Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 4:18 am

Autor
PostNapisane: Wt sty 20, 2004 2:01 pm 

Mam pytania, nie smiejscie sie prosze i odpowiadajcie...gdzies musze zdobyc te najcenniejsze wskazówki przeciez...A więc...
1. Co sądziecie o modelach HPI Sprint, nadają sie do wyscigow tu w polsce czy nie?Mam na mysli rally i normalne torowe bo kwestia zmiany felg i opon albo karoserii to nie problem...
2. Czytając regulaminy zauwazyłem ze w sumie najciekawiej stosowac silnik 12 zwojowy ale teraz jaki...(12x3; 12x2;12x1??) i jakich firm polecacie silniki... NOSRAM, LRP, Team ORION a moze GM EVO4???
3. Inne pytanie dotyczy regulatorow, jest ich na rynku multum chociazby z takich firm jakie wymieniłem wyzej...i teraz : mam na oku regulator LRP f1 pro (przod i reverse) i czy moge go stosowac w kazdym z wyscigow...??? pozatym są silniki 7 zwojowe a on je obsługuje bez limitu...
4, Jakie regulatory i silniki wy posiadacie i co polecacie???
5. Czy te mało zwojowe silniki mozna stosowac w jakichkolwiek zawodach tu u nas w kraju??? mam na mysli offroad i torowe...??
Chwilowo to by było na tyle...Serio, bardzo dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi...bardzo mi na nich zalezy...Pozdrawiam!!!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 20, 2004 2:15 pm 

Lokalizacja: SAVAGE 25 ALU KOMPLET WAHACZY, PRO LINE 40, MASHER 40
1.Sprint nadaje sie do wyscigow mozna powiedziec tlyko i wylacznie na tor, poniewaz nie jest osloniety wogole , a komu by sie to chcialo czyscic.Do torowych sie nadaje ale lepiej nie liczyc na wieksze sukcesy i wygrywanie z Xrayem, Yokomo czy Asso
2.Silnik 12 zwojowy-tak ale do opena, ktory nie jest specjalnie polecany dla poczatkujacych.DO stadndarda silniki 27 zwojow i tam mozna powalyczc
3.Dla mnie najlepsze regulatory robi GM.Np taki V12 :roll: Co do stosowania reglera to nie ma ograniczen.iinaczej sie rzecz ma w Top-Stocku, ale to juz unna bajka...
4.Reglery GM i silniki trinity
5.Nie wiem:pTzn napewno nie we wszytskich kaogoriach, ale mzoe jakas tam sie znajdzie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 20, 2004 4:45 pm 

2 Najlepiej używać GM-ów (z reversem oznaczone sa literą R np. V6R
3 j.w i daj se spokoj z tym LRP co prawda można jeździć na czym sie chce
4 Ja mam Green Machine 3 i regiel Hi-Tec EZX-R pro ale według forum marnie trafiłem z tym reglem :)
5 Kiedyś można było stosować dowolne regle w bagusach ale nie pamiętam w której klasie konkretnie teraz jakiś inteligent zmienił te przepisy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 20, 2004 5:08 pm 

Ten model HPI nie za bardzo nadaje się do DTM.
Dobre regle oprócz GM robi LRP i Novak
Silnik najlepiej 27 zwojowy z firmy Triniti
Nie polecam ci na początek opena. Zacznij od standaeda albo Top-stocka.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 20, 2004 6:21 pm 
Raflee

to jak tak Ci powiem :):

Kup sobie:
Podwozie Asso tc2 factory team
reulator gm v12, lub novak GT-7
aparatura najlepiej cyfrowa
silnik green machine 3 pro, lub P2K2 pro, lub P2K pro - kazde ma inne przenzczenie ,czyli jak masz kase to kup wszystkie :)

Ja mam:
Asso tc3
regualtro gmc12
silnik green machine 3 pro
kola take off cs 27
aparture JR Graupner XR-3
pakiety 2x2400, 3000 - Sanyo, 3300 - GP
ladowrke team orion D-48
serwo sanwa sr 102
chyab wszystko :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 20, 2004 6:50 pm 

byłbym zadowolony gdybyscie mi jeszcze podesłali stronki albo cós... gdzie to ja wszystko moge kupic... wiem wiem...w uniii duzo łatwiej...ale tu u nas... jasli ktos jest z poznania to niech da znac...tym bardziej mi podpowie co i jak...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 20, 2004 7:00 pm 
!!-kYOsho puRe teN-!!

jesli chcesz asso i jakies "*****" do niego to z ebaya niemieckiego. calkiem dobrze na tym wyjdziesz

www.ebay.de

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 20, 2004 7:19 pm 

Tak wogolo...to pomimo ze zamiar kupna jakiegokolwiek autka był juz ze 4/5 lat temu to pomijam...ciagle na co innego pieniądze szły...teraz sie zbuntowałem i powiedziałem ze odłoze tą kase i koniec... na dzien dzisiejszy nie mam nic... ani radia ani ładowarki ani nic...decyzje co do aparatury juz podjołem...bedzie to XR2 race graupnera, jesli chodzi o autko i reszte to juz niewiem... ładowarka to prawdopodobnie Ultramat 25 albo 5 garupnera albo cos z Lrp za podobne pieniądze... jako ze puki co planuje kupic autko to wystarczy ładowarka na 6-7 cel... Z regulatorami juz mam wiekszy problem...chce zeby moj pojazd jakby nie było jezdził w oba kierunki wiec musi miec reverse...i albo to bedzie Lrp jak juz napisałem wyzej albo GM... ale tu sie pojawia problem jaki ten Gm...moze w przyszłosci kupie silnik 7 zwojowy i juz mi zaden z Gm z reversem nie podoła. Jesli juz jestem na silnikach to całkowicie pojecia nie mam...na bank jakas 12 zwojowka, jak mnie skusi to moze sie poscigam w zawodach... ale jakiej firmy...all pisałem wyzej...nie wiem...akumulatory mysle ze jakies 3000 sanyo albo gp nawet nie wiem na czym sie teraz ludzie scigają...piszcie prosze wasze porady itd bede bardzo wdzieczny POZDRAWIAM!!!

Ostatnio edytowano Pt kwi 06, 2007 4:17 pm przez simcom, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 20, 2004 8:40 pm 

Nie nastawiaj sie tak na te 7 zwojów bo to nie ma sęsu.
W Polsce w niewielu klasach mozna uzywac takich silników ,a nawet jak juz mozna to raczej nikt nie schodzi ponizej 9z.
Jezeli chodzi o regulator to musisz sie liczyc z tym ze jezeli taki ma wsteczny to zazwyczaj jest on sporo słabszy od jego "jednokierunkowego" odpowiednika, więc jak chcesz miec cos na przyszłość lepiej zainwestowac w sprzęt bardziej profesjonalny.

Tytuł: Re
PostNapisane: Wt sty 20, 2004 11:33 pm 

Lokalizacja: Poznan``````` Auto: Prawdopodobnie Spaliniak bedzie
Czesc ja tez jestem poczatkujacy i jestem z Poznania :D :shock: :D i moja rada jak dla ciebie nie wiem czy jej wysluchasz ale jak narazie jesli dopiero zaczynasz i nie prowadziles nigdy modelu (podobnie jak ja :lol: :lol: ) to nie kupowalbym od razu takiego mocnego silnika (12 zwoji) tylko zaczal od jakiegos slabszego tzn 27 zwojowego takiego np Green Machine 3 Pro Tuned firmy Trinity z tgo co slyszalem to jest to dobry silniczek i jest chwalony przez modelarzy. Natomiast co do regla to kupilbym jak najlepszy po co inwestowac dwa razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 21, 2004 8:00 am 

Lokalizacja: SAVAGE 25 ALU KOMPLET WAHACZY, PRO LINE 40, MASHER 40
GReen to chyba jeden z najlepszych silnikow, jezeli nie najlepszy do standarda(27 zwoi).Poco Ci silnik 7 zwoi co?Bawi Cie jazda 3min?Jak na poczatek walniesz 12 to z modelu tylko sterta gruzu zostamie;P

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 21, 2004 8:25 am 

Hehe, no w sumie macie racje...3 minuty to nie jest zabawa...ale ja uwielbiam predkosc... jesli chodzi o to czy początkujacy zupełnie...no moze nie do konca ...ale nigdy własnym modelem...kiedys szalałem sąsiada big footem...hmm jakis ładny monster truck z kyosho...miał all koła skretne itd... z tego co wiem miał leciutki upgradzik silnikow... jako ze miał 2 szalałem na bateryjce 8.4v heh no i pewnie przez to model sie na wnie wkurzył... nie wiem jakim cudem sam sobie pojechał i przy...p....w płot...urwał sie wahacz...i miałem zonka co zrobic...ale na szczescie modelarstwo to nie zabawka.. wiec wszystkie czesci mozna zamowic...sie naprawiło pojezdziłem wyzyłem sie...i oddałem... poraz pierwszy w reku miałem aparature pistoletową... to dla mnie było nielada ciekawostką... aha. Kicha nie obraziłbym sie......trza by sie poznac...Pozdrawiam wsztstkich maniakow...

Ostatnio edytowano Pt kwi 06, 2007 4:18 pm przez simcom, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt sty 23, 2004 9:54 pm 

Te ceny z towerhobbys są w dolarach ...ale cos zanizone...byłem na stronie associated i ze 40 dolcow minimium dają wieksze ceny... o co tu chodzi mozecie my wytłumaczyc?to faktycznie są takie niskie ceny...? Wiadomo ze jak kupie to jeszcze zapłace ze 160zł za przesyłke ale czy ja dobrze rozumiem z tymi niskimi cenami? Aha ...jakie macie aparatury? Pozdrowienia!!!!