Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 8:31 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 12:01 pm 

Arkadiusz Flejszer napisał(a):
Darku jakie klasy przewidujesz umieścić w Challenge???? Czy będą to klasy obecnie jeżdzone w Polsce??? Czy coś nowego i tylko dla wózków HB i HPI????
Mam nadzieję że dla każdej marki.

Nie planuję żadnych wynalazków tylko Efra i klasy krajowe.
Co najwyżej jeszcze 1;18MT

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 12:26 pm 

Te zawody miałyby się odbywać w Łodzi czy w całym kraju ? Osobiście jestem za Łodzią lub najbliższą okolicą :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 12:33 pm 

Na razie myślę o Łodzi.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 12:47 pm 

Darku czekam na pierwszy informator i już odkurzam tamiye do TopStocka :wink:
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 12:57 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Może i środek Polski ale mam balast w postaci rodziny a szczególnie żony, która ledwie toleruje pokój zawalony modelami i nie będę ukrywał, że niezbyt chętnie patrzy na dwudniowe wyjazdy na zawody. Dla mnie poświęcić sobotę byłoby dużo łatwiej niż sobote i niedzielę.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A ja myślałem że to tylko mój problem, hahaha witaj w klubie ( u mnie też dwóch synów, pokój + jedna piwnica)

Wracając do tematu : przy proponowanym podziale nie będzie różnicy w ilości biegów eliminacyjnych i fiinałów. Więc argument o "czasie jazdy" uważam za niesłuszny. Po dzisiejszych rozmowach na 99% będzie GP w Zielonkach pod Krakowem przeprowadzone jako jednodniówka. Termin jest w fazie ustaleń.
Dla osób jeżdżących grupowo - przecież zawsze mile widziana obsługa toru. Dzisiaj ja jeżdże, ty serwisujesz, jutro się zmieniamy. Jaki problem ?

Koledzy, przenieście prosze wątek imprez HPI w nowy topic, bo chciałbym aby tu była rzeczowa dyskusja o ( jak widać nie tylko moim) problemie czasowym.
W

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 1:06 pm 

Wojtku a jakie klasy będą na GP w Krakowie? Mam nie daleko tylko droga do kiebska ale pewnie by się ekipa wybrała z Rzeszowa.

Ostatnio edytowano Śr wrz 27, 2006 2:57 pm przez Marcin Bassara, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 1:25 pm 

Cytuj:
3-dniowe imprezy? nie przesadzasz? możesz mi przypomnieć gdzie takie zawody się odbywają?

Każde prawie - w piątek treningi, sobota i niedziela zawody...
Choć może nie powinienem się w tej kwestii wypowiadać bo pewnie mnie nie widziałes na żadnych zawodach w tym roku, ani jednodniowych ani dwudniowych.

Cytuj:
czy jak przyjadę "dzień wcześniej" i "wyśpię się" to nie będę płacił za nocleg???? no chyba, że masz na myśli spanie w samochodzie lub namiocie - ale w takim przypadku nawet za tydzień pobytu nic nie zapłacę - upada więc teza o kosztowności dwudniowych zawodów :lol:

Nie rozumiemy się - jeśli Twoja klasa jest rozgrywana w jeden dzień to :

możesz przyjechać dzień wcześniej, spotkać się z kumplami, wystartować i wrócić do domu lub przenocować i wrócić następnego dnia.
ALE możesz dojechać rano wystarować i wrócić wieczorem. Nikt Ci nie każe tak robić, ale masz wybór o którym pisałem.
Wszyscy narzekamy na frekfencję ostatnio, a ja uważam ( i jest to moja opinia niekoniecznie słuszna) że przez podzielenie klas podniesiemy ilość startujących bo takich jak ja, Przemek czy Dasiek jest niestety wielu. Ja pojade na 2-3 dwudniowe imprezy zimą ( i jest to optymistyczny wariant), gdyby były jednodniowe, mógłbym pewnie zaliczyć 90%.

Cytuj:
ten, kto obecnie nie przyjeżdża na zawody dwudniowe "bo go nie stać" - tym bardziej nie przyjedzie na jednodniowe, bo wtedy powie, że "na jeden dzień jazdy nie opłaca mu się jechac 800 kilometrów" albo, że "nie stać go żeby jechać 800 km, tylko po to, żeby sobie pojeździć tylko jeden dzień"...

Już napisałem że nie jest to do końca tak, bo "czas jazdy" jest stały. Inne są tylko przerwy między biegami , Choć i tak są wystarczająco długie by obskoczyć zawody na jednym pakiecie i szybkiej ładowarce. Co do 800 km - w tym roku zrobiłem ładnych pare tysięcy jeżdżąc tylko na zawody - i bez problemu znajduje zawsze kogoś kto jeździ ze mną jako zmiennik, więc nawet jak impreza kończy się o 23 są tacy którzy wolą ( choć lepszym słowem jest "muszą") jechać do domu a nie do hotelu.

Cytuj:
Cytuj:
Ale w ten sposób masz wybór. A gdy zawody są dwudniowe to go nie masz.

nie rozumiem... :?
Dalej ? czy rozjaśniłem już trochę o co mi chodzi

Cytuj:
powiedz mi jednak:
1. w ilu zawodach:
a) jedno- i ilu
b) dwudniowych brałeś czynny udział?
2. ile z nich odbywało się w odległości > 400 km od Twojego miejsca zamieszkania?

Wiesz, może się nie spotkaliście ale Daśka widziałem i na jednodniówce i na dwudniówkach. A z Kraka do Łodzi też jest kawałek.
W

Ostatnio edytowano Cz wrz 28, 2006 3:50 pm przez Wojtek Brudnik, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 2:25 pm 

Tu trzeba by sprecyzować o czym jest mowa czy o hali czy o asfaltach.W zimie czasami jest lepiej ponieść koszt hotelu,niż blacharza i leczenia(to może drastyczny przykład,ale zmęczenie robi swoje).
Dlatego hala to, wydaje mi się sobota sprasowana na max.a niedziela jak najszybciej i najwcześniej do domu.W zimie raczej nie można "trwonić" czasu,tym bardziej,że są jeszcze wprowadzane klasy tylko czasożerne jak TS czy Mac Furger...

Ps.Nie wyobrażam sobie np.zawodów jednodniowych w Lubawie bez konieczności dwóch noclegów...(w moim przypadku).
Realia są takie jak nasze drogi.Gdyby były autostrady.Dla nas jazda np.do Kłodzka czu do Rudy Śląskiej czasowo jest jednakowa,tylko że do Kłodzka więcej walki o przetrwanie... :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 27, 2006 8:13 pm 

Hej,

Przyłączam się do kolegów z rodzinami i tych co chcą mieć wolny jeden dzień w tygodniu. Osobiście preferuję zawody jednodniowe. Nawet jeżeli się kończą późno i trzeba zanocować, to można wyjechać rano i najdalej w południe być w domu.

A może zamiast się rozpisywać na temat ile to kosztuje i dlaczego lepsze są zawody jedno lub dwudniowe, dołączymy ankietę do tego tematu i od razu będzie wiadomo ile za, a ile przeciw.

Pozdrawiam

PIWO

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 7:29 am 

Wojtek Brudnik napisał(a):
Koledzy, przenieście prosze wątek imprez HPI w nowy topic, bo chciałbym aby tu była rzeczowa dyskusja o ( jak widać nie tylko moim) problemie czasowym.
W

Ta propozycja Wojtku ma jak najbardziej ścisły związek z twoim tematem.
Bo po pierwsze wiele osób miałoby na zawody dużo bliżej.
Z pewnością miałyby możliwość wyboru, której teraz nie mają.
Poza tym w proponowanym układzie istnieje możliwość rozdzielenia klas na zawodach.
Mniej klas to mniej czasu na ich rozgrywanie i zawody łatwiej zorganizować w jednym dniu.

Niemniej faktycznie dam spokój, bo to chyba zbyt odważne rozwiązanie a wy wolicie najpierw tradycyjnie ponarzekać sobie na forum przez za 2 lata zanim zrozumiecie ze tylko zupełnie nowe rozwiązani mogą coś zmienić.
Tak samo było jak zaczynałem wyrażać swoje opinie, że klasa TS. Dopiero dziś ludzie otworzyli oczy a i tak sekcja robi, co chce i nadal utrzymuje ten relikt przeszłości i dodatkowo dokłada Wam radosnego MF.
Z takim podejściem zestarzejecie się zanim coś zmienicie na lepsze. :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 7:46 am 

Darek, Wojtek ma rację. Utwórz nowy topic bo dyskysja zbacza z właściwego toru i w sumie dojdzie do tego że obydwa tematy rozejdą się po kościach a bydwie kwestie są bardzo ważne, z jednej strony inna organizacja imprez a z drugiej strony konkurencja dla tychże imprez.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 8:13 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Darek, Wojtek ma rację. Utwórz nowy topic bo dyskysja zbacza z właściwego toru i w sumie dojdzie do tego że obydwa tematy rozejdą się po kościach a bydwie kwestie są bardzo ważne, z jednej strony inna organizacja imprez a z drugiej strony konkurencja dla tychże imprez.

Ok. – nie ma sprawy.
Swoją drogą też uważam, że warto spróbować z imprezami jednodniowymi. :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 8:31 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):

No to kiedy jeździmy w Łodzi ? Szybka decyzja, gdzie i kiedy ? Konkuencja dla HMP jak najbardziej potrzebna bo inaczej jeszcze długo będzie jak w telekomunikacji z TP SA. Mam nadzieję że doczekamy w niedługiej przyszłości sytuacji w której nie będzie się chciało jechać dalej niż 150km na zawody bo imprez będzie pod dostatkiem w najbliższej okolicy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 12:59 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):

Jest nas coraz wiecej :D

Bylem na zawodach jedno dniowym w Polsce
Było to GP Nowego Targu.
Zawody przebiegły sprawnie od rana do wieczora.
Miedzy biegami byl czas aby isc na obiad.
Wieczorem z przyjemnoscia pojechalem do domu (mama prowadzila)
W sumie mozna bylo zostac na noc w NT ale po co?
za 60 zł wole sobie kupić jakąś część do modelu! (albo mieć na kolejne zawody :D)

Co innego imprezy dwu dniowe gdzie koszty wliczone sa w spanie i koszt zawodow sie zwieksza (dla zawodnika) ale oczywiscie sa tacy co 200 zł w tą w czy w tamtą to dla nich nie problem ale ja jeszcze nie pracuje, nie zarabiam i wole to 60 zł włożyć do modelu niż w jakieś spanie.

Rozmawialem z kilkoma osobami czemu nie startuja i wiekszosc odpowiada, ze woli dolozyc kase w model niz jechac na zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 28, 2006 4:48 pm 

Tylko z Krakowa do NT ile jest km...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona