VlodY napisał(a):
Jedna rzecz mnie tylko zastanawia. Wiekszość z was mówi że oj bedą nas ścigać, bedą karać bo piratujemy. Ale przecież ACTA ma za zadanie zlikwidować źródła z których wszyscy korzystamy. Więc jeśli znikną torrenty, kazy, szarbery i inne takie mule, ludzie przestaną udostępniać bo bedą się bali to czego wy się tak boicie? Przecież jak nie bedzie skąd sciągnąć to po prostu nie bedziemy tego robić i koło samo sie zamknie. Nie sciagasz, nie piratujesz, i nie ma powodu inwigilacji. A jeśli bedą inwigilować bez powodu to bedzie łamanie prawa? A że tam ktoś bedzie wiedział ile mam kasy na koncie czy prześwietli moje pliki w kompie a to niech sobie prześwietli bo i tak nic nie bedzie mogł wykorzystać ani udostepnić bo go zasądzić bede mogł:)
Vlody, nie wiem ile masz lat, ale z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że nie więcej jak 20 i nie rozumiesz do końca, bądź inaczej interpretujesz pewne kwestie. To, że nie ma powodu inwigilacji to nie znaczy, że nie będziesz inwigilowany. I co do łamania prawa gdy będą inwigilować bez powodu to właśnie ACTA daje im takie prawo, że mogą robić co chcą, komu chcą i kiedy chcą. I prędzej Ciebie zasądzą za głupią empetrójkę niż tego co Cię inwigilował, bo przecież nasz rząd wydał zgodę na jawną inwigilację. Co do podglądu na konto to nie chodzi o to ile masz kasy tylko o to, że będą wiedzieć co, gdzie i kiedy kupiłeś i nie zdziwiłbym się jakby opodatkowali transakcje zakupowe(pow. określonej kwoty) o podatek dochodowy, bo przecież się wzbogacasz... a to już nie ma nic wspólnego z wolnością.
A i nie oglądam tego typu filmów co wymieniłeś, bo już mnie to nie bawi. 10 lat temu jeszcze oglądałem.
Nie ma sensu dyskutować o ACTA bo i tak już podpisana...