Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 6:05 pm

Autor
PostNapisane: Cz wrz 27, 2012 2:03 pm 

Panie Darku założyłem specjalny wątek, aby nie zaśmiecać innych tematów.
Wymaga Pan merytorycznej odpowiedzi,ale nie jest Pan merytorycznie przygotowany do dyskusji. Proponuję zacząć od zapoznania się z ustawą o sporcie oraz starymi postami.
LOK działał w okresie poprzedniej ustawy. Doił państwowe pieniądze z Ministerstwa (bo taka możliwość była),wykorzystywał malućkich do organizowania imprez,po czym pisząc fikcyjne sprawozdania do Ministerstwa doił dalej.I tak koło się kręciło,a niestety w wyniku tych obrotów nawet mały ułamek kasy nie odrywał się za pomocą siły odśrodkowej. Kaska była po prostu "mielona) w LOK-owskim kraterze...
Dzisiaj sytuacja się zmieniła. Państwo nie jest już tak szczodre. Federacja powstała właśnie po to żeby wspomóc się wzajemnie w zaistniałej sytuacji. My w Ścinawce bez żadnych finansów zewnętrznych trzeci sezon tworzymy coś czego nie musimy się wstydzić. Mistrzostwa Polski też będziemy pewnie udźwignąć na własnych barkach,ale wiemy,że lokalnie można szukać dofinansowania zwłaszcza ,że mamy świadomość,że robimy coś dobrego ,a "mamona" nie przysłania nam perspektywy. Trzeba lokalnie pisać projekty i starać się o pieniądze.
Wiele razy na tym forum odpowiadałem na pytania czy Federacja będzie miała marmurowe biura i 22 letnią sekretarkę,dyspozycyjną 24 godziny na dobę. Otóż nie, to co będziemy mieli to to co wypracujemy sami. Kapitałem wyjściowym jest świadomość i chęć działania społecznego z miłości do tego sportu.Chcemy postępować na wzór innych zagranicznych Federacji,co jednak nie wyklucza starania się o dofinansowanie z Ministerstwa.
Nie ma obowiązku przynależności do Federacji,tym bardziej,że Pańskie zawody wypełniają pewną niszę i dają radość zawodnikom z pojazdami nie zawsze kwalifikującymi się do wyczynu.
Na pewno celem Federacji jest godne ,nie militarne reprezentowanie Polski na arenie międzynarodowej,a zarazem dopilnowanie choćby spraw t.z.kadry. Na pewno Federacja nie będzie chciała promować jednego sprzedawcy jak to było dawniej.
Jeśli uda się zgromadzić jakiś materialny kapitał to na pewno będzie on skierowany na klasy T.z.EFRa-owskie.
Ps.jeśli dalej to Pana nie satysfakcjonuje to proszę pytać dalej. Chętnie odpowiem dalej. Co do organizacji zawodów to też będziemy stawiać wymagania.Nikt nie zrobi zawodów na innym urządzeniu niż AMB RC,ale też nikt nie może liczyć,że Federacja za sponsoruje zakup takowego...

Ostatnio edytowano Cz wrz 27, 2012 6:35 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz wrz 27, 2012 6:24 pm 

Post po poście,ale ja będę tu odpisywał żeby nie zaśmiecać tematu o OMP w Nowej Rudzie.
Panska odpowiedż na zaproszenie brzmi:
HPI napisał(a):
Pytanie moje brzmi czy Federacja dysponuje środkami na finansowanie imprez.

Pisze Pan ,że grzecznie zapytał.Tak forma Ok ale treść. Żeby Panu to uzmysłowić zadam ja pytanie -Panie Darku jakiej orientacji jest Pan...
Forma grzeczna bo nie pytam czy jest Pan Geyem ,ale pytanie bynajmniej nie na miejscu...
Pyta się Pan o kawałek tortu w momencie kiedy dopiero miele się mąkę na niego. Mało tego nie interesuje Pana ani mąka,ani jajka,ani masło ani nawet wyrabianie ciasta. Interesuje Pana kawałek torta i to pewnie ten z wisienką. Stara maksyma i to nie wiem czy to chińska,czy moja mówi: "żeby wyjąć ,trzeba wsadzić..." :D .
Co do łódzkiego środowiska to wyraźnie nie chciał Pan zrozumieć o co mi chodziło. O wzajemne wasze relacje i "wczesne torfowisko" w łódzkim środowisku. Być może wynika to z tego,że to "Ziemia Obiecana"...
Ps.
HPI napisał(a):
Jeśli natomiast miałbym organizować zawody MP pytam jasno koto za to zapłaci i jakim budżetem dysponuje Federacja.

Panie Darku proszę nie mieć takich dylematów,nikt Panu nie zaproponuje organizacji Mistrzostw Polski...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość