Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 7:47 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 18, 2004 1:41 pm 

To prawda zamówiłem tam bak do mega-force'a i zapłaciłem 120zł!!! :evil:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So cze 19, 2004 2:39 pm 

promian napisał(a):
Nastepnym razem daj znac a postaram sie pomoc. Pamietaj o jednym! Sklep na Bitwy to zlodziejska banda (niestety)

Nie był bym tak ostry w ich ocenie.

Ale mogę powiedzieć, że chwilowo w Wawie mają monopol na modele i akcesoria.

Ja już 10 lat temu przestałem się zaopatrywać w sklepach modelarskich. G_ó_w_n_o tam jest i na dodatek bardzo drogo.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 26, 2004 10:46 pm 

Nie przesadzajmy... Jaki tam monopol. Jedyny jaki maja to na wysokie i zdzierskie ceny. Wiekszosc ludzi jedzie do Riku i tam kupuja wszystko co ba Bitwy ale 30% taniej. Gosc "Marcin" z Bitwy po prostu przegina i dziwie sie, ze ten sklep jeszcze jest przy zyciu.

Tytuł: janusz bitwa
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 9:11 pm 

zdzierstwo na pewno ale jak sa nabywcy to sam wiesz Promian
( bank) to sa i ceny . jak sie beda konczyc napywcy to i ceny zmiekna - ale ciezko bedzie.
maja bardzo duza oferte modeli woda,ziemia,powietrze i jak na pl warunki to jest na co popatrzec i zawsze cos mozna kupic od razu a duzo ludzi nie cierpi czekac (np JA)( inna sprawa CENY) teraz dorabiam metal kolo zebate bo niezdzierze doczekac sie na zamowione.
a ponaddto maja duzo roznosci ,
co innego RIKU (dobrze napisalem ?) super ludzie i jak by polaczyc te dwa oblicza to by byl wlasnie SUPER SKLEP
musialem kupic pojemnik na baterje i odbiornik - na bitwy poszperal i znalazl - pasuje jak ulal
niestety nie wszystko mozesz miec - niskie ceny i super oferte no i od reki !
narka

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 29, 2004 11:27 pm 

czyli mówicie że to wina wału? bo mam ten sam problem , "podkładke"? jaką podkładke? z czego? macie jakiegos pomysła na to żeby to jakoś chodziło? albo jak znacie to podajcie jakies www sklepu z czesciami do modeli zeby byla ta część.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 20, 2004 6:40 pm 

Juz myslalem ze mnie problem z łożyskiem ominie ale sie mylilem.

Wiec tak:ciagne za sznurek,ale wal sie nie obraca.Czasami obroci sie raz i zaraz potem przestaje.Zapewne to lozysko.Co wiec moge w takiej sytuacji zrobic??
Jak sie rozklada takie łożysko??

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 12:33 am 

proponuje zdjac oslone wyjac lozysko - spisac z niego numer- i kupic w sklepie z lozyskami - ale w sklepie nie modelarskim tylko typowy sklep z lozyskami do wszystkiego - w buggi moze byc wieksze niz u mnie w terra wiec nie podaje swojego nr . ( przykladowo za takie lozysko w sklepie modelarskim trzeba dac minimum 60 zeta w sklepie z lozyskami kosztowalo 25 zeta ) mozna zastosowac WD40 ale u mnie za ktoryms razem to dziala ale za kazdym odpaleniem trzeba "wstrzykiwac" WD40 wiec kupilem lozysko i wymieniam - narka

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 8:36 am 

Na łozysku nie ma zadnych numerow.Chyba chodzi o jego wymiary??
Tata juz mi proponowal aby isc do takiego sklepu.Dzis tam skocze i mam nadzieje ze beda takie.

Znajac mozliwosci miasta w ktorym mieszkam,mozna sie tego bylo spodziewac-nigdzie nie moglem kupic takiego lozyska.
Tak wiec czy ktos moglby mi kupic cos takiego w sklepie w swoim miescie i przeslac??
No a drugie wyjscie to zamowic cos takiego w tower hobbies.

Wymoczylem lozysko w rozcienczaczu i fenilynie(chyba tak sie to nazywalo) i troche sie polepszylo,ale nadal nie dziala tak jak powinno.Moze to byc winna czegos innego niz lozysko??

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 4:14 pm 

Naprawde , nie męcz sie z tym łozyskiem. niestety jak raz puściło to będzie to juz częściej. Problem w tym , że to łożysko wykorzystuje wał silnika jako wewnętrzna bieżnie i naturalnie sie zużywa. Proponuje docelowo wyeliminować taki sposób zapalania silnika i zaopatrzyć się w rozrusznik. i nagle będzie - mocy przybyło!!!

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 6:54 pm 

Wiem ze juz nie ma sie co meczyc.Uzylem wszystkich mozliwych sposobow aby zreanimowac lozysko i nic.W starter boxa mam zamiar zainwestowac,ale narazie na to kasy nie mam.A poki co to chce jakos jezdzic wiec nowe lozysko trzeba kupic.Ale obawiam sie ze w Polsce takiego nie dostane i trzeba bedzie z USA sprowadzic.
Mam taki pomysl na prowizoryczne i tymczasowe zapalanie silnika(od razu mowie ze troche dziwny):uzyje starej wiertarki,na jej koncu zaloze jakiej gumowe kulko i bede zapalal napedzajac kolo zamachowe.Mam zle przeczucia co do tego pomyslu,ale sprobowac nie zaszkodzi,zwlaszcza ze nie mam co robic calymi dniami.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 23, 2004 11:13 pm 
-=ADA$=-

Artur D. napisał(a):
Naprawde , nie męcz sie z tym łozyskiem. niestety jak raz puściło to będzie to juz częściej. Problem w tym , że to łożysko wykorzystuje wał silnika jako wewnętrzna bieżnie i naturalnie sie zużywa. Proponuje docelowo wyeliminować taki sposób zapalania silnika i zaopatrzyć się w rozrusznik. i nagle będzie - mocy przybyło!!!

zgadza sie, mocy przybedzie ( po zdjeciu calego rozrusznika) i bedzie latwiej wchodzil na wyzsze obroty, mialem szarpanke, teraz mialem bez, i jest ogromna roznica!! da sie to latwo wyczuc

Tytuł:
PostNapisane: So lip 24, 2004 7:55 am 

-=ADA$=- napisał(a):
zgadza sie, mocy przybedzie ( po zdjeciu calego rozrusznika) i bedzie latwiej wchodzil na wyzsze obroty, mialem szarpanke, teraz mialem bez, i jest ogromna roznica!! da sie to latwo wyczuc

Fajnie, tylko skad wytrzasnac ta "zatyczke" do tylu silnika do Ofny Force .26 (wszedzie sa tylko do .21).

Bo skad wytrzasnac starter-box'a to wiem i to nie jest problem.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So lip 24, 2004 9:27 am 
-=ADA$=-

nie jestem pewny czy z .21 nie podejdzie, w sumie .21 i .26 to te same silniki tylko poza wnetrznosciami i kilkoma detalami, trzeba poszukac, sprawdz w www.nitrohouse.com albo www.ace-hobbies.com tam maja duzo ofny

Tytuł:
PostNapisane: So lip 24, 2004 10:16 am 

-=ADA$=- napisał(a):
nie jestem pewny czy z .21 nie podejdzie, w sumie .21 i .26 to te same silniki

ADA$, chyba nie do konca, spojrz tutaj:

http://www.ofna.com/start-box.html

na samym dole sa te "Engine Rear Cover" i jest tam jeden (sam dol, lewa strona, #52090) do "Force 21 & 25 , Not 26" :cry:

Jakis pomysl, bo ja tam wogole nie widze do Force .26 (przy tym do Picco .26 (#51456) nie ma slowa o innych, wiec chyba do Force tez nie podejdzie, niestety... :(

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 11:28 pm 

Sorka chłopaki ,ze nie odpisywałem i sie nie udzielałem ale zapomniałem swojego loginu i hasła hehe i dzisiaj mnie oświeciło i przypomniałem sobie.Więc co do Bitwy Warszaskiej to hmm...ceny są dość wysokie ale mają prawie wszystko na miejscu ..bardzo dużo części na miejscu..A zresztą mozna sie zawsze potrgować i zejdą zawsze troche z ceny..Powiem tak : Tam jest tak ,że jak jakaś częśc kosztuje 50zł to u nich 65zł al znowu też zdaża sie tak ,ze częśc co kosztuje 50zł u nich może 30zł kosztować więc ceny sie niekiedy równoważą.Nie lubie tam jeździć bo ceny są zawyżone ale faktem jest to ,ze mają bardzo dużo części na miejscu...Jutro jade tam po monstera.Zamieniam sie z nimi,ja daje im moje subaru carsona a oni mi jakiegoś monstera albo baggiego..nie wiem jeszcze co i jak.Jak kupie to jutro dam wam fotki co kupiłem.

Ps:Promian teraz jak bede coś potrzebował to bede do ciebie gadał.Ty jesteś z warszawy więc co do zawierania transakcji nie było by problemu :) Pozdro.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona