Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 7:31 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn sty 30, 2012 7:41 pm 

Może nie mam mocno wyrobionych ukierunkowań politycznych ale według mnie dzięki takim poglądom i poczynaniom jakie ma m.in. Marek nasi politycy coraz bardziej zsyłają Polskę na manowce.
Polacy często mocni są w gębie dlatego też widać ile ten temat ma kłótni...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sty 30, 2012 8:10 pm 

Marek Kiełbusiewicz napisał(a):
Napisz w końcu coś, czego jesteś pewien lub nie jest wynikiem studiowania durnych komentarzy,

No proszę i kto tutaj pralnię zakłada - nie tobie oceniać jakie to komentarze. Poczytają wszyscy zainteresowani
działalnością ZAIKS-u to ocenią a ty możesz sobie co najwyżej w nosie podłubać panie policjancie. Proponuję
wprowadzić opłatę stałą za każde użycie/rozładowanie zakupionego pakietu Li-po - przecież ktoś go skonstruował, wydał majątek na linię produkcyjną, dystrybucję, reklamę, nakleił swoje logo. Opłatę będzie się wnosiło po odczytaniu z modułu elektronicznego znajdującego się wewnątrz pakietu ilości cykli rozładowania
dużym prądem (czyli w modelu) z wyłączeniem cykli balansowania w ładowarce. Czytniki będą dostępne w każdym sklepie modelarskim i automatycznie wydawane przy zakupie pakietu. Opłatę będzie można wnosić
w dowolnej chwili przy każdej wizycie w sklepie który będzie się z wpłat wyliczał przez producentem. Na podstawie odczytów uwzględniano by ewentulane reklamacje lub nie i oceniano jakość akumulatora. Do tego doprowadzą takie pralnie mózgów jak ZAIKS ! :lol: - to może być dopiero kasiorka :D

Michaellus napisał(a):
Polacy często mocni są w gębie dlatego też widać ile ten temat ma kłótni...

To prawda, naród podzielony jest mocno i to nie tylko przez ACTA. Jeśli chodzi o to kto mocny jest w gębie
to ja nie mam sobie nic do zarzucenia, byłem na ulicy 25-go i wcale się tego nie wstydzę. :wink:
http://www.polskatimes.pl/artykul/49904 ... l?cookie=1 - niestety nie dojechałem, coś miało być w Tychach w okolicy toru Fiata :wink: Mam pewne obawy że jak PO dalej tak porządzi to podzielimy losy Grecji z tą małą różnicą że tam kradli wszyscy solidarnie a u nas dorobili się tylko rządzący :?

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Ostatnio edytowano Pn sty 30, 2012 9:02 pm przez Tomasz Świątecki, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: Pn sty 30, 2012 8:58 pm 

Panie Marku a już myślałem,że przejrzał Pan na oczy i zaczął trochę logicznie myśleć.To,że Pan broni krajowych twórców ,a poprzez Białoruś okrada Pan zagranicznych,to ustaliliśmy.Pewnie te nagrania były wykonawców czarnoskórych.ZAIKS to jedno,a metody działania to drugie.Kontrola w czasie wesela to ewidentne działanie w kierunku korupcji.Gdyby się goście zrzucili na kopertę,to gościu chlapnął by kielicha ,wziął w łapę i poszedł.A ponieważ poczuł się się rozczarowany to węszył dalej.
Retorykę ma Pan na poziomie pewnie swojego idola,specjalisty m.i.od much gównojadek,niejakiego Stefan N.Chce Pan zakrzyczeć ,a gdzie argumentacja.A tak nawiasem to czy sam ZAIKS nie okrada artystów.Gdyby nie było "złodziejaszków" po drodze,płyty były by tańsze i ludzie by kupowali.Dziwne,że wyśmiewani artyści Disko-Polo nie pultają się tak o ochronę praw,a kasy im nie brakuje.Wielki Hhołdys,który nawet matury nie zdał,skończył się parę lat temu,olali go koledzy i boi się,że źródełko wyschnie.To są autorytety?

PostNapisane: Pn sty 30, 2012 9:09 pm 

Jednym słowem mówiąc przeciętny człowiek jest okłamywany przez państwo w sposób wręcz ogłupiający.
Jesteśmy zmuszani do płacenia podatków które przekraczają wszelkie normy.
Poza tym ceny paliw to totalna masakra ! ! ! .

Co do ACTA... jestem dumny że nasz naród, nasi przeciwnicy ACTA potraktowali tak Palikota że w sposób typowo urzędniczy udawał że nie słyszy słów wypie alaj...

Taki człowiek jak on, co on sądzi że co??? zjednoczy się z narodem udając kogoś kim nie jest?
Naród nie jest głupi i wie co się z czym je.

Co do tego "gdzie jest krzyż" to sam osobiście bym go zlinczował...
Człowiek istnieje w świecie muzyki już przeszło 10lat i się wybić nie może w tym chorym państwie!!!
a taka kurfa promuję się do takiego Palikota że cyt... " to ja ten od... gdzie jest krzyż !!! "

Nie rozumiem tego syfu...

Człowiek za przeproszeniem niedługo jak się wysra to będzie musiał to zważyć i podatek odprowadzić...

Dziś patrząc na ten cały ściek bzdur nie zakładał bym rodziny tylko wyjechał do kraju w którym człowiek jest szanowany... a perspektywy dzisiejszej Polski są naprawdę nic nie obiecujące...

Pozdrawiam...

PS: długo milczałem ale dłużej nie zniosę tego co się dzieję...

PostNapisane: Pn sty 30, 2012 9:54 pm 

My mamy Vat 23%,na Węgrzech zrobili 25% i Orbana okrzyknięto faszystą,a naszego "wnuka" niektórzy pocałowali by w przysłowiową d....
Jeśli ktoś oglądał rozdanie Paszportów Polityki to tam właśnie nagrodzony artysta zwrócił się w kierunku Premiera powiedział o pójściu z nahajami na Biura Rządu za VAT na koncerty,na książki.Ale o takich rzeczach cisza bo to są koszty ,które ponosi przysłowiowy Kowalski...

PostNapisane: Wt sty 31, 2012 12:43 am 

A teraz jeszcze to:
http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/pakt- ... 24719.html
Chyba się powtarzam ale czas najwyższczy wbić sobie do głów jedną zasadę :!:
Tusk podpisze wszystko żeby zwyczajnie nas sprzedać. Nie mam zamiaru zaciskać pasa za baranów z Brukselii przez których jest kryzys. Nadmuchany balonik zaczyna pękać co widać gołym okiem. Grecy mają Niemców w du.... i wcale im się nie dziwię, jakieś odszkodowanie za zbrodnie z okresu II Wojny Światowej też się należą :D to jeden z komentarzy starszego mieszkańca Aten. Przynajmniej mają honor, my niestety nie :( Całkowita kompromitacja w sprawie smoleńskiej na tle całego świata - wyszło szydło z worka :?
Temat również poruszony we wcześniejszych postach.
Rozumiem Greków, nie chcą mieć państwa policyjnego ani pracować u niemca za 500Eu :P :P :P
Eurokomunie PRECZ
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/grecja- ... omosc.html

Mam nadzieję że nie damy sobie wcisnąć nowej waluty w taki sam sposób jak to się stało z ACTA !!!

PostNapisane: Wt sty 31, 2012 8:50 pm 

Mam pewną teorię co do tego czemu nasz premier takie kroki podejmuje. Zatem, wie że kolejnej reelekcji nie dostanie bo to co już zrobił go dyskwalifikuje dlatego próbuje wycisnąć dla siebie i swoich kolegów z partii jak najwięcej. Nikt go za to sądzić nie będzie więc ma spokojne życie a miliony ludzi biede i zabicie perspektyw na życie. Mogą to być tylko moje domysły i nieprawda tylko w taki sposób zamyka się to w błedne koło. Przerwie się to koło jak nie będzie skąd "brać" co mało możliwe albo kadencja się skończy.

PostNapisane: Wt sty 31, 2012 9:06 pm 

Służalczość może zaowocować stołkami unijnymi.
Ps.Powracając do tematu,wczoraj u Lisa była ciekawa dyskusja.Chyba nie spodziewał się,że będzie nie po jego myśli. Właśnie kontrowersyjny artysta wytłumaczył jakie zagrożenie niesie ACTA nie koniecznie w kwestii muzyków,filmowców czy pisarzy.Michał Boni z kolei przepraszał ,ale chyba zapomniał,że w cywilizowanych krajach ministrowie po słowie przepraszam podają się do dymisji...

PostNapisane: So mar 03, 2012 3:33 am 

Parę tygodni minęło i już kolejny pakt Unijny dodpisany - żeby nam było lepiej :wink:
http://www.se.pl/wydarzenia/swiat/premi ... 31059.html

Żeby to ogarnąć trzeba by było poczytac cały pakt od A do Z. Ogólne zapisy mówią o:
- zwiększonej kontroli Brukseli nad pilnowaniem dyscypliny finansowej,
- Polska jako państwo spoza strefy euro będzie mógła brać udział tylko w wyznaczonych szczytach,

Fajnie, jednym słowem możemy liczyć na nowe dyrektywy i certyfikaty na serki oscypki żeby pomóc Grecji, Portulalii i Irlandii - tym czasem kasa musi płynąć do Brukseli. Tusk prędko się przekona że nie takie kozaki jak on czekają na unijne stołki a podpisywanie wszystkiego co unia poda pod nos skończy się dla Polski tragicznie o czym wszyscy przekonamy się nie w tym ale 2013 roku :( Tuż po Euro 2012 trzeba będzie dokończyć zaczęte drogi lub remontować te wspaniałe już nowe, pozbyć się stadionów na których Polski nie stać i wyburzyć puste hotele.

Michaellus napisał(a):
. Nikt go za to sądzić nie będzie więc ma spokojne życie a miliony ludzi biede i zabicie perspektyw na życie. Mogą to być tylko moje domysły i nieprawda tylko w taki sposób zamyka się to w błedne koło. Przerwie się to koło jak nie będzie skąd "brać" co mało możliwe albo kadencja się skończy.

Sądzić nie, Donald cudak wie że PO już nie ma na co liczyć przy najbliższych wyborach. Polska w ich rękach straciła w moim przekonaniu status państwa, zielone orliki i stadiony Tuska zamydliły nam oczy, stworzyły obraz zielonej wyspy i sielankowego życia a tak na parwdę stajemy się tonącą Atlandytą.

P.S Ziomale którzy testują swoje wynalazki bombowe w lesie pójdą siedzieć choć nikogo nie zabili i nie zrobili nikomu krzywdy tym czasem Katarzyna W. mieszkanka mojego miasta która zakopała swoją córkę pod gruzami zamiast jej udzielić pomocy i wezwać pogotowie została zwolniona z aresztu i pojechała na wakacje ze swoim ufarbowanym mężem. Mieszkają w luksusowym apartamencie opłaconym przez Rutkowskiego i myślą że teraz jak mają problem dziecka z głowy wszystko się na nowo poukłada - naiwni ludzie :shock: . Moje pytania są następujące,
- czy żyjemy w państwie prawa ?
- czy oskarżona została obciążona kosztami operacji związanych z poszukiwaniami dziecka w niewłaściwym miejscu które sama wskazała świadomie za pierwszym razem ?
- czy osoby/firmy które wydrukowały ulotki ze zdjęciami porwanej Madzi upomniały się o swoje koszty ?
- czy sponsorzy którzy ufundowali nagrodę pieniężną za wskazanie sprawcy rzekomego porwania dostali swoje pieniądze w całości z powrotem ?

To są tematy zamiecione juz pod dywan - ciekawe dlaczego :wink:

PostNapisane: So mar 03, 2012 10:10 am 

Trzeciego dnia, trzeciego miesiąca o godzinie 3:33 przemówił do nas i podzielił się kolejną porcją bełkotu.

Tomasz Świątecki napisał(a):
- czy żyjemy w państwie prawa ?

gdyby tak było, to pewnie Twoja torrentowa biblioteka nie byłaby tak pokaźna

Tomasz Świątecki napisał(a):
To są tematy zamiecione juz pod dywan - ciekawe dlaczego

My biedni, ślepi tego nie wiemy, ale proszę, oświeć Nas. Tylko pamiętaj, żeby zrobić to 4.04 o godzinie 4:44

PostNapisane: So mar 03, 2012 12:38 pm 

Ja nie uważam tego za bełkot. Tomasz tylko napisał kilka faktów, Pan Tusk nie liczy się w ogóle ze społeczeństwem i podpisuje to co mu podsunie pani Merkel, bo wie, że w zamian będzie na niego czekać ciepła posadka w PE. Jeśli ktoś nie widzi co się dzieje w naszym Państwie to już jego problem. Dopóki żyjemy w "wolnym" kraju każdy może pisać co chce.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: N mar 04, 2012 2:08 pm 

Ralf2107 napisał(a):
Pan Tusk nie liczy się w ogóle ze społeczeństwem i podpisuje to co mu podsunie pani Merkel, bo wie, że w zamian będzie na niego czekać ciepła posadka w PE.

Mieć mózg to nie to samo, co umieć z niego korzystać.
Na razie pokazujesz tylko, że nie masz nic do powiedzenia, poza powtarzaniem większych lub mniejszych bzdur, które wygłaszają ideologicznie pokrewne Tobie osoby.
Tomek ma poglądy takie, jakie ma. Ty natomiast należysz do tej grupy osób, które stoją z transparentami, a nie bardzo sami wiedzą i rozumieją, co na nich napisali.
Podobnie zresztą, jak w przypadku Twoich pustych merytorycznie opinii na temat Tekina.

Mogę się spierać z Tomkiem, choć nie za bardzo widzę w tym sens, w sprawach, o których Tomek nie ma zielonego pojęcia, tak jak np. ZAIKS, czy prawa autorskie. Mogę ponieważ jestem zawodowo związany z ta instytucja, wiem, jak ona działa i w jakim celu została powołana. Tomek natomiast kontakt z ZAIKSem miał na nieudanej z winy właściciela imprezie weselnej.
Mogę też pospierać się w sprawie unijnej waluty, bo od wielu lat mimo tego, że zyje w Polsce, to 2/3 pieniędzy jakie zarabiam, zarabiam właśnie w euro. Dzięki temu wiem ile tracę na wymianie waluty i jak uciążliwe są zmienne kursy walut.
Ale jak ktoś nie ruszył dupy z Sosnowca w całym swoim życiu, to się nie dziwie, że nie widzi potrzeby posiadania wspólnej waluty

A dlaczego bełkot? A dlatego, że Tomek będzie nas zasypywał z większą lub mniejszą częstotliwością swoimi przemyśleniami, w oczekiwaniu, że ktoś tak ładnie poliże go po tylnej części ciała, jak właśnie Ty to robisz.
Ostatnio admin musiał zrobić porządek z zarobkowym wątkiem Tomka, oczywiście wtedy tez twierdził, że wszystko jest w porządku z treściami jakie w nim umieszczał.
No ale cóż, dział jest niby o wszystkim, więc jak ktos już nie ma o czym pisać na temat RC, to zawsze może przenieść swojego bloga tutaj, skoro na śląskim forum nikt go czytać nie chce.

PostNapisane: N mar 04, 2012 3:41 pm 

Marek Kiełbusiewicz napisał(a):
Mieć mózg to nie to samo, co umieć z niego korzystać.

To zdanie w pełni przedstawia Twoją osobę.
Jeśli nie interesujesz się polityką i nie masz zbytnio o niej pojęcia, to lepiej nie zabieraj głosu.
Jak sam zauważyłeś ten dział jest pisania o tym o czym ma się ochotę pisać.
Pewnie nie wiesz, że dzięki wprowadzeniu "wspólnej waluty" w Portugalii, czy Grecji te kraje stoją teraz na skraju bankructwa, co będzie i nas czekało po jej wprowadzeniu.
To, że zgadzam się z czyimiś poglądami nie znaczy, że liże komuś dupę.

A co do moich pustych opinii na temat Tekina to całe szczęście, że jest taki ktoś jak Ty i uzupełni moje puste merytoryczne opinie swoimi pełnymi również merytorycznymi danymi technicznymi.

A na koniec jeśli Cię jakiś temat nie interesuje to nie udzielaj się w nim, bo po co ?

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: N mar 04, 2012 10:53 pm 

Ralf2107 napisał(a):
Pewnie nie wiesz, że dzięki wprowadzeniu "wspólnej waluty" w Portugalii, czy Grecji te kraje stoją teraz na skraju bankructwa, co będzie i nas czekało po jej wprowadzeniu.

Poczytaj lepiej o przyczynach kryzysu w Grecji...
I jeszcze mała uwaga, by wyrobić sobie pogląd na jakiś temat najlepiej wiedzę czerpać z wielu różnych źródeł, często o przeciwnych poglądach bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

PostNapisane: Pn mar 05, 2012 1:39 am 

Niestety rozwijająca bardzo mocno gospodarka naszego kraju w ostatnich 15 latach, wielu ludziom zrobiła dość poważny mętlik w głowie.
Ciekawe kiedy nasi obywatele zrozumieją, że daleko nam do tak dobrze rozwiniętych krajów, jak np. Niemcy, które budowały swoja gospodarkę nieprzerwanie od kilkudziesięciu lat i w momencie kiedy u nas stało wszystko w miejscu, oni przechodzili trudniejsze reformy, które dlatego nie były tak bolesne dla obywateli, bo mieli na nie dużo więcej czasu niż my i nie musiały być wprowadzane tak gwałtownie.
Jeśli do nas nie dotrze, że światowy kryzys najbardziej dotyka „średniaków” i żyjących „na kredyt” to wtedy skończymy jak Grecja.

Referendum w sprawie emerytur?
To tak, jakby zrobić referendum i zapytać, czy chcemy zarabiać 30% mniej?
To jak odpowiemy na te pytanie zależeć będziecie tylko od tego, czy zrozumiemy w jakiej sytuacji jesteśmy i jak dobrze rozumiemy politykę i funkcjonowanie finansów publicznych.
Kiedyś to niby D. Tusk obiecywał zielona wyspę, a co innego robi teraz PIS negując wszelki wprowadzane reformy?
Musimy zrozumieć, że kolejne lata będą dla nas ciężkie i niestety klasa średnia stanie się biedniejsza.

Co możemy na to poradzić? Niestety nie za dużo, ale coś możemy.
Możemy brać sprawy w swoje ręce, tak aby wiele zależało od nas samych, a nie liczyć na to, że Państwo da nam cos za darmo.
Otwierać firmy, tworzyć nowe miejsca pracy, szkolić się, być dobrym (niezastąpionym) w tym co się robi, bo tylko w taki sposób znajdziemy dobrze płatna pracę.
Możemy też stać z transparentem i narzekać, że nie pozwalają nam kraść, albo pisać o obejmowaniu stołków.

Jeszcze trochę czasu upłynie zanim do niektórych dotrze świadomość, że dostępność towaru w Polsce znacznie przekracza możliwości zarobkowe obywateli. Mamy na wyciągnięcie ręki wszystko to, co mają Niemcy, nie zauważyliśmy jednak, że nas najzwyczajniej w świecie na to nie stać.
Zachłysnęliśmy się dobrobytem na półkach sklepowych i nie chcemy z niego za wszelka cenę zrezygnować.
Niby dlatego, że jeden, czy drugi ekspert od finansów mówi nam, że jest kryzys, że musimy ograniczyć wydatki, zacisnąć pasa, brać mniej kredytów?

Kolejną sprawa jest Internet. Rozwinął się tak szybko, że przestał być zupełnie kontrolowany.
Młodzi ludzie przez ostatnie lata żyli w świadomości, że przez Internet mogą wszystko, od ściągania za darmo muzyki i filmów do bycia totalnie anonimowym i nie ponosić konsekwencji za swoje czyny.
Jeśli teraz , po kilku latach ściągania torrentów, ktoś im w ciągu jednego dnia powie KONIEC, to nic dziwnego, że reakcja na to była taka, a nie inna.
Nikt tych ludzi nie uświadamiał, czym jest piractwo, i że jest to przestępstwo, jak każde inne.

ACTA to inwigilacja? Google gromadzi dane pochodzące z jego wyszukiwarki na nasz temat. Wie o każdym słowie wpisanym w wyszukiwarkę i o każdej otwartej stronie. Jakoś nie poruszyło to wszystkich tych bojących się inwigilacji, a połowa z nich pewnie udostępnia swoje dane na różnego rodzaju portalach, albo trzyma hasła i pin cody w plikach na swoim pulpicie, albo zapamiętane w przeglądarce.

PO w tym roku popełniło parę błędów i musza się liczyć z tym, że przy następnych wyborach mocno to odczuje. Niestety stracą nie na samych wprowadzonych reformach, lecz na sposobie wprowadzania ich w życie.
Czy Boni powinien podać się do dymisji, za ACTA? Jak najbardziej tak.
Nie może być tak, że ktoś odpowiedzialny za dany resort mówi cos w stylu – wiem, ze ACTA jest zła i ma wiele błędów, ale już to podpisaliśmy więc trudno.
W pewnym sensie uważam też, że podając się do dymisji, Boni stałby się kozłem ofiarnym całej tej sytuacji, ale cóż, takie jest życie polityka. Czasem bywa krótkie. Parę lat temu, niemiecki minister transportu bodajże, podał się do dymisji bo został przyłapany na wykroczeniu drogowym.

Co jest w tym pięknym kraju najśmieszniejsze?
Polityków, którzy chcą konkretnych reform chcemy ukrzyżować, a takich, którzy tworzą komisje Macierewicza, marnując nasze pieniądze, najlepiej uczynilibyśmy świętymi, jeszcze szybciej niż Jana Pawła II.

Tym biblijno - kościelnym akcentem kończę mój udział w dyskusjach zakładanych przez Pana Tomasza.
Chyba, że kiedyś znowu pomyli anarchie z demokracją lub zacznie narzekać, na pilnującą porządku na drogach policję, fotoradary itd., itd….
Ralf2107 napisał(a):
Jeśli nie interesujesz się polityką i nie masz zbytnio o niej pojęcia, to lepiej nie zabieraj głosu.

Jeśli Ciebie tak bardzo interesuje polityka, widać to po tym, co napisałeś, to polecam zmienić lekturę z „Na Żywo” na cos bardziej fachowego.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 129 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona