad 50 mikrusow to bedzie mozna rozmawiac o wprowadzeniu innej odmiany tej klasy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:26 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
To, co napisałem wyżej, jest właśnie potwierdzeniem tego, co napisał Rafał - uważam, że właśnie podział ZWIĘKSZY X, a nie odwrotnie. I nie chodzi tu o puchary, dyplomy, czy nagrody, chodzi właśnie o możliwość rywalizacji.

Bardzo możliwe, że zwiększy. Ale o ile o 20% no może o 30%. Na razie nie jestem w stanie uwierzyć, że więcej. A to spowoduje wzrost do dwóch klas po 6 osób na każdych zawodach, a może to spowodować zmniejszenie ilości kolejek rozgrywanych na zawodach.
Nagród to ja na zawodach dawno nie widziałem (no chyba, że mówimy o Kropelce).
Mam taki pomysł w sprawie nagród, jeśli juz będą. I to nie ma nic wsolnego z żartami. Należy rozlosować część nagród tak jak to było robione w poprzednim roku na Serpencie.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:28 pm 

Nie wiem skąd pomysł o anarchistycznym podejściu. Po prostu trafiłeś w moje poglądy na temat ilości klas - JAK NAJMNIEJ.

Dodałbym może jeszcze: "Też tak umiem: Z osobami, które zamiast podawania argumentów oceniają inne osoby nie dyskutuje się". To jest na prawdę proste, tylko do niczego nie prowadzi. O wiele lepiej wymieniać rzeczowe argumanty. Tak więc czekam.

Postawa "anarchistyczna" dla mnie jest postawa ktora zaklada ze wszystko co dotychczas inni zrobili jest zle i trzeba to wyrzusci na smietnik i zastapic ta jedyna sluszna, tylko przez przypadek, wymyslona przed autora tego pogladu.

DTM prze lata sie rozwijal i ewoluowal aby dojsc do dzisiejszych zasad funkcjonowania. Caly swiat stosuje ten podzial. Moze dlatego ze jest dobry.
Jesli mikrusy chca zaistniec tak jak 10-tki nie nalezy sie dziwic ze jako wzor przyjmuja funkcjonujacy system (DTM).

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:30 pm 

mam lepsza propozycje
klasa HIPERMARKET STOCK
jezdzimy na modelach z hipermaretow :lol: BEZ TUNINGU
Bedzie to tania klasa i bardzo dobra dla poczatkujacych bo nie bedzie zby szybka, a wsumie mozna ja odrazu podzielic na 3 klasy, w zaleznosci od koloru karoseri, wtedy bedize wiecej nowych.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 05, 2005 10:31 pm 

Nie jestem pewien czy czytamy to samo forum. Wydaje mi się, że to Jacek napisał o tych co sią przestraszyli kilku zawodników, a nie ja. Ja się tylko do tego odniosłem.

Taka była moja interpretacja zacytowanej przeze mnie Twojej wypowiedzi:
Cytuj:
Możemy się też tak umówić, że ja od czasu do czasu kupie kilka pucharów i rozdamy je tym ludziom, którzy bardzo tego pragną, a nie mogą pokonać lepszych (przy okazji polecam "Misia"). Mogą się też ewentualnie zająć pluciem pestkami z dyni. To jest chyba mało popularna dyscyplina w Polsce więc o sukces nie będzie trudno.

Nie wiem, gdzie to znalazłeś. Mam prośbę. Nie wpychaj mi do ust czego nigdy nie powiedziałem.

"wepchnięciem do ust" byłoby gdybym użył cytatu - a nie zrobiłem tego, oznacza to więc, że miałem na myśli Ciebie, taki "argument" pojawiał się już parokrotnie na tym forum - nigdy nie napisałem, że Ty go użyłeś (w końcu też jesteś z W-wy)

Nie wiem dlaczego Rafał tak się wściekasz.
dlaczego tak uważasz? staram się używać argumentów, krytykuję opinie, nie ludzi.

Prosiłem tylko o wytłumaczenie chęci podziału przez kogokolwiek. Objechałeś mnie za to co napisał Jacek, a i tak nie przekazałeś argumentu za podziałem. Dyskusja poprzez atak na osobę w zamian podawania argumentów to sprowadzanie do parteru. Nie sądzę, żeby o to Ci chodziło.

co masz na myśli przez "objechałeś"? w którym miejscu zaatakowałem Twoją osobę? masz rację - nie jest to rzeczywiście sposób w jaki chciałbym prowadzić dyskusję. dyskutujmy na argumenty.

Ostatnio edytowano Pn wrz 05, 2005 10:34 pm przez Rafał Piesio, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 148 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona