Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 1:22 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt sie 13, 2004 5:37 pm 

Czy nikogo nie interesuja w polsce clody :cry: przeciez to jest swietna zabawa i napewno tansza od innych monsterow
jestem pewien ze w polsce jest wilele lodzi ktorzy maja albo chcieli by miec jakiegos clodzika (np.: Ja chcilbym miec jakiegos chociazby txt-1 ale w polsce jest tego tak mala ilosc ze modele te wogle nie kraza pomiedzy ludzmi: sprzedajacymi i kupojacymi)
dla mnie jest to wrecz dyskryminacja tych rownie pieknych jak i drapierznych modeli ktore wspinaja sie po wszystkim o czym tylko byscie mogli pomarzyc

PS. bardzo prosze o pisanie wszystkiego co wiecie o CLOD-ach
dla chetnych moge zapodac wile linkow

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 13, 2004 9:43 pm 
-=ADA$=-

powiem ci dlaczego, najtanszy TXT kosztuje ponad $250 + przesylka+ clo itd, wychodzi kolo 1500 ( prawie tyle co savage) jak myslisz co wybierze potencjalny nabywca?? A co do cloda to jest jeden - wersja podstawowa jest do niczego, trzeba przerabiac: albo kupic gotowy zestaw ( najtansze po okolo $150-$200) albo robic samemu, a to nie zawsze dziala tak jak nalezy, tzn dobrze jezdzi.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 7:10 am 

to wszystko co napisal Adas to swieta prawda ceny sa porownywalne do spalinowek (nawet do tych z wyzszej polki) ale czy taka spalinowka pojezdzisie po tak ciezkim terenie jakim jest np.: rzwirownia, a nawt co dziwne wlase mieszkanie nie robiac przy tym niezbyt duzo chalasu :?: :?
ODPOWIEDZ jest zaskakujaco latwaNIE

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 8:38 am 

Damian napisał(a):
to wszystko co napisal Adas to swieta prawda ceny sa porownywalne do spalinowek (nawet do tych z wyzszej polki) ale czy taka spalinowka pojezdzisie po tak ciezkim terenie jakim jest np.: rzwirownia, a nawt co dziwne wlase mieszkanie nie robiac przy tym niezbyt duzo chalasu :?: :?

Wiesz, zgadzam sie z Tobą, ale weź pod uwagę nastawienie większości ludzi kupujących autka RC (w tym też MT) i pierwsze padające pytanie:
- A ile toto pojedzie :?:
Osobiście dla mnie to jakiś koszmar, bo jeśli ktoś kupuje MT, biorąc jako wyznacznik prędkość maksymalną to niech lepiej zmieni hobby...

Tak więc póki co to elektryki nie mają zbyt wielkiej popularności, ale wypasione Rock-Crawler'y to klasa sama dla siebie, coś wspaniałego... :roll:

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 9:24 am 
-=ADA$=-

wlasnie filon ma racje, dla wszystkich liczy sie tylko predkosc, jak ktos ma porownanie ze za 1500+ kupi bardzo powolnego monstera ( 20-25kmh) to woli z allegro sciagnac TL-01 ktora wedlug sprzedawcy pojedzie 100 kmh, wybor dla "prostego" czlowieka jest prosty

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 3:09 pm 

no coz jak zwykle sie z panstwem zgadzam 8)
wiec jesli sie nie myle trzeba zaczac dzialac (rozglaszac i jeszcze raz rozglaszac te dzikie samochodziki
wpadlem na taki pomysl ktory napewno wypali:
trzeba utwozyc osobny temat na stronie glownej RC-auto
w jakis sposob trzeba bedzie sie za to zabrac i dopiero wtedy okaze sie jak popularne sa CLOD-y :D
nie wiedze innego wyjscia no chyba ze utwozenie naszej polskiej strony o tematyce clod-ow
bardzo prosze o jakies sugestie oraz dzialanie

PS.z wielkimi podziekowanami za poruszenie tak waznego dla mnie tematu
GG: 3838187

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 3:22 pm 

Zobacz tutaj http://www.rcauto.ng.pl/forum/viewtopic.php?t=2235.
Moj Clod nadal jest w budowie, chce zeby byl mozliwei jak najtanszy i nie mam zamiaru kupowac gotowych czesci do niego. Probuje je sam wykonac, lecz mam obecnie utrudniony dostep do narzedzi oraz brak czasu. Mozliwe ze niedlugo uda mi sie popracowac na tokarce lub jakiejs wepszej wiertarce ze stojakiem i bede mogl go skompletowac.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 3:23 pm 

Bo ja wiem.Nie sadze aby clody zdobyly w polsce jakas popularnosc.Przecietny kowalski który sobie chce model kupic bedzie wolal cos szybkiego jak to juz wczesniej mówili.Szczerze mówiac troche przesadziles co do tego ze to takie Dzikie modele.One sa dosyc wolne a przypuszam ze 99% ludzi którzy by chcieli jezdzic modelami woleli by pomielic na piasku , robic welie przez pól parkingu i narobic troche halasu.Uwazam ze clody mozna by potraktowaz jako dodatkowe zainteresowanie obok innych klas modeli.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 4:26 pm 

ja juz nie wiem do czego ja zmierzam probuje jakos rozpowszechnic te "dzikie"(w znaczeniu agresywnym-NIE, w znaczeniu wszechstronnosci jaka daja-TAK np.: takim tam savage moze i dosc szybko pojezdzisz ale nie przejedziesz nim przez cos takiego:
http://www.richardf.com/RC/052004-crawl ... ling25.JPG )
wiec sam juz widzicie jakie sa DUZE roznice chcie jezdzic szybko to kupcie se torowke :lol:
jezli eolicie predkosc a nie efektywnosc to co robicie w dziale monster trucki

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 4:31 pm 

a i jeszcze jedno :lol:
jestem tak wielkim zwolennikiem clod-ow ze sprzedaje swoej wszystkie modele jakie mam aby nabyc jakiego TXT-1 albo CLOD-a
wiec jezeli ktos cos wie ta temat sprzedazy tych cacek to prosze o wiadomosc

GG: 3838187

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 4:45 pm 

llee tam co to tej torówki to przesadziles poniewaz clody juz sa do przesady wolne i nadaja sie tylko do jednego.Jak dla mnie to moglby byc to tylko dodatek.Tak sie sklada ze torówka nie zrobie weelie przez pól parkingu ani nie bede krecil super baczków sypiac piachem.A co do MT to nie wiem czy wierz hehe ale to takie duze jakby pickupy które sie bardzo szybko ropedzaja i skacza :lol: Wiec nie wiem czemu pytasz co robimy w dziale MT bo wydaje mi sie ze ta dysyplina jest bardziej zwiazana z takim savage niz TXT-1.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 5:24 pm 

Panie Stabiszewski :wink: nie do konca masz racje, poniewaz mozna zbudowac Cloda lub TXT-1 w taki sposob zeby byl bardzo szybki. Wsadzasz silniki modyfikowane, dobry regolator i pakiet z wieksza iloscia bateri, do tego rama wyscigowa z niskim srodkiem ciezkosci, odpowiednie przelozenie i taki model lata. Na krotkich torach te trucki moga nawet wygrywac z modelami nitro.
Damian, model pewnie bedziesz musial sprowadzic z zagranicy, np z tad http://shopping.rcmodel.hk/index.php?cPath=1_16_81&page=1&sort=5a
Musisz pamietac ze zbudowanie takiego modelu nie bedzie tanie, kolejnym najwiekszym wydatkiem jest radio. Jesli bedziesz chcial miec 4 kola skrecane to musisz kupic aparature 3 kanalowa i mocna serwa. Na ogol kosztuja one doscy duzo, chyba ze kupisz uzywane TQ3 od Tmaxxa i je zmodyfikujesz. Musisz tez kupic regolator, ktory uciagnie dwa silniki, dobrym wyborem jest Super Rooster ale zwykly Rooster toz podobno sobie radzi ze standardowymi silnikami.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 5:43 pm 

A co do zmodyfikowania tego cloda na poczatku co o tych przelozeniach i ramie pisales i wogle to wtedy to juz nie bedzie prawdziwy clod i juz nie bedzie tak latwo pod trudne gorki czy tym podobne rzeczy podjezdzal albo wogle nie podjedzie.A przeciez nikt tu o przerabianiu na niewiadomo co nie pisze porównujemy prawdziwego cloda ze spalinowym MT.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 5:46 pm 

Podjedzie, bo silnik elektryczny ma lepszy przebieg momentu napedowego niz spalinowka. A Clod dalej bedzie Clodem, bo zmieniasz tylko rame z plastikowej na aluminiowa czy karbonowa.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 14, 2004 5:48 pm 

wiem dokladnie ze koszt jest nielada wyzwaniem ale jest takie piekne przyslowie "spiesz sie powoli" a wiekszosc czesci do modyfikacji chcialbym zrobic sam (to zwiększa satysfakcje 8) )
bardziej chcilbym kupic uzywanego txt-1 ale to szczegol

PS. nie wiem czy uwierzycie ale robie z academy hummera "cloda" bedzie mial naped na 2 kola ale tez bedzie jezdzil i to nawet nie po takim malym terenie :wink: he he efekt mam nadzieje ze bedzie oszolamiajacy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona