Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 4:24 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 11:50 am 

jak w temacie co lepiej wybrać co lepiej sie sprawuje ??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 11:57 am 
Raflee

Ja mam SD i polecam SD :] chyba reszta posiadaczy tego modelu co ja sie ze mna zgodzi :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 12:41 pm 

Lepsze SD 8)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 1:43 pm 

R3 ma myślę dość istotną wadę w porównaniu do SD czy nawet poprzednika R2. Mianowicie ma prawie całkowicie odsłonięte przekładnie kątowe, co na polskich torach może się dla tego modelu b. niekorzystnie skończyć. Niemniej jednak gdyby nie ten "szczegół" według mnie R3 i tak zjada SD na śniadanie. Jeżeli jednak koniecznie chcesz się zdecydować na tak egzotyczny model to proponuję wersję R2, cena w Chinach to jakieś 250$,a części powinny pasować od jego europejskiego odpowiednika Xplosion.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 2:08 pm 
Raflee

Wiesz, ja mam SD i w obudowie dyfra ani razu piachu nie maielm... i moje dyfry sa jak nowe :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 2:15 pm 

Czytaj dokładniej, napisałem że jest to wada R3, a nie SD. 8)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 2:30 pm 
Raflee

Wiem, ale w moim poscie chodzilo mi o to ze obydowy dyfrow w SD sa szczelne :P

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 5:01 pm 

Paweł Pakulski napisał(a):
R3 ma myślę dość istotną wadę w porównaniu do SD czy nawet poprzednika R2. Mianowicie ma prawie całkowicie odsłonięte przekładnie kątowe, co na polskich torach może się dla tego modelu b. niekorzystnie skończyć. Niemniej jednak gdyby nie ten "szczegół" według mnie R3 i tak zjada SD na śniadanie. Jeżeli jednak koniecznie chcesz się zdecydować na tak egzotyczny model to proponuję wersję R2, cena w Chinach to jakieś 250$,a części powinny pasować od jego europejskiego odpowiednika Xplosion.

Pozdrawiam

A mozesz rozwinac swoja wypowiedz? Czemu R3 zjada SD na sniadanie? Czemu na miedzynarodowych forach ludzie wypowiadaja sie o swoich yokach SD o PRO4, TC3 i innych a malo kto pisze o produktach firmy Baracuda?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 6:13 pm 

Odpowiedź jest jak zwykle bardzo prosta. Firmy, które wyprodukowały przytoczone przez Ciebie modele inwestują w swój wizerunek nie od dziś i to wcale nie małe pieniądze. Alex Racing jest jeszcze zbyt małą firmą żeby pozwolić sobie na takie posunięcia marketingowe, co nie zmienia faktu, że tam gdzie te modele są dostępne (Japonia) odnoszą spore sukcesy.
O X-Rayu też 4 lata temu praktycznie nikt nie słyszał, bo liczyło się tylko HPI, a dzisiaj jak sam zauważyłeś gdyby nie deszcz pewnie wygrałby ME.
Triox od trochę ponad roku sprzedaje już swoją wersję Barracudy i nie jest wykluczone, że w przyszłym roku właśnie ten model nieźle zamiesza w stawce.

A teraz co do śniadania :)
Moim zdaniem SD to zwykła masówka, wytłoczone plastikowe elementy i trochę grafitu. Zastanawia też, czemu Massami startuje teraz nie flagową wersją modelu a CMD, może to sugerować, że podwozie SD jednak nie jest wystarczająco sztywne.

Barracuda natomiast to jego zupełne przeciwieństwo, jakością wykonania można ją śmiało porównywać do X-Raya, wszystko wykonane z aluminium, ciekawie rozwiązane wahacze i grafitowy wałek w standardzie. Dla mnie ten model jest przynajmniej o klasę wyżej niż SD.

Mam nadzieję, że w miarę jasno się wyraziłem.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 10:32 pm 

Koval napisał(a):
Czemu na miedzynarodowych forach ludzie wypowiadaja sie o swoich yokach SD o PRO4, TC3 i innych a malo kto pisze o produktach firmy Baracuda?

Widocznie czytujesz jakies kiepskie forum :wink: Zobacz tutaj http://www.rctech.net/forum/showthread.php?s=&threadid=14266 , temat rozpoczaety 18 miesiecy temu a ma juz ponad 12 tysiecy odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 12:33 am 
Raflee

Hehe, jak ktos mi napsize ze SD nie jest sztywne to zywcem wysmieje... to ma gruba gorna i doklna plyte podlogowa. Seryjnie ma aluminowy walek, i posrotu jest piekny... :] Ja w swoim mam juz 70% grafiru, a za niedlugo dojdzie troche alu. Mozecie psaic co chcecie, ale ja nie kupie niesprawdzonego mdoeli, ktroego neikt nie bedzie mial w polsce a jak juz to napewno nei na zawdy... Jazda Yokomem to jest posprostu czysta zabawa. Jest dostep do wsyzstkiego. Nawet wymiana czegos jest banalna... Jak ktos kupi ten mdoel w polsce i ja go zoabcze to dopiero bede myslal... Yokomo jest bardzo dobra firma i wiadomo, ze grafit i plyty sa bardzo dobrej jakosci, bez oszukiwania. Np. w barracudzie ten grafit co jest moze byc oszukany - tzn. oszczedniej robiony i wtedy one sa slabsze i niby ze sa grafitowe a sypia sie jak plastik... jak zalozylem u siebie grafit to nic nie urwalem to to chyba o czyms swiadczy...

Tak samo jak piszesz o aluminium - w moim wczesniejjszym mdoelu bylo bardzo duzo tego surowca i miedzy innymi dlatego go sprzedalem. Ze alumnim ladnie wyglada i sie swieci to nie znaczy ze jest dobre. bo dobic z tego wachacz pod kule to jest czysta glupota - kto sproboje ten sie dowie dlaczego...

Plastik sie sam gwintuje i trzeba dobrze to co sie wkreci i nic nie bedzie za luzo...

Zreszta po co ja to bede psail jak dla niektorych obojetnie co bym tu napsail SD i tak bedzie gorsze od Trioxa. Jak Wam sie tak on podoba to kupcie pojezdzijcie z rok i sprzedacie za mniej niz pol ceny... - wasz wybor. SD jest nastepca Asso TC3.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 12:46 am 

Nie ma jeszcze nastepcy TC3, sa co najwyzej kopie.
Karbon wyglada mi tez na prawdziwy
Obrazek
Jednak wybieralbym model z dobrym dostepem do czesci i opublikowanych setupow na rozne warunki.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 11:01 am 

Raflee i znów bardzo tendencyjnie odbierasz moją wypowiedź.

Pisząc o domniemanej małej sztywności SD miałem na myśli to, że Massami (w przeciwieństwie np. do Hary z HPI) tak naprawdę nigdy nie jeździł seryjnym modelem.
Ten, którego używał, miał niewiele wspólnego z wersją sklepową i to nasuwa pewne wątpliwości.
Piszesz o tuningu i że niedługo też będziesz miał wszystko z grafitu. Oczywiście pewnie, że można w model wpakować 1000 baksów i się cieszyć, że wszystko jest cacy, ale my przecież mówimy o seryjnym modelu, a nie o tym, co można sobie do niego kupić.

A co do aluminium bynajmniej nie mam na myśli jego ładnego wyglądu, ale kunszt, z jakim została wykonana Barracuda, co zresztą widać na fotce załączonej przez Kubę.

Za to samo u Yokomo zapłacilibyśmy pewnie ze dwa razy tyle.

Nigdzie też nie napisałem, że Yokomo jest złe, zwróciłem tylko uwagę, że są lepsze i to za lepszą cenę. Nie wykluczam też, że sam kupię SD :shock: ze względu na jego popularność lub też właśnie z tego powodu go nie kupię (niektórzy wiedzą, o co chodzi), wolna wola.

Z jednym tylko mogę się z Tobą zgodzić to to, że na dzień dzisiejszy dość ryzykowne jest inwestowanie w tak mało popularny model (co zasugerowałem już w pierwszym poście) szczególnie dla osoby dopiero zaczynającej z tą klasą, bo w przypadku problemów będzie skazana praktycznie tylko na siebie.

Raflee napisał(a):
Zreszta po co ja to bede psail jak dla niektorych obojetnie co bym tu napsail SD i tak bedzie gorsze od Trioxa. .

Też mam podobne wrażenie, co do "niektórych" :P

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 12:26 pm 
Raflee

Jesli chodzio takie mdoele egzotyczne to juz lepiej kupic Corally Assassin - to jest sprawdzona firma i wiadomo ze ich modele sa wysokiej klasy... i kasy :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 06, 2004 12:33 pm 

No ceny to oni mają naprawdę na światowym poziomie :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona