Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 3:00 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
 Tytuł: TT-01
PostNapisane: Cz maja 10, 2012 8:16 am 

Chciałem się dowiedzieć jaki mogę do TT-01 najlepszy silnik wstawić<najmocniejszy> bez względu na podwozie czy wytrzyma ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Re: TT-01
PostNapisane: Cz maja 10, 2012 9:22 am 

Teoretycznie możesz zamontować każdy silnik modelarski, a praktycznie, w najgorszym razie będziesz musiał coś wyciąć.
Jeżeli Twoja TT-01 jeszcze za wolno jeździ, możesz zamontować cóś takiego: http://www.rc4max.com/silnik_do_rakiet_ ... ,6842.html. 10 szt uruchamianych w kaskadzie po 2 powinno załatwić sprawę.

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 1:50 pm 

Można też do środka wsadzić kilogram lub więcej plastiku, dynamitu lub czegoś podobnego. Po odpaleniu model ma takie przyśpieszenie, że od prędkości rozrywa go na części :lol: Możesz tam wsadzić jaki silnik chcesz, tylko poczytaj wcześniej forum, co musisz zmienić, żeby się nie rozleciało wszystko.

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 3:28 pm 

hehe nie no musiał bym te rakietki wymieniać, wole jednak silnik, tylko pytanie bo nie wiem, jeśli chcę włożyć silnik to muszę do niego co dodatkowo mieć? regulator obrotów czy co? podam może przykład http://translate.google.pl/translate?hl ... md%3Dimvns

co dodatkowo muszę mieć do tego silnika żeby włożyć do go TT-01, to moje ostatnie pytanie ?

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 5:00 pm 

alienshooter napisał(a):
... wole jednak silnik, tylko pytanie bo nie wiem, jeśli chcę włożyć silnik to muszę do niego co dodatkowo mieć? regulator obrotów czy co? ...

Model TT-01 jest modelem wyjątkowym.W przeciwieństwie do wszystkich innych nie wymaga regulatora do sterowania silnikiem... :twisted:

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 5:12 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
alienshooter napisał(a):
... wole jednak silnik, tylko pytanie bo nie wiem, jeśli chcę włożyć silnik to muszę do niego co dodatkowo mieć? regulator obrotów czy co? ...

Model TT-01 jest modelem wyjątkowym.W przeciwieństwie do wszystkich innych nie wymaga regulatora do sterowania silnikiem... :twisted:

Masz racje, ale dobrze jest też zmienić tłumik na sportowy. leprze osiągi i w ogóle. Ja zmieniłem i jest niebo a ziemia ;)

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 5:34 pm 

hynmm nie rozumiem, jak wyjątkowy powiedzcie na serio czy muszę mieć regulator?? bo coś myślę że jednak tak proszę o dobrą odpowiedz Gens ace-Mars Silnik bezszczotkowy Sensored-7.5t-5000KV ten silnik czy do TT-01 będę potrzebował coś więcej czy wystarczy jak wsadzę ten silnik ??

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 6:01 pm 

Poza silnikiem dobrze by było jakbyś wsadził jeszcze pakiet, serwo, regulator i odbiornik...
Po małych przeróbkach wejdzie tam ten
http://www.ebay.com/itm/NEW-TRAXXAS-XO- ... 3cc5ab241d
a wtedy tt-01 zamieni się w tu-154!

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 6:16 pm 

Ralf2107 napisał(a):
http://www.ebay.com/itm/NEW-TRAXXAS-XO-1-MOTOR-Castle-Mamba-Monster-Extreme-1717-Big-Block-/261014365213?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item3cc5ab241d

Ale szatan :twisted:
Jak ten silnik Ci nie wystarczy, to będziesz musiał kupić odrzutowiec.

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 6:37 pm 

Dziwię się ,że są ludzie którzy jeszcze odpowiadają na te infantylne pytania. Gość kiedyś się pytał co jest szybsze Ford czy Mazda podając linki jakiś modeli.Potem kupił niby jakiś.Chyba Mazdę.Nie wiadomo jakie podwozie.Potem zmieniał silnik . Dalej instalował diody.Teraz takie pytanie o regulator. Mając już niby model widać co potrzeba żeby auto jechało. A teraz pytanie O TT-01 jak by to było nie wiadomo co.
Albo gość jest strasznym małolatem ,wcześniej nauczonym pisać na kompie (wiek przedszkolny) i po prostu jak to mówią nie wie "o co kaman"

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 6:42 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Dziwię się ,że są ludzie którzy jeszcze odpowiadają na te infantylne pytania.

Odpowiadają, bo chcą kontynuować ten kabaret :lol:

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 8:02 pm 

nie właśnie nie wiem o co kaman, dlatego pytam postaw się w mojej sytuacji jak byś nie wiedział co jest pięć , czy inaczej byś pytał. po prostu chcę wiedzieć czy mogę do TT-01 wsadzić dużo mocniejszy silnik i czy nie przeszkadza w tym że to model tt-01 tak zwany słaby model w którym nie zleca się wymiany na aż taki mocny sprzęt, a jednak ja chcę i dlatego pytam w prosty sposób, czy mogę włożyć silnik np. mamby i nie spali mi się układ sterujący czy coś innego, więc co w tym takiego, po to jest forum by ciemny taki jak ja mógł się pytać czy nie mam racji ??a z drugiej strony macie się z czego pośmiać ale to nie moja wina że się nie znam a to mnie fascynuje dlatego pytam i będę pytał dzięki wam już ile więcej wiem i za to wam dziękuje więc Panie Wiesławie, ja po prostu nie wiem i pytam

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 8:03 pm 

i Panie Wiesławie proszę się do mnie co już w żartach wyrażać a nie od małolatów czy tp.

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 8:49 pm 

Poczytaj najpierw o zestawach bez szczotkowych.

PostNapisane: Cz maja 10, 2012 9:45 pm 

Ja jak zaczynałem z rc, też za wiele nie wiedziałem, więc czytałem forum. Dopiero jak czegoś na forum nie było i nie można było też tego znaleźć przez google, to dopiero w tedy pytałem.
Stawiam się w swojej sytuacji i:
1.Szukam w google co trzeba zmienić przy zmianie silnika.
2.Dowiaduje się, że trzeba też patrzeć na regiel.
3.Teraz szukam zależności między silnikiem a reglem. Na jakie klasy (czy jak by to inaczej nazwać) dzielą się silniki i na jakie regle(szczotkowe, bezszczotkowe, sensorowe, bezsensorowe) oraz jakie mogą mieś parametry(kv, rmp, liczba zwoi).
4.Dowiaduje jak łączyć silnik z reglem (który z którym będzie pasował, od czego to zależy).
5.Jak już sobie dobrałem regiel i silnik, pytam się na forum czy tt-tka to wytrzyma.
6.Mówią mi, że nie/lub tak. Podają inne regle/silniki, sam sprawdzam czy będą działać z tym co chcę, a nie pytam się innych, bo inni się przeze mnie załamują, a ja to mogę sprawdzić w dwie minuty.

A teraz Ty się postaw w naszej sytuacji:
Widzimy gościa, który po raz setny pyta się o p*erdoły, które były wałkowane tysiące razy i jakby tylko pięć minut poszukać w google ma się odpowiedź jak na tacy. Na dodatek jego zdania są przydługie i nie używa kropek.

Moja rada dla Ciebie i innych: Pisz krótszymi zdaniami i kończ je kropką. A przede wszystkim najpierw poczytaj forum i naucz się czegoś, bo tak to nawet nie wiesz o czym my do Ciebie mówimy(A nauczyć się tego w cale nie jest trudno, a i do nauczenia się nie ma dużo).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona