Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 3:10 am

Autor
 Tytuł: Silnik
PostNapisane: So kwi 07, 2012 2:07 pm 

Witam po 4 latach postanowiłem się zabrać za mój model niestety na początku mojej zabawy zatarłem go i silnik jest to wywalanie i tu kieruje swoje pytanie czy szukać i kupować taki co był czy iść w coś nowszego bo po takim czasie myślę ze silniki się rozwinęły dość mocno , do tego mam problem ze znalezieniem takiego samego silnika . Mój model to Carson Stormracer dokładniej mówiąc taki http://www.offroad-cult.org/Tracktest/C ... mracer.htm (nie znam dokładnego oznaczenia) . A silnik to Carson Pinkhead 2,5 ccm . Niestety wiele zapomniałem i nie jestem na bieżąco dlatego ciekawi mnie czy to opłacalne jakimś niezbyt ogromnym kosztem czy może szukać czegoś innego nowszego za podobne pieniądze . Proszę o podpowiedzi co mam dalej robić .

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: Silnik
PostNapisane: N kwi 08, 2012 7:16 pm 

Ja mam bardzo podobny silnik tyle że troche większy (2.7) i widzę że z tego modelu do mojego kilka częsci by pasowało (jamara rambo)

Na Twoim miejscu założył bym większy silnik, ja sam o tym myslę ale mój na szczeście (odpukac) działa super więc nic nie będę robił, a skoro twój i tak jest do wymiany to montował bym większy. Na tych małych to szału ni ma .

PostNapisane: N kwi 08, 2012 7:32 pm 

Tylko zastanawiało mnie jak z wytrzymałością innych części mam na myśli zębatki dyfry itd :) jak czytałem to ten co mam kreci sie do 23tys a teraz te 2.5cc i wyższe to juz 30 35 tys xD . No i jak cenowo z takim silnikiem jak Twój powiedz mi ile nowy ile używany itd (zęby mieć jakieś porównanie i rozeznanie cenowe ) tak jak mówiłem miałem 5 lat przerwy xD

PostNapisane: N kwi 08, 2012 7:49 pm 

Ja sam dopiero zaczynam zabawę z modelarstwem bo kupiłem sprawną spalinówkę za 300 zł :D Może i nie markowa ale na początek starczy więc nie wiem

Na zdrowy rozum trza by było też wymienić dyfry na mocniejsze, wały i półośki raczej się nie przekręcą bo i tak są metalowe (przynajmniej u mnie) no i ew. zębatkę odbierającą metalową (mi kumpel na laserze w robocie wypalił więc taką mam z nierdzewki za 0 zł :D )
Co do kosztów to musiałbyś przejrzeć allegro, ale taki pierwszy z brzegu http://allegro.pl/silnik-spalinowy-o-po ... 76676.html http://allegro.pl/silnik-sh-21-do-model ... 24177.html

PostNapisane: N kwi 08, 2012 8:11 pm 

No niby tak ale jednak chciałem spróbować mniejszym kosztem pyzatym chce to poskładać tak żeby tylko jeździło i tylko silnik włożyć nic nie zmieniać . Wiem warto by było coś lepszego ale obecnie siedzę w motosporcie i mój prawdziwy samochód dostaje mocnego doinwestowania jednak zabawka tez by się przydała, bo jak bylem młodszy to pamiętam ze to ogromna frajda .
Tak wiec muszę szukać, może ktoś mi pomoże silników (nazw, oznaczeń) pasujących do mojego modelu nawet używanych (zawsze to taniej) . Ale i tak dziękuje za pomoc :)