Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 9:30 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 11:35 am 

Proponuje zajrzeć do kalendarza imprez.

Kod:
16-17.04   Tarnów   Halowy Puchar Polski Modeli Samochodów RC   E-18, E-10 TC-st, E-10 TC Open. Puchar TAMIYA: Le-Mans, F1, Top-Stock, 4WD GT   
16-17.04   Jelcz-Laskowice   Eliminacje do MP, 1 Runda Pucharu Serpenta, 1 Runda Polish Serpent Series   IC-10, IC-8 Sport

W razie czego jest jeszcze jedna możliwość. Możemy całkiem zrezygnować z Mistrzostw Polski w tym roku.

Tomek Massalski

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 11:45 am 
Raflee

No coz... sila wyzsza.. najwyzej beda 3 zawody w jednym terminie...

jak cos to moga byc jeszcze 23-24.04 i beda w tym samym czasie co murowana

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 1:02 pm 

Rafał Malczyński napisał(a):
Rozumiem... ale z drugiej strony jesli jest taka mozliwosc, aby przesunac zawody to po co koniecznie chcecie je miec w ten weekend?

Zobaczcie co sie dzeije w internecie i telewizji... caly czas sa programy itp. poswiecone Papiezowi - oni juz zrezygnowali ze swojego programu jaki mieli na ten tydzien...

Moim zdaniem organizowanie zawodow nawet nei tydzien po smierci byloby troche nie na miejscu... nikomu sie nic nie stanie, jak bedzie mial tydzien wiecej na przygotowanie sie, a przy tym w jakis sposob bedzie widac ze modelarze to tez ludzie i sa dla nich sprawy wazniejsze niz bycie na zawodach... Organizatorzy tez sa ludzmi i wydaje mi sie, ze rozumieja wszystkich, ktorzy sa za przlozeniem zawodow...

Badzmy ludzmi i pokazmy, ile Papiez dla nas znaczyl [*] :(

PoPieram Cie w 110 %:( [`]

Wg mnie nalezało by troche odpocząc od tych wydazen, spokojnie obejzec/pojechac na pogrzeb, a nie w pospiechu ze wzgledu na zawody... spieszyc sie. to bedzie dla nas czas wyciszenia i motywacjii. Prosze o przełozenie zawodów.

Abit IC7-G
512 ddr
Grafa? zastepcza GF2:/
Obudowa? Brak :D

!! I N T e L R A C I N G T E A M !!

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 1:14 pm 
Witam wszystkich zawodników

Po dzisiejszych konsultacjach z P. Z. Ciećwierzem jest duże prawdopodobieństwo że Mistrzostwa Polski zostaną przełożone i rozegrane w Tarnowie w terminie Halowego Pucharu Polski. Ostateczna decyzja zapadnie we wtorek.

Pozdrawiam Tadeusz Bernady

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 1:21 pm 

Wszyscy jesteśmy obecnie w takim stanie emocjonalnym, że raczej nie ma możliwości pakować sprzęt w piątek i podążać do Warszawy. Myślę że raczej zostaniemy w domach łącząc się z tymi którzy dotrą do Rzymu by towarzyszyć w ostaniej drodze Naszemu Papieżowi. Ale sądze, że nic staje na przeszkodzie aby w następnym tygodniu jeśli Pan Zbyszek mógłby dogadać się z organizatorami z Tarnowa aby zawody Pucharu Polski 16-17.04 połączyć z finałem mistrzostw Polski. Myśle że w tych "nadzwyczajnych" okolicznościach byłoby to rozsądne rozwiązanie. Przeciąganie żałoby wydaje mi się nie ma sensu. Uczcijmy pamięć Papy najlepiej jak umiemy czyli sportowymi zawodami na najwyższym poziomie. Dziękuje.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 1:25 pm 
Raflee

Z tego co wiem pogrzeb Papieza ma sie odbyc w piatek... i chyba wiecej nic pisac jzu nie trzeba...

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 2:14 pm 

Z tego co wiem pogrzeb Papieza ma sie odbyc w piatek... i chyba wiecej nic pisac jzu nie trzeba...

Jeszcze niewiadomo kiedy bedzie pogrzeb ale mysle ze wielu zawodnikow nazeka na wykladzinie w TArnowie mysle ze niema sensu zeby to przelozyc na nastepny tydzien rozumiem ze niektore osoby chca pojechac na pogrzeb ale musicie tez zrozumiec ze zawodnicy napewno juz sobie ulozyli ten tydzien i ze chca jechac na zawody takie jest moje zdanie .BO mowiac ze jest zaloba to i trzeba przelozyc zawody to dlamnie niema zadnego wytlumaczenie.Zaloba jest do pogrzebu a jezeli ktos chce cos przekladac to po co zrezygnujmy w takim razie bo jak wiadomo zaloba trwa rok.

Nasz Ojciec jest w lepszym swiecie

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 2:17 pm 

Panowie, jak mamy rozwiązać ten problem skoro kryterium czasu trwania żałoby prezentowane przez każdego z Was jest inne. Dla jednych będzie to tydzień, dla innych miesiąc, a może jak to było kiedyś (starsi pamiętają nasze babcie czy mamy, które chodziły w żałobie) cały rok. Z całym szacunkiem do Was wszystkich (a największym dla Ojca Świętego), ale przeglądając wiadomości nigdzie nie znalazłem czasu trwania żałoby i odwołania imprez zaplanowanych już po pogrzebie (moze nie dość dokładnie szukałem). Nie chcę nikogo urazić, ale życie toczy się dalej. Uważam, że każdy z Nas ma prawo do okazania smutku i bólu po stracie bliskiej osoby tak długo, jak jest mu to potrzebne. Nie mniej jednak ważniejsza jest pamięć o tej osobie i jej bliskość naszemu sercu.
Wydaje mi się słusznym, że żałoba narodowa potrwa do pogrzebu. Jak wszyscy wiemy, pogrzeb ten będzie w piątek.
Rozmawiałem przed chwilą z p. Zbyszkiem Ciećwierzem i w naszej rozmowie powstał pomysł przeniesienia MP na przyszły tydzień prawdopodobnie do Radzymina (niestety hala w Łomiankach będzie zajęta). Wiemy oczywiście, że w tym terminie jest planowany Puchar Tamiyi w Tarnowie, ale świadomie proponujemy ewentualne przyłączenie (lub zrezygnowanie z niego) go do imprezy Mistrzostw Polski, których ranga jest oczywiście wyższa.
Z całym szacunkiem dla Tarnowa, ale myślę, ze reprezentując stanowisko większosci zawodników, chcielibyśmy aby MP były rozegrane na "lepszej wykładzinie" z uwagi na nasze nie tanie przecież hobby.
Razem z p. Ciećwierzem zapraszamy do włączenia się jak największej ilości zawodników do tej dyskusji, bo chcemy znależć najlepsze z możliwych rozwiązanie, tak aby wszyscy byli usatysfakcjonowani i żeby nikt nie musiał rezygnować ani ze swoich duchowych potrzeb ani ze swojego hobby.
To jest nasze środowisko modelarskie i w żadnym wypadku nikt z nas chyba nie chce w nich podziałów, spotykajmy się dalej na zawodach i podawajmy sobie rękę z sympatii, a nie z obowiązku.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 2:22 pm 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):

Jeszcze niewiadomo kiedy bedzie pogrzeb ale mysle ze wielu zawodnikow nazeka na wykladzinie w TArnowie mysle ze niema sensu zeby to przelozyc na nastepny tydzien rozumiem ze niektore osoby chca pojechac na pogrzeb ale musicie tez zrozumiec ze zawodnicy napewno juz sobie ulozyli ten tydzien i ze chca jechac na zawody takie jest moje zdanie .BO mowiac ze jest zaloba to i trzeba przelozyc zawody to dlamnie niema zadnego wytlumaczenie.Zaloba jest do pogrzebu a jezeli ktos chce cos przekladac to po co zrezygnujmy w takim razie bo jak wiadomo zaloba trwa rok.

Nasz Ojciec jest w lepszym swiecie

Proponuje jednak przełozyc zawody. jak pisałem wyzej.... pogrzeb w piatek i jakos nie wyobrazam sobie tego z zawodami połączyc i sądze ze nei tylko ja tak mysle. :(

Abit IC7-G
512 ddr
Grafa? zastepcza GF2:/
Obudowa? Brak :D

!! I N T e L R A C I N G T E A M !!

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 2:32 pm 

Proponuje jednak przełozyc zawody. jak pisałem wyzej.... pogrzeb w piatek i jakos nie wyobrazam sobie tego z zawodami połączyc i sądze ze nei tylko ja tak mysle. :([/quote]
Ja sobie to wyobrazam :) skoro w piatek pogzeb i konczy sie zaloba tak?????wiec w sobote i niedziele mozna normalnie rozgrywac zawody.kazdy moze przyjechac w sobote nie musisz juz tam byc w piatek w tym czasie mozesz siedziec przed TV i ogladac pogrzeb lub byc tam na miejscu powrut samolotem jest w tym samym dniu . Moje zdanie jest takie ze siedzie w domu przezucajac kanaly 1,2,3,4,5,6,7,8,9,...................
co leci to samo smierc JANA PAWLA ll chce sie wkoncu oderwac od dna smutku i zrobic cos. wiec uwarzam ze zawody powiny sie odbyc w zgodnie z zapowiedziami

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 2:52 pm 

popieram w 100%, I POWIEM GŁOSNO ŻEBY MOŻE TO DO WSZYSTKICH DOTARŁO - ŻAŁOBA JEST DO POGRZEBU OJCA ŚWIĘTEGO I K R O P K A.
Pogrzeb jest w piatek wiec w sobote zawody moga zostac rozegrane. Bedziemy o nim pamietac w naszych sercach i umyslach natomiast wszyscy musimy zyc dalej. Ja nie chce siedziec i caly czas plakac a do tego nas zmusza w tej chwili telwizja i media, chce wierzyc w to ze juz jest mu lepiej, ze nie cierpi bo BÓG go zabrał do siebie więc nie odwołujmy tych zawodów tylko pamietajmy o tym wspanialym czlowieku i zyjmy wedlug jego nauk dalej i postarajmy sie byc po prostu lepsi a nie siedzmy w domu ze spuszczonymi glowami bo on by na pewno tego nie chcial.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 3:16 pm 
Raflee

Aureliusz... wlacz TV i posluchaj co sie dzieje w poslce jesli chodzi o wyjazd :) w tym samym dniu to chyba prywatnym samolotem chcesz wrocic ;)

Ludzie... przeciez tydzien od smierci Papieza mija na przelomie soboty i niedzili, a Wy chcecie na zawodach jezdzic? "Boze... widzisz i nie grzmisz"

Ja widze z tego rozwiazanie, jesli nikt ma na tym nie rezygnowac z duchowych potrzec lub z modelarstwa... - poprostu przesunac zaowdy na przyszly weekend - zapewniam, ze przyjedzie duzo wiecej osob niz jakby byly w ten weekend... Mi to obojetne gdzie one beda :)
To az glupio bedzie wygladalo, jak nawet nie minie tydzien od smierci a tu zjedzie sie z 80 osob na zaowdy... no ludzie :( Przyjedzie jakis TVN, czy cos innego i wstyd bedzie, ze nawet tygodnia nie moglismy wytrzymac w zalobie...

Jak ktos pojedzie na pogrzeb to np. o 10 sie zacznie ten pogrzeb... bedzie trwal pewnie z 3h, albo dluzej to jzu jest 13-14... pozniej na lotnisko (godzina 15-16) i zanim sie doleci to jzu bedzie kolo 18 pewnie - i np. ja z wawy do mielca - 350km 6h i na polnoc jestem w domu... i laduje sie w auto i pewnie jeszcze bede mial sile jechac spowrotem pod wawe :? chyba tylko po to zeby dojechac do hotelu i sie wyspac...

To jest wyjatkowa sytuacja i wydaje mi sie ze sa rzeczy wazniejsze od zawodow i nikomu sie nic nie stanie, jak poczeka te 7dni dluzej...

Pomyslcie troche o tym...

PS. Najlepiej byloby jakby decyzja organizatorow zostala tutaj przedstawiona jak najszybciej... bo wiekszosc wyjazdow do watykanu jest jutro... :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 3:31 pm 

Zapraszam zawodnikow do wloczenia sie w rozmowe co myslicie ???Co zrobic??Rafal rozumiem ze chcesz jechac na pogrzeba jak sie postarasz to i nazawody dojedziesz:) Niema sensu ich przekladac widziesz jakie problemy sie robia niema sali, w tarnowie jest do bani wykladzina .Robi sie pod gorke zamiast z gorki

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 3:43 pm 

Czy nikt nie czytana mądrych wypowiedzi. Chyba nie. Dlatego niech każdy wróci do wypowiedzi Artura Dzierżęckiego. Jest moim zdaniem najbardziej wyważony i rozsądny.Tak samo jak głos Krzysztofa Rafalskiego.
Według moich wiadomości kolejka piłkarska zostanie rozegrana w najbliższy weekend normalnie. Na na nią przychodzi o wiele więcej osób. załoba narododwa też kończy się w dniu pogrzebu.
Czy przypadkiem ktoś nie chce być świętszy od Papieża.
Ciekawy jestem kto z zawodników wybiera się do Rzymu na uroczystości pogrzebowe?
Ja wczoraj próbowałem zmoblizowac swojego kolegę, majacego b.dobre układy z duchowieństwem, aby zorganizować wyjazd do Rzymu. Chciałem tylko przejść przed trumną z Papieżem i oddać mu pokłon. Nie znalażłem chętnych. Sa organizowane pielgrzymki na uroczystości pogrzebowe. I jeżeli choć jeden zawodnik wybiera się
na nie i pojedzie, to warto nawet dla tej jednej osoby przenieść termin zawodow. Ale jeżeli nie, to powinny one odbyc się z zaplanowanym terminie. Bo życie toczy się nadal.
Bo nie tego oczekiwał od nas Jan Paweł II. Abyśmy robili coś na pokaz. Dla niego najważniejsze było to aby zmienić nas "od wewnątrz". Bo jeżeli nawet przełożymy termin zawodów, to w tym nowym będą one rozgrywane w lepszej atmosferze, bez przeklęństw i innych iwektyw?
Bardzo w to wątpię.
Napewno będę duchowo uczestniczył w uroczystościach pogrzebowych Jana Pawła II oglądając je w telewizji. Ale po ich zakończeniu będę mógł normalnie wsiąść do samochodu i udać się w drogę do Łomianek.
Może ktoś mi zarzucić brak uczuć.. Ale ja je mam. Pochowałem już swoją mamę i ojca. Osoby mi najbliższe. I iwem że smutek, żal i uczucie ich braku przychodzi dopiero po czasie. Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 04, 2005 3:45 pm 

Myślę ,że należało by sieżapytać większości zawodników bo narazie dwóch chyba jest za .A tak wogóle to może Maciek w chwili refleksji zdąży na zawody na czas w stanie godnym i odpowiednio będzie się zachowywał na podeście.Myślę że w różny sposób można uszanować Ojca Świętego nie tylko w chwili kiedy stało się to co najgorsze.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona