Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 6:43 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn cze 07, 2004 10:22 pm 

Na poczatek chcialem przywitac wszystkich poniewaz jestem nowy :P (na forum :D). Po 2 troche sie rozpisalem i dlatego niekazdemu bedzie sie chcialo to czytac, ale chcialbym zeby to przeczytaly osoby z krakowa ;) i osoby chcace mi pomoc. Zeby niepisac po roznych tematach wszystko co mnie interesuje napisze tutaj.

Chcialbym sie dowiedziec roznych informacji o was np. ile latek maja zapalency tego hobby(sportu) dlatego jesli nikt niema nic przeciwko zrobie rozne ankiety. Nastepnie interesuje mnie z kad wziasc informacje na temat autek poniewaz jestem calkowicie zielony i moje wiadomosci sa minimalne.

Tutaj opisze dokladnie co mnie interesuje w punktach:
1.Skad wziasc podstawowe informacje
2.Skad wziasc dokladniejsze informacje jesli takowe sa potrzebne :P
3.Jaki samochodzik powinienem wybrac -nizej napisze cos wiecej
4.Co z ankietkami -nieprzeszkadzalyby?
5.Kontakt z osobami doswiadczonymi chetnymi do pogadania z zoltodziobem
6.Kontakt z osobami z Krakowa ... (<-- najlepiej przez gg /\)

Wracajac do pkt. 3. opisze teraz jaki samochodzik najbardziej by mnie interesowal:
-elektryczny
-szybki ::
-4x4 latwiej prowadzic
-off-road (off/on) -wydaje mi sie ze najlepszy bedzie buggy
-mozliwosc brania udzialu w zawodach(jak by co) -kolejny + dla buggy
-skala 1:10 (podobno najb. popularna a pozatym te zawody)
Narazie :) to wszystko, a jesli cos sobie przypomne to dopisze.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 07, 2004 10:33 pm 

Faktycznie - strasznie sie rozpisales; na przeczytanie tego poswiecilem cale 15sek. : o

Moze ktoras z tych aukcji (1, 2) Cie zainteresuje.
Natomiast, jesli nie jestes jeszcze zdecydowany, jaki samochod kupic (OFF/ON/MT), poniewaz nie wiesz, jakie maja one mozliwosci to zapraszam na ta aukcje. :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 07, 2004 10:53 pm 

piszac off/on chodzilo mi raczej o samochod ktory moze jezdzic po roznych terenach (wiecej lokalizacji)
co to jest MT :?
1
jak juz pisalem to niewiele wiem o RC ale z tego co wiem (maslo maslane) to wydaje mi sie ze ta aukcja jest kozystna dla kupujacego :D poniewaz trzeba dokupic tylko akumulatorki i ladowarke ale sa 2 problemy
jak juz pisalem nieznam sie wiec niewiem czy to jest dla mnie dobre bo budzet mam raczej ograniczony a niechce wydawac pieniadze na cos z czego niebede zadowolony bo cos jeszcze trzeba bedzie zrobic itp. przez co dam duzo kasy na on-roada (a szukam raczej cos off) a po 2 jest jeszcze 5dni do konca wiec cena moze wzrosnac jeszcze o hoho

po namysle raczej wole off-road poniewaz on-road niebardzo mam gdzie jezdzic dlatego szukam cos takiego:
-elektryczny
-szybki ::
-4x4 -latwiej prowadzic
-off-road (off/on) -wydaje mi sie ze najlepszy bedzie buggy
-mozliwosc brania udzialu w zawodach(jak by co) -kolejny + dla buggy
-skala 1:10 (podobno najb. popularna a pozatym te zawody)
co do tych zawodow to slyszalem o takiej klasie ET-10 4wd dlatego prosze o pomoc (rady itp.) kierowcow samochodzikow buggy

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 3:54 pm 
-=ADA$=-

jestem po czesci z krakowa :D:D mam 19 latek, i jak chcesz elektrycznego off-roada 4x4 to moze byc ciezko o ile wiem losi xxx-4 oraz schumacher jest, postaram sie znalezc linki

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 3:57 pm 
Raflee

Yokomo tez ma buggy z 4wd, ale niestety ceny tez sa....

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 5:36 pm 

Zanim Ci coś do radzimy to podaj jakim kasą dysponujesz bo bedzie nam cieżko okreslić co najlepiej.Jesli chcesz moge z Tobą na gg pogadać bo w którymś tam poscie pisałeś że chciałbyś z kimś pogadać.Mój gg 4608288 zajmuje sie spalinówkami ale znam sie troche też na elektrykach wiec może Ci pomoge.Jeśli już chcesz poszperać w modelach to wejdz na www.towerhobbies.com tam masz od groma modeli aut samolotów motorówek helikopterów itd no i czesci do nich.Cena tej tamiyi nie wzrosnie o hohoho.Bo dużo wiecej za ten model nikt nie da bo nie jest wart o wiele wiecej kasy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 5:59 pm 

wiem ze to nietanie zajecie dlatego im drozszy tym dluzej bede na niego czekal (zbieral :P ), chcialbym kupic cos z czego bede zadowolony na tyle dlugo zebym zdazyl uzbierac na nowy :D z tego co wiem to na jakis lepszy model trzeba 2500 ale wolalbym 2000 nieprzeraczac bo jak juz pisalem to im drozej tym dluzej ;/
P.S. podajcie jakies przykladowe ceny i niepiszcie jakis skrotow bo nieznam sie zabardzo (no chyba ze jakiegos linka ze zdjeciami zapodacie :) )

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 6:05 pm 

Ale nie powiedziałeś jedej z ważniejszych spraw czy RTR (wersja gotwowa do jazdy) czy kit (wersja do samodzielnego skaładania przeważnia brakuje silnika , aparatury)??

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 6:20 pm 

wszystko zalezy od ceny, chce cos dobrego, dopiero zaczynam wiec niewiem
1.slyszalem ze rtr sa drozsze ale niewiem jak bardzo jest trudne skladanie i czy o wiele bardziej oplacalne poprostu niewiem
2.rtr maja zawsze (?) aparatury co raczej nie jest + poniewaz w zestawie moze byc jakas "niezadawalajaca" ta aparatura
PS 1 mam juz kilka nr gg jeden z tad i kilka z topica o gg (all z kraka) ale z checia pogadal bym z kims niekoniecznie z tad byle naprawde duzo wiedzial i chcial pomoc :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 6:24 pm 

RTR nie są o dużo droższe.Aparatury nie są aż takie złe.A z kitem bedziesz miał chyba małe problemy.Choć tego akurat nie jestem pewien bo to zależy od danej osoby.Jak chcesz moge pomóc.Przynajmniej Cie bede mógł troche wtajemniczyć w to hobby i Ci troche powiedzieć o sprzecie.Ale już takie bardziej specjalistyczne sprawy z elektykami to nie do mnie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 6:29 pm 

wesz RTR = wyciagasz z pudełka i niezla zabawa
KIT = rowniez niezla zabawa przy skaldaniu a aparature sam dobierasz, pewnie nieco wiecej niz RTR wyjdzie, ale co tam :)

Ja byc moze niedlugo bede na kupnie nowego modelu i tez sie wacham czy wziasc KIT czy RTR :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 6:32 pm 

wiec jesli masz gg to zapodaj
PS czekam na wasze propozycji co do 1 modelu na moje potrzeby ww :D i najlepiej linki ze sklepami gdzie mozna by bylo je obejzec (albo linki ze zdjeciami ale raczej nie prywatne poniewaz chce wiedziec jak wygladaje te ze sklepow ale oczywiscie inne tez sobie oglodne ;) )

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 7:45 pm 

4608288-gg.A tu masz link to Th(towerhobbies) http://www.towerhobbies.com/listings/cat-cat-c.html ten lik jest do skali 1:10 elektryki off-road. Mam nadzieje że umiesz angielski bo Ci sie przyda :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 7:48 pm 

<MoC> napisał(a):
wiec jesli masz gg to zapodaj

174301

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 08, 2004 8:28 pm 

teraz potrzebuje jakiegos linka z fajnym sklepem czyli sklepem w ktorym moge kupic buggy 4wd elektryczny(duzy wybor) rtr i kit (czyli obojetnie)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona