Mateusz Kwiatkowski napisał(a):
Co do wynagrodzenia za testy, wstrzymam się od komentarza na temat waszych rozmów

Może jednak jakiś komentarz by się przydał, sam miałbym kilka wątpliwości gdybym chciał się czegoś takiego podjąć.
Cytuj:
Co do zasad to przed wysłaniem/odebraniem produktów do testów, tester wpłaca kaucje w wysokości ceny detalicznej pobranego towaru. Po dokonaniu test i przesłaniu wszelkich materiałów, przekazaniu praw autorskich oraz odesłaniu/oddaniu towaru zwracamy kaucję wraz z należną kwotą za przeprowadzenie testu.
- Można przekazać tylko majątkowe prawa autorskie. Autorstwo jest niezbywalne.
- Jak traktujecie uszkodzenia sprzętu podczas testów, wiadomo, że wszelkie elementy mechaniczne ulegają zużyciu, podczas testu samochodów nie trudno o jakiś wypadek (otarcia karoserii, itd.)... poza tym wiadomo, że jeśli test ma być rzetelny dobrze byłoby wycisnąć ile fabryka dała z tego co potencjalny tester dostanie, a nie martwić się czy potrącicie to z kaucji.
- Co z kosztami wysyłki w jedną i drugą stronę?
- Testów raczej się nie robi w godzinę, więc ta kwota jest śmieszna, a dla kogoś kto chciałby zrobić to dla frajdy to już lepszą opcją byłoby jakieś firmowe gadżety albo zniżka w waszym sklepie.

PS. Nie, nie jestem zainteresowany. Ja lubię tylko jeździć, ale ciekawi mnie sam temat i rozwój bloga.