Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 11:38 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N sty 22, 2006 5:05 pm 

Może dziwne pytanie, ale sam mam mieszane uczucia co do takiej sprawy... Jade autobusem ludzie się patrza na mnie jak na niespełna normalnego, coż nie kazdy pojmuje sens modelarstwa. Ale jak ide ulicą mam wrażenie, że niektórzy patrza na mnie inaczej (złe zamiary). Ale gwizdze na to, bo dla kazdego taki model to "zabawka" i na co mi to sobie mysli. Ale mimo wszystko czasem boje sie jechać z modelem przez pol miasta. dlatego pytam się, czy zdazylo sie komuś ze miał problemy (wiadomo w jakim sensie) lub skradziono model. Sam nie wiem poprostu czy sie bać czy nie?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 5:51 pm 

Wszystko zależy od tego ile masz lat a właściwie na ile wyglądasz.
Przyzwyczaj się do tekstów: "Dorosły chłop a autobusami się bawi"
Można kupić ładne skrzynki, które rozwiążą Twoje problemy. Niektórzy przystosowali plecaki do przewożenia modeli. Czego oko nie widzi tego sercu nie żal.
PS. Może ludzie w autobusie po prostu się boją abyś ich nie pobrudził :D

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:11 pm 

a pozatym jak z "samochodzikiem" to pewnie zboczeniec !!! hehehe a może zazdroszczą !!!!
bo tak na powaznie im ktos bardziej komentuje z facetów to pewnie zazdrosci bo albo sie wstydzi przyznac ze tez by sie "pobawił" albo żona z teciową by go u czubków zamknęli - co innego jak by do domu pijany wracał - to normalka !!! - ale z samochodzikiem po miescie !!!!!

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:27 pm 

Janusz Cieśliński napisał(a):
albo żona z teciową by go u czubków zamknęli

Czyzbys mial Janusz jakies zle doswiadczenia :P

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:31 pm 

mnie kiedyś usiłowano ukraść pakiet ( nie wiem na co temu złodziejowi mógł się taki pakiet przydać ale ... ) śmigaliśmy z RCMyszków na takim parkingu , po wymianie pakietu ten "wyeksploatowany" położyłem na taką wysepkę trawiastą odszedłem na chwilkę do auta 1:1 po coś tam ... odwracam się i widzę że 2 chłopaczków którzy obserwowali jak śmigamy zwinęli mi pakiet i przyspieszonym krokiem się oddalają , no to speeda za nimi dorwałem zabrałem swoją własność a resztę historyjki dopiszcie sobie sami :D powiem tylko że już nie wrócili pooglądać jak smigamy :)

Więc co do tego wyglądu to raczej się nie sprawdza , Byłem ja ( 15 lat ) , i 2 kolegów jeden tak na oko z 26 ( jak coś Krzysiek to mnie popraw :) ) i drógi ponad 30 , a to było 2 łebków około 13 lat więc na wygląd nie ma co liczyć ... Trzeba bronić swego , i nie sądze żeby w autobusie gdzie jest kupa ludzi ktoś ukradł Ci model.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:34 pm 

Mówiąc szczerze to mam opory zeby samemu gdzieś jeździć, ale nie zdarzyło mi się zeby ktos smiał sie z mojego autka, raczej staram się zarażać ludzi tym hobby. Kilku osobom pomogłem juz skompletowac zestaw, aktualnie pomagam dwojgu, ale takie podejście to chyba raczej wina tego ze obracam sie w towarzystwie fanów motoryzacji. Pamiętam jak kiedyś z tt byłem w serwisie peugeota na jerozolimskich pełno ludzi się zebrało popytac i popatrzec jak tt na 14 zwojowcu smiga. Raz mi się zdarzyło ze chłopak 22 lata podszedł do mnie i śmiał się z mojego "nikko" czyli hpi pro 4 i aparaturki z syntezą - olałem to...

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:40 pm 

Ze mnie się smieją ciągle i myślą że to zabawka z MAKRO za 50zl
A jedynie kumpel ma Bycmo i raz taki chrząstek z naswzej klasy się śmiał to jak odszedł to my z kolegą modelami za nim i do stawu wkońcu wleciał :P :D [/img]

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:40 pm 

Do Konrada:
Jak masz 15 lat i dziwnie Ci się przyglądają jak niesiesz model to najprawdopodobniej chcieliby sobie go przywłaszczyć. Jeśli miałbyś 25 lat to zastanawialiby się czy nie dzwonić po karetkę. :lol:
Taki właśnie wpływ na tą sprawę ma wiek i wygląd.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 7:07 pm 

ja jak wioze model to patrza sie jak na debila bo z plecaka wystaje jedno koło, antenka i spojler :) U mnie ludzie podchodza, patrza i odchodza jeden kiedys nawet proponował, że pomoże w czymś jak nie mogłem zapalić :P Ale mimo wszystko boje się, bo modele ściagaja wzrok nie tylko miłych i ciekawych świata ludzi, ściągają niestety wszystkich. Z tego co widze, nie zdazylo sie zeby komus usiłowano odebrać model. To chyba dobre, że ludziom się wydaje ze to zabawka, może gdyby znali wartość takiego autka (przy spalinach trudniej ja ukryć :P) kradzieże mogłyby się zdarzać, a tak tylko podchodza i patrza myśląc "biedny człowiek, duży chlop a zabawki w głowie" i tak chyba jest nam najlepiej, unikamy dzięki temu niepotrzebnych scysji

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 7:20 pm 

Masz rację Wojtek. Kiedyś wyszedłem na podwórko z mojim modelem Radio Controlkiem i wyszedł sąsiad. Zapytał mnie czy taki duży chłop jak ja bawi się jeszcze takimi zabawkami :?: Jak mu powiedziałem że TAK to odszedł pokiwając głową, a później naprawdę traktował mnie jak cieco niedorozwiniętego :wink: :D

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 10:39 pm 

odnośnie przewożenia modelu to proponuję torbę zakrywająca cały model, inaczej bym nie wsiadł do autobusu, zwłaszcza mając 15 lat.
Jeździć też lepiej nie w pojedynkę bo mozna straciś model, a może i zęby.

Mnie ten problem nie dotyczy bo raz, mam więcej lat, dwa jeżdżę samochodem, a trzy mały nie jestem, a i tak sam wolę nie jeździć.
... miałem za to inną ciekawą sytuację

Jeździłem pod Wola Parkiem, sam bo koledzy nie dojechali, obok podjechał autobus z rosyjsa wycieczką "handlową" zdaje się.
Towarzycho się wysypało i z piwkiem w ręku idzie w moja stronę.
Nie powiem, ciepło mi się w gaciach zaczeło robić to sytyacji ekstremalnych nie lubię ale okazało się, że towarzystwo niegroźne, wręcz przeciwnie. Miałem okazję udzielić kilku instrukcji i opisów po rosyjsku (troche mówię w tym języku).
Rozwalił mnie natomiast dziadek, który przyjechał na rowerze, niby coś zapytał, po czym popatrzył na mnie mrożącym krew w żyłach spojrzeniem i wycedził przez zęby: "idealny do podkładania bomb ..."

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 11:48 pm 

z podkładaniem bomb tez mnie keidys dziadek taki nawiedził... o cyzm ci ludzie po 50 mysla :)

co do technik obronnych... szybko biegam i to na dlugie dystanse :P za to wzrostem nie strasze :D cos nieciekwego sie dzieje mt2 pod pache i dyla :P

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 12:12 am 

to się ciesz ża masz niewielki i lekki model, zaręczam Ci że z Savem pod pachą tak szybko się nie biega :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 12:14 am 

_Konrad_ napisał(a):
to się ciesz ża masz niewielki i lekki model, zaręczam Ci że z Savem pod pachą tak szybko się nie biega :lol:

to szybko odpalasz sava, Ty biegniesz, a sav jedzie :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 23, 2006 12:15 am 

Horus napisał(a):
_Konrad_ napisał(a):

to szybko odpalasz sava, Ty biegniesz, a sav jedzie :lol: :lol: :lol:

biorąc pod uwagę obecne warunki atmosferyczne to " szybkie odpalenie sava" może nie wypalić :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona