Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 28, 2026 8:18 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 3:31 pm 

Andrzej Trella napisał(a):
....
Walka z CKM trwa, chociaż tego nie widać, nie znaczy, że się nie odbywa.

I tutaj paradoks albo przerażający fakt;my wszyscy posiadacze licencji,jesteśmy członkami CKM(co jest jednoznacznie napisane na niej),a więc błagam nie walczcie z nami.To że macie konspiratora J-23,który sprowadza Was do podziemia nie znaczy,że macie wytaczać przeciw nam armaty.Obyśmy tego nie zaznali...,żeby brat modelarz z bratem modelarzem walczył ,bo ktoś ma niezaspokojone ambicje.

Ps.W moich postach nie staram się być Clownem,co najwyżej marnym naśladowcą stańczyka...
Chcesz ,masz samokrytykę :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 5:21 pm 

Jak chcemy ograniczać akusy w 540 to jedyne rozwiązanie to: składają się zawodnicy na akusy i losowanie przed startem podobnie silniki i narzucone przełożenie całkowite.

540 - jest przedsmakiem speca i mod. i nabywa się tam umiejętności i kierowcy i mechanika. Zgranie wszystkich elementów nabyte w 540 w klasach wyższych powoduje że nikt nie jest zagrożeniem dla innych.

Można pomyśleć o nowej klasie gdzie głównym celem było by zapewnienie równych szans i by wygrywał najlepszy kierowca a nie akus ale 540 nie ma chyba na celu być taką klasą.

Jak ktoś chce klasy równych szans to niech założy nową dyskusję na tym czy innym forum.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 6:07 pm 

Lesław,
złapałeś mnie za słówka. Punkt dla Ciebie. Dlatego wyjaśnie swoją wypowiedź. Pisząc walka z CKM użyłem oczywiscie przenośni i miałem na myśli władze CKM, którym staramy się wytłumaczyć, że dotychczasowe działania są staroświeckie i trzeba wprowadzać nowe trendy i postępowania w celu rozwoju polskiego modelarstwa kołowego.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 7:13 pm 

Ale to jest rozmowa , jak ze ślepym o kolorach . :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 8:52 pm 

Lesław,
Pisząc walka z CKM użyłem oczywiscie przenośni i miałem na myśli władze CKM,

Być może to o te przenośnie i niedomówienia chodzi...
Jeno jest pewne ,ze nawet sejm czasami w śmiesznym wydaniu można oglądać w TV,natomiast Wasze dyskusje są za żelazną kurtyną,a można by zrobić jawnie bez możliwości wtrącania się przez osoby postronne.Chyba że to wszystko nie nadaje się do publikacji.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 05, 2007 9:14 am 

Czy posty Pana Żurka nie naruszają regulaminu słusznego forum:

cytat z regulminu:
§6. Posty umieszczone w niewłaściwym dziale lub nie na temat, będą usuwane. Posty nawiązujące do tematu, ale zawierające dodatkowe treści nie związane z działem, tematem lub celem forum, będą usuwane. Posty zawierające zdania, kończące się na więcej niż dwa-trzy znaki wykrzyknika lub pytajnika, będą usuwane.

§7. Posty zawierające ataki personalne na użytkowników forum oraz naruszające ich dobra osobiste chronione prawem, będą usuwane po sporządzeniu ich kopii, a użytkownik naruszający ten zakaz, zostanie pozbawiony dostępu do forum.

§8. Dane umieszczone w opcjach górnego menu "Użytkownicy" i "Grupy", dostępne są wyłącznie dla zalogowanych użytkowników. Umieszczanie ich w postach jest zabronione. Posty zawierajace te dane, będą usuwane. Zakaz nie dotyczy danych członków zarządu komisji. Udostępniania danych pozostałych użytkowników dokonuje wyłącznie administrator, jeśli wynika ono z ustawy.

§9. Posty o charakterze trollowania i spamowania będą usuwane.

§10. Linki referencyjne w podpisach oraz linki do stron komercyjnych bedą usuwane.
koniec cytatu.

Personalne ataki do mnie w temacie "Kalendarz" kłania się paragraf 6

Paragraf 7 pominę bo złamaniem jego Pan Żurek sprawił przyjemność
Adminowi,

Paragraf 10 notorycznie łamany przez FirmęATA,linki prawie w każdym poście
Tak się przestrzega regulamin forum.Ciekawe czy Pan Żurek dostał chociaż ostrzeżenie.Ja karę dostałem,ale prawo jest nie dla każdego takie samo.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 05, 2007 5:15 pm 

Maciej Pożycki napisał(a):
W mojej opini z klasy 540 powinny byc wykluczone podwozia weglowe, to jest absolutny mus aby w tej klasie mieli szanse najmlodsi do ktorych ta klasa jest skierowana, Podwozia weglowe tak dla klas spec i mod. Nie kazdego mlodego adepta stac na wydatek okolo 1500 zl na nowy model lub 800 zl na uzywane gole podwozie (najczesciej bez kolek i budy). .

Co za bzdura!

Skoro to nie jest klasa efrowska, czemu mają być reglamentowane podwozia??? Jak ktoś ma ochotę kupić sobie carbona to kupuje, jak go nie stać, kupuje to na co go stać i wcale nie oznacza to, że wypadnie słabo. Popatrz na wynik Dawida z Lublina, który na TC4 (ja też takim jeżdżę) był 5.
Klasa 540 nie jest klasą skierowaną dla najmłodszych, tylko dla początkujących. Chodzi o to żeby nabrać szlifu, nauczyć się i wybrać klasę dla siebie.
Myślę, że poziom jest na tyle wyrównany, że akurat w 540 podwozie ma drugorzędne znaczenie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 05, 2007 5:20 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Widzę,że jak się ma kolegów w Sekcji,to ma się też przecieki... :D :lol:

Ps.przy następnej okazji (Nowy Targ)mogę zbadać Twoje silniki na hamowni,tylko najlepiej jak wylądujemy w tym samym hotelu. :D

:):):)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 05, 2007 5:30 pm 

Michał Woszczek napisał(a):
Maciej Pożycki napisał(a):
W mojej opini z klasy 540 powinny byc wykluczone podwozia weglowe, to jest absolutny mus aby w tej klasie mieli szanse najmlodsi do ktorych ta klasa jest skierowana, Podwozia weglowe tak dla klas spec i mod. Nie kazdego mlodego adepta stac na wydatek okolo 1500 zl na nowy model lub 800 zl na uzywane gole podwozie (najczesciej bez kolek i budy). .

Co za bzdura!...

...Klasa 540 nie jest klasą skierowaną dla najmłodszych, tylko dla początkujących. Chodzi o to żeby nabrać szlifu, nauczyć się i wybrać klasę dla siebie.
Myślę, że poziom jest na tyle wyrównany, że akurat w 540 podwozie ma drugorzędne znaczenie.

Święte słowa. Sam przyjechałem do Tarnowa na moje pierwsze w życiu zawody "po płaskim" z węglowym RDX-em i dostałem takiego łupnia prawie od wszystkich (bez względu na rodzaj materiału z jakiego mieli zrobione podwozia), że aż miło :-D. Po prostu trzeba umieć jeździć :-P

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 05, 2007 5:37 pm 

Nie ma "jedynego słusznego forum". Na tych samych zasadach można nazwać forum RCAuto.

Andrzeju,

Partrzę na to zupełnie obiektywnie. Jak pewnie sobie przypominasz, jeżdżę od niedawna. Od samego początku, dzięki rozmowom z zawodnikami, wiem gdzie szukać porad, zgłoszeń itp. (RCAUTO). Nie rozumiem, dlaczego LOK wycofał zgłoszenia z RCAUTO na zawody organizowane przez nich. Nie jestem w stanie tego sprawdzić albowiem... nie ma gdzie. Na strone próbowałem się zalogować, storzyć konto, uzyskać bliższe informacjie i niestety jest to kłopotliwe, często mnie wywala, nie mogłem zarejestrować konta etc.

Jak już pisałem wcześniej dobrego się nie poprawia, dlaczego zgłoszenie do zawodów LOK mają być tylko na ich stronie? A jak ktoś nie zna tej strony (90% modelarzy) to co?
A skoro robią formularz zgłoszeń na swojej stronie, dlaczego informacje o zawodach umieszczają na RCAUTO bez możliwości zgłoszenia się?
Dlatego rozumiem sarkazm Lesława na ten temat, bo mnie też to trochę irytuje... Tym bardziej, że nie czuję potrzeby posiadania konta na stronie LOK a jestem w tej chwili do tego zmuszony.Nie tędy droga.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 10:23 pm 

Mam pytanie do forumowiczów,ponieważ odpowiedzi od Admina z jedynie słusznej strony nie otrzymałem.
Jak Wszyscy wiedzą ,dorobiłem się już dwukrotnie bana na młodej słusznej stronie(zastanawiam się cz nie przesłać zgłoszenia do księgi Ginessa).W związku z tym chciałbym podzielić się doświadczeniem i dowiedzieć się czy na cywilizowanym ,demokratycznym forum ,ukarany powinien być poinformowany o karze jaka go spotkała,na jaki okres i za co(np.cytat z posta kwestionowanego).
Czy ogólnie jest przyjęty system białoruski,czyli jest kara bo się należała,na kiedy i za co to się zobaczy i zależy od widzimisia.Czy to jest standard,czy stare nawyki.
Myślę,że mam prawo zapoznać się z "wyrokiem",i Ci którzy nie lubią jak piszę będą spokojniejsi i będą wiedzieli jak długo,może dożywotnie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 10:37 pm 

Lesławie na kazdym cywilizowanym forum dostajesz taka informacje, na ile, i za co dostajesz bana..

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 09, 2007 7:42 am 

Michał Bugajski napisał(a):
Lesławie na kazdym cywilizowanym forum dostajesz taka informacje, na ile, i za co dostajesz bana..

Dzięki...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 5:39 pm 

No bardzo ładne cacko!!!

"Zapisałem" się TAM tylko po to by móc zgłosić się na najbliższe zawody. Otrzymałem odpowiedź od admina, że wkrótce dostanę maila aktywacyjnego (to był 05.02.2007). Dziś mamy 12.02 i nic takiego nie dostałem.

Zaczynam się obawiać, że wszyscy szturmem rzucili się logować i admin (biedactwo) nie nadąża z aktywacją kont.

Albo nie chcą, żeby jakieś postronne osoby dostały się w formie zgłoszenia elektronicznego na zawody przez duże "Z", (a nie jakaś tam Micromania- amatorszczyzna :):)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 12, 2007 8:52 pm 
Szanowny Panie Michale Woszczek

To, że na forum Marka trwa nieustanny atak na stronę komisji to mi w... . Widocznie niektórzy forumowicze mają problemy z zagospodarowaniem czasu lub ze swoją osobowością. Do postów Leszka Zaremby, w których poddaje krytykanctwu wszystkich i wszystko, byle tylko zaistnieć, już przyzwyczaiłem się.

Natomiast pisanie kłamstw odnośnie rejestracji to trochę za dużo. Informuję, że Pan Woszczek zakładał konto na stronie w dniu 12 lutego o godzinie 17:45 ( a nie 5 lutego – możemy to udowodnić na zawodach w Nowym Targu), i ma je aktywne. W związku z powyższym proszę nie wprowadzać innych w błąd dołączając do jęczącego chórku.

Przepraszam wszystkich za język, lecz każdy ma pewne granice tolerancji.

Zwracam się ponadto do kolegi Marka Kusiakiewicza o likwidację mojego konta na forum dziękując mu jednocześnie za możliwość korzystania z niego, a wszystkim modelarzom życzę sukcesów na torach i do zobaczenia na zawodach w miłej atmosferze.

Tadeusz Bernady

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona