Przygotowuje DF-02 do zabawy niezawodniczej. Konwersja na Stadium Truck. Tuning absolutny;) Tytan, wegiel, aluminium + Mamba 5700. Moze w niedalekiej przyszlosci LiPo 3S.
DF-02 ze zwyklym silnikiem Tamiya TZ, na "szybkich" przelozeniach i IB4200 potrafi krecic sliczne baczki i wpadac w poslizg po nieostroznym nacisnieciu spustu aparatury. Producent ani zadna firma tuningowa nie przygotowaly slipper clutch
Poprzebuje stabilizator, bo przy maksymalnej predkosci na silniku TZ model traktuje poruszenie przednich kol jako delikatna sugestie. Tylny stabilizator powinien rozwiazac problem. Mamba rozkreca sie na 6 celkach do 40k obrotow, na 11,1V LiPo do 63k
Innym wyjsciem jest one way. Niestety Tamiyowski ma zebatke z tworzywa

Znalazlem w sieci jeszcze one way jakiejs dalekowschodniej firmy tuningowej przykrecany do oryginalnej (metalowej w DF-02) zebatki odbierajacej przedniego dyfra. Niestety producent nie potrafi mi udzielic zadnej kompetentnej informacji na temat produkowanego wynalazku, a o zestawie cisza w sieci
Jesli zadne z rozwiazan nie wypali to pozostanie mi tylko uzycie teflonu w sprayu do nasmarowania przedniego dyfra.
Jesli po planowanych ambitnych zakupach zostanie mi troszke kasy na jakis dobry silnik szczotkowy 12T to kto wie, moze pojawie sie na zawodach buggy
Film chetnie obejrze

Kontakt przez priv'a.