Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:36 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor
PostNapisane: Wt lip 18, 2006 5:07 pm 

Kolejne 2 imprezy i kolejne 2 wygrane modelu HPI Hellfire

Kolejny raz startowałem modelem na Eliminacji do MP w Szprotawie oraz w malince jako kierowca Team-owy firmy HPI, pragnę podzielić się z Wami moimi spostrzeżeniami.

Tor w Malince dość wymagający dla zawieszenia modelu w biegu finałowym nierówności w nawierzchni stawiały wysoko poprzeczkę zawieszeniu, Hellfire jest wyposażony w bardzo dobrej jakości amortyzatory, co powodowało, iż zachowywał się przewidywalnie na nierównościach i prowadził się z dużą łatwością, dodatkowo regulacja zawieszenia daje ogromne możliwości ustawienia całego sprzętu tak, aby kierowanie modelem było jak najbardziej wygodne i precyzyjne.
Ostatnio wprowadziłem modyfikacje w modelu wymieniając standardowy silnik K4.6 na silnik oferowany przez HPI firmy LRP 4.6. Oczywiście wymiana silnika była podyktowana tylko tym, iż specyfika osiągów silnika LRP bardziej pasuje do mojego stylu jazdy, dodam tylko, iż z silnikiem K 4.6 nigdy nie miałem żadnych problemów.
Całość współpracowała bardzo dobrze, co zaowocowało 1 miejscem.

Tor w Szprotawie należy do bardzo wymagający, zarówno dla modelu i kierowcy
- jest to tor o znaczniej długości o łagodnych łukach, więc należy do szybkich
- są na nim hopy o wysokości około 1 m, co strasznie obciąża dyferencjały w modelu podczas lądowania.
Jak wymagający był to tor widać było po wyścigu finałowym w którym na 8 zawodników startujących tylko 3 modele ukończyły bieg, reszta modeli uległa awarii. Tutaj model ponownie spisywał się świetnie żadnych niespodzianek, wszystko działało do samego końca, owocem tego było 1 miejsce w finale oraz tyle samo okrążeń, co klasa IC-8 T tylko z lepszym czasem dojazdowym (a to o czymś świadczy)

Podsumowując
Najnowszych modeli firmy HPI Hellfire, jak do tej pory sprawuje się naprawdę bardzo dobrze, świadczą o tym wyniki a nie jakieś testy.

Ostatnio edytowano Wt lip 18, 2006 5:49 pm przez Michał Karpiński, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt lip 18, 2006 5:46 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
- są na nim chopy o wysokości około 1 m, co strasznie obciąża dyferencjały w modelu podczas lądowania.

Podsumowując
Najnowszych modeli firmy HPI Hellfire, jak do tej pory sprawuje się naprawdę bardzo dobrze, świadczą o tym wyniki a nie jakieś testy.

Hopy :)

Jammin CRT tez wygrał 2 EMP :) (Michałowiece, Rzeszów [z przewaga 9 kółek nad drugiem])

PostNapisane: Wt lip 18, 2006 5:52 pm 

Michał Bugajski napisał(a):
- są na nim chopy o wysokości około 1 m, co strasznie obciąża dyferencjały w modelu podczas lądowania.

Podsumowując

Hopy :)

Jammin CRT tez wygrał 2 EMP :) (Michałowiece, Rzeszów [z przewaga 9 kółek nad drugiem])

Jaki zadziorek się nam znalazł heheh :D, Rzeszów tam mnie nie było hehhhe :P Michałowice wygrał przyznaje był lepszy z Robertem mam bardzo dobry kontakt i nawet Michał Bugajski tego nie zepsuje hehe

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 18, 2006 6:26 pm 

Osobiście widziałem model w akcji i przyznaję że robił wrażenie. Konstrukcja wydaje się solidna co potwierdziła mała awaryjność w czasie EMP Szprotawa.
Mechanikowałem Robertowi i gdyby nie defekt silnika (niezależny od Roberta) to model Jammin jest modelem mogoącym toczyć równorzędną walkę z Hellfire. Tak mi się spodobała klasa MT Open , że roważam w nast sezonie start w całym cyklu EMP modelem truggy. Tylko narazie nie wiem jakiej firmy.

PostNapisane: Wt lip 18, 2006 6:59 pm 

Jaki zadziorek się nam znalazł heheh :D, Rzeszów tam mnie nie było hehhhe :P Michałowice wygrał przyznaje był lepszy z Robertem mam bardzo dobry kontakt i nawet Michał Bugajski tego nie zepsuje hehe

hehe ja tez mam z Robertem dobry kontakt (w rzeszowie servisowałem mu autko), (w malince gdyby nie odkrecone koło...kto wie, ale było mineło ;) ) ja nie zamierzam nic mieszac, poprostu napisałem jak jest :) Mi osobiscie sie bardziej podoba CRT i jestem fanem tego modelu, choc wole buggy ;) ale kto wiec co czas przyniesie ;d

Do Marcina
Jak narazie jezdza modele 5 marek :
Jammin CRT
Hellfire
Inferno ST
Lightningu Stadium
Ofna Blazer

to chyba te główne co startuja w EMP

PostNapisane: Wt lip 18, 2006 7:51 pm 

CIACH :arrow: Jak wymagający był to tor widać było po wyścigu finałowym w którym na 8 zawodników startujących tylko 3 modele ukończyły bieg, reszta modeli uległa awarii. Tutaj model ponownie spisywał się świetnie żadnych niespodzianek, wszystko działało do samego końca, owocem tego było 1 miejsce w finale oraz tyle samo okrążeń, co klasa IC-8 T tylko z lepszym czasem dojazdowym (a to o czymś świadczy)

Podsumowując

HPI ma też stary model w klasie IC-8 MONSTER TRUCK STANDARD.
Tam pojechał Jan Kornaszewski (rcBziom) - w finale 30 minutowym zrobił tylko o jedno okrążenie mniej (40) niż traggus HellFire(41).

Mało tego, kolejne miejsca również zajęły Savage:
2.Tuz(39); 3.Klimczak(39); 4.Pyrka(39)
; 5 Brudnik (37)

Warto też zwrócić uwagę na ładny występ gości z LST , sprzęt jest , brak doświadczenia spowodował, że wyeliminowali się z walki ale rośnie mocna konkurencja w MT i dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 18, 2006 7:59 pm 

Piotrek powinienienes dodać iz okrążenie robiło się w okolo 41 sekund a to sporo czasu.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 18, 2006 9:11 pm 

Dobra dobra już sie nie chwalcie :lol: Michał ja swoim lst zrobiłem taki sam czas kółka jak ty a mateusz o sekunde szybszy mimo że jeździmy standartami.
A wyeliminował nas nie brak doświadczenia tylko brak szczęścia u mnie uszkodzenie układu kierowniczego przez co model nie trzymał zbieżności i uszkodzenie one waya pierwszego biegu a u mateusza pęknięta półoś.
A trzeba dodać, że mimo że miałem uszkodzony model i tak doganiałem kolegów, tyle że straciłem kilka kółek na serwisie.

Pozdrawiam

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 18, 2006 9:17 pm 

spoko Wojek nastepnym razem pokazemy co potrafi Pirat Team

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 19, 2006 9:28 am 

Panowie spokoj :lol: w rzeszowie mialem 11 kolek przewagi nad drugim i 2 kolka wiecej niz bagusy :lol: pozatym nie mialem wtedy swojego silnika. W zgierzu prowadzilem tylko kolko mi sie odkrecilo :lol: ale i to bywa, każdemu to sie moze przytrafić, Michał poprostu lepiej model przygotował. W Szprotawie miałem wyjątkowego pecha bo i moj silnik odmowil posluszeństwa i pożyczony szlak trafił. Do murowanej sie nie wyrobie i z czasem i z kasą (silnik trzeba kupić, dotrzeć itp) ale w Brzegu napewno sie zobaczymy i zmierzymy :twisted: mam nadzieje ze juz bez awarii

w sumie moj model jest bez awaryjny poza dwoma mocowaniami spojlera jeszcze nic nie zepsułem a zaliczył kilka ładnych dzwonków.

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 04, 2006 9:35 pm 

Witam

Mistrzostwa Polski i wygrana, ZDOBYCIE TYTUŁU MISTRZA POLSKI 2006 NA MODELU HPI HELLFIRE
Chciałbym podziękować wszystkim za cały sezon 2006 i za wspaniałą rywalizacje zwłaszcza na końcu sezonu, Robert mam nadzieje, że się zobaczymy w następnym sezonie, bo jesteś naprawdę bardzo dobrym zawodnikiem, Michał super rywalizacja myślę że w następnym sezonie będziemy mocno rywalizowali, Mateusz widzę żę z zawodów na zawody Twoja jazda jest coraz lepsza.

Jeszcze raz dziekuje WSZYSTKIM

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ]