Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 5:58 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 361 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 10:55 am 
Administrator forum

Widzę że kasa rządzi a LOK nie potrafi negocjowac tego co trzeba i jak trzeba.
Dalsza dyskusja chyba nie ma sensu bo nic nie da.
Spadamy na psy - tak to widzę. Zamiast rozwoju będzie odwrót.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 11:27 am 

Norbert Rękawek napisał:
Cytuj:
WSZYSTKIE KRAJE CZŁONKOWSKIE EFRA USTALAJĄ WSPÓLNIE PRZEPISY, jeżeli ktoś komuś zarzuca, że stosuje się do nich, to…

Czy można prosić o dokończenie myśli.
Jakie sankcje są wobec tych członków którzy nie stosują sie do tych przepisów ( czyli dla wiekszości członków EFRA ).
Dlaczego jeżeli jest to klasa EFRA nie sa rozgrywane np.Mistrzostwa Europy?

Własnie wróciłem ze spotkania w sprawie organizacji EMP. Nie bierzemy pieniedzy od LOK a mimo to chcemy robić zawody. Ale tez nie bedziemy płacili LOK za mozliwość organizacji zawodów.

Wydaje mi sie że już niedługo może dojść do sytuacji żę imprezy LOK będą dokładnie pokrywały się z imprezami ATA. No chyba jeszcze Tarnów zostanie LOK-owi ( chodzi o halę ). A reszta organizatorów .... .

Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 12:24 pm 

Argumenty stron zostały przedstawione. :D
Zawodnicy również wyrazili swoje opinie.
Decyzja nowych członków sekcji i zarządu w tej sprawie pokaże co przeważy zdrowy rozsądek czy inne względy … i co Wam dały wybory. :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 12:39 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
...
Wydaje mi sie że już niedługo może dojść do sytuacji żę imprezy LOK będą dokładnie pokrywały się z imprezami ATA. No chyba jeszcze Tarnów zostanie LOK-owi ( chodzi o halę ). A reszta organizatorów .... .

Tadeusz Żelazo

Tarnów też został sprzedany.Obydwie imprezy widnieją w Kalendarzu ATA jako ich Mistrzostwa Polski.
Te niezależne to tylko Poznań,Kłodzko i Nowy Sącz.

Tytuł: info
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 2:02 pm 

no chyba Kłodzko też bo ma być PHB

Tytuł: Re: info
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 2:05 pm 

marian.kala napisał(a):
no chyba Kłodzko też bo ma być PHB

Nawet gdyby(choć to nie prawda) to to by było PHB a nie EMPMT...
A to jest kolosalna różnica.
PS.Marian chyba zrobili specjalnie dla Ciebie klasę Gentelmen ,po tych Twoich dytyrambach na rzecz ATA... :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 3:10 pm 

Kończąc trochę przepychankę i podsumowując tematy tego wątku to nadal mamy nierozstrzygnięte dwie ważne sprawy:
1. Silniki do klasy SPEC, w której obecny kształt przepisów raczej odstrasza niż zachęca.
Tu proponuję, aby zebrały się osoby wybrane do reprezentowania nas i zadecydowały, co dalej.
2. Kalendarz zawodów.
Tu może, w jakimś szerszym składzie zebrałoby się szanowne grono i podjęło decyzję nad ostatecznym kształtem kalendarza i może formy, w jakiej mogą być zgłaszane, przyjmowane i ewentualnie odrzucania zgłoszenia na temat rozgrywania zawodów od ewentualnych organizatorów.

Moje zdanie na obie kwestie mogę wyrazić w osobnym poście.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 5:12 pm 

A już chciałem namawiać Andrzeja Trellę na starty w sezonie halowym . A nie ma głupich . To jest chore . Silnik za 350 pln :D :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 7:22 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
A już chciałem namawiać Andrzeja Trellę na starty w sezonie halowym . A nie ma głupich . To jest chore . Silnik za 350 pln :D :D :D :D

Tak Leszku, jeżeli zdejmą blokadę w postaci zablokowanego kąta to ceny silników mogą dojść do tego pokroju.

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 03, 2006 11:01 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
Łukasz,
jak widać, średnio zorientowany jesteś jeśli chodzi zarówno o silniki w firmie ATA, jak i to, na czym jeżdżą zawodnicy 540 startujący w tej klasie na co dzień, nie tak jak Ty, od święta.
Zarówno Saturn, jak i "czarna" Tamiya są silnikami używanymi do startów w tej klasie - wykresy z hamowni, które na życzenie mogę udostępnić zainteresowanym - wykazują niewielkie różnice w osiągach obu tych silników, dzięki czemu można w zależności od tego, jaki tor nam organizator zafunduje użyć zwiększym powodzeniem jeden, lub drugi.
Ciekawi mnie natomiast fakt, czy firma ATA gwarantuje, że w SOBOTĘ 7 października na organizowanych przez nią zawodach w klasie m.in SPEC będą do kupienia te właśnie silniki, bo to, że są zamówione, wiemy, ale czy będą na czas?
A tak przy okazji - rozumiem, że rozbicie tego "monopolu" w dostarczaniu silników do klasy SPEC ma polegać na czyszczeniu naszych kieszeni po 200 zł albo i lepiej za silnik?

Witam
Co prawda z Jackiem juz rozmawialismy ale i tak napisze co mam do napisania. Sprawdzilem sie w klasie DTM540 i stwierdzilem, ze zawodnicy sie nie myla i silnik Saturn bije na glowe konkurencyjna Tamiye. O silniku Stinger sie nie wypowiadam. Widzialem zaledwie jednego zawodnika uzywajacego tego silnika. Nawet jesli cena silnika Tamiya bedzie nizsza niz Saturn to i tak zdecydowana wiekszosc wybierze Saturna. Stad moja teza o monopolu na silniki dla DTM540.

Silniki Oriona SPEC17 beda na sobote 7 pazdziernika jesli nie nawali kurier. Jednak jesli nawali to zawsze mozna uzyc silnika z zeszlego sezonu 27.

Przemek Morawski napisał(a):
Łukasz, klasa 540 ma być dla początkujących stąd ograniczenia w typach silników. Klasa SPEC ma być przedsionkiem klasy OPEN, dobrze rozumiem ? Gdzie więc mam się nauczyć jak korzystać z możliwości zmiany kąta wyprzedzenia jak nie w klasie SPEC ?

Tym tokiem rozumowania mozna sie zastanowic nad dopuszczeniem dla klasy DTM540 silnikow modyfikowanych no bo gdzie sie nauczyc jak korzystac ze zmiany kata wyprzedzenia jesli nie w klasie DTM540 przy zalozeniu, ze w SPEC trzeba to juz umiec? Bledne kolo.

Paweł Michalski napisał(a):
Jeżeli nie widać różnicy, to po co przepłacać.
Cena Saturna 55,16 zł, a Tamiya 81,00 zł w promocji, bo przeceniona z 90,00 zł.

Podtrzymuje swoja teze, ze tutaj nie chodzi o cene tylko o osiagi.

Paweł Żelazo napisał(a):
Dzięki. Zawsze wiedziałem że na firmę ATA można liczyć.
Tadeusz Żelazo

Ja rowniez.

Zaremba Lesław napisał(a):
Ale wymigałeś się od odpowiedzi zasadniczej,czy będą nadawane tytuły Mistrza Polski w tej klasie o której jest mowa w Waszym kalendarzu.Jeśli tak to na jakiej podstawie .
Ps.do 540 jest jeszcze Traxxas,ale pewnie Łukaszu o tym nie wiesz...

Czy tak trudno zrozumiec roznice pomiedzy tytulem Mistrza Polski a tytulem Mistrza Polski modeli Tamiya? Jesli uwaza Pan, ze firma ATA nie ma prawa uzywac tej nazwy i nadawac tytulow Mistrza Polski modeli Tamiya to radze skierowac sprawe do prokuratury albo innych odpowiednich wladz. Czy zostalo popelnione przestepstwo?

Litosci, sadzi Pan, ze zostalem wybrany do sekcji i nie zadalem sobie trudu przeczytac przepisow sportowych i technicznych od deski do deski? Sprawe silnika Stinger poruszylem wczesniej. Prosze sie wczytac.

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Do póki byłeś merytorycznie nastawiony do dyskusji miałem szacunek do tego, co piszesz, ale obecne mam wrażenie, że tracisz cierpliwość.
Wyjaśniając wcześniej sprawę silników przedstawiłem konkretne argumenty, które świadczą o bezcelowości stosowania w Polsce silników zgodnych z Efra Spec, bo;
- na świecie w praktyce nie są nigdzie używane
- w zasadzie nie odbywają się zawody tej klasy
- silniki są dość drogie
- są poważne wątpliwości dotyczące dostępności tych silników w przyszłości.
- można kupić tańsze, trwalsze i lepsze silniki, na których można jeździć w europie.

Ustosunkuj się proszę merytorycznie do tych argumentów, przekonaj zawodników ze masz rację i jest inaczej.

Akurat Pan jest ostatnia osoba ktora moze mnie wyprowadzic z rownowagi. A moze to Panu nerwy puszczaja? :D :) :( :o :lol: 8) :? :shock: :x :P :oops: :cry: :wink: :roll: :twisted: :evil: :!: :?: :idea: :arrow: :mrgreen:

Mam nadzieje ze Pana obawy rozwial juz Norbert Rekawek w swojej wypowiedzi na forum.

Paweł Żelazo napisał(a):
(...) do władz Sekcji zostałeś wybrany jako przedstawiciel środowiska modelarzy (...)

Powaznie? Naprawde?
Cholera a myslalem, ze jestem chlopcem do bicia. Chyba sie w takim razie wypisze z tej zabawy.

Marek Kusiakiewicz napisał(a):

Masz racje!!
Ja sie wypisuje z tego tematu.

Ostatnio edytowano Śr paź 04, 2006 9:25 am przez Łukasz Kowalczyk, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 04, 2006 5:56 am 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Do póki byłeś merytorycznie nastawiony do dyskusji miałem szacunek do tego, co piszesz, ale obecne mam wrażenie, że tracisz cierpliwość.
Wyjaśniając wcześniej sprawę silników przedstawiłem konkretne argumenty, które świadczą o bezcelowości stosowania w Polsce silników zgodnych z Efra Spec, bo;
- na świecie w praktyce nie są nigdzie używane
- w zasadzie nie odbywają się zawody tej klasy
- silniki są dość drogie
- są poważne wątpliwości dotyczące dostępności tych silników w przyszłości.
- można kupić tańsze, trwalsze i lepsze silniki, na których można jeździć w europie.

Ustosunkuj się proszę merytorycznie do tych argumentów, przekonaj zawodników ze masz rację i jest inaczej.

Akurat Pan jest ostatnia osoba ktora moze mnie wyprowadzic z rownowagi. A moze to Panu nerwy puszczaja? :D :) :( :o :lol: 8) :? :shock: :x :P :oops: :cry: :wink: :roll: :twisted: :evil: :!: :?: :idea: :arrow: :mrgreen:

Mam nadzieje ze Pana obawy rozwial juz Norbert Rekawek w swojej wypowiedzi na forum.

Hmm – tak jest najłatwiej.
Wkleić kilka uśmieszków i udawać ze się dobrze bawisz.
Twój kłopot polega na tym, że zostałeś wybrany do sekcji przez dużą grupę zawodników i oni oczekują od ciebie abyś reprezentował ich interesy a nie firm, z którymi jesteś związany.
Taki jest cel wyborów.
Natomiast wygląda na to, że teraz wybrańcy będą się kłócili z zawodnikami a LOK i tak po cichu będzie robił swoje.
Nie podałeś żadnego argumentu !!!.
Norbert poza tym, że coś odpisał to żaden z jego argumentów nie uzasadnia takiego ograniczenia i zmuszania zawodników do wyboru drogich silników i tylko 2 modeli.
Nie mnie musicie przekonać ale zawodników że przepłacanie za silniki ma jakiekolwiek logiczne uzasadnienie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 04, 2006 6:41 am 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
Czy tak trudno zrozumiec roznice pomiedzy tytulem Mistrza Polski a tytulem Mistrza Polski modeli Tamiya? Jesli uwaza Pan, ze firma ATA nie ma prawa uzywac tej nazwy i nadawac tytulow Mistrza Polski modeli Tamiya to radze skierowac sprawe do prokuratury albo innych odpowiednich wladz. Czy zostalo popelnione przestepstwo?

Kilka miesięcy temu Pan Ćećwierz rozpisywał się kto to może rozdawać tytuły MP.Wspólne imprezy stawiają te klasy na równi.Teraz tytuły zaczną rosnąc jak grzyby po deszczu,bo ktoś dał,a ktoś wziął kasę...
W dalszym ciągu nie dajesz szansy zobaczenia "Orionów"w internecie,czy Firma wstydzi się tych silników.

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 04, 2006 6:54 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Widzę że kasa rządzi a LOK nie potrafi negocjowac tego co trzeba i jak trzeba.
Spadamy na psy - tak to widzę. Zamiast rozwoju będzie odwrót.

Marek dobrze stwierdził bo chyba był dobry z matematyki:
Przedstawiciele zawodników w sekcji:
1)Kowalczyk ATA
2)Hulin ATA
3)Raczyński ATA
4)Omelańczuk Defena
5)wolny etat...
Matematyka nie oszuka,też już nie będę nic pisał,bo to kopanie z koniem....

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 04, 2006 6:56 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Kilka miesięcy temu Pan Ćećwierz rozpisywał się kto to może rozdawać tytuły MP.Wspólne imprezy stawiają te klasy na równi.Teraz tytuły zaczną rosnąc jak grzyby po deszczu,bo ktoś dał,a ktoś wziął kasę....

Widzę, że powinniście przestać pisać na forum a korespondencję kierować do Ministerstwa.
Chyba dopiero jak pojawi się realne zagrożenie i wyschnie źródełko władza zrozumiejże, że należy się liczyć ze zdaniem środowiska.

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 04, 2006 9:16 am 

Z całym szacunkiem, ale dla mnie jako zawodnika nie ma problemu żeby były mistrzostwa ( czy puchar czy cokolwiek innego) modeli Ata, Tamiya, Hpi, HB, Xray , Kyosho, Corally czy jakikowiek inny.
W ten sposób będzie 10 imprez w miesiącu do wyboru a nie jedna, te najlepsze będą miały najlepszą frekfencję. Jeśli przy okazji cykl tych "najstarszych" mistrzostw umrze - cóż, mówi się trudno. Mam jednak nadzieję że tak się nie stanie. Nie ma nic lepszego na rynku niż zdrowa konkurencja. Czemu w naszym kochanym kraju jak ktoś wyjdzie z inicjatywą to odrazu wszyscy szukają walca, by to wyrównać.
Koledzy, traktujcie to jako wyzwanie. Chętnie zjawię się na MP modeli HPI, Corally itd. Jedyne co - to powinny to być osobne imprezy nie związane z cyklem Lokowskim MP bo w ten sposób zawody będą trwały tydzień, a każdy będzie miał szansę pojechać ledwie dwie eliminacje i jeden finał :cry:

Pozdr,
W

PS żeby było jasne - nie jestem związany z ATA.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 361 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Następna strona