Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 6:51 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt kwi 27, 2004 7:41 pm 

Pochwale sie, ze wlasnie dokonalem wstepnego zamowienia ponizszego autka. Jesli od razu zamawia sie 3szt daja sporu upust. Czy jest ktos chetny?? Cena autka w ponizszej wersji nie przekroczy 950USD.

http://www.cenracing.com/cars/genesis/genesis.html

Czas do piatku bo wtedy bede na miejscu odbieral autko i moglbym wziac 3 szt.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 27, 2004 8:09 pm 

Ja nie zamawiam bo nie mam kasy :cry: ...Ale za to gratuluje Promianowi wyboru tego potwora :wink: :wink: Jak to bedziesz mial to zapodaj zdjecia :lol: Musze to zobaczyc
Pozdrawiam,
Marcin

Pozdrawiam,
Marcin

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 28, 2004 11:40 am 
-=ADA$=-

o boze, az tyle nie mam a szkoda :(:( tak czy inaczej baw sie dobrze!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 29, 2004 9:23 am 

Jedno jest pewne... Wiecej na tym forum siedziec nie bede bo juz wszyscy zaczynaja mnie tu "wkur..." a glownie bubel czy jakos tak oraz Lech Pelpinski, ktory uzywa slowa o nieznanym dla niego znaczeniu. Porazka.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 29, 2004 9:48 am 
-=ADA$=-

kazdy ma wrogow, mniejszych lub wiekszych, to twoja decyzja, ale tez mialem kiedys z Lechem pewna utarczke, ale wydaje mi sie ze juz jest ok ( podkreslam WYDAJE MI SIE)

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 29, 2004 10:08 am 

?Uważam że to błędna decyzja chyba nie powinieneś tak się tym przejmowac

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 04, 2004 8:33 am 

Do Adasia -dobrze ci się wydaje. :D :D
Do Promiana -a jakie to są słowa , przyjacielu drogi?

Tytuł: o rany !
PostNapisane: Wt maja 04, 2004 12:10 pm 

Kuba ! Daj spokój, na twoim miejscu nie przejmowałbym się żadnymi kąśliwymi uwagami. W pewnym sensie stanowisz napęd tego forum, odkrywając nowy sprzęt. i bardzo dobrze, że masz na to trochę kasy i możesz się czymś pochwalić- bo korzystają z tego wszyscy, choćby i teoretycznie. Ludziska wyluzujta, każdy ma prawo oczywiście do swoich uwag, ale trochę asertywności...... Stanowimy małą grupę zapaleńców i szkoda się rozdzielać ! Z drugiej strony też czasem Ci zazdroszczę, że możesz sobie pojechać za granicę i ot tak kupić sprzęt jaki wybierzesz. No ale może i mnie się kiedyś uda... Niektórzy mają Ci za złe, że za bardzo wychwalasz swój stan posiadania. Ale to tylko forum, a nie giełda warszawska- uwazam, że nie obrażając innych można tu pisać o wszystkim. pozdrawiam więc specjalistów monsterowo-spalinowych i nawołuję do spokoju i wspierania się bez względu na kasę (ja sam 10 lat temu ledwo wiązałem koniec z końcem i o monsterach tylko czytałem..)Jak już będziesz miał tego Potwora daj znać przylecę obejrzeć. Ale jestem ciekaw.....

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 04, 2004 6:57 pm 

No wreszcie odezwała sieę osoba dojzrzała i poważna wpęłni popieram pana Jacka

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 04, 2004 7:09 pm 

Jak tor bedzie sie tylko nadawal do jazdy i bedzie na wykonczenieu to zapraszam cie z ta maszynka do mnie do Opola. Bedzie gdzie pojezdzic i poskakac. Fotka terenu pod trase bedzie dzis albo jutro jakos dostepna na forum a dla zainteresowanych moge wyslac na maila pare fotek z tego terenu.

Tytuł: Re: o rany !
PostNapisane: Wt maja 04, 2004 10:29 pm 
-=ADA$=-

Jacek Lewit napisał(a):
Kuba ! Daj spokój, na twoim miejscu nie przejmowałbym się żadnymi kąśliwymi uwagami. W pewnym sensie stanowisz napęd tego forum, odkrywając nowy sprzęt. i bardzo dobrze, że masz na to trochę kasy i możesz się czymś pochwalić- bo korzystają z tego wszyscy, choćby i teoretycznie. Ludziska wyluzujta, każdy ma prawo oczywiście do swoich uwag, ale trochę asertywności...... Stanowimy małą grupę zapaleńców i szkoda się rozdzielać ! Z drugiej strony też czasem Ci zazdroszczę, że możesz sobie pojechać za granicę i ot tak kupić sprzęt jaki wybierzesz. No ale może i mnie się kiedyś uda... Niektórzy mają Ci za złe, że za bardzo wychwalasz swój stan posiadania. Ale to tylko forum, a nie giełda warszawska- uwazam, że nie obrażając innych można tu pisać o wszystkim. pozdrawiam więc specjalistów monsterowo-spalinowych i nawołuję do spokoju i wspierania się bez względu na kasę (ja sam 10 lat temu ledwo wiązałem koniec z końcem i o monsterach tylko czytałem..)Jak już będziesz miał tego Potwora daj znać przylecę obejrzeć. Ale jestem ciekaw.....

Tak zgadzam sie w pelni, jest nas narazie zbyt malo zeby walczyc miedzy soba, musimy sie wspierac, czasami nie popieramy zdania kogos innego, lub nim gardzimy, ale w polsce moze sie znajdzie 200 osob z modelami spalinowymi, i troche wiecej z elektrycznymi, dlatego musimy sie wspierac, okazywac duzo tolerancji, i cierpliwosci. Dziekuje Jacku!!

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 05, 2004 10:44 am 

mam nadzieje ze Kuba pamieta o mnie 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 14, 2004 5:36 pm 

Po dosc dlugiej przerwie witam Was wszystkich. Mam nadzieje, ze wiecej wojen nie bedzie i wszyscy wyluzuja. Jesli chodzi o mnie to ja tez wyluzuje i bedzie ok.

W kwestii Genesisa nie jest dobrze niestety... Kiedy go wypatrzylem na stronce i napisalem do producenta kiedy mozna go kupic to powiedzieli, ze od reki. Bedac na miejscu podjechalem do nich i jak sie okazalo w chwili obecnej to jeszcze prototyp a pierwsza partia do sprzedazy bedzie dopiero za pare tygodni (wszystko juz wyprzedane!!!). Jestem na liscie rezerwowej na jesien ale powiedzieli, ze bezpieczny termin to styczen-luty 2005 tak wiec musze dac sobie na wstrzymanie i wracam do zabawy Savagem. Ten moj juz przyprawia mnie o zawal serca bo co chwila cos w nim psuje i ostatnio doszlo do takiego absurdu, ze model wiecej lezy na szafie niz jezdzi... Teraz tez nie moge pomykac bo nawet dyfer, ktory wydawal sie byc niezniszczalnym ulegl uszkodzeniu! Po prostu przesladuje mnie permanentny pech. Badz co badz jak tylko przeleca do mnie nowe czesci to juz bede jezdzil lzej aby tym razem dluzej nacieszyc sie moim malenstwem.

Jacek Lewit - jak Twoje plany odnosnie zakupu TruckZilli?

aha... Jakie masz wahacze? Jak mozesz to podeslij mi link.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 14, 2004 9:17 pm 

Witam,
Truckzilli nie kupię, bo UC już kazdemu dolicza cło do przesyłki powyżej 20 Euro. Nawet nie chodzi mi o samo cło, tylko o te godziny wystawania przed tymi bydlakami. Zamówiłem wczesniej silni 0.26 WASP i wystarczy, na razie pięknie mi jeżdzi standardowy silnik na 25 % Nitro. Robi wheelie ! Podaję Ci linki do zawiecha które mam (częsciowo jeszcze na tym pieprzonym cle)

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXEVM1&P=7 i tu już pękł mi łączący tie rod- to ta część nagwintowana- trzeba niestety zamówić tie-rody tytanowe.

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XEVL9&P=ML - to jest niestety na cle,

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXEVM7&P=7 tylko uważaj, bo to jest na tył, na przód jest podobe ustrojstwo, tylko bez jednego z ramion.

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXEMN0&P=M a te wziąłem tylko niebieskie-będzie mieszanina kolorów, ale na razie celniki to kitrają.

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXFEB2&P=M -pięnie się spisują-daja doskonały dostęp do rotostartu

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XGAA2&P=M- chyba nan srebrene ale na cle

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXFEB4&P=M to kupiłem od Rastarc, maja mi sprzedać jeszcze jedna, ale coś się nie możemy umówić. Uwaga- do tego nie potrzeba tej poprzecznej tuby- aluminiowy towershock trzyma wszystko świetnie.

Oczywiście zamówię amory piggyback i alufele do bigjoe (to są najlepsze kondogumy), ale to za jakiś czas, jak zamontuję 0.26 i go dotrę. Te koła od Truckzilii maja słabe opinie na forach w USA.
Ogólnie rzecz biorąc autko nabrało wagi, ale skacze bardzo stabilnie. to złamanie tieroda- to po pizgnięciu w drzewo, ale o dziwo fele o osie wytrzymały (mam te srebrne utwardzone półośki, podwójny brake hpi-ale daje stopa !). I już teraz po tylu fikołkach nikt nie nie przekona, ze sa lepsze i mocniejsze budy od Proline !!!! No i na koniec zamontowałem i zmodyfikowałem linkage ofny- no wygląda ładnie, ale nic nadzwyczajnego-musiałem i tak użyć ramienia Hiteca- nie mam cyfraka-to należałoby ludziom pokazać, bo jest bezawaryjne !!!. No i moduł sterujący- servo saver hpi do śmietnika- zamontowałem servo saver ofny - i to jest to- auto skęca w miejscu na najbardziej poszystym dywanie - servo 945 mg jest warte tu swej ceny. Tylny zderzak obiłem 2 mm blacha alu taka inicjującą wzory blachy progowej- wygląda piknie i nie niszczy tylnego zderzaka przy hopkach i wheelingu. mozna auto postawić na tym zderzaku i bajerować laski jazdą na dwóch kółkach. Aha naddałem przewodu doprowadzajacego paliwo o 7 cm więcej i zwiękzyłem jego średnice- przy przewrotce ma zapas paliwa, żeby nie zgasł. Kupiłem kilka one-way z czego jeden traxxasa- jest ponoć nie do zaje... Poczekamy, zobaczymy...
To wszystko z tej encyklopedii, korzystajta ludziska pytacjie. Jadno powiem ! Od pięciu ***** agresywnych jazd tylko ładuję akku, nic nie naprawiam i nic zepsutego nie zamawiam-bo nie muszę- to o czymś świadczy !!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona