gelo napisał(a):
Powiem ci ze bardzo ladnie ci to wyszlo.
...sie wie
W zestawie do konwersji było tylko mocowanie pod silnik i wanienka. Najwiekszym problem było znależienie odpowiedniej konwersji, która podeszłaby pod mój model, jako, że dedykowanej do VRXa nie ma Tzn. jest fabryczna z VRX-1E, ale i tak nigdzie jej nie mozna dostać, a poza tym, az na taka łatwiznę iść nie chciałem. Przy tej, za to nalatałem się po sklepach z suwmiarka i w końcu w płycie Jammina znalazłem taki sam rozstaw otworów pod centralny dyfer. Radiotray wykorzystany jest z nitro, skrócony na tyle, żeby pomieścił odbiornik. Co do półki na regiel. Pierwotnie miało ono byc wykonane z profilu aluminiowego, ale jakoś nie potrafiłem znaleźć odpowiedniego. To za gruby, to za wąski. W końcu wczoraj odwiedził mnie listonosz z kopertą z InPostu, i co widzę? Pod znaczkiem przyklejone idealne mocowanie po regiel. Bardzo cienkie, a zarazem mocne. Wystraczyło pomierzyc otwory i wiertarka do łapy.
Regiel zdecydowałem sie dać z przodu, ponieważ kiedys może będę montował radiator z wentylatorem na silnik, więc miejsce nad silnikiem sie przyda.
Marcin, co do przejściówek. Te oriony to pakiety, które wykorzystywałem w starterboxie, a tu pełnią rolę jedynie rozruchową. Wtedy jeszcze, bardziej podniecało mnie wymienianie klocków sprzęgła niz lutowanie końcówek.

Chociaz wymiene klockóe wspominam dopiero dobrze od momentu jak sprawiłem sobie Clutch Tool z Duratraxa.
Na LiPo nadal czekam, w przyszłym tygodniu powinny juz być.
Jako pierwszą zamontowałem 17T, która była w komplecie z silnikiem, ale nie podobało mi sie jak się zażebia z odbiorem. Zęby zamiast ładnie wchodzic między siebie, traifiały jeden w drugi prawie czołowo (minimalnie pod, ale i tak nie wygla dało to za ciekawie) Będe musiał parę zębatek sobie dokupić. Moze po prostu nie miałem do czynienia z tak gęstymi zębatkami i może tak ma byc, ale wolałem nie ryzykować.