Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 7:27 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona
Autor
PostNapisane: So sie 19, 2006 2:37 pm 

Dobra, Panowie, gadka gadką , ale nadszedl czas na podjęcie decyzji.
1. Wybory do wladz sekcji
prawo glosu mają wszyscy zawodnicy którzy posiadają wykupioną i ważną licencje , dotyczy to wszystkich klas i wszystkich zawodników. Sprawa ta nie powinna pozostać bez odzewu, nie chcę rozliczać odchodzącego skladu sekcji, co zrobili, co uważają za swój sukces itp. Nie o to mi teraz chodzi. Jak mają wyglądać wybory , czy jest powolana komisja odpowiedzialna za rzetelnie przeprowadzone wybory, ile osób ma liczyć sklad sekcji itd.
Przeszlo nam kolo nosa wiele dobrych imprez EFRA , skoro LOK oplaca skladki to bezsensu jest nie korzystanie z tego a jeżeli nikt nie jest zainteresowany takimi zawodami to marnotrawstwem jest oplacanie tej skladki. W przyszlym roku równiez będa imprezy zagraniczne na odpowiednim poziomie i dotyczy to wszystkich klas.
Gdy zostanie wybrany sklad Sekcji to przyjdzie czas na następne ustalenia, czas zmian albo niedlugo staniemy sie ,,zaściankiem,, modelarskim.
Poprosze również Kol. Zbigniewa Ciećwierza o wypowiedz w tym temacie.
Jeżeli temat nie osiągnie minimum 10 stron rzeczowej dyskusji to uznam że nie ma sensu nic robić , każdemu jest dobrze tak jak jest .
Pamiętajcie, że są w naszym kraju osoby które chcą i potrafią coś osiągnąć, mają dobry kontakt z EFRA, znają języki, ( :lol: ) i udowodnili że mają smykalkę organizatorską.
Panowie do boju.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So sie 19, 2006 4:00 pm 

Pierwsza propozycja wyborów:
1 ustalamy sklad komisji wyborczej - max 3 osoby.
2 wybieramy kandydatów na stanowisko Komandora Sekcji, odbywać się to będzie za pomocą e-mail ,tzn każdy kto posiada ważną licencję wysyla na adresy trzech osób komisji wyborczej swojego kandydata z podaniem swojego numeru licencji. Ustalamy termin na 1 tydzień.
3 Po uplywie tego terminu komisja wyborcza publikuje nazwiska 5 osób które uzyskają największą ilość glosów.
4 oglaszamy taki sam sposób glosowania i wybieramy Komandora sekcji i jego zastepcę.
5 Wybrany Komandor lub zawodnicy wybierają sobie osoby reprezentujące klasy:
off-road spalinowe
off-road elektryczne
on-road spalinowe
on-road elektryczne
Taki sklad sekcji pozwoli na sprawniejsze dzialanie na rzecz modelarzy, można dodatkowo wybrać osobę do kontaktów z EFRA, co nie ukrywajmy jest nam potrzebne.
Następne ustalenia będą należaly do nowego Komandora Sekcji i nie chcę tutaj przedwcześnie o tym pisać.
Pamietajcie żeby rozważnie wysuwać kandydatury, zastanowić sie nad wszelkimi za i przeciw.
Jak widzicie taki sposób wyborów, bo raczej zebranie wszystkich modelarzy na imprezie jest niemożliwe.
Dodatkowym atutem takich wyborów jest to że nie są one jawne dla innych, mamy wolna ręke w wyborach.
Technicznie jest to do wykonania, po wyborach można sporządzic protokol nawet w formie elektronicznej.
Taki system jest o niebo lepszy od tego z pamiętnego ,,baru,, na zawodach w przeszlości, tutaj każdy ma prawo wplynąć na swoją przyszlość modelarską.

Oczekuję krytyki i innych propozycji

Tytuł:
PostNapisane: So sie 19, 2006 4:55 pm 

Pomysł dobry, tylko widzisz, ja zapłaciłem za licencję w Tarnowie na EMP w kwietniu, do Łomianek zostałem dopuszczony, jak płaciłem za udział to widziałem niby tam swój nr, ale nie pamiętam go, a żadnego kartonika niemam bo nie dostałem więc trudno mi będzie głosować bo nadal nieznam swojego nr licencji :lol:

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Tytuł:
PostNapisane: So sie 19, 2006 5:01 pm 

Michał Olech napisał(a):
Pomysł dobry, tylko widzisz, ja zapłaciłem za licencję w Tarnowie na EMP w kwietniu, do Łomianek zostałem dopuszczony, jak płaciłem za udział to widziałem niby tam swój nr, ale nie pamiętam go, a żadnego kartonika niemam bo nie dostałem więc trudno mi będzie głosować bo nadal nieznam swojego nr licencji :lol:

Jest mi niezwykle przykro z tego powodu, jest to kolejny przyklad że zmiany są potrzebne. Musisz zdobyć numer tej licencji, Tadeusz Bernady jest obecnie Komandorem Sekcji , napisz do niego. W końcu od tego są.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 19, 2006 8:03 pm 

może niech mnie jakaś oświecona osoba naprostuje, bo już mnie te wszystkie paragrafy strasznie pokrzywiły -
sekcja w/g statutu LOK nie ma żadnego umocowania poza par. 61, gdzie jest napisane, że klub (koło) może taką sekcję stworzyć - nie ma ona zatem żadnej mocy decyzyjnej w strukturach LOK - nie wybiera delegatów na zjazd (musztarda po obiedzie - zjazd był w maju b.r.), nie planuje żadnych działań ani nie dysponuje żadnymi środkami - nie ma o SEKCJI - poza tym jednym wspomnianym wyżej punktem ani słowa.
Co to w takim razie jest Sekcja Samochodowa i co nam dają wybory do niej?

p.s. I nie mieszajmy o kartonikach - z całym szacunkiem - ale zaczyna się tu naprawdę poważna dyskusja dorosłych osób - niestety, tylko dorośli mają czynne prawo wyborcze w tym kraju (par. 24 statutu LOK - 16 lat to minimum - więc może wyłączmy z udziału w tej dyskusji naszych małoletnich Kolegów).

lista osób posiadających licencje - nieaktulna
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=14012
taka sama, i do tego z danymi osobowymi umożliwiającymi weryfikację praw wyborczych:
http://www.mazowszelok.nazwa.pl/index.php?strona=2208

Tytuł:
PostNapisane: So sie 19, 2006 8:54 pm 

A ,,ja kudlaty durnowaty...,, dopiero teraz sie dowiedzialem że w skladzie obecnie nam panującej Sekcji jest kol. Mamcarz. Kurcze , ale jaja, gościa od kilku lat nie widzialem na zawodach. Panowie , czas na zmiany.
Skoro jest Jacku tak jak piszesz to powstaje zasadnicze pytanie celowości takiej Sekcji, skoro nie ma ona glosu . Na towarzystwo wzajemnej adoracji nikt nie ma czasu. Następne pytanie w tym wątku to jak zwykle kasa. Z tego co mi wiadomo ( proszę mnie poprawić jeżeli się mylę) to LOK nie wydal zlotówki na organizację zawodów , wyjątkiem zapewne są Michalowice ale te zawody pozostawiam bez komentarza.
Pozostanie jeszcze kwestia rozliczenia pieniążków z oplat za AMB i za uzbierane środki doposażenie tego urządzenia. Nie są to wcale moje wymysly, są to slowa ,,tych na górze,, w naszej sekcji.
Następna walka będzie na temat uczestnictwa reprezentacji kraju na arenie międzynarodowej , ale do tego dojdziemy.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 20, 2006 4:13 pm 

pierwszym krokiem powinno być ogłoszenie kandydatur,wraz z ich potwierdzeniem akcesu na daną funkcję.

Ps.moim kandydatem ,który powinien znależć się w zarządzie sekcji jest T.Żelazo (pod warunkiem ,że dorobi się własnego profila na RC-auto.pl :D )

Tytuł:
PostNapisane: N sie 20, 2006 6:00 pm 

jeżeli mój głos się liczy (licencja nr 256, wiek ponad 18 lat), to oddaję go na Tadeusza Ż.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 20, 2006 6:12 pm 

OK, Panowie , ale nie w ten sposób , musimy te wybory przeprowadzić w sposób profesjonalny, tak żeby nikt nam nic nie zarzucil

Tytuł:
PostNapisane: N sie 20, 2006 6:47 pm 

Artur Dzierzęcki napisał:

A ,,ja kudlaty durnowaty...,, dopiero teraz sie dowiedzialem że w skladzie obecnie nam panującej Sekcji jest kol. Mamcarz. Kurcze , ale jaja, gościa od kilku lat nie widzialem na zawodach.

Sadze ,ze nie tylko Ty Arturze jestes tym zaskoczony ,Ja o Tym
wiedziałem i jestem zdziwiony ,ze napewno wiekszosc z Was o tym
NIE wiedziała,ale coz samo zycie.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 20, 2006 7:06 pm 

Artur to jeszcze nie wybory tylko kandydatury do wyborów.Trzeba mieć co wybrać :D

Tytuł:
PostNapisane: N sie 20, 2006 7:13 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Artur to jeszcze nie wybory tylko kandydatury do wyborów.Trzeba mieć co wybrać :D

Najpierw plan wyborów, trzeba znać zasady

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 8:34 am 

Artur zgadza się ZG LOK nie dał ani złotówki na organizacje zawodów ponoć obcieli im dotacje :lol: . Ale mają dać kaske na finały :D MP. Co do wyborów to musimy coś zmienić tak jak Artur napisał bo jak narazie dla LOKu ważnieszą sprawą (przynajmniej w Rzeszowie) jest skąd wziąść pieniążki na naboje do flint. Według mnie kadytaci (chętni) powinni się zgłaszać sami to pierwszy znak że chcą coś zmienić i będą skutecznie nas reprezentowani. A i przydała by się lista osób mogących brać udział w głosowaniu.

Ostatnio edytowano Pn sie 21, 2006 8:45 am przez Marcin Bassara, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 8:42 am 

Ponieważ padło moje nazwisko w toczącej się dyskusji - czuję się wywołany do "tablicy".
Pragnę oświadczyć że nie mam zamiaru kandydować do władz sekcji ani innych władz w modelarstwie. I nie dla tego że nazwa "sekcja" źle mi się kojarzy. I nie dla tego że boję się pracy społecznej. Ani nie dla tego że nie mam swoich przemysleń co do sytuacji w naszym sporcie. Mam swoje poglądy na te sprawy. Dla niektórych może kontrowersyjne. Ale to władze sekcji musza posiadać plan strategiczny. Dziasiaj trzeba podejmować decyzje, których efekt może być widoczny dopiero za parę lat.
Moja decyzja na NIE wynika z sytuacji panującej w naszym środowisku, a konkretnie marazmu jaki wśród nas jest. Przypomnę że ponad rok temu mówiłem i pisałem: Wybierzmy swoich przedstawicieli. Mając upoważnienie znacznej części środowiska powinny one spotkać się z władzami LOK. I w szczerej do bólu rozmowie wyjaśnić sobie: Jakie są plany LOK wobec modelarstwa kołowego, jakie są możliwe od uzyskania w ramach LOK-u środki finansowe, jakie są prawne możliwości wpływania władz Sekcji na to co się będzie działo w modelarstwie kołowym. Od ponad roku brak jest pozytywnej reakcji na moje sugestie. Brak jest w dalszym ciągu "jedności" naszego środowiska. Wyżej postawione pytania uważam za fundamentalne. Bez odpowiedzi na nie i realnej oceny możliwości działania - uważam kandydowanie za bezcelowe. Za stary jestem aby walić głową w mur i firmować coś, na co nie będę miał wpływu.
O ponad roku otwarcie piszę o tym, jakie są moje i Pawła plany. Nie baliśmy się o tym powiedzieć publicznie. I staramy się je konsekwentnie realizować. Bez oczekiwania na to że ktoś coś nam załatwi czy ułatwi. I dotyczy to krajowego "podwórka" gdzie marzy się nam tytuł "miszczowski" jak i w rywalizacji z innymi zawodnikami na zawodach zagranicznych.
Pozdrawiam. Stare Żelazko

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 10:57 am 

Godzina 11,54 Pan Ćećwierz na forum,czy coś napisze? :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 328 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona