DENDE napisał(a):
A kiedy ostatnio widzieliscie warunki zycia w Afryce,czy kiedykolwiek pokazali ludzi w chińskiej fabryce,którzy pracuja kilkanascie godzin za marne wynagrodzenie.Niestety,ale ta cała demokracja,ta niby wolnosc to mrzonka.Jestem w stanie uwierzyc,ze światem rzadzi garstka ludzi,ktora chce zawładnac wszystkim.I jeszcze jedno.Skoro była I wojna światowa,byla II to i bedzie III.Kazdy kryzys musi sie tym skonczyc.Świat jest juz nasycony wszytskim,trzeba to teraz zniszczyc,zagrabic co trzeba i budowac od nowa.I to moze byc Nowy Porzadek Świata.Mam tylko nadzieje ze mnie to juz nie spotka,choc uciski sa coraz bardziej widoczne.To takie moje luzne przemyslenia.
To jest najlepsza odpowiedź jaką czytam od początku założenia tematu. Strach pomyśleć o tym co napisałeś
ale myśląc realnie jest to możliwe - historia świata pokazuje że nawet bardzo. Jeszcze o Afryce to widziałem
niedawno film z M.Damięckim jak nosił wodę w dzbanie na głowie gdzieś tam w dalekiej Tanzanii i był w szoku
że mieszkańcy tego kraju poświęcają tyle czasu i pieniędzy na zorganizowanie dzień w dzień wody którą my
tak po prostu mamy w kranie. O Chinach rzeczywiście nie znajdziesz niczego a wiadomo że tam najczęściej
łamane są prawa człowieka.
wnd11111 napisał(a):
nie masz żony, dzieci? Weź się lepiej nimi zajmij, a nie jakimiś durnymi akcjami dla nastolatków. Takim Jak Ty powinno się odciąć internet.
Mam, mam też 13-letnią dorastającą córkę i powiem ci jedno, wiesz co najczęściej robią dzieciaki w tym
wieku

zaglądają w komórkę i nic na to nie poradzisz ponieważ dotyczy to wszystkich bez wyjątków.
Dzisiejsze komórki są jak zwykły PC-et, co najczęściej dzieciaki robią ? zaglądają na Facebooka i Youtube i NK.
Jeśli cenzura zacznie manipulować ich mózgami już w tak młodym wieku to nawet my rodzice będziemy
bezradni. Oczywiście można dziecku zabrać komórkę i odciąć internet - o tym też napisałeś, tylko że wówczas
spotkasz się z taką jego reakcją że skutki tego będą negatywne i odczuwalne dla całej rodziny przez długi czas.
Poza tym jest jeszcze szkoła ,koledzy i koleżanki którzy mają internet
Pisząc kolejne swoje posty gdzie dałem również linki do różnych stron i treści chciałem tylko pokazać
jak wiele dobrych i wartościowych rzeczy straciliśmy podpisując ACTA.