Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 8:07 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt lut 27, 2009 12:59 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
...Przecież LOK jest do wyższych poruczeń...

Znaczy, że od czego ? Ja to widzę mniej więcej tak, wyższe poruczenie wg LOK'u wyglądają następująco:

1. Skasować 300 tys. publicznych pieniędzy przeznaczanych przez Ministerstwo Sportu na modelarstwo - to tak na dobry początek :)
2. Stworzyć takie uregulowania, które pozwolą na konsumpcję tych środków w gronie "własnych" działaczy (np. Ci sami sędziowie na każdych zawodach podróżujący za te pieniądze, lewe fakturki za gastronomię do rozliczenia i.t.d.).
3. Stworzyć takie regulaminy, które pozwolą zarobić dodatkowo, tj. skasować za licencje od zawodników i klubów, podłączyć się pod wpisowe na każdych zawodach modelarskich, i.t.d.
4. Stworzyć takie regulaminy dla zawodników, które "zamkną im gęby" - patrz zapisy w dokumentach przygotowywanych na marcowy CKM, np. TUTAJ - patrz par 5 pkt. 13 - jak w wojsku :)

Wszystko to bez żadnej kontroli samego środowiska modelarskiego ani najmniejszego wpływu tego środowiska na powyższe rozwiązania :(

Dziwić może jedynie, że wśród tych dokumentów znajduje się zapis (w Regulaminie Kolegium Sędziów CKM LOK, par. 3 pkt. 4), o "nienagannej postawie osoby sprawującej funkcje sędziego CKM LOK, co w obliczu faktu, że posatawa etyczna i moralna obecnego przewodniczącego Kolegium Sędziów była już wielokrotnie piętnowana i bynajmniej z moralnością i etyką nie miała wiele wspólnego.

Śmieszne to i straszne, że środowisko modelarskie pozwala przestawiać się jak pionki organizacji emerytowanych żołnierzy i policjantów. Obudźcie się i zorganizujcie się sami !!!

KYOSHOblog

Ostatnio edytowano Pt lut 27, 2009 2:21 pm przez Adam Różycki, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 1:38 pm 

Informację na temat zmian na ME w 1/10 otrzymałem wczoraj od Jacka Ochocińskiego. Ba, nawet w wersji przetłumaczonej :D Poczułem się rozpieszczony :D

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 2:45 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Informację na temat zmian na ME w 1/10 otrzymałem wczoraj od Jacka Ochocińskiego. Ba, nawet w wersji przetłumaczonej :D Poczułem się rozpieszczony :D

Podziel się, bo ja nie łapię tego niuansu słownego, znaczy się 7min eliminacja i mus 1 tankowania?

;-)

m.

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 3:03 pm 

Wszystko fajnie, tylko dlaczego gdzie indziej może być to oficjalnie podane na tacy do wiadomości wszystkich, a u nas jak zwykle jest to info dla wybranych ? Najśmieszniejsze jest to, że nikt z LOK'owskich funkcjonariuszy nawet tego nie wie, zresztą takimi p....łami zainteresowani nie są. ONI są od "wyższych poruczeń", o czym w poprzednim moim poście :) :) :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 4:20 pm 

Adam Różycki napisał(a):

Wszystko fajnie, tylko dlaczego gdzie indziej może być to oficjalnie podane na tacy do wiadomości wszystkich, a u nas jak zwykle jest to info dla wybranych ? Najśmieszniejsze jest to, że nikt z LOK'owskich funkcjonariuszy nawet tego nie wie, zresztą takimi p....łami zainteresowani nie są. ONI są od "wyższych poruczeń", o czym w poprzednim moim poście :) :) :)

Nie chcę się wdawac w dyskusje, zaznaczyłem tylko że otrzymałem taką informację od Jacka , który będzie managerem reprezentacji na ME w Aigen. Ot i tyle.
Odnośnie wiedzy , ,,ONI,, pokazali swoją wiedzę przy okazji afery paliwowej którą zostałem dotknięty. Od tamtej pory wiele się zmieniło..... w moim podejściu do wielu spraw.
Pozdrawiam i szykuję się na sobotni trening w Munzig.

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 6:14 pm 
Administrator forum

Powiem to jeszcze raz....
Dużo dobrych pomysłów które płynęły od ludzi związanych z modelarstwem spaliło na panewce lub wypłynęło po roku jako pomysł jedynego mądrego :P w komisji....

Więc patrząc na to co się działo nie ma co oczekiwać szacunku dla kogokolwiek.
Nie oszukujmy się dłużej - jesteśmy dla nich tylko i wyłącznie mięchem potrzebnym do rozprowadzenia kasy

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 6:21 pm 

Nie chcę się wdawac w dyskusje, zaznaczyłem tylko że otrzymałem taką informację od Jacka , który będzie managerem reprezentacji na ME w Aigen. Ot i tyle.

...aaaa to chyba jednak Arturze na "ot i tyle" się nie skończy. Dobrze byłoby zdawać sobie również sprawę z konsekwencji pielęgnowania od lat przez modelarzy stanu rzeczy polegającego na tolerowaniu LOK'u. Ja też uważam, że to świetnie, że Jacek przetłumaczył pismo z EFRY i, jak przynajmniej sądzę rozesłał do zainteresowanych zawodników. Mogę tylko ubolewać, co też uczyniłem powyżej, że nie ukazuje się to jako oficjalna informacja na LOK'owskiej stronie i tu sięgamy trochę do sedna sprawy, bo ja tę całą historię widzę tak:

Jacek jedzie na AGM, rezerwuje miejsca dla zawodników, którzy zgłosili częć wyjazdu, koordynuije z tymi zawodnikami ten wyjazd, zostając w konsekwencji managerem team'u. Wszyscy razem jadą, biorą udział, walczą o miejsca, może nawet udaje się niektórym osiągnąć tzw. sukces, atmosfera jest świetna, wszyscy są zadowoleni. No to pozostają dwa pytania:
1. Gdzie w tym wszystkim są LOK'owscy żołnierze, a właściwie po co oni kręcą się wokół modelarstwa ?
2. Co w tym wszystkim robi Jacek ?

Znasz odpowiedź na pytanie nr 1. ? Bo ja już od dawna !!! (300 tysięcy piechotą nie chodzi, a wpłacone przez Ciebie i innych uczestników imprez zagranicznych wpisowe też raczej nie).
Na drugie pytanie może odpowie sam Jacek (jakby miał dalej awersję do forum to mała deklaracja z mojej strony - Jacek, niezależnie jak odpowiesz i czy w ogóle odpowiesz, deklaruję, że będę u Ciebie dalej robił zakupy... i w ogóle jesteś sympatycznym gościem :) )

... a co do konsekwencji. Mam nadzieję, że czytałeś materiały przygotowywane przez pułkowników, które jako reprezentanci LOK będziecie musieli podpisać. Jeżeli nie to poniżej podaję linki, do tych, które dla Ciebie będą najbardziej "interesujące" :):

1. Karta Praw i Obowiązków Członka Kadry Narodowej-Reprezentanta Polski Modelarstwa Kołowego i Pływającego.
... tu szczególną uwagę zwróć na Par. 4 w całości, a szczególnie na pkt 15 :)

2. Karta Praw i Obowiązków Marketingowych Członka Kadry Narodowej LOK Modelarstwa Kołowego i Pływającego
..., a tutaj po prostu na całość.

Na koniec Arturze prośba do Ciebie, dyskutuj, pisz teraz, bo po podpisaniu gniota z "Karty obowiązków członka...", a szczególnie Par. 4 Pkt. 15 to sobie już nie pogadamy :) ... nawet w Munzig :) :) :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 7:48 pm 

Więc nie dyskutujmy, zacznijmy działać- cokolwiek to znaczy :D

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 8:11 pm 

Adam Różycki napisał(a):
...
Na koniec Arturze prośba do Ciebie, dyskutuj, pisz teraz, bo po podpisaniu gniota z "Karty obowiązków członka...", a szczególnie Par. 4 Pkt. 15 to sobie już nie pogadamy :) ... nawet w Munzig :) :) :)

No Adam tak wprost walisz...Mój profil na Naszej Klasie już odwiedzali "Skini z Piaseczna" w wojskowych spodniach...Nie wiem czy to coś znaczy,nie jest to końska głowa,ale....

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 9:15 pm 

Doigrałes sie :D

PostNapisane: Wt mar 03, 2009 6:57 pm 

Panowie ale po co tyle pisać? Jeżeli macie takie zastzeżenia do funkcjonowanie istytucji jaką jest LOK to prosze napiszcie oficjalne pismo do ministerstwa zamieście tam swoje uwagi, zbierzcie podpisy i może coś się w tej sprawie ruszy.

A jeżeli to nie podziała to może warto by stworzyć coś na własną ręke, bo jeżeli ma to działać tak jak to działa to, to poprostu nie ma sensu bo za kilka lat ( oby kilka.... ) wszystko się posypie zamist rozwijać się...

Pozdrawiam Maciej

PostNapisane: Wt mar 03, 2009 7:21 pm 

Maciej Otrocki napisał(a):
Panowie ale po co tyle pisać? Jeżeli macie takie zastzeżenia do funkcjonowanie istytucji jaką jest LOK to prosze napiszcie oficjalne pismo do ministerstwa zamieście tam swoje uwagi, zbierzcie podpisy i może coś się w tej sprawie ruszy.

A jeżeli to nie podziała to może warto by stworzyć coś na własną ręke, bo jeżeli ma to działać tak jak to działa to, to poprostu nie ma sensu bo za kilka lat ( oby kilka.... ) wszystko się posypie zamist rozwijać się...

Pozdrawiam Maciej

Kolego Macieju,

Ten temat jest stworzony po to aby osobom takim jak np. Ty otworzyć na pewne rzeczy oczy - możliwie szeroko. Z tego co napisałeś wynika, że wprawdzie oczy masz już "otwarte" ale nie śledzisz uważnie wszystkich podejmowanych działań.
To co napisałeś powyżej jest realizowane, a jak będziesz choć troszkę dociekliwy to informacje znajdziesz również na tym forum (ew. w innych tematach). Jak już prześledzisz wszystko i jeszcze czegoś nie będziesz wiedział lub będziesz miał jakieś pytania to pm na pewno pomoże :)

KYOSHOblog

PostNapisane: Wt mar 17, 2009 5:26 am 

Witam.Nareście mam chwilę czasu i moge napisać spokonie.Bardzo się cieszę że kolega Adam Różycki wyraża swoje zaniepokojenie o szacunek dla modelarzy ,który imi się należy ze strony władz w tym kraju którezajmują się sportem modelarskim.
Jest to nie podważalne i stanowi podstawe do mojej odpowiedzi.
Szanowni Koledzy zawodnicy oraz działacze z klubów modelarskich niezaprzeczalnie moją winą jest że zajęty nadmiarem obowiązków służbowych nie znalazłem czasu na udzielenie odpowiedzi lub poprostu po ludzku opisując funkcjonowanieCKM LOK SORY wybaczcie ,jeżeli jesteście w stanie mnie zrozumieć nie znalazłem też czasu dla siebie żeby zadbać oswoje zrdowie dopiero po dwóch operacjach to zrozumiałem.
Mówi się że lepiej póżno niż wcale postanowiłem że się zmienię .MOTTO - dawny funkcjonariusz przejdzie do lamusa ( mówią krasnoludki że podał się do dymisji i dobrze chłopaczyna z zrobił przynajmnie ma mnie stresów) a zaczyna pracę menedzer sportu z uprawnieniami wydanymi przez Ministerstwo Sportu
.
Koniec biadolenia przystępujemy do rozmowy : Panie Adamie pisząc o wyłanianiu kadry oraz o załatwianiu startów w Efrze to było tak .Andrzej Trela oficjalny trener ujęty w papierach Ministerstwa Sportu ,w listopadzie zrezygnował z pełnienia społecznej funkcji trenera i zaproponował na swoje miejsce Jacka Ochocińskiego (który uzyskał akceptacje władz Komisji modeli kołowych.Następnie zaczął się przygotowywać do wyjazdu na posiedzenie EFRY w Lion we Francji , jednocześnie Łukasz Kowalczyk zgłosił chęć pomocy Jackowi w spotkaniy przedstawicieli w Efrze .
Pieniądze na pobyt oraz przelot samolotem dał LOK ze sojej kasy.
Jacek widząc że w 2008 roku były pieniądze na wszystkie starty zgłoszone przez Andrzeja Trele (trenera ) walczył o jak największą ilość miejsc startowych dla polakóww 2009r,i udało się jemu wyrwać 48 miejsc.
I wtym miejscu zaczyna pojawią\ać się problem .Nachodzą w połowie grudnia wieści z Ministerstwa że zaczyna pojawiać się kryzys i że o 15% zostaną zmniejszone dotacje na 2009r trudno z tym trzeba się pogodzić .Zostaje opracowana oferta na sport kwalifkowany pod potrzeby kadry w 2009r i ta oferta została że względów formalnych została odrzucona o tym dowiadują się wszyscy z internetu a Ja w piątek o godz. 10 00 .
Co Ja robię dzwonię do naszego ,opiekuna w Ministerstwie i staram się dowiedzieć jakie to względy zadecydowały że nas odrzucono.
Po rozmowie telefonicznej już wiem nie załączyliśmy programów szkoleniowych dla pięci Sekcji i tu jest mały haczyk.Druku wymaganego przez Ministerstwo Sportu nie ma na ich stronie .
Przez telefon tego nie załatwie dostaje samochód od Prezesa Jarząbka i jadę zobaczyć jak takie dokumenty opracowały inne Związki .Udało się dostałem wzór odbity na xero przyjeżdzam do biura o godz. 14 00 .
Przychodzi oficjalny email że nasz odrzucono idę do dyrekcj ZG LOK ,zostaje podjęta decyzja przez Dyrektora Meliona że ściągamy naszego pracownika na sobotę do pracy i że zaczynamy od 7 00 opracowywać nową ofertę .Pracujemy do godz 18 00.Opracowaliśmy 19 nowych dokumentów na sumę 222.000 zł.Jeszczę tylko telefon do dyrektora że jesteś gotwi na poniedziałek do podpisu prze Pana Prezesa LOK.
W poniedziałek działam od 7 30 zebrałem podpsy gł. księgoweg, sekretarza Stowarzyszenia oraz Prezesa Lok .
W Ministrstwie jestem o 8 00 . przedkładam dokumenty naszemu opiekunowi jest wszystko dobrze opracowane dokumenty zostają przekazane do Komisji która je oceni.
Jest pierwsza wiadomość nie odrzucono Nas.Za tydzień dostajemy informacje że dostaliśmy na sport kwalifikowany 162 000 zł.w tym jest 28 % dla sekcji modeli kołowych.
Koledzy zaprezentowałem kulisy walki o pieniądze dla Was .Jeżeli macie pytania chętni odpowiem. Z poważaniem Zbyszek Przepraszam za styl.

Ostatnio edytowano N mar 22, 2009 12:55 am przez Zbigniew Ciećwierz, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Wt mar 17, 2009 5:31 am 

Przepraszam za błędy .Pozdrawiam

PostNapisane: Wt mar 17, 2009 10:08 am 

Rozgrzeszam powyższe chorobą i wysoką gorączką . Wracaj szybko do zdrowia , niekoniecznie do pracy . :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona