Witam. Ja rowniez kiedys stanalem przed tym problemem. CHodzi mi o wybor modelu jak i o wybor napedu...
Pierwszym pytaniem jakie trzeba sobie zadac to : czy bede jezdzil modelem po torze ( Revo ) czy przed domem, do skakania, jezdzenia po ''zbirach'' itd
Mam model E-Maxx poniewaz stwierdzilem ze bede raczej jezdzil przed domem, bede go zabieral na wyjazdy i ten model bedzie najbarardziej sie do tego nadawal- i tak tez jest ! Modelem przez spory czas jezdzilem przed domem, w skateparku, na torze dla BMX'ow i to był jego żywioł ! Model b. czesto byl w powietrzu na wysokosci 2m jak nie wiecej i wracalem do domu ladowalem pakiety i jaaaazda - nic nie musialem przy nim robić. Zaskoczylo mnie nawet ze ten model na std silnikach jest dosc szybki co mozna zauwazyc na YT. Oczywiscie po jakims czasie troche mi sie to znudzilo wiec postanowilem kupic MMM i kupilem pakiety 4s. To bylo cos niesamowitego! Nigdy nie mialem brushless wiec bylem bardzo pozytywnie zaskoczony ! A wiem ze jeszcze jest sporo przedemna - 6s

Chyba jak kazdemu znudzila mi sie jazda samemu przed domem bo ile mozna jezdzic w kółko po skateparku...pojechalem na tor w Lodzi na poligon. Na moim ustawieniu, gdzie model byl bardzo wysoki i dosc miekki srednio sie spisywal ale...zamowilem amortyzatory BiG Bore Traxxasa, zamontowalem je tak aby byly jak najbardziej na plasko dolozylem twarde sprezyny i model mial przeswit jak Revo i naprawde nawet przy duzych predkosciach przy zakrecie nie wywracal sie a na hopach nie dobijal i mozna naprawde rywalizowac z modelami truggy !
Tp jest moja opinia na ten temat poparta moimi doswiadczeniami . Mam nadzieje ze pomoglem w wyborze modelu. Na przyszlosc sluze pomocą.
Pozdrawiam Bartosz Wasiak