summit nie nadajke sie do szybkiej jazdy.Po pierwsze musialbys zmienic kola,obnizyc srodek ciezkosci,zmienic silnik,ale to wtedy nie bylby juz summit i nie mial jego wlasciwosci,wiec po co kupowac samochod ktory jest przeznaczony do wolniejszej jazdy i pokonywania przeszkod na scigalke.Chcesz scigalke to bierz erevo.Swietnie sie trzyma drogi,w ciezszym terenie tez da rade(nie przeszkody).Zostaje jeszce max,ale to juz kwestia gustu.Ja mam maxa i wybralem go zamiast wlasnie erevo.Dla jasnosci maxxa sam posiadam,summitem jezdze czesto bo kolegi z ktorym wypadamy razem,a erevo bawilem sie 4-5 razy z nastepnym "mniej znanym" znajomym.
EDIT:
na blokadzie nie powinno sie jezdzic szybko.Z tego co zaobserwowalem u kolegi to bardzo latwo zerwac przy tym poloski...... Sama blokada prossty mechanizm i z oryginalnym silnikiem nie ma co tam sie psuc.Obawialbym sie jednak dobrego brushlessa i zmiany ustaiwen blokady w czasie jazdy,badz jazdy szybkiej z blokada.Nie wiem jak tutaj gdzie kupowales moze byc z gwarancja,ale uwazaj na text "uszkodzony z winy uzytkownika"

ervo i emaxx mapewno wiecej czesci opcjonalnych ni summit.Uwazam ze to sa modele bardziej funkcjonalne.Summita mozna ewentualnie dokupic do ktoregos z tych modeli,no chyba ze kreci Cie bardzi trial,wiec wtedy tylko summit.