Post po poście,ale ja będę tu odpisywał żeby nie zaśmiecać tematu o OMP w Nowej Rudzie.
Panska odpowiedż na zaproszenie brzmi:
HPI napisał(a):
Pytanie moje brzmi czy Federacja dysponuje środkami na finansowanie imprez.
Pisze Pan ,że grzecznie zapytał.Tak forma Ok ale treść. Żeby Panu to uzmysłowić zadam ja pytanie -Panie Darku jakiej orientacji jest Pan...
Forma grzeczna bo nie pytam czy jest Pan Geyem ,ale pytanie bynajmniej nie na miejscu...
Pyta się Pan o kawałek tortu w momencie kiedy dopiero miele się mąkę na niego. Mało tego nie interesuje Pana ani mąka,ani jajka,ani masło ani nawet wyrabianie ciasta. Interesuje Pana kawałek torta i to pewnie ten z wisienką. Stara maksyma i to nie wiem czy to chińska,czy moja mówi: "żeby wyjąć ,trzeba wsadzić..."

.
Co do łódzkiego środowiska to wyraźnie nie chciał Pan zrozumieć o co mi chodziło. O wzajemne wasze relacje i "wczesne torfowisko" w łódzkim środowisku. Być może wynika to z tego,że to "Ziemia Obiecana"...
Ps.
HPI napisał(a):
Jeśli natomiast miałbym organizować zawody MP pytam jasno koto za to zapłaci i jakim budżetem dysponuje Federacja.
Panie Darku proszę nie mieć takich dylematów,nikt Panu nie zaproponuje organizacji Mistrzostw Polski...