Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 19, 2026 1:11 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 3:22 pm 

Przepraszam moj blad. Zle zinterpretowalem emotikony w Pana wypowiedzi.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 3:42 pm 

O ile pamiętam, to kolega Dzierzęcki zapłacił 320 zł + Vat - tyle przynajmniej wynika z mojej faktury zakupu - bo zamówiłem to też po koleżeńsku, a nie dla zysku, z tym, że 1 szt.
Proszę więc Kolego nie siać zamętu :), że tak tanio można kupić - a tak a propos - ja się już nie zajmuję sprzedażą pchełek do AMB, zostawiam to lepszym ode mnie negocjatorom.

Pozdrawiam wszystkich "breloczkowców".

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 5:31 pm 

Panowie ponieważ widzę, że tamt gorący ale się przesuwa nie w ta stronę co trzeba więc wyjaśnie co się dowiedziałem od Pana Ciećwierza.
1. Faktur indywidualnych nie będzie, tylko jedna zbiorcza na LOK
2. Gwarancja - jak się pchełka zepsuje to trzeba będzie się zwrócić do LOK-u w tej sprawie bo LOK widnieje na fakturze.
3. Nie ruszamy tematu zakupu pchełek do moementu do kiedy nie będzie urządzenia AMB fizycznie i namacalnie w LOK-u. Czyli temat pchełek ruuszamy na początku sierpnia, dam znać.
4. Cena 62 Euro jest jedyną cena jaka padła, jest to cena netto i ... na razie tyle informacji. Może nie zapłacimy Vatu, może nie będzie kosztów przesyłeki, tego nie wiem i proszę nie spekulować na ten temat, jak zajmiemy się konkretami (chodzi o składanie zamówień i wpłaty) to wtedy na pewno sporo przed zamówieniem dowiemy się wszyscy (dopóki nie przyjdzie AMB nie będzie wiadomo co z kosztami przesyłki i co z VAT-em będzie).
5. Prosze o ostateczną liste obecności na "mojej" liście do końca tego tygodnia. Potem nie będę uwzględniał żadnych kombinacji, jeżeli ktoś się teraz deklaruje to zakładam że się już nie wycofa.
6. Faktura będzie z tego co wiem ważna kilka tygodni więc, dam znać po jakim kursie liczymy za pchełki i wpłacamy tylko wyłącznie taka kwotę w złotówkach na konto LOK-u, które jak rusze temat dalej podamy.
7. Po "ogłoszeniu" wpłat na konto będziemy mieli na wpłatę około 2 tygodni.

Podwumowując: niech się każdy zastanowi czy chce kupić przez LOK pchełki czy nie i da mi znać na privie. Powtarzam, temat ciągniemy dalej (wpłaty i zamówienie) od około 5 sierpnia. KROPKA
Nie róbmy bałaganu i nie spekulujmy teraz. Czekam tylko i wyłącznie na listę chętnych. Ci co są na liście i nie dali mi znać, że rezygnują będą traktowani jak chętni (mogli wyjechać na urlop i nie czytają teraz więc zakładam że są chętni).

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 5:35 pm 

Marcin Derewiński napisał(a):

Ja tu czegoś nie rozumiem - to, że LOK dostanie jedną fakturę, to jest chyba oczywiste, ale dlaczego nie może refakturować pchełek zawodnikom?
To jak je sprzeda? - rozda?

Dla mnie wszystko jest jasne.

Rezygnuję z zakupu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 5:48 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
Marcin Derewiński napisał(a):

Ja tu czegoś nie rozumiem - to, że LOK dostanie jedną fakturę, to jest chyba oczywiste, ale dlaczego nie może refakturować pchełek zawodnikom?
To jak je sprzeda? - rozda?

Dla mnie wszystko jest jasne.

Rezygnuję z zakupu.

OK Jacek usunięty

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 5:54 pm 

Skoro LOK kupi transpondery na swoja fakture za pieniadze zawodnikow to bedzie ja mial zaksiegowana czyli transpondery bedzie mial na stanie .

Wydajac pchle zawodnikowi powinien wystawic fakture sprzedazy poniewaz wystepuje w roli importera - sprzedawcy.

P.S.

jezeli nie wystawi faktur zawodnikom to rownie dobrze moze sobie to amortyzowac

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 6:37 pm 

Panowie, LOK może kupić pchełki na swoją fakturę i będą one jego własnością. Jednak sprzedając ,na wyrażne życzenie kupującego MA OBOWIĄZEK WYSTAWIENIA FAKTURY VAT. Nie może sprzedać nie ewidencjonując sprzedaży, bo to jest przestępstwo karno-skarbowe. Tym bardziej zawiła staje się sytuacja, że LOK kupi towar za Nasze wpłacone mu pieniądze, a będzie to zaliczka, którą bedzie musiał opodatkować VAT i wykazac ją jako PRZYCHÓD!
Nie ma takiej sytuacji, że wpłacimy pieniądze LOKowi i niedostaniemy żadnego dokumentu zakupu pchełki, ci którzy nie będą chcieli fatury muszą dostać paragon fiskalny.
I Ci z Was którzy prowadzą jakiekolwiek własne interesy doskonale o tym wiedzą.
Przypomnę tylko, że LOK posiadając unijny NIP zakupi pchełki z zerową stawką VAT, a sprzedając je Nam naliczy od wartości netto dodatkowo 22% krajowego podatku VAT.
Pozostaje wciąż Panowie wielka niewiadoma - jaka będzie ostateczna cena pchełki uwzględniająca wszystkie opłaty tzn. transport, koszty bankowe itd.
Czyli reasumując wiemy, że nie wiele wiemy.
I niedziwcie się tym, którzy wolą skorzystać z pewnej i konkretnej, może nawet droższej propozycji alternatywnej, ale wiedzą za co płacą i ile płacą oraz to że towar będą mieć np. do końca lipca.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 6:48 pm 

Krzysztof Rafalski napisał(a):
Panowie, LOK może kupić pchełki na swoją fakturę i będą one jego własnością. Jednak sprzedając ,na wyrażne życzenie kupującego MA OBOWIĄZEK WYSTAWIENIA FAKTURY VAT. Nie może sprzedać nie ewidencjonując sprzedaży, bo to jest przestępstwo karno-skarbowe. Tym bardziej zawiła staje się sytuacja, że LOK kupi towar za Nasze wpłacone mu pieniądze, a będzie to zaliczka, którą bedzie musiał opodatkować VAT i wykazac ją jako PRZYCHÓD!
Nie ma takiej sytuacji, że wpłacimy pieniądze LOKowi i niedostaniemy żadnego dokumentu zakupu pchełki, ci którzy nie będą chcieli fatury muszą dostać paragon fiskalny.
I Ci z Was którzy prowadzą jakiekolwiek własne interesy doskonale o tym wiedzą.
Przypomnę tylko, że LOK posiadając unijny NIP zakupi pchełki z zerową stawką VAT, a sprzedając je Nam naliczy od wartości netto dodatkowo 22% krajowego podatku VAT.
Pozostaje wciąż Panowie wielka niewiadoma - jaka będzie ostateczna cena pchełki uwzględniająca wszystkie opłaty tzn. transport, koszty bankowe itd.
Czyli reasumując wiemy, że nie wiele wiemy.
I niedziwcie się tym, którzy wolą skorzystać z pewnej i konkretnej, może nawet droższej propozycji alternatywnej, ale wiedzą za co płacą i ile płacą oraz to że towar będą mieć np. do końca lipca.

Panowie zeby była jasność. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Kto chce ten kupuje od Loku (co do dowodu zakupu to tak jak napisalem dowiemy sie jak juz bedzie AMB). To nie jest zaden przymus wiec zamiast wytykac bledy lokowi i proby zrobienia szfindlu proponuje po prostu napisac: rezygnuje z zakupu przez LOK i KROPKA. Koniec tematu, szkoda ekranow na pisanie i robienie zametu. Tutaj na prawde nie ma zadnego przymusu. Kto bedzie chcial to prosze bardzo, kto nie, trudno. Tyle moge powiedziec i nie ma sensu roztrzasac tego tematu bo nic wiecej nikt sie teraz juz nie dowie (jezeli nie uzbiera sie lista to i tak niec z tego nie bedzie i trzeba bedzie kupic drozej). Sam wiem ze jezeli dojdzie do zaplacenia jeszcze 19 czy 22 % vatu to ja sam moge zrezygnowac i mowie o tym uczciwie. Na razie wiem tyle ile napisalem.

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 7:07 pm 

Ja jednak rezygnuję z propozycji zakupu przez LOK
skorzystam z propozycji Grzesia

SKM Nowy Sącz
HPI Racing Team Polska

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 7:27 pm 

Marcin, wykreśl mnie z listy LOKu - rezygnuję z jego "oferty", zostaję u Grześka.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 7:36 pm 

Proszę również o wykreślenie mnie z listy LOK,owskiej. Biorę od Grzesia Rojny. Mam nadzieję że finał tego przedsięwzięcia będzie zadowalający Nas wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 7:51 pm 

Niestety ja również jestem zmuszony zrezygnować. Nie zwykłem robić zakupów "nie wiadomo kiedy" i "nie wiadomo za ile". Przykro mi.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 7:54 pm 

W związku z tym iż kolega KRZYSZTOF JASKOT nie może pisać tu postów. Więć piszę w jego imieniu.
Krzysiek Jaskot - REZYGNACJA Z PCHŁY zamawianej przez LOK,

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 8:16 pm 

Marcin Derewiński napisał:
Cytuj:
Czekam tylko i wyłącznie na listę chętnych. Ci co są na liście i nie dali mi znać, że rezygnują będą traktowani jak chętni (mogli wyjechać na urlop i nie czytają teraz więc zakładam że są chętni).

Po tak powalającej dawce logiki ja też rezygnuję. I to przed urlopem.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 8:44 pm 

Cieszę się Panowie, że wreszcie jakieś męskie decyzje.

Sprint 2 plus Xray M18MT

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona