Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 1:21 am

Autor
 Tytuł: TT-01d
PostNapisane: Śr sie 29, 2012 3:22 pm 

Witam, mam zamiar zakupić używaną TT-01d i pytanie jeśli chodzi o części, to czy częśći od tt-01 będa pasować? Wydaję mi się że powinny ale wolę
zapytać żeby mieć 100% pewność. I ogólnie co byłoby dobrze w niej wymienić? Lepszą baterię i ładowarkę będę już miał, do tego serwa blubird, ale co jeszcze?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: TT-01d
PostNapisane: Śr sie 29, 2012 4:26 pm 

części od tt-01 pasują do tt-01d, ale oczywiści niektóre są gorsze(np wahacze w tt-01d są regulowane, a w tt-01 nie, ale pasują). panewki na łożyska (chociaż nie pamiętam czy w tt-01d już od nowości nie ma łożysk) alu wałek i kielichy(ale niekoniecznie), jeśli zmienisz mu na lepsze pakiet i silnik to i zwrotnice alu się przydadzą, bo mi jedna pękła po jeździe na asfalcie. No i napisz gdzie tym będziesz jeździł i jak (w terenie, po asfalcie, driftował...) to łatwiej będzie doradzić

PostNapisane: Śr sie 29, 2012 8:59 pm 

Głównie asfalt i podziemne garaże, no i oczywiście chodzi mi o drift. Ogólnie modelarstwem zajmuję się od dziecka ale jeśli chodzi o rc to dopiero teraz tak na poważnie będę miał z nimi styczność.

PostNapisane: Cz sie 30, 2012 2:12 pm 

Przyda się zablokowany tylny dyfer (ja to zrobiłem klejem na gorąco, w razie czego można się go pozbyć). Przyda się też powiększony kąt skrętu do czego przydadzą się kardany, ja kupiłem firmy cappu i nie narzekam (podobno z firmy cappu do FF'a są marne ale na te do TT nie widziałem żeby ktoś narzekał). Same kardany skrętu nie powiększą, trzeba jeszcze albo podciąć wahacze (te wystające g*) albo zwrotnice, żeby o te g* nie zahaczały. Ja podciąłem zwrotnice i na asfalcie podczas jazdy mi pękła jedna, więc moim zdaniem najlepszą opcją jest kupienie aluminiowych zwrotnic ;) Ale kupienie kardanów i zwrotnic też skrętu nie powiększy, jedynie umożliwi jego powiększenie. Musisz przerobić cały układ skrętny, tak wygląda to u mnie:https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/TT01RSNieNaSprzedarzP<-- są to stare zdjęcia i od tego czasu udoskonaliłem to i owo, ale zasada budowy pozostała ta sama. Może i wygląda skąplikowanie, ale ja nie miałem problemów ze zrobieniem tego, było to jedynie czasochłonne, a wydałem około 15zł i zrobiłem z tego jeszcze tylne wahacze regulowane i materiałów mi trochę zostało :P Nie tylko ja mam takie rozwiązanie w swojej tt-tce, już wiele osób przede mną takie cuda tworzyło, nie tylko w tt-tkach ;) Jak już wcześniej wspominałem alu wałek obowiązkowo :) A jak Ci zostanie reszta, to możesz kupić alu kielichy wału i one way (mam onewaya i fajnie mi się z nim jeździ), można też z zagranicy ściągnąć cs'a, też tak chciałem zrobić, ale już kończę z modelarstwem i nie miałem okazji jeździć z cs'em. CS = Counter steer, jak nie wiesz co to to wpisz w google. A tak na marginesie to nie chciałbyś może mojej tt-01 (prawie że 01d, nie ma tylko amortyzatorów olejowych, nawet kupiłem od innego modelu ale mendy nie pasowały :/ )https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/TT01Sprzedam?

PostNapisane: Cz sie 30, 2012 5:16 pm 

Dzięki wielkie :) szczerze mój znajomy mój znajomy chce tamiye uzywaną podam ci moje gg i pomyslimy (gg.5994214) bo w sumie nidlugo wypłata matki boskiej pienięznej) to może sie dogadamy.