Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest Pt maja 29, 2020 3:03 pm

Teraz jest Pt maja 29, 2020 3:03 pm




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: N lip 31, 2011 6:24 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lut 14, 2010 4:59 pm
Posty: 450
Lokalizacja: Warszawa
Jezeli piramidka orion`a za 9 dych dla ciebie drogo to może zastanów się nad zmianą hobby, bo w modelarstwie niestety trzeba dużo inwestować:/
Ja osobiście polecam pakiet life 6.6v, jest nie do zabicia, można go ładować dużym prądem trzyma wystarczająco długo i moim zdaniem bije o głowe każdą piramidke. Koszt to 120zł za Nosram, ale się opłaca.

Tutaj masz bardzo dobre serwo, licytuj może kupisz za dobre pieniądze bo nowe kosztuje 270zł kup sobietakie to zapomnisz o problemie z heblem.

_________________
Jammin X2 CRT Brushless /Tekno RC V3/ Mamba monster 2650Kv/ TURNIGY NanoTech/ Hitec/ Spektrum DX3R - Wszystko na sprzedaż!!! http://tiny.pl/q56mm


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lip 31, 2011 8:19 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 09, 2006 7:48 am
Posty: 906
Lokalizacja: Kraków
A może LiFe nosrama?
On robi takie tylko musisz mieć ładowarkę obsługującą life.

_________________
Pozdrawiam XAX
SavageX, Kyosho TF5, Axial Scorpion

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lip 31, 2011 8:49 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt maja 18, 2010 7:40 pm
Posty: 45
VlodY napisał(a):
Jezeli piramidka orion`a za 9 dych dla ciebie drogo to może zastanów się nad zmianą hobby, bo w modelarstwie niestety trzeba dużo inwestować:/

Chodzilo mi po prostu o to, ze jest drozsza od pozostalych :D

VlodY napisał(a):
Ja osobiście polecam pakiet life 6.6v, jest nie do zabicia, można go ładować dużym prądem trzyma wystarczająco długo i moim zdaniem bije o głowe każdą piramidke. Koszt to 120zł za Nosram, ale się opłaca.

Myslisz o czyms takim? :arrow: http://www.nosram.com/en/products/batte ... v/details/
:arrow: http://www.lrp.cc/de/produkte/vtec-akku ... v/details/ Odnosze lekkie wrazenie ze NOSRAM to to samo co LRP :mrgreen:

To ma 6.6V, wiec bede musiall uzyc dodatkowo tego? :arrow: http://www.nosram.com/en/products/batte ... g/details/ Czy bez tego ustrojstwa spali mi radio? :roll:

_________________
HPI Trophy Truggy 4.6 | SPEKTRUM DX3E + SR300 | NOSRAM LiFePo 6.6V | SkyRC IMAX B6AC | HPI Roto Start 2 | GG 13456024 | Pozdrawiam, Krzysztof

Sprzedam: Aparatura + odbiornik


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: N lip 31, 2011 10:56 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lut 14, 2010 4:59 pm
Posty: 450
Lokalizacja: Warszawa
Tak o tym mówiłem. Bez UBECa odbiornik i serwa śmigają jak należy:) Nic ci się nie spali nie bój się. Sam pakiet kupujesz i już. Drogi jest ale naprawde się opłaca, o niebo lepszy od piramidki, bo raz że dłuzej trzyma, 2 że serwa lepiej chodzą bo mają troche więcej tego prądu.

_________________
Jammin X2 CRT Brushless /Tekno RC V3/ Mamba monster 2650Kv/ TURNIGY NanoTech/ Hitec/ Spektrum DX3R - Wszystko na sprzedaż!!! http://tiny.pl/q56mm


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn sie 01, 2011 12:34 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt maja 18, 2010 7:40 pm
Posty: 45
0,6 Volta wydaje sie niby nie duzo, ale wszystko wyjdzie dopiero w praniu... :lol: A masz na to gwarancje, ze nic sie nie spali? Mam jeszcze podlaczony Fail Safe i niechcial bym zebym musial kupowac nowy :| A jaka ladowarka ladowac LiFePo? Taka co obsluguje LiPo i LiFe? Czy LiFePo to inna para kaloszy?

_________________
HPI Trophy Truggy 4.6 | SPEKTRUM DX3E + SR300 | NOSRAM LiFePo 6.6V | SkyRC IMAX B6AC | HPI Roto Start 2 | GG 13456024 | Pozdrawiam, Krzysztof

Sprzedam: Aparatura + odbiornik


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn sie 01, 2011 9:38 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lut 14, 2010 4:59 pm
Posty: 450
Lokalizacja: Warszawa
Ja cie namawiał nie bede na ten pakiet ani też gwarancji ci dawał nie bede. Mowie jak mam ja i wielu innych ludzi miedzy innymi jeżdzących w zawodach. Sam mam prawie nową aparature DX2S z telemetrią na tym pakiecie i jakos mi sie nic nie spaliło ani nikomu kogo znam a pare ludzi znam co smigają na tych pakietach 6.6V. Rzecz jasna nikt ci nie zabrania BEC zalozyć, jak masz miejsce to możesz wydać te kilka dych i to załozyć ale ze swojego doświedczenia wiem że taki BEC sie przydaje jak masz pakiet lipo 7.4V wtedy to trzeba ograniczyć prąd bo może coś spalić. Co do ładowania to ja ładuje IMAX`em B6, programem LiFe z balancerem lub bez zależy ile mam na to czasu. LiFe i LiFePo to raczej to samo. Różnica jest w opakowaniu, normalne ogniwo LiFe wygląda TAK, LiFePo wygląda widziałeś jak, nie masz juz takich bateryjek tylko jest to juz w polimerze i w tym cała rożnica:)

_________________
Jammin X2 CRT Brushless /Tekno RC V3/ Mamba monster 2650Kv/ TURNIGY NanoTech/ Hitec/ Spektrum DX3R - Wszystko na sprzedaż!!! http://tiny.pl/q56mm


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn sie 01, 2011 9:52 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 09, 2006 7:48 am
Posty: 906
Lokalizacja: Kraków
Ja smigam na LiFe od ponad roku.
Mam BECa tylko na odbiornik a serwa są bezpośrednio z pakietu.
Z odbiornika biore tylko sygnal do nich.

_________________
Pozdrawiam XAX
SavageX, Kyosho TF5, Axial Scorpion

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn sie 01, 2011 10:14 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt maja 18, 2010 7:40 pm
Posty: 45
Skoro nic ci sie nie spalilo, i duzo zawodnikow uzywa tego bez UBECa to chyba sie zdecyduje na ten pakiet :D A mozecie polecic jakas dobra ladowarke do tego? Dobrze by bylo gdyby miala wbudowany zasilacz. No i ten caly balanser :mrgreen:
XAX napisał(a):
Mam BECa tylko na odbiornik a serwa są bezpośrednio z pakietu.
Z odbiornika biore tylko sygnal do nich.
W jaki sposob? Przeciez serwa podpina sie do odbiornika. Cos przerabiales?

_________________
HPI Trophy Truggy 4.6 | SPEKTRUM DX3E + SR300 | NOSRAM LiFePo 6.6V | SkyRC IMAX B6AC | HPI Roto Start 2 | GG 13456024 | Pozdrawiam, Krzysztof

Sprzedam: Aparatura + odbiornik


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn sie 01, 2011 11:30 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lut 14, 2010 4:59 pm
Posty: 450
Lokalizacja: Warszawa
Imax B6 lub Turnigy accucel 6, cena około 120zł na allegro. Wszystkim znane "chińskie" ładowarki, bardzo dobrze sie sprawują:) Do ładowania pakietu do odbiornika, grzałki, akumulatorkow AA do apki całkowicie ci wystarczy, balanser też mają wbudowany wiec polecam.

_________________
Jammin X2 CRT Brushless /Tekno RC V3/ Mamba monster 2650Kv/ TURNIGY NanoTech/ Hitec/ Spektrum DX3R - Wszystko na sprzedaż!!! http://tiny.pl/q56mm


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr sie 03, 2011 10:03 am 
Offline

Dołączył(a): Wt maja 18, 2010 7:40 pm
Posty: 45
Dziekuje wszystkim za wszystkie porady. Zdecydowałem - padło na ładowarkę Turnigy Accucell 6 + zasilacz własnej roboty :D Pakiet NOSRAM LiFePo 2000mAh 6.6V - jak będzie kasa :mrgreen:

A jak ładować taki pakiet? - jakim napięciem ładować?, z balancerem zawsze(czy przedłuży to żywotność akumulatorka)? A, i jak podłącze ten pakiet do tej ładowarki kablem od balancea i tym do ładowania to ładowarka sama wybierze program ładowania?

_________________
HPI Trophy Truggy 4.6 | SPEKTRUM DX3E + SR300 | NOSRAM LiFePo 6.6V | SkyRC IMAX B6AC | HPI Roto Start 2 | GG 13456024 | Pozdrawiam, Krzysztof

Sprzedam: Aparatura + odbiornik


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr sie 03, 2011 11:24 am 
Offline

Dołączył(a): Wt maja 18, 2010 7:40 pm
Posty: 45
VlodY napisał(a):
Imax B6 lub Turnigy accucel 6, cena około 120zł na allegro. Wszystkim znane "chińskie" ładowarki, bardzo dobrze sie sprawują:) Do ładowania pakietu do odbiornika, grzałki, akumulatorkow AA do apki całkowicie ci wystarczy, balanser też mają wbudowany wiec polecam.


Wyczytałem w instrukcji do TURNIGY ACCUCELL 6, że maksymalne napięcie ładowania LiFe to 3.6V na celę. Ale ile celi ma ten pakiet NOSRAM'a???

_________________
HPI Trophy Truggy 4.6 | SPEKTRUM DX3E + SR300 | NOSRAM LiFePo 6.6V | SkyRC IMAX B6AC | HPI Roto Start 2 | GG 13456024 | Pozdrawiam, Krzysztof

Sprzedam: Aparatura + odbiornik


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr sie 03, 2011 5:46 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lut 14, 2010 4:59 pm
Posty: 450
Lokalizacja: Warszawa
Raz jeszcze napisze dla jasności. Jedna cela 3.3V, 2 cele 6.6v, 3 cele 9.9V i tak dalej. To dlaczego ma ta ładowarka tego nie naładować? Nie ma takiej jednej celi life o napieciu 6.6V!

_________________
Jammin X2 CRT Brushless /Tekno RC V3/ Mamba monster 2650Kv/ TURNIGY NanoTech/ Hitec/ Spektrum DX3R - Wszystko na sprzedaż!!! http://tiny.pl/q56mm


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Śr sie 03, 2011 8:05 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt maja 18, 2010 7:40 pm
Posty: 45
VlodY napisał(a):
Raz jeszcze napisze dla jasności. Jedna cela 3.3V, 2 cele 6.6v, 3 cele 9.9V i tak dalej. To dlaczego ma ta ładowarka tego nie naładować? Nie ma takiej jednej celi life o napieciu 6.6V!

Mi chodziło o to ile celi ma ten pakiet NOSRAM'a.

Już rozwiałeś wszelkie moje wątpliwości :D Dzięki :wink:

_________________
HPI Trophy Truggy 4.6 | SPEKTRUM DX3E + SR300 | NOSRAM LiFePo 6.6V | SkyRC IMAX B6AC | HPI Roto Start 2 | GG 13456024 | Pozdrawiam, Krzysztof

Sprzedam: Aparatura + odbiornik


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn sie 08, 2011 10:34 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 09, 2006 7:48 am
Posty: 906
Lokalizacja: Kraków
:arrow: Krzyho123

Zrobiłem rozdzielacz samemu. Ale jak nie masz zdolności elektronicznych kup rozdzielacz sygnału "Y" i wykorzystać żyły sygnałowe do podłączenia do odbiornika.

_________________
Pozdrawiam XAX
SavageX, Kyosho TF5, Axial Scorpion

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Teraz jest Pt maja 29, 2020 3:03 pm


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL