Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 9:06 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 7:49 am 

Panie Zbyszku,
przyznaję, że licencję z ROCZNYM opóźnieniem dostałem. Super. Ciesze sie i skacze z radości. Jestem bardzo wdzięczny LOK za wspaniałomyślność, że już po ROKU mogłem otrzymać moją licencję.
Napisałem wyraźnie, że zgodnie z przepisami to licencja a nie numerek jest dokumentem uprawniającym do startów. Na szczęście nikt z "kolegów" nie żłożył prostestu że jej nie miałem podczas eliminacji. Na szczęście...
To Pan odbierał ode mnie pieniążki, więc to Pana ścigałem przez ten czas o wydanie dokumentu. A po prostu wymyślałem coraz to bardziej drastyczne metdy licząc że któraś w końcu poskutkuje. No i zadziałało hehehe...

W

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 9:15 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Rafale, nie napisałem że TY zabijasz klasę E-18 - podałe Ciebie jako przykład jedynego zawodnika jeżdżącego regularnie na zawody mikrusem z bezszczotką.
Co do zakupu bezszczotek - wiesz jak to jest: młodemu zawodnikowi wydaje się że prędkośc to wszystko i na dzień dobry kupuje zestaw bezszczotkowca a potem się zniechęca do jazdy bo nie potrafi sobie dać rady z sobą i modelem.

nie widziałem na żadnych zawodach różnicy w prędkości na prostej między Mambą i szczotkowcami - na GP Kłodzka był Czech, który w finałach nawet przechodzil mnie na prostej jak przeciąg, a jeździł na szczotkowej 300-ce.

inną rzeczą, której się boję, jest to, że taki "młody zawodnik" szybko się zniechęci do jazdy w klasie 1/18 jeśli przyjdzie mu na każde zawody asfaltowe kupować po 2 silniki... szybko uzna on, że za podobną kasę może jeździć w 540 i mieć 4 razy większy model....

Cytuj:
Napisałem też w wątku o zmianie przepisów aby wrócić do jazdy 5 minut i o tym aby jeżdżono zawody mikrusów w przypadku mniejszej ilości zawodników w micro st. i micro open (raze) niż 10 - w jednej grupie oraz aby liczono klasyfikację na podstawie połowy eliminacji + finał MP w klasyfikacji pucharowej (tak aby nie było potrzeby jazdy na wszystkie eliminacjie)

Mam nadzieje że poprzesz te trzy zmiany

Popieram zmianę odnośnie wspólnych startów micro open i standard. co do czasu jazdy - tak jak powiedziałem Ci w rozmowie telefonicznej - są za i przeciw jeździe 8 minut - nie upieram się przy 8 minutach, ale może przynajmniej na asfalcie moglibyśmy zostawić 8-minutowe biegi?

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 9:18 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Jakub Lipiński napisał(a):

Marku
koszt przygotowania podłoża i wylania asfaltu na placu o wym 35 x 65 metrów oscyluje w granicach 60-70 tys złotych, także nie jest to tania impreza.

Jakub dobrze,że napisałeś Markowi ile to kostuje,bo on chyba jeszcze nie zapłacił faktury...a panoszy się na tym asfalcie... :D

Panie Leslawie,
Jakub odpowiadal na moje (tez Marek) pytanie o koszt wylania asfaltu.
Mialem nadzieje ze jest to tansze i bede w stanie zbudowac prywatny tor asfaltowy na swojej dzialce. Przy takim koszcie jednak jednoosobowo tego nie jestam w stanie zrobic.

Zaremba Lesław napisał(a):
60-70 ty.dla Warszawy i dla Kłodzka nie stanowią takiej samej wartości...
Wam jest zdecydowanie łatwiej zebrać taką kasę bo jest Was ,modelarzy zainteresowanych znacznie więcej niż w np.Kłodzku.

Jestem pelen podziwu dla modelarzy z Klodzka ze, jak Pan pisze, przy niewielkiej ich ilosci zdolali sie zlozyc na budowe toru za takie pieniadze.

Pozdrawiam,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 9:44 am 

Nikt w Kłodzku się nie składał tylko "wychodził"i to Marek jednoosobowo.Tor jest własnością miasta i i promuje je.
W Warszawie jest Was więcej i macie więcej drzwi w które możecie zapukać,tylko trzeba mieć inicjatywę i chęci.
Po za tym słowa zebrać,a złożyć mają zupełnie inne znaczenie;zebrać od ew.sponsorów,a potem ew.złożyć do kupy...

PS.np.w Nowym Targu tamtejszy poseł ufundował nagrodę o wartości 1/60 asfaltu na tor.Może ten kierunek...

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 10:17 am 
Administrator forum

Komunikat Komisji Skrutacyjnej.
W dniu 10.09.2006 r. w Nowym Sączu odbyły się wybory delegatów, reprezentujących klasy z napędem elektrycznym, startujących na torach płaskich, na Walny Zjazd Sekcji Samochodowej przy CKM ZG LOK w Warszawie.
Wyniki głosowania.
1. Łukasz Kowalczyk - 47 głosów.
2. Waldemar Wolak - 42 głosy.
3. Patryk Raczyński - 30 głosów.
4. Norbert Omelańczuk - 27 głosów.
5. Krzysztof Hulin - 21 głosów.
6. Jerzy Ciechalski - 16 głosów.
7. Marek Kusiakiewicz - 16 głosów.
8. Tadeusz Żelazo - 12 głosów.
9. Lesław Zaremba - 7 głosów.
Delegatami na Walny Zjazd Sekcji zostały wybrane osoby, zajmujące miejsca od 1 do 5 włącznie.
Z zebrania sporządzony zostanie protokół, który będzie publicznie podany do wiadomości wszystkich zawodników.
Komisja Skrutacyjna:
1. Artur Tokarz.
2. Paweł Michalski.
3. Michał Kocemba.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 10:49 am 

Dla uściślenia informacji,Waldemar Wolak,po ogłoszeniu wyników, zrezygnował z uczestnictwa w pracach sekcji.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 11:15 am 

Gratulacje dla zwycięsców.
I życzenia aby im się udało zrobić jak najwięcej dla modelarstwa kołowego.
Swój wynik wyborczy przyjmuję z pokorą.
Ale to pozwoli mi skoncentrować się na innych sprawach.
Nierozumiem natomiast wyniku wyborczego Marka Kusiakiewicza. Tak samo jak nie mogę zrozumieć bezpardonowego ataku p.Niko na jego osobę na zebraniu gdzie chyba był tylko gościem. I braku reakcji osób prowadzących zebranie.
Chyba że jest on już na innych prawach i jemu wolno więcej ?
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 11:22 am 

LOKATA

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 11:24 am 

Ale ... jeśli kolega Wolak zrezygnował, to wskakuje na jego miejsce następny. A następni są panowie Ciechalski i Kusiakiewicz z identyczną ilością głosów. Może ustalimy więc pełny piecioosobowy skład.
W

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 11:51 am 

Cytuj:
Tak samo jak nie mogę zrozumieć bezpardonowego ataku p.Niko na jego osobę na zebraniu gdzie chyba był tylko gościem. I braku reakcji osób prowadzących zebranie.
Chyba że jest on już na innych prawach i jemu wolno więcej ?

Mysle,ze mimo wszystko ciut Pan przesadzil. Pan Niko nie unoszac sie probowal zaczac rozsadnie podjac rozmowe o rzeczach ktore intrygowaly nie tylko jego. Natomiast Pan chyba troszke zbytnio sie uniosl. Sadze,ze nie powiedzial nic co moglo by kogos urazic,a napewno jesli ktos mial cos madrego i ciekawego do powiedzenia powinien zabrac tam glos. Nie podobala mi sie ta sytuacja i uwazam,ze wygladalo to jak w naszym "kochanym" rzadzie.

Cytuj:
LOKATA

nie bardzo rozumiem,jezeli chodzi panu o wyniki glosowania to jedynie Lukasz ma cos wspolnego z firma Ata,ale jak juz wczesniej wyjasnilismy sobie jest to powiazanie nic nie znaczace. Co do pierwszych trze literek tego co Pan napisal absolutnie sie nie poczuwam.

Na koniec dodam,ze absolutnie nie rozumiem rezygnacji Pana Wolaka,a zrobienie tego po glosowaniu jest takie ciut nie mile w odbiorze..

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 12:52 pm 

Nie dotyczy to wyborów ,tylko ogółu sytuacji.

Ostatnio edytowano Pn wrz 11, 2006 12:54 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 12:54 pm 

Cytuj:
Pan Niko nie unoszac sie

Moim zdaniem to jak i w jakim czasie ( czyli natychmiast po zgłoszeniu kandydatury ) zareagował p. Niko świadczy tylko o tym że było to przygotowane wystąpienie.
Cytuj:
Natomiast Pan chyba troszke zbytnio sie uniosl

Po prostu zareagowałem emocjonalnie na zaistniałą sytuację, która mnie mocno zaskoczyła. Wiem że zawsze powinienem zachowywać stoicki sposob. Dlatego pewnie nie nadaję się na działacza. I przyjmuję to ze spokojem.

Cytuj:
Pan Niko....probowal .. rozsadnie podjac rozmowe o rzeczach ktore intrygowaly nie tylko jego.

Dla niewtajemniczonych przymonę że chodzi o osobe Marka. Bardzo ciekawe stwierdzenie o zaintrygowaniu.

Mozna pisać dalej. Mozna próbować wmówić mi rozgoryczenie wynikiem wyborów. Ja natomiast mam tylko jedno pytanie:
Napiszcie Panowie o swoich planach i zamierzeniach. Wtedy bedziemy wiedzieli co Wam sie uda z nich zrealizować. Nawet ten "kochany" rząd bez przerwy coś Nam obiecuje.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 1:06 pm 

Obiecywac nie mam zamiaru,bo nie zalezy to tylko ode mnie.
Ja chce sprobowac skusic zawodnikow,by sprobowali swoich sil w klasach efroskich jednoczesnie nie robiac tego kosztem reszty klas. po za tym ktos chyba mowil,ze jestesmy waszymi przedstawicielami a wiec takze od zawodnikow zalezy wiele. Dyskusje ktore juz byly czytalem,czekam na nowe.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 1:32 pm 

Witam,

Ja w sprawie formalnej.
Czy ktos wie jaki jest prawny status sekcji w struktorze organizacyjnej LOK?
Fakt ze istnieje regulamin sekcji nic nie znaczy.
W statucie LOK nie ma slowa o sekcjach.
Co wybrani czlonkowie sekcji moga realnie zrobic w kontaktach z LOK-iem poza wysluchiwaniem dyrektyw?

Pytam, poniewaz od jakiegos czasu jestem czlonkiem wladz sekcji M (pewnie juz niedlugo sie to zmieni) i nie mialem zadnego wplywu na to co sie dzieje w sekcji i w LOK-u w sprawie modelarstwa.
Raz nawet probowalem wziac udzial w posiedzeniu CKM poniewaz zdawalo mi sie ze Pan Zbyszek mnie kiedys zapraszal.
Niestety Pan Zbyszek powiedzial mi dzien przed posiedzeniem CKM ze nie mam tam czego szukac bo nie mam tam prawa byc.
Stad moje pytanie o prawa czlonkow sekcji.
Co ciekawe na wyzej wymieninym posiedzeniu CKM nie bylo zadnego przedstawiciela sekcji M i gdyby mnie tam wpuszczono bylbym jedynym jej reprezentantem.

Pozdrawiam,

Marek

P.S. Moze sie bali ze bede pytal o licencje. OOps mialem o tym juz nie pisac. Przepraszam to sie juz nie powtorzy (prawdopodobnie :D )

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 11, 2006 1:59 pm 

Patryk Raczyński napisał(a):
Ja chce sprobowac skusic zawodnikow,by sprobowali swoich sil w klasach efroskich jednoczesnie nie robiac tego kosztem reszty klas. po za tym ktos chyba mowil,ze jestesmy waszymi przedstawicielami a wiec takze od zawodnikow zalezy wiele...

Patryk kogo chcesz namówić,tych z TS czy tych z 540.
Jaki to będzie miało wpływ na to,że nie ma w Polsce torów,że z Mistrzów Polski robi się kpinę dając w nagrodę buble,których nikt nie potrzebuje,jaki-na szkolenie sędziów(tak żeby Janek mógł nareszcie wystartować i sprawdzić Nomadio),na małe środowiska regionalne w których jeszcze tli się ogarek modelarstwa,czy te sprawy też będą was interesowały?Jako zawodnicy macie napewno wspólny jednoznaczny i jednolity punkt widzenia i został on tylko przemnożony razy trzy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna strona