Na ostatnich zawodach on-road w Rudzie, mój silnik miał bardzo dobrą temperaturę ponieważ było dosyć zimno i pochmurno.
Jednak po jednym z biegów w Niedzielę wyszło słońce, a silnik zagrzał się więcej.
Postanowiłem zainwestować w radiator na silnik, wybór wydawałby się banalny, ale nie jest tak prosto.
Mój silnik to Robitronic 17.5t kable lutowane od góry utrudniają sprawę, podobnie jak podwozie HB cyclone WCE gdzie mocowanie silnika ma kołnierz, który zachodzi na silnik. Poszukałem trochę i znalazłem to:
http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=50_119_155&products_id=8208Z mocowaniem tego radiatora, też byłby problem, ale jest już lepiej bo wystarczy skrócić kable.
Czy ktoś może miał styczność z tym radiatorem, najbardziej mnie ciekawi jak on się trzyma na silniku i czy ma jakiś kabel do podłączenia bo go tu nie widać.
Proszę wymieniajcie radiatory jakie polecacie i sposoby zamontowania ich na silnikach typu LRP/robitronic czyli tych z tymi kablami od góry.
Od razu zadam jeszcze jedno pytanie, ma Aparaturę HK GT2 2,4ghz i jeśli podłączę do odbiornika Serwo, transponder i radiator to nic się nie będzie działo, chodzi mi o spalenie lub jakieś straty w napięciu, czy też jakieś problemy.