Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 7:31 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: So sty 28, 2012 11:07 am 

DENDE napisał(a):
A kiedy ostatnio widzieliscie warunki zycia w Afryce,czy kiedykolwiek pokazali ludzi w chińskiej fabryce,którzy pracuja kilkanascie godzin za marne wynagrodzenie.Niestety,ale ta cała demokracja,ta niby wolnosc to mrzonka.Jestem w stanie uwierzyc,ze światem rzadzi garstka ludzi,ktora chce zawładnac wszystkim.I jeszcze jedno.Skoro była I wojna światowa,byla II to i bedzie III.Kazdy kryzys musi sie tym skonczyc.Świat jest juz nasycony wszytskim,trzeba to teraz zniszczyc,zagrabic co trzeba i budowac od nowa.I to moze byc Nowy Porzadek Świata.Mam tylko nadzieje ze mnie to juz nie spotka,choc uciski sa coraz bardziej widoczne.To takie moje luzne przemyslenia.

To jest najlepsza odpowiedź jaką czytam od początku założenia tematu. Strach pomyśleć o tym co napisałeś
ale myśląc realnie jest to możliwe - historia świata pokazuje że nawet bardzo. Jeszcze o Afryce to widziałem
niedawno film z M.Damięckim jak nosił wodę w dzbanie na głowie gdzieś tam w dalekiej Tanzanii i był w szoku
że mieszkańcy tego kraju poświęcają tyle czasu i pieniędzy na zorganizowanie dzień w dzień wody którą my
tak po prostu mamy w kranie. O Chinach rzeczywiście nie znajdziesz niczego a wiadomo że tam najczęściej
łamane są prawa człowieka.

wnd11111 napisał(a):
nie masz żony, dzieci? Weź się lepiej nimi zajmij, a nie jakimiś durnymi akcjami dla nastolatków. Takim Jak Ty powinno się odciąć internet.

Mam, mam też 13-letnią dorastającą córkę i powiem ci jedno, wiesz co najczęściej robią dzieciaki w tym
wieku :wink: zaglądają w komórkę i nic na to nie poradzisz ponieważ dotyczy to wszystkich bez wyjątków.
Dzisiejsze komórki są jak zwykły PC-et, co najczęściej dzieciaki robią ? zaglądają na Facebooka i Youtube i NK.
Jeśli cenzura zacznie manipulować ich mózgami już w tak młodym wieku to nawet my rodzice będziemy
bezradni. Oczywiście można dziecku zabrać komórkę i odciąć internet - o tym też napisałeś, tylko że wówczas
spotkasz się z taką jego reakcją że skutki tego będą negatywne i odczuwalne dla całej rodziny przez długi czas.
Poza tym jest jeszcze szkoła ,koledzy i koleżanki którzy mają internet :wink:
Pisząc kolejne swoje posty gdzie dałem również linki do różnych stron i treści chciałem tylko pokazać
jak wiele dobrych i wartościowych rzeczy straciliśmy podpisując ACTA.

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So sty 28, 2012 11:43 am 

MasterB napisał(a):
Udowodniłeś? Wziąłeś pod uwagę opory powietrza?
O co Ci właściwie chodzi? Próbujesz teraz przekonać wszystkich że nie pojechałem Ansmannem 104km/h?

Myślę,że gdybyś wszedł na 15 piętro to to by na pewno zrekompensowało opory powietrza ,które nie zostały przyjęte. Nie znane są też warunki pogodowe w danej sytuacji,jak i położenie geograficzne mające wpływ na "q".
Wyliczenie teoretyczne swobodnego spadania przybliża tylko .Przy jeździe dochodzą opory toczenia,tarcia,powietrza,które silnik musi pokonać .
Ja nie chcę niczego udowadniać tylko śmieszą mnie takie informacje Ansman 104 km/godz. -sprzedam, albo radio samochodowe moc 200 W-sprzedam.To jest czysta manipulacja uruchamiająca naiwność.Takie informacje wymagają ACTA :lol:
Ps.wolałbym kupić model Ansmana ,który nie przekraczał 45 km/godz. :D

PostNapisane: So sty 28, 2012 12:40 pm 

Teraz sugerujesz że próbuję oszukać/naciągnąć potencjalnych kupców.
Nie ma to jak w dyskusji wyciągać argumenty "dziadka z Wehrmachtu" tudzież "bicia Murzynów". Trochę się w tym wszystkim pogubiłeś... :roll:
Nic nie szkodzi, z mojej strony EOT.

PostNapisane: So sty 28, 2012 12:56 pm 

Czy mozna wpisac do buzdzetu spodziewane przychody zwiazane z karaniem obywateli? A co trzeba bedzie zrobic jesli przychowy beda nizsze?

Czy taki sam sposob myslenia moze przejawiac miedzynarodowy koncern?

Powyzsze pytania sa retoryczne.

Jak to wygląda w obecnym stanie prawnym:
Wlasciciel majatkowych praw autorskich uwaza je obiekt X lamie lamie je na terenie RP, co musi zrobic:
- zglosic ten fakt jako popelnienie przestepstwa;
- prokuratura bada zasadnosci i wydaje organom scigania polecenie o ustalenie stanu faktycznego;
- organy scigania podejmuja temat, by je zachęcic do działania otrzymuja złote blachy - nagrody finansowe by byy zmotywowane do gromadzenia materiału dowodowego.
- potem prokuratora analizuje materiał i przygotowuje materiał procesowy.
- sąd rozważa czy dowody oskarżenia są wystarczająco mocne w świetle reguły domniemanej niewinności.

Obecnie nie można w świetle prawa:
ostalić łatwo personaliów sprawcy
podjąc jakieś działania bez udziału prokuratury lub sądu naszgo kraju.

stan prawny po przyjęciu ACTA:
- właściciel praw autorskich majątkowych występuja przed sądem w swoim kraju lu dowolnym gdzie posiada reprezentację prawną o ustalenie personaliów domniemanego ozkarżonego;
- dostaje nakaz sądowy i przedstawia go polskiegmu ISP;
- po ustaleniu danych, potencjalny oskarżony dostaje propozycję ugodly lub stawienia się na rozprawę wstępną w LA na ten przykład. Oczywiście ugoda jest tańsza niż przelot+zakwaterowanie+koszt obługi prawnej+odszkodowanie+koszty procesowe.
- jeśli oskarżony odmawia, to w LA odbywa się roprawa wstępna bez obecności oskarżonego, co nie wnikając w szczegóły stawia go na straconej pozycji. Skarżacy dostaje nakaz, czy to ekstradycji czy zabezpieczenia, czy kary finansowej, nie jest to istotnie. Ważne jest, że przedstawia go stronie (kraj oskarżonego) i ta musi dochować szczególnej staranności by go skutecznie wykonać.

Po ACTA bedzie można:
łatwo ustalić personalia domniemanego sprawcy
ominąć ochronę systemu prawnego kraju oskarżonego

I kolejne pytanie retoryczne:
- Jeśli jakiś koncern wpiszę w swj budżet zaplanowane wpływy o określonej wysokości z tytułu odszkodowań z tytułu naruszeń to jak istotne jest czy jednostkowe przypadki rzeczywiście się tych naruszeń dopuściły?

Robert

PostNapisane: So sty 28, 2012 2:15 pm 

MasterB napisał(a):
Teraz sugerujesz że próbuję oszukać/naciągnąć potencjalnych kupców...

Jest coś takiego jak rzetelność. Być może udało Ci się osiągnąć prędkość zbliżoną do tej podanej,ale ważne są warunki,metoda i koszty.Model na wałku z plastikowymi dyframi przy takich obrotach "daj Boże". Rozsądnie myślącemu i znającemu trochę realia i różnice budowy modeli przychodzi na myśl mój sposób osiągania prędkości.Młodzi "nie obyci" ulegną magii prędkości i uwierzą,że modelem można tak jeździć zawsze i wszędzie...Sprzedawcy radioodbiorników też nikogo nie oszukują tylko podają sumę mocy kanałów podając 100 W .
A tym czasem jest to moc 100 PMPO, 10 W RMS i 5 W mocy znamionowej.To jest właśnie rzetelność,a właściwie jej brak,wszystkie parametry są prawdziwe ale dla laika podaje się ten który robi wrażenie.
RMS-moc muzyczna,
PMPO-moc ,którą głośnik może wytrzymać przez ułamek sekundy,

PostNapisane: So sty 28, 2012 3:08 pm 

Można być rzetelnym, ale można tez być hipokrytą Panie Lesławie.
Zaremba Lesław napisał(a):
Ale jeśli ktoś nie potrafi pisać ,bo widocznie do szkoły miał pod górę, a mgła pozbawiała możliwości kontaktu ze szkolną tablicą ,nie można się dziwić...

Model na wałku z plastikowymi dyframi przy takich obrotach "daj Boże".

Rozsądnie myślącemu i znającemu trochę realia i różnice budowy modeli przychodzi na myśl mój sposób osiągania prędkości

MasterB od bardzo dawna miał w podpisie informację dotyczącą prędkości jaką udało mu się osiągnąć swoim Ansmanem, a wtedy jeszcze podwozia nie sprzedawał. Najpierw neguje Pan na kilku stronach wątku, możliwość osiągniecia w ogóle takiej prędkości tym podwoziem, teraz przyznaje Pan, że jest to jednak możliwe. Co z tego, czy był to jeden raz, pięć, czy piętnaście. Rekordów nie pobija się codziennie.

Radzę bardziej się skupić na treści czytanych postów, a nie na analizowaniu podpisów forumowiczów i przeglądania ich galerii tylko po to, żeby później pisać cos równie bezczelnego i głupiego jak to
A tak w ogóle to Paweł pewnie jest tak zdominowany przez żonę i dziecko ,że może troszkę zatraca poczucie wolności i egoistycznie życzy tego innym...
Ps.Czy Kubuś Puchatek na zdjęciu z twoją córką jest z licencją czy chińska podróba ?

PostNapisane: So sty 28, 2012 3:20 pm 

Jest coś takiego jak rzetelność. Być może udało Ci się osiągnąć prędkość zbliżoną do tej podanej,ale ważne są warunki,metoda i koszty.Model na wałku z plastikowymi dyframi przy takich obrotach "daj Boże". Rozsądnie myślącemu i znającemu trochę realia i różnice budowy modeli przychodzi na myśl mój sposób osiągania prędkości.Młodzi "nie obyci" ulegną magii prędkości i uwierzą,że modelem można tak jeździć zawsze i wszędzie...Sprzedawcy radioodbiorników też nikogo nie oszukują tylko podają sumę mocy kanałów podając 100 W .
A tym czasem jest to moc 100 PMPO, 10 W RMS i 5 W mocy znamionowej.To jest właśnie rzetelność,a właściwie jej brak,wszystkie parametry są prawdziwe ale dla laika podaje się ten który robi wrażenie.
RMS-moc muzyczna,
PMPO-moc ,którą głośnik może wytrzymać przez ułamek sekundy,

W kwestii rzetelności i znajomości budowy modeli - Ansmann ARE2 ma metalowe dyfry.
Zapraszam do przeczytania wątku o ARE2 który kiedyś założyłem.

PostNapisane: So sty 28, 2012 5:01 pm 

Tak, jeśli z kimś polemizuję,a zwłaszcza z kimś takim ,który nie ma nic do powiedzenia to staram się zorientować się z kim mam przyjemność inwigilując dostępne materiały. Np.Pan Marek wiem wtrącając wątek smolenski,nazwisko Kaczyńskiego i Macierewicza chciał pokazać jaki jest trendy i jak świetnie daje sobie radę płynąc z prądem ścieków płynących z dzisiejszych ekranów telewizyjnych.A jeszcze jedno Panie Marku ma Pan super aparat.Pewnie wszyscy w Polsce Panu zazdroszczą.Link w podpisie legalny?
Z kolei Kolega "wnd11111" nie wnosząc nic do dyskusji,zachował się jak pierwszy sekretarz przyzakładowej organizacji partyjnej,zwracając Kol.Świąteckiemu jak ma postępować.Zapomniał,że jest demokracja.Z drugiej strony oglądając zdjęcia Pawła Kozła zastanawiam się skąd u ludzi taka potrzeba ekshibicjonizmu,żeby publicznie udostępniać zdjęcia z"Wigilia 2010",a z drugiej strony ta chęć anonimowości tutaj.Chyba dlatego,że łatwiej komuś dokopać anonimowo.Nie mówiąc już o nielegalności posiadania linka w podpisie.Czy ja jestem piratem bo sobie zciągnąłem zdjęcia Pawła i zamierzam popracować z Photoshopem. :lol: :lol:
Jeśli chodzi o Sprawę Kol.MasterB to chyba jakaś pomyłka nastąpiła.To właśnie ja pierwszy udowodniłem,że ta prędkość jest możliwa.Może metoda osiągnięcia rekordu jest kontrowersyjna.
MasterB napisał(a):
Kupa wytartych frazesów... Niewolnik ma to do siebie że MUSI. Każdy człowiek zatrudniony w Polsce NIE MUSI. Może w dowolnym momencie zmienić pracę, założyć własną działalność itp. Jeśli tego nie robi to znaczy że obecny stan rzeczy mu odpowiada.

Ta wypowiedź w połączeniu z agresywnym ogłoszeniem o zawrotnej ,czerwonej prędkości świadczy w jak wyimaginowanym świecie żyje Kol.MasterB. Prawdą jest również moja niewiedza na temat modeli Ansman.Są one zdecydowanie poza obszarem moich zainteresowań. http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Naj ... caid=1dd21 a ile Ty $ zainwestowałeś?
Zresztą sama martyrologia modelu jest opisana tutaj viewtopic.php?f=2&t=57080 Wynika z niej,że z modelu zostało wyciśnięte to co się dało i niewiele zostało.
Powracając do meritum.Żyjemy w wolnym Kraju,które ma swoje prawo.Jeśli chodzi o piractwo i podróby to takie uregulowania też są.Wystarczy je egzekwować.Podpisanie umowy międzynarodowej,naruszającej suwerenność w imię globalizacji jest niczym innym jak budowanie kolejnego Związku Radzieckiego wraz z jego doświadczeniami,w którym Polska będzie w oczach innych krajem pijanych generałów i złodziei pozbawionych własnego zdania i uległych wszystkim.
Ps.do MasterB,sorki,ja naprawdę nie wiedziałem,że miałeś dziadka w Wermachcie... :D :D

PostNapisane: So sty 28, 2012 6:32 pm 

Marek Kiełbusiewicz napisał(a):
Radzę bardziej się skupić na treści czytanych postów, a nie na analizowaniu podpisów forumowiczów i przeglądania ich galerii tylko po to, żeby później pisać cos równie bezczelnego i głupiego jak to...

Marek Kiełbusiewicz napisał(a):
Nie jestem policjantem, a tym bardziej Twoim kolegą. Chociaż policjant cos soba reprezntuje, w przeciwieństwie do Ciebie, Panie Kaczyński. Nie marnuj czasu przed komputerem, biegnij obalać rząd albo szukac sztucznej mgły.

Ja nie doradzałbym innym tylko zaczął od siebie stosowanie powyższych zasad ! Chyba się pogubiłeś kompletnie. Trzymanie pasożytów na garbie szkodzi zdrowiu - to jest odpowiedź na dręczące Cię chyba pytanie :D

Polska będzie w oczach innych krajem pijanych generałów i złodziei pozbawionych własnego zdania i uległych wszystkim.

Generałów w dodatku latających Tupolewami, są to rzeczy nie pojęte dla mnie że jak te barany wierzyliśmy w raport komisji MAC - rynsztok bo nic innego nie przychodzi mi gorszego do głowy. Przepraszam za off-topic troche ale czytając posty tak mi się nasunęło :wink:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: So sty 28, 2012 7:02 pm 

Tomasz Świątecki napisał(a):
... są to rzeczy nie pojęte dla mnie że jak te barany wierzyliśmy w raport komisji MAC ...

Ja nie wierzyłem. Pani Anodina w żaden sposób nie wzbudzała u mnie zaufania.Z wyglądem bufetowej z czasów jakie pamiętam,wręcz przeciwnie,wzbudzała jego brak.Wtedy trzeba było się pilnować,żeby Pani nie dolała wody do wódki czy piwa i czy nie dopisała daty urodzin do rachunku.Taka Generał Bufetowa...

PostNapisane: So sty 28, 2012 7:16 pm 

Tak, jeśli z kimś polemizuję,a zwłaszcza z kimś takim ,który nie ma nic do powiedzenia

No muszę przyznać, że Pan wyczerpał wątek w 100% pisząc o ściekach i korporacjach. Ciekawe, że zawsze to tylko jedna strona ma wyprane mózgi.
Geneza wtrącenia wątku smoleńskiego była trochę inna. Widzę jednak, że trzymacie z Tomkiem wspólny front, wiec pewnie uznał to Pan jako atak również na siebie.

Proszę zaglądnąć na rcauto.feen i zastanowić się, dlaczego z Tomkiem Świąteckim nikt, spośród chyba 250 użytkowników jego forum nie ma ochoty wymieniać poglądów. Jeśli do tego dodamy przeświadczenie Tomka o tym, że już jest inwigilowany i wszędzie wokół siebie widzi grupy osób, które nie maja nic lepszego w życiu do roboty jak tylko mu zaszkodzić, to proszę się nie dziwić, że mam do niego stosunek, jaki mam. Jego poglądy polityczne nigdy mi nie przeszkadzały, do tego momentu
https://lh5.googleusercontent.com/-OL8n ... .jpg?gl=PL
https://lh5.googleusercontent.com/-ToBD ... .jpg?gl=PL

Czy link legalny? Na pewno przydatny skoro czerpie Pan radość z przeglądania zdjęć tam zawartych i komentowania ich w tak cudownie inteligentny sposób.

Widzi Pan Panie Lesławie, Tomek sugerował pisząc o prawach autorskich, że to ja pewno rzeczy powinienem zrozumieć. Ja natomiast uważam, że jeszcze dużo wody upłynie zanim zrozumie, że robi błąd pisząc i nie uzasadniając np. ZAiKS to złodzieje. To właśnie dzięki ZAiKS’owi i prawom autorskim, maja za co żyć moi pracodawcy, znajomi i ja sam poniekąd.
Łatwo bagatelizować konkretną formę wykroczenia/przestępstwa kiedy ono Cię nie dotyczy.

I ostatnie słowo do Tomka. Uwierz mi, że nie nurtuje mnie już żadne pytanie odnośnie Twojej osoby.

PostNapisane: So sty 28, 2012 7:57 pm 

Następny,
Chlopie Jak dla mnie to możesz się nawet onaniziwac patrząc na moja galerię, wali mnie to. Widzę czystą zazdrość, wystarczy ze ktoś ma lepiej i juz płynie żółć. Nie bede Ci się tłumaczył dlaczego wnd a nie paweł kozioł, Tak Ci tylko na marginesie powiem ze nazwisko kozioł się nie odmienia.

PostNapisane: So sty 28, 2012 8:31 pm 

Panie Marku jeśli ktoś włącza się do dyskusji zalecając zajęcie się dziećmi i żoną,inny stara się obrazić adwersarza wyzywając go od Kaczyńskich czy Maciarewiczy (swoją drogą nie wiedziałem,że jest to obelga),to jak z takimi osobami polemizować.Ja jako kombatant na tym forum prowadziłem już batalie z różnymi osobami.Niestety dzisiaj nie ma już ich wśród nas.Nie mieli wiele do powiedzenia i nie wiele do zrobienia , przepadli bez wieści.Podaje Pan jakieś linki do stron Tomka,ale trzeba pamiętać,że nie każdy wszystko czyta (to jeden z elementów demokracji),a pisana komunikacja werbalna ,wyklucza możliwość analizy tego co Pan miał na myśli i dlaczego,nazywając Tomka Kaczyńskim.Frontu raczej nie ma.Prędzej różnica pokoleń,chociaż podoba mi się jak ktoś ma swoje zdanie i je uzasadnia.
Co do ZAiKS-u to czy dotychczasowe polskie przepisy nie dbały o Pańskich pryncypałów ? Czy międzynarodowe przepisy zadbają o nich lepiej,czy zadbają o to co u nas się dzieje.Takich ustaleń o których się mówi ,że są dla nas zbawienne, jest wiele.Dziwne umowy gazowe z Rosją,rurociąg na wlocie do Świnoujścia,unijne ograniczanie produkcji rolnictwa,chęć wpłaty 6 mld.zł do funduszu ratunkowego bez prawa głosu,brak reakcji i obrony honoru oficera Wojska Polskiego,nie domaganie się zwrotu kawałka Państwa Polskiego w postaci szczątków samolotu i skrzynek.Dziwne próby samobójcze w prokuraturze,wybielanie Pań typu Sawicka no i wszechobecna korupcja.I wiele, wiele innych temu podobnych sytuacji.To wszystko przykryte trawą z Orlików i nazwane "Zieloną Wyspą". Jeśli ktoś tę Wyspę widzi to ma wyprany mózg lub jest na "trawce" ,która w ostatnim czasie stała się problemem dość istotnym.Każdy system dąży do tego ,żeby mieć władzę nad umysłami.Dynamika zmian na Świecie właśnie wynika z tego że są ci,ale i inni.
Ps.Jeśli chodzi o ten ekshibicjonizm to przykładem są portale typu NK czy Face...to tam często zaczynało się od pokazania kota ,a konczyło na pokazaniu gołej d****y.Kto i jak pcha ludzi do takiego działania.
Jednak modelarstwo jest lekarstwem na niektóre te dolegliwości.

PostNapisane: So sty 28, 2012 9:05 pm 

wnd11111 napisał(a):
Następny,
Chlopie Jak dla mnie to możesz się nawet onaniziwac patrząc na moja galerię, wali mnie to. Widzę czystą zazdrość, wystarczy ze ktoś ma lepiej i juz płynie żółć. Nie bede Ci się tłumaczył dlaczego wnd a nie paweł kozioł, Tak Ci tylko na marginesie powiem ze nazwisko kozioł się nie odmienia.

Przyjmując poziom rozmówcy nie pozostaje mi nic innego jak tylko odpowiedź w tym samym stylu.Ponieważ podana czynność jak by nie patrzeć wymaga pewnego wysiłku na który Kolega nie zasługuje,wybiorę inne rozwiązanie.Mogę Kol.olać co przynosi jak wszyscy wiedzą ,ulgę.
Co do odmiany nazwisk to jest przyjęte w języku polskim stosowanie deklinacji.Tym bardziej tak polskiego jak Kozioł.
internet napisał(a):
...Skoro więc ważne powody historyczne, semantyczne i syntaktyczne jednoznacznie przemawiają za deklinowaniem nazw osobowych, to opanowanie i odpowiednie stosowanie zasad ich odmiany należy uznać za jedną z podstawowych umiejętności językowych wykształconych Polaków. Zdobycie odpowiedniej biegłości w tej dziedzinie jest wyjątkowo ważne dlatego, że form fleksyjnych nazwisk używamy bardzo często.

Przykro mi to stwierdzić,ale brak umiejętności językowych pokazałeś ,pisząc również Paweł Kozioł z małych liter.Chyba,że jest to niska samoocena spowodowana wyżej opisywaną destrukcją Korporacji.Nazwisko Kozioł odmienia się na dwa sposoby: nie ma Pana Kozła lub drugi sposób chętniej przyjęty przez posiadaczy tego nazwiska: nie ma Pana Kozioła.
Ps.czego zalecałbyś mi zazdrościć na podstawie zdjęć.Będzie mi łatwiej.

PostNapisane: So sty 28, 2012 9:19 pm 

Kto powiedział, że miała to to być obelga, tym bardziej dla Tomka. Miało to być po prostu nazwanie po imieniu, a raczej nazwisku, pewnego kierunku myślenia, z którym ja osobiście się nie identyfikuje i nie zgadzam. Mam do tego prawo. Tak samo, jak mogę uznać pewne teorie spiskowe za irracjonalne.
Sprawę ZAiKSu poruszył na początku autor tematu, w sumie dalej nie wiem dlaczego i nie wiem na jakiej podstawie nazywa ich złodziejami.
Oczywiście instytucja spełnia swoją rolą jeśli chodzi o sytuacje, które są w jakiś sposób rejestrowane. Czy wystarczająco? Lepiej zawsze może być.
Natomiast dla takiej formy piractwa, jakimi są dla przykładu torrenty na pewno potrzebne są skuteczniejsze metody ochrony praw autorskich. Czy akurat ma to się odbywać za sprawą ACTA. Nie wiem. Na pewno jeśli ma to wpłynąć na przykładowo ceny leków w przyszłości, tak jak napisał Marcin to byłbym temu przeciwny. Natomiast jeśli ma chronić to prawa twórców, to jestem jak najbardziej za.
Dlaczego np. dzięki ACTA miałyby być cenzurowane wspomniane przez Tomka poradniki, skoro są udostępniane przez autorów?
to jak z takimi osobami polemizować

Polemizować? Z osobą, która nazywa mnie policjantem, tylko dlatego, że próbuję mu udowodnić, że naganne jest chwalenie się ściągnięciem 600 pozycjami z torrentów w ciagu 5 dni?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona