Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 7:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz lis 18, 2010 11:30 pm 

rozumiem ze chodzi o 2x7.4v lub 1x14.8v a mozesz polecic cos dobrego ale w rozsadnej cenie chodz chybo lepiej cos z 7.4v 5000mah bo mozna je polaczyc i mamy 1000mah czyli dluzsza zabawa

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lis 18, 2010 11:40 pm 

Turnigy 2S 5200mah 30C-40C. Świetne pakiety. Idealnie zbalansowane, nie grzeja się, super trzymają napięcie. Uzywam ich połączonych szeregowo i wszystkie ogniwa po odcięciu mają dokładnie takie same wartości. Brat uzywa tez ich w Inferno VE i zachowuja sie identycznie. W dodatku ich cena jest baaardzo atrakcyjna.

Nie brałbym pakietów 4S, bo masz w vrx-ie dwie osobne wanienki na pakiety. Oczywiście możez, zamontować tylko jeden pakiet 4S, ale stracisz wtedy na wyważeniu podwozia.
Przy połączeniu równoległym może Ci brakowac mocy.

Ostatnio edytowano Pt lis 19, 2010 10:19 am przez Marek Kiełbusiewicz, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz lis 18, 2010 11:46 pm 

jaka cena 1 szt

PostNapisane: Cz lis 18, 2010 11:52 pm 

od 120-180/szt

PostNapisane: Cz lis 18, 2010 11:54 pm 

dzięki :D

PostNapisane: So lis 27, 2010 9:22 pm 

witam, własnie zakonczyłem testy mojego nitro VRX, zakonczone prawie śmiercią modelu :( błąd sterowania (nie czynnik ludzki) spowodował samodzielne rozpędzanie się modelu (gaz na max) i model poszybował w zaparkowanego o 15 metrów od operatora w koło busa, wygieta podłoga, wygięte mocowanie serwa skrętu, oraz wygięty lekko amor lewy przedni (zacina sie) a to wszystko oczywiscie z wygietym wałem przednim,

po takim dzwonie to ja sie wcale nie dziwie, tylko teraz szukam i szukam, nie mogę, nigdzie takiej płyty znaleźć na necie :( prostować swoja i wzmacniać czy szukac nowej ? (może będzie mocniejsza :) ) ale takiego dzwonu żadna płyta by nie przeżyła, a miałem właśnie kończyć jazdę :(

podstawowym błędem w modelach nitro jest pakowanie batery(shit)box na paluszki ;/ raz gdzieś nie łączył i ot całe nieszczęście :( teraz się blacharz będzie cieszył ;)

mam ryflowana blache aluminiową o grubości 3 mm, i myslałem pod długości poleciec tylko wyciać ten sam kształt, albo nawet poszaleć i zrobić wanienki w koło by się do środka nic sypało

PostNapisane: So lis 27, 2010 9:49 pm 

Kontakt z kołem osobówki to niestety dla wiekszości modeli bolesne doświadczenie. Kiedys Lightning PRO Tomka Świąteckiego przyłoił w oponę , chyba Berlingo. Skończyło się oczywiście na złamanej płycie, wałku i radiotray'u z carbonu.
TYQS85 napisał(a):
podstawowym błędem w modelach nitro jest pakowanie batery(shit)box na paluszki

Dlatego, uzywamy pakietów (piramidek) lub oklejamy taśmą "czteropak"

To tak, żebys nie myslał, że jesteś pierwszy:
http://www.youtube.com/watch?v=vnsbcELNP_M

P.S.
http://www.wtmodels.de/product_info.php ... cts_id/919

PostNapisane: So lis 27, 2010 11:31 pm 

vic_firth napisał(a):
Skończyło się oczywiście na złamanej płycie, wałku i radiotray'u z carbonu.

nie moge tego znalesc, nie jest to czasami element trapezu kierowniczego ?

TYQS85 napisał(a):
podstawowym błędem w modelach nitro jest pakowanie batery(shit)box na paluszki

były oklejone tasmą "POWERTAPE" mimo to zasilanie zawiodło, ale teraz przynajmniej trochę polatałem :)

vic_firth napisał(a):
Dlatego, uzywamy pakietów (piramidek) lub oklejamy taśmą "czteropak"

widziałem takiego ale 5 ogniwowe, mają nominalnie 6V a pakiet aku na 4 paluchy to 4.8v nominalnie, moja (shit stock) apka ogarnie 6v nominała ?

vic_firth napisał(a):
To tak, żebys nie myslał, że jesteś pierwszy:
http://www.youtube.com/watch?v=vnsbcELNP_M

tylko szkoda że nie zdążyłem nawet zbiornika wypalić ;/ ale moc piekielna ;D przy bączkowaniu dacha zaliczyłem :) , płyta zgięta w dwóch płaszczyznach, prawie po długosci w po skosie, i drugi zaraz za wierza, oj będzie prostowania :) TIG 240A zrobi z niego PanerModel :) ale najważniejsze ze do uratowania, nie wygląda tak jak ten na filmie przy speedtest

PostNapisane: So lis 27, 2010 11:49 pm 

TYQS85 napisał(a):
znalesc

znaleźć.
TYQS85 napisał(a):
mimo to zasilanie zawiodło

Może to nie zasilanie, a aparatura. Mi kilkarotnie standardowa aparatura AM traciła zasięg bez powodu, nawet w odległości 10m, więć szybko została zmieniona.
TYQS85 napisał(a):
moja (shit stock) apka ogarnie 6v nominała ?

Ogarnie. To są pakiety dedykowawane pod nitro. Serwa dużo lepiej pracują na nich, szybciej i mocniej.
TYQS85 napisał(a):
drugi zaraz za wierza

wieżą
TYQS85 napisał(a):
płyta zgięta w dwóch płaszczyznach

aż trudno, mi to sobie wyobrazić.

P>S. Zmieniłbym wątek, bo w tym omawialiśmy model w wersji brushless.
Pozdrawiam.

PostNapisane: N lis 28, 2010 1:02 am 

Dziękować vic_firth pomimo moich błędów w pisowni, które popełniłem po 6 godzinnej pracy w wulkanizaji jak pierwsze sniegi spadły, i rozbiciu pierwszego modelu, ale mimo to Dziekuję za celne uwagi ;) były one dla mnie bardzo pocmone

zakupie pakiecik prądu, wyprostuje podłogę (i dospawam drugą ;) ) i zbieram na aparature ;/ (choć ginęło zasilanie stojąc nad modelem ;P )

PostNapisane: Pn lis 29, 2010 2:53 pm 

Witam,

Płytę oraz zdecydowaną większość części do VRX-1 można znaleźć w naszym sklepie:
http://www.nitrotek.pl/czesci-i-akcesoria/czesci-zamienne/do-aut-spalinowych/vrx1/v86010.html

Z radością informujemy również, iż właśnie otrzymaliśmy od producenta River Hobby, pierwszą sztukę nowej, ulepszonej wersji płyty do Bezszczotkowego VRX-1E! Miejmy nadzieję dużo bardziej wytrzymałej niż oryginalna!
Wysyłamy do Tomka L. w celu weryfikacji :)

Pozdrawiam,

Zespół NitroTek

PostNapisane: Pn lis 29, 2010 6:50 pm 

Nowa płyta dolna do modelu on-road serpent 966 kosztuje w HK ~$80. Natomiast nowa płyta u polskiego dystrybutora do modelu o którym temat kosztuje 99zł. Nie mam więcej pytań. Pozdrawiam 8)

PostNapisane: N gru 05, 2010 9:14 pm 

czy pakiety 2x7.4v 5000mah 40-50C turnigy nie bedą za mocne do vrx 1 nie uszkodzą regulatora lub silnika

.Prosze o odpowiedz

PostNapisane: N gru 05, 2010 10:07 pm 

Nie, nie beda. Jedynie, regiel moze nie wykorzystac ich potencjału
(wydajnosci pradowej 40-50C). Regiel obsluguje lipo 4S, czyli wlasnie 2x7,4V

PostNapisane: N gru 05, 2010 11:06 pm 

dzięki

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona