Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest N gru 15, 2019 2:04 am

Teraz jest N gru 15, 2019 2:04 am




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor
PostNapisane: Wt cze 18, 2013 8:10 pm 
Offline

Dołączył(a): Cz cze 13, 2013 7:21 pm
Posty: 2
Witam otóż dzisiaj jezdziłem swoją spalinówką i nie wyrobiłem wyjść z zakrętu bokiem i uciec i wjechałem w kałuże troche się zadymiło(para) i jezdziłem dalej i po chwili poczułem że przepustnica się otwiera a serwo nie reaguje.Później patrzyłem co to może byc,i doszedłem do wniosku że jak włączam aparature i potem zasilanie w modelu serwo otwiera max przepustnice i skrzeczy tak dziwnie i z apki nic nie można zrobić,czy to może być wina zmoczonego odbiornika/serwa ??Ewentualnie co to może być ? Prosze o szybką pomoc bo trzeba coś pojezdzić,Z góry dzięki :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt cze 18, 2013 9:03 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 21, 2011 10:41 am
Posty: 1992
Lokalizacja: Kraków
Przepnij serwo Gazu z serwem Skrętu będziesz wiedział czy masz uszkodzony odbiornik czy serwo.

_________________
KS Wanda Sekcja Modelarska RC Kraków


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt cze 18, 2013 9:12 pm 
Offline
Administrator forum
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lut 17, 2007 2:09 pm
Posty: 1527
Lokalizacja: Poznań
Ale najpierw wszystko porządnie wysusz zostaw na noc w spokoju w ciepłym suchym miejscu/popieść trochę suszarką ale bez przesady by plastików nie zdeformować.

_________________
RC CLUB POZNAŃ
Zapraszamy na organizowane przez nas treningi w hali- nowy już nadchodzi!!! ==> info na PM albo TU


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt cze 18, 2013 10:05 pm 
Offline

Dołączył(a): Cz cze 13, 2013 7:21 pm
Posty: 2
podłączyłem pod serwo skrętu i tak samo jest..... To znaczy że serwo tak ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt cze 18, 2013 10:22 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 21, 2011 10:41 am
Posty: 1992
Lokalizacja: Kraków
Jak podłączyłeś serwo gazu do gniazda gdzie wcześniej miałeś serwo skrętu i masz tak samo to znaczy że serwo do wymiany. Ewentualnie możesz je rozebrać i przeczyścić. Jest to zapewne serwo analogowe gdzie jest zwyczajny potencjometr który mógł się zabrudzić.

_________________
KS Wanda Sekcja Modelarska RC Kraków


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Teraz jest N gru 15, 2019 2:04 am


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL