Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest So sie 24, 2019 10:45 am

Teraz jest So sie 24, 2019 10:45 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor
PostNapisane: Śr sie 14, 2013 11:22 am 
Offline

Dołączył(a): Wt sie 13, 2013 7:03 pm
Posty: 3
Witam ,

Mam problem z odpaleniem silnika GX15 , samochodzik przeleżał 4 lata nie ruszany z uszkodzonym pchaniem paliwa , posklejałem wszystko itp i zaczyna się problem , silnik odpala ale gdy ściągam żarnik to silnik gaśnie , sprawdzałem na każdej pozycji mieszanki i ubogiej i większej zawsze gasi silnik czy może to być wina świecy , że nie oddaje swojej ciepłoty? Jeżeli tak to na jaką świecę wymienić? bo kompletnie się na tym nie znam

pozdawiam ... Wojtek...

Edit: Którą wybrać? bo mam dylemat pomiędzy tymi :

1 : http://www.modelemax.pl/product_info.ph ... ts_id=6003

2 : http://www.modelemax.pl/product_info.ph ... ts_id=1928


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr sie 14, 2013 4:52 pm 
Offline
Administrator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lut 17, 2007 2:09 pm
Posty: 1527
Lokalizacja: Poznań
Żadną to świece do silników traxxas z długim gwintem. Do tego gx15 zakup OS A3 (chyba no6 w nowej miarce ciepłoty ale sprawdź) w każdym razie gorącą. Paliwo świeże, świeca nowa i dopiero potem jak nie będzie grało to pójdziemy w diagnostykę dalej. Wróć do fabrycznych ustawień gaźnika i dodaj gazu delikatnie przy odpalaniu nim zdejmiesz grzałkę.

_________________
RC CLUB POZNAŃ
Zapraszamy na organizowane przez nas treningi w hali- nowy już nadchodzi!!! ==> info na PM albo TU


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr sie 14, 2013 7:07 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt sie 13, 2013 7:03 pm
Posty: 3
Maciej Nowak napisał(a):
Żadną to świece do silników traxxas z długim gwintem. Do tego gx15 zakup OS A3 (chyba no6 w nowej miarce ciepłoty ale sprawdź) w każdym razie gorącą. Paliwo świeże, świeca nowa i dopiero potem jak nie będzie grało to pójdziemy w diagnostykę dalej. Wróć do fabrycznych ustawień gaźnika i dodaj gazu delikatnie przy odpalaniu nim zdejmiesz grzałkę.


http://www.modelemax.pl/product_info.ph ... cts_id=977 o tą świece chodzi ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr sie 14, 2013 8:44 pm 
Offline
Administrator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lut 17, 2007 2:09 pm
Posty: 1527
Lokalizacja: Poznań
Tak

_________________
RC CLUB POZNAŃ
Zapraszamy na organizowane przez nas treningi w hali- nowy już nadchodzi!!! ==> info na PM albo TU


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Cz sie 15, 2013 10:09 am 
Offline

Dołączył(a): Wt sie 13, 2013 7:03 pm
Posty: 3
Okej, zmienię świece w następnym miesiącu przy wypłacie i dam znać czy wszystko jest okej :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Teraz jest So sie 24, 2019 10:45 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL