Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 28, 2026 9:39 pm

Autor
PostNapisane: Pn paź 09, 2006 7:56 pm 

Poddaje aktualnie bardzo powaznemu tuningowi podwozie DF-02 Tamiya. Niestety ani Tamiya ani zadna z firm produkujacych akcesoria dla DF-02 nie wpadla na pomysl sprzedazy stabilizatorow :( Jako, ze jest to model niejako stworzony w oparciu o TT-01 istnieje mozliwosc, ze stabilizator bedzie rowniez pasowal. Nikt na zadnym z anglojezycznych forow tego niestety jeszcze nie przetestowal, a sprawa jest niemalze krytyczna majac w perspektywie zabawe z Mamba Max.

Mam wiec wielka prosbe posiadaczy TT-01 ze stabilizatorami o:

- dokladne sfotografowanie ich w modelu
- sfotografowanie/zeskanowanie dolaczonej do nich instrukcji montazu
- zwymiarowanie ich

Za pomoc z gory dziekuje!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 07, 2006 6:15 pm 

Obawiam sie ze na naszych torach stabilizatory to tylko niepotrzebny balast ;)

Osobiscie pierwsze co robie w wozie terenowym a nawet onroad - wywalam stabilizator :)

Po co Ci stabilizator jesli tor jest tak zryty ze predzej zrobisz kozla niz wpadniesz w poslizg ;)

Poza tym TT-01 czy starsze Tamiye nie sa modelami na tyle dobrymi zeby im stabilizatory pomagaly w czymkolwiek ;)

To tylko moja opinia, mam nadzieje ze uderzysz na eliminacje mistrzostw polski w przyszlym sezonie letnim, jako member smokow z krakowa, zabawa wysmienita, zapraszam goraco.
Tamiya 4WD w tej klasie spokojnie moze startowac, jak chcesz przesle Ci film z jednego biegu eliminacyjnego - sam ocenisz czy to taka "zabawka" jak ja inni zawodnicy maluja ;)
Z DF-02 sie jeszcze nie scigalem, strasznie jestem ciekaw co ten wozek potrafi, slyszalem ze jest wyraznie lepszy od DF-01 wiec.. bedzie ciekawie :P

PS. Zreszta 3 miejsce obecnie w Polsce w tej klasie - Tamiya

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 07, 2006 8:49 pm 

Przygotowuje DF-02 do zabawy niezawodniczej. Konwersja na Stadium Truck. Tuning absolutny;) Tytan, wegiel, aluminium + Mamba 5700. Moze w niedalekiej przyszlosci LiPo 3S.

DF-02 ze zwyklym silnikiem Tamiya TZ, na "szybkich" przelozeniach i IB4200 potrafi krecic sliczne baczki i wpadac w poslizg po nieostroznym nacisnieciu spustu aparatury. Producent ani zadna firma tuningowa nie przygotowaly slipper clutch :(

Poprzebuje stabilizator, bo przy maksymalnej predkosci na silniku TZ model traktuje poruszenie przednich kol jako delikatna sugestie. Tylny stabilizator powinien rozwiazac problem. Mamba rozkreca sie na 6 celkach do 40k obrotow, na 11,1V LiPo do 63k :)

Innym wyjsciem jest one way. Niestety Tamiyowski ma zebatke z tworzywa :( Znalazlem w sieci jeszcze one way jakiejs dalekowschodniej firmy tuningowej przykrecany do oryginalnej (metalowej w DF-02) zebatki odbierajacej przedniego dyfra. Niestety producent nie potrafi mi udzielic zadnej kompetentnej informacji na temat produkowanego wynalazku, a o zestawie cisza w sieci :(

Jesli zadne z rozwiazan nie wypali to pozostanie mi tylko uzycie teflonu w sprayu do nasmarowania przedniego dyfra.

Jesli po planowanych ambitnych zakupach zostanie mi troszke kasy na jakis dobry silnik szczotkowy 12T to kto wie, moze pojawie sie na zawodach buggy :)

Film chetnie obejrze :) Kontakt przez priv'a.