Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 1:20 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pt maja 18, 2012 2:58 pm 

A co sądzicie o takim podwoziu: JRXS Type-R?
JAk się zachowuje na torze, awaryjność itp?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N maja 20, 2012 1:05 pm 

Jest ok, podwozie mocne, sztywne, ustawialne itp tylko nie widzę uzasadnienia, dlaczego akurat to. Brak serwisu w polsce, nie widziałem takowego na zawodach, więc wahacza też nikt Ci nie pożyczy. Lepiej iść w popularne marki, jak z samochodami 1:1, więcej i taniej znajdziesz części do VW, jak do protona/acury albo innego amerykana, które jakością nie odbiegają od wcześniej wymienionego.

W zależności od klasy, w której chcesz się ścigać wybierałbym pomiędzy Xrayem, Associated, Tamiya'ą, Hot Bodies i Yokomo. Ewentualnie ten LRP ale już do Hobby max, albo coś, co w Polsce ma rację bytu. To nie ten poziom zawodów, aby sprzęt zupełnie nowarotski i inny był lepszy, a Losi który podałeś nie różni się kosmicznie od czegoś bardziej pospolitego :)

Pozdrawiam

Dumny, były i przyszły modelarz RCCLUBPOZNAN

PostNapisane: N maja 20, 2012 6:29 pm 

Do odpowiedzi Macka dodałbym jeszcze to że te podwozie było projektowane dla silników szczotkowych (niby szczegół).
Warto rozglądać się za nowszymi przystosowanymi już "w pudełku" pod brushless + lipo.

PostNapisane: N maja 20, 2012 6:31 pm 

Tak tylko zapytałem... :D
Już wybrałem: ASSO TC5R Albo TC6.
A tematem zainteresowałem się tak po prostu :D.
Byłem po prostu ciekaw, czy ktoś takiego łosia używa i co o nim sądzi.
A tak poza tematem- to chyba normalne, że zamierzając startować w zawodach chce się poznać budowę, działanie, plusy, minusy etc. różnych podwozi.
Na temat Kyosho, Tamiya, Xray znalazłem już conieco, a o Losi JRXS totalnie nic poza wzmiankami reklamowymi producenta/ dystrybutora.
Po prostu lubię wiedzieć...
A prywatnie, Macieju, też jestem zdania że: Nie pomoże koni kupa..... :D

PostNapisane: N maja 20, 2012 7:06 pm 

Kto pyta nie błądzi i ciesze się, że oprócz chęci jeżdżenia chcesz poznać tajniki budowy, zastosowania i opinię na temat egzotyków które fajnie wyglądają.

Co do mojego podpisu, najlepiej przekonać można się o tym na zawodach i podczas deszczu......:P

PostNapisane: Pn maja 21, 2012 1:29 pm 

Weź od razu tc6.1. U nas raczej nie kupisz używki tc6 więc lepiej sciągnąć zza oceanu najnowszą wersje. Luzie po prsotu tych asotów nie mają bo twierdzą że te modele nie jeżdża ble i fuj ( chociaż nigdy ich w ręce nie mieli :roll: ). Dlatego najczęściej spotkasz xraye t3, tamiyki trf i hb tcx.

PostNapisane: Śr maja 23, 2012 5:26 am 

Michaellus napisał(a):
Weź od razu tc6.1. U nas raczej nie kupisz używki tc6 więc lepiej sciągnąć zza oceanu najnowszą wersje. Luzie po prsotu tych asotów nie mają bo twierdzą że te modele nie jeżdża ble i fuj ( chociaż nigdy ich w ręce nie mieli :roll: ). Dlatego najczęściej spotkasz xraye t3, tamiyki trf i hb tcx.

Michał, bo trochę nie jeżdżą, może 6.1 pojedzie... :) Zależy jak trafisz, zależy do czego, asso jest bardzo kruche, ale zdaje mi się, że więcej osób narzeka na asso, niźli na Xraya czy Tamiye. Ja nie przystaje przy jednej firmie, osobiście marzę o Awesomatix'ie, ale asso bym jednak na początek nie kupował, mimo, iż cena jest bardzo satysfakcjonująca :)

PostNapisane: Cz maja 24, 2012 2:51 am 

maciej.marcinek napisał(a):
ale asso bym jednak na początek nie kupował, mimo, iż cena jest bardzo satysfakcjonująca :)

W takim razie co radzisz?
Tamiya TRF 415?

PostNapisane: Pt maja 25, 2012 6:52 am 

Czynnikiem decydującym może być również porównanie cen podstawowych części ,które na początku są dość często uszkadzane...
Ważny jest też rejon gdzie chce się startować...Regionalnie pewne modele występują w przewadze.Warszawa to Tamiya.
W Ścinawce Asso i od niedawna Yokomo zapewniają serwis...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2