Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 05, 2026 1:22 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 3:38 pm 

Ja mam inny pomysł, może zrobić listę osób startujacych którzy nie mają pchełek i zebrać ich podpisy pod deklaracją iż jeśli zawodnik uszkodzi mechanicznie pchełkę to bedzie on zobowiązany wpłacić na konto okresloną kwote.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 4:20 pm 

:D

Ostatnio edytowano Pt sty 27, 2006 6:35 pm przez Filip Zaremba, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 5:13 pm 

Popieram w calości stanowisko Janka . Najpierw byly walki o nowe AMB, teraz jak już jest to powstaje nowy problem. Caly czas byla mowa o koszcie wypożyczenia pchelki ( użyczenia) i wtedy nikt nie podnosil glosu.
Nie odnoszę sie do imprezy ATA i LOK ale w tym temacie poruszacie tę kwestię.
Więcej kasy wydajecie na ***** poprawiające ,,komfort psychiczny,, a żalujecie 100 zl KAUCJI ZWROTNEJ!!!!
Wypowiadają się osoby których stać na zakup pchelki indywidualnej , ale cóż , taka już natura polaka. Wiecznie problem.
Sam wielokrotnie widzialem jak pchelki byly traktowane i ubezpieczenie nie jest tutaj rozwiązaniem. Może niech zawodnik sam sie ubezpieczy od swojego niechlujstwa?
Stare AMB zaczęlo szwankować poważnie dopiero w ubieglym sezonie po wielu latach eksploatacji, więc nie piszcie że zawodnik zostanie obciążony bo pchelka nie liczy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 8:19 pm 

Filip Zaremba napisał(a):

czyzby post Artura tak wpłynął na autora, że z jadowitej (kolejnej) wypowiedzi został tylko uśmieszek?

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 10:28 pm 

Artur masz 100% racji.

I ty i ja płaciliśmy pieniądze na pierwsze AMB potem na drugie.

Teraz jako "profesjonaliści" będziemy w posiadaniu prywatnych transponderów.
Wiem, że wielu kupi sobie tak jak i my.

Modelarstwo samochodowe to sport elitarny. Skoro kogoś stać aby jechać 400 km na zawody, stać go na nocleg w hotelu, stać go na sprzęt to będzie zmuszony także do posiadania pchełki. Takie są obecnie wymogi prowadzenia zawodów i koniec. Nie ma co dyskutować. Jest nowe AMB, transpondery można kupić bez problemów, od ręki. Ja traktuje wypożyczanie jako ostateczność. Jeżeli komuś się popsuje to będzie mógł dalej kontynuować zawody. Nie róbmy z wypożyczania AMB reguły. Poza tym na najbliższych zawodach PKMS albo LOK w informatorze może podać informacje, że w zawodach będą mogli uczestniczyć tylko zawodnicy posiadający AMB. Albo np. Marek zrobi formularz zgłoszeń na zawody w którym wymaganym do uzupełnienia polem będzie numer pchły.

Ludzie opamiętajcie się. Komuna się skończyła w 1989 roku.
Nic nikomu się nie należy. Jeżeli chcesz mieć to należy sobie kupić.
Mamy wolny rynek, sprzęt jest dostępny.

dziękuję za uwagę
mam nadzieje, że przekonam do zakupu AMB, nawet w sklepie internetowym producenta, wszystkich sceptycznie nastawionych

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 10:45 pm 

musze przyznać że dołożyłeś wszelkich starań abyśmy kupili pchłę :D
bo jak nie to sobie nie pojeżdzicie hehe dobre :D pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 10:54 pm 

Jacek Starostecki napisał(a):
musze przyznać że dołożyłeś wszelkich starań abyśmy kupili pchłę :D
bo jak nie to sobie nie pojeżdzicie hehe dobre :D pozdrawiam

mozesz kupic w http://www.amb-it.com/

albo wypozyczyc

ja nic nie dolozylem

sami chceiliscie nowe AMB - wiec pomoglismy w zakupie :D

teraz jest i tez jest zle - normalne - Polska mentalnosc

mimo wszystko dziękuje za odpowiedz

pozdrawiam
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 10:57 pm 

Jeśli mogę cos zaproponować to mam lepszy pomysł;

Czy nie lepiej byłoby wprowadzić dodatkową opłatę do startowego (np.: 10zł)

Jeśli powiedzmy 50 zawodników wpłaciłoby 10zł na każdych zawodach na cele AMBrc, to po całym sezonie uzbierała by się niezła kwota (na ewentualne naprawy, konserwacje),

Może dodatkowe 10zł (które nie odzyskamy) nie sprawi takiego kłopotu jak 100zł nawet zwracane.

Ale to jest tylko moje zdanie....

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 11:18 pm 
Z ostatniej chwili.Oczywiście że nowe urządzenie zostanie ubezpieczone razem z pchełkami czytaj transponderami.Szanowni koledzy chodzi o to że jak chce się pożyczyc pchełke to się za to odpowiada.Moja Dyrekcja wzieła pod uwage Wasze problemy finansowe i dlatego proponuję rękojme w wyskości 100 zł.Idealnym rozwiązniem byłoby żeby wszyscy którzy startują w Eliminacjach do M.P.mieli własne indywdualne transpondery a 10 szt. nowych pchełek używanych będzie wtedy kiedy ulegnie awarii pchełka indywidualna,lub przyjeżdza zawodnik pierwszy raz.Gospodarzami nowego urządzenia AMB jest Sekcja Modelarstwa Samochodowego LOK ja mam je osobiście na stanie, zostało przekazane Panu Janowi Matukinowi do używania na zawodach.Podsumowując jak będziecie dbali wspólnie o prawidłową eksploatację to napewno powinno się udać obsłużyć zaplanowane zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 27, 2006 11:30 pm 
Informacja dla zawodników którzy będą startować w Warszawie na pchełkach indywidualnych ,żeby podali kod pchełki (parametry techniczne) ponieważ P.Tadeusz Bernady te dane wrowadzał będzie do nowego programu. Prośba do P.Marka o nową rubrykę w karcie zgłoszeniwej.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 3:22 am 

Rafał Piesio napisał(a):

czyzby post Artura tak wpłynął na autora, że z jadowitej (kolejnej) wypowiedzi został tylko uśmieszek?

OT :(

ja już mam dwóch delikwentów na oku którzy kasują swoje posty
trzeba to sprawdzic w regulaminie forum, czy jest to zgodne

niebawem beda duże zmiany na forum
Rafał, w BC musimy sie spotkac z Markiem i omowic pewien projekt
wstepnie Markowi juz opowiedzialem i jest zainteresowany

do zobaczenia

heyah

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 9:17 am 
IWAN

Wracając jednak do tematu transponderów, to najciekawszym pomysłem jest kupno swojego transpondera a wyporzyczenie będzie wchodziło w gre w razie uszkodzenia własnego urządzenia. Normalne, że jak "pchełki" LOKowskie będą mało urzywane to możliwość utraty 100 zł kaucji takrze zmaleje.

Prawdą jest, że tylko niewielka garstka ludzi jezdzi na wszystkie (większość) imprez i sądze, że ich akurat będzie stać na zakup, a zawodnicy startujący okresowo (tylko w bezpośredniej bliskości od swojego miejsca zamieszkania) będą mogli wyporzyczyć transponder.
Tak to już jest na świecie, że wszystkim nie da się dogodzić, ale trzeba iśc na kompromis.[/url]

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 11:28 am 

Rafał Piesio napisał(a):

Artur tego nie pisał do mnie mam nadzieję,a jadowite wypowiedzi są lepsze niż prostackie.

Tak nawiase mówiąc może zasugerować Markowi żeby moderatorami nie były osoby związane z "biznesem" tak jak w sejmie.
Post wycofałem bo doszedłem do wniosku,że niewarto brać udziału w wodolejstwie.
Skoro ktoś pisze o wprowadzeniu rubryki w zgłoszeniach na indywidualne pchełki,znaczy że tam nigdy nie zaglądał(taka rubryka dawno jest),skoro nikt nie odpowiedział gdzie będzie stał podes,jest to nieważne,skoro nikt nie napisał czy będą stoliki,jest to nieważne,skoro nikt nie napisał jak w 2,5 min przeprowadzić trening niewiadomo jakiej ilości zawodników też nieważne.
Proponował bym też sprawdzenie modeli kto gdzie tę nieszczęsną pchełkę zaczepia.Może trzeba się podzielić doświadczeniem.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 12:57 pm 
Panie Filipie Z. proszę o odpowiednie zachowanie jako zawodnika i o dyskusję na temat w tonie budującym (jeżeli masz coś mądrego do powiedzenia to podziel się z nami ) Zastanawialiśmy się w Warszawie czy byś był mile widzany na naszych zawodach i mam pytanie czy za to co piszesz Ty odpowiadasz czy Twój tata.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 28, 2006 1:45 pm 

Rafał Piesio napisał(a):

Artur tego nie pisał do mnie mam nadzieję,a jadowite wypowiedzi są lepsze niż prostackie.

Tak nawiase mówiąc może zasugerować Markowi żeby moderatorami nie były osoby związane z "biznesem" tak jak w sejmie.
Post wycofałem bo doszedłem do wniosku,że niewarto brać udziału w wodolejstwie.
Skoro ktoś pisze o wprowadzeniu rubryki w zgłoszeniach na indywidualne pchełki,znaczy że tam nigdy nie zaglądał(taka rubryka dawno jest),skoro nikt nie odpowiedział gdzie będzie stał podes,jest to nieważne,skoro nikt nie napisał czy będą stoliki,jest to nieważne,skoro nikt nie napisał jak w 2,5 min przeprowadzić trening niewiadomo jakiej ilości zawodników też nieważne.
Proponował bym też sprawdzenie modeli kto gdzie tę nieszczęsną pchełkę zaczepia.Może trzeba się podzielić doświadczeniem.

czemu dyskutujesz skoro nie przyjedziesz do BC??
mozesz mi to wytłumaczyć, jaki jest Twój cel
torpedowanie zawodów i pyskowanie starszym ??

p.s.
sponsorem zawodów u Marka jest ATA
zastanów się 3 razy zanim coś głupiego napiszesz.
jezeli Marek zechce stracić sponsora to pewnie tak zrobi

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 115 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona