Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest Cz sie 22, 2019 6:08 am

Teraz jest Cz sie 22, 2019 6:08 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor
PostNapisane: Pn lis 18, 2013 7:23 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt lis 12, 2013 4:56 pm
Posty: 3
Witam
Posiadam model RC spalinowy ( Kyosho Inferno TR15 ) skala 1:10

Jestem początkujący , nie dawno zostałem posiadaczem tej oto zabaweczki.
Model ten stał 5 lat w piwnicy, był strasznie okurzony .
Wyczyściłem go całego , zakupiłem paliwo filtry przewody paliwowe wymieniłem .

No i odpalamy.

Ciężko się odpala, jak by nie było iskry. Po naładowaniu akumulatora w urządzeniu do podgrzania świecy (taka strzykawka aluminiowa).

Auto odpaliło 4 sekundy chodzi i gaśnie. ściągnąłem instrukcje do tego modelu wraz z regulacją gaźnika ( śruba gaźnika wkręcić do końca i wykręcić 5 lub 6 obrotów , mieszanka bardzo bogata, paliwo tryska z wydechu) auto ma dymić.

Po wielu próbach odpalania, zauważyłem że muszę mieć dobrze naładowany akumulator, żeby świeca przy odpalaniu była mocno rozgrzana i wtedy odpalam, ale jak auto odpali to chodzi tak długo do czasu wyjęcia podgrzewacza świecy i wtedy auto gaśnie , udało mi się 15 minut pośmigać autem ale cały czas wsadzone mam na świece ten podgrzewacz jak go tylko wyjmę to od razu gaśnie . Czy to norma ? chyba nie ?

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn lis 18, 2013 8:14 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lip 27, 2013 9:09 am
Posty: 119
Lokalizacja: Zgierz
Świece tez przydaloby się wymienić.Silnik może jest nieszczelny i łapie powietrze.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn lis 18, 2013 8:29 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt lis 12, 2013 4:56 pm
Posty: 3
jak wyciągnę świece i podłącze ja do tej aluminiowej strzykawki do rozgrzewania świecy to sprężynka lekko się świeci ale tylko lekko.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr lis 20, 2013 9:50 am 
Offline

Dołączył(a): Wt lis 12, 2013 4:56 pm
Posty: 3
Problem rozwiązany

Wyregulowałem iglice od wolnych obrotów. Autko jest stabilne po wyciągnięciu podgrzewacza świecy.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Teraz jest Cz sie 22, 2019 6:08 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL