Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 19, 2026 1:12 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 12, 2005 11:57 pm 

Krzysztof Trella napisał(a):
sam nie wiesz co piszesz - w jednym poscie krytykujesz a w drugim twierdzisz ze to jedyna sluszna organizacja :)

Krzysiek - zwróć uwagę, na to, że Marek zastosował w swojej drugiej wypowiedzi cudzysłowy...

p.s. wyjaśniam, że Marek Pleskacz otrzymał na forum status zawodnika przez moją pomyłkę, poznałem Marka na zawodach w Warszawie, widziałem, ze zna wielu zawodników, sam z kolei nie miałem odpowiednich wiadomości "kto jest kim" i kiedy Marek zapisał się na nasze forum dodałem go do "Zawodników". przyznaję się - była to moja pomyłka. jednak mimo, że Marek nie jest (póki co) czynnym zawodnikiem biorącym udział w zawodach samochodowych ani działaczem, to jednak ze swoją wiedzą zarówno techniczną, jak również na temat samych zawodów jak i przepisów, długoletnie doświadczenie w łódkach (jako zawodnik), jak najbardziej zasługuje na ten status, dodatkowo potwierdzają to jego rzeczowe i konkretne wypowiedzi oraz dociekliwe pytania na forum dla zawodników.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 8:41 am 

Do pana Jana Matukina po pierwsze jestem osoba pelnoletnia po drugie prosze nie cytowac w kolko to samo .A po trzecie to jest tylko pytanie i niewarto sie zaslaniac haslami z przed paru miesiecy .Pytanie bylo do Pana Ciecwierza ..

P.S a ile razy jeszcze moja slyna kwestia zostanie zmieniona tu jest pierwsza wersja http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=8159&start=0 . Nadal czekam na odpowiedz na moje pytanie

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 9:23 am 
Kolego Nie zasłużyłeś na odpowiedż.O wyjazdach oraz zgłoszeniu na ME.decyduje Sekcja Modeli Samochodów i tylko Prezes Klubu ma prawo stawiać pytania.Dla mnie za zachowanie niegodne polskiego zawodnika przez rok nie istniejesz.I zastanów kim jesteś.Bo chuliganów nie toleruje.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 9:50 am 

Nie jestem chuliganem wypraszam sobie .Zadalem pytanie i widze ze ktos nie chce odpowiedziec mi na moje bardzo proste pytanie. Jestem zawodnikiem i mam prawo wiedziec dlaczego nikt z polski nie zostal zgloszony ma ME.Nie zasluzylem na odp dobrze niewiem dlaczego ale ok.Ale zapewne inni zawodnicy tez by chcieli znac odpowiedz na moje pytanie.Nie naleze do zadnego klubu wiec chyba moge zadawac pytania .

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 10:10 am 

No widzisz, zadałeś pytanie, wydawać by się mogło że proste, którym uraziłeś pana Zbigniewa i dzięki temu nie istniejesz przez rok dla LOK'u i na dodatek stałeś sie chuliganem. Nie ukrywam ze dosyć ciekawa polityke, nie pisze nic więcej bo i ja przestane istnieć :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 10:41 am 

Szkoda że forum modelarzy stalo sie dziwnym medium do załatwiania jakis niewyjasnionych spraw, obrzucania kogo się da błotem, niedomówień i pomówień itp., Szkoda że brak odpowiedzi na jasne i proste pytania. To smutne.Maciek.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 10:50 am 

Do kol. Rafalskiego i Rafała P.
Widzę kolego , że nie bardzo wiesz o co chodzi . A mianowicie chodzi o to , że LOK jako wiodąca organizacja modelarska w kraju (stowarzyszenie w randze związku) . Tak się to śmiesznie nazywa , żeby nie być pozbawionym budżetowej kasy . I za tą kasę domagamy się zawodów na przyzwoitym poziomie . Przepisy mówią , że ma być 4 (czterech) sędziów , główny , startowy, techniczny i pomocniczy . Bądżmy wyrozumiali i zgódżmy się na trzech . Ale jeden ? Kpiny . Jan Matukin żeby był orłem nie wiem jakim , sam nie da rady . Ile gorzkich słów trzeba było napisać , żeby wymóc zakup nowego AMB . Wszystko trzeba jak psu z gardła . ąż się rzy... chce . Ponad 40 lat jestem modelarzem , z czego ponad 35 lat w LOK . ponad 20 lat prowadziłem modelarnie oczywiście pod egidą Lok . Jestem odznaczony złotą odznaką zasłużony dla LOK . Za darmo tego nie dawali . Przemawia przezemnie gorycz , ale dosyć miałem do czynienia z tak zwaną działalnością LOK .

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 11:42 am 

lech pepliński napisał(a):
(...) i Rafała P.(...)
Widzę kolego , że nie bardzo wiesz o co chodzi(...)

do któego mojego postu, zdania, lub słowa w tym temacie Pan nawiązuje?

nie przypominam sobie, abym wypowiadał się choć słowem w tym temacie w kwestii LOKu...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 12:53 pm 

Do Pana Lecha:

Ma Pan rację co do ilości sędziów (choć jakoś nowych sędziów nie przybywa, a Ci co jeżdżą na zawody to raczej traktują to jako hobby, jak my wszyscy Zawodnicy)
Jeśli chodzi o poziom zawodów, to myślę, że jeśli będziemy się oglądać na LOK to taki pozostanie. Jeśli LOK dostaje dotację na swoje cele, dzieli te środki wg. swojego uznania, ale musi się z tej dotacji rozliczyć (coś niecoś wiem na ten temat). A przypuszczam, że ta dotacja jest tak mała i z roku na rok coraz mniejsza, no i oczywiście nigdy nie przychodzi na czas, że (jak to w tym kraju jest już od dawna) na nic nigdy nie starcza - takie są realia.
Czasy, które Pan pamięta nigdy nie wrócą. Jeśli zatem chcemy mieć modelarstwo na wysokim poziomie, to niestety sami musimy o to zadbać i znależć sponsorow a nie oglądać się że LOK Nam "da".
Myśle, że można znaleźć sponsorów (nawet takich, ktorzy wybudują nowe tory modelarskie), ale muszą też mieć z tego korzyści.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 2:21 pm 

Krzysztof Rafalski napisał(a):
...nie oglądać się że LOK Nam "da"....

Witam,
Bardzo przepraszam ze zabiore tu glos.
Istotne jest aby LOK nie tyle dawal, co nie zabieral.
Przykladem tego zabierania jest koszt jednego kartonika licencji sportowej - 25zl.
92% wplywow z oplat licencyjnych pojdzie na "wyprodukowanie" samych kartonikow. A mozna to tak zorganizowac aby cala suma wplat poszla na cele sekcji.
Cale 13500 zl.
Ile zawodow mozna za to rozegrac?
Pozdrowienia,
Marek

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 2:28 pm 

Nie sposób się z tym nie zgodzic. Masz rację. Szkoda...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 13, 2005 10:49 pm 

Panowie, to jest poważny temat.
Na sześć pytań zadanych w pierwszym poście znalazło się odpowiedzi, jak naliczyłem "0" ( możze sie mylę ).
Widzę, ze parę osób zaczęło romydlać motto - celowo czy nie celowo się okaże jutro.
Proszę się zastanowić porównać sytuację ogólnie w kraju, w sąsiednich krajach i przygotować do dyskusji.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 7:24 am 
Odpowiedż dla Dawida G. Żle interpretujesz moją wypowiedż i jeszcze próbujesz Mnie wyręczać . Kolega C za swoje zachowanie na Mistrzostwach Polski w Łodzi nie jest godzien żeby go nazwać zawodnikiem.
Odpowiedż dla Pana Lecha P. Z uporem maniaka powtarza Pan bzdury . LOK nie jest jednostką budżetową a Stowarzyszeniem zależnym od swoich środków ciężko wypracowanych w Ośrodkach Szkolenia Kierowców.Na organizację zawodów dostajemy dofinansowanie z MENiS-u i jest rozdzielane przy udziale CKMLOK (która składa się zprzedstawicieli modelarzy) Jeżeli chodzi o ilość sedziów TO na zawodach zawsze JA ujmuję 5 sędziów z zabezpieczeniem opłaty za sędziowanie , dojazdu,noclegu i wyżywienia.Może tych sędziow Pan nie zauważa .Jedno co mogę zrobić to Zeby sędzia główny przedstawiał swoich kolegów (sędziów) prowadząc odprawe techniczną Szkoda że Pan nie jest dalej aktywistą LOK-u.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 8:55 am 

To przeciesz od Ciebie to wszystko wiemy . O Związku , o Stowarzyszeniu o dotacjach z budżetu . Ty jako LOK opłacasz 5 sędziów od A do Z , a organizator wystawia jednego , góra dwóch , a co robi z resztą kasy? Coś tu k....nie gra Panie Zbyszku . Panowie organizatorzy , co Wy na to . Dostajecie z LOKu pełne zabezpieczenie finansowe dla PIĘCIU sędziów .

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 14, 2005 9:20 am 

Zapewne reszta kasy powina byc przeznaczona na organizacje imprez i np
wylasnie zawodnikow na ME :lol: :lol: .Zgloszenie zawodnika nie wymaga chyba zadnych nakladow finasowych .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona