Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 6:06 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 5:59 pm 

Tat do tego regulaminu: nie ogranicza on startowania tylko MT. NP. po dociążeniu stadium trock mógłby tam startować a np. taki JATO ma silnik taki jak revo. I jak myślicie Kto by wygrał?? JATO Bo jest niższy (mniejszy opór powietrza)(niższy środek ciężkości) i ma ten skrętny mechaniżm specyficzny dla stadium trucków(pochylające się koła).

Oczywiście czysto toretycznie rzecz biorąc. I oczywiście na mój nos, który się czasem myli.

Więc można by wprowadzić ograniczenie prześwitu (musi być większy od X) Albo poprostu pozwolić stadium truckom startować z monsterami :wink: Albo stworzyć jeszcze jedną klase oprócz podziału elektryk/spalina
dla stadium trucków ale to by chyba nie zdało egzaminu bo w Polsce mało jest stadiumów.

Takie tylko moje spostrzerzenia :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 6:47 pm 

Lokalizacja: Białystok Auto: Carson Stormracer AMT: Alfa Romeo 156
Możnaby chyba pozwolić Startować ST w zawodach z MT albo zrobić oddzielna klasę albo na paczątku pozwolić startowac ST z MT. W innych krajach są klasy dla Stadium trucków a u nas takowej nie ma. Na pewno wraz z powstaniem klasy wzrosłoby zainteresowanie Stadium truckami. Stadium trucki zawdzięczają swoją niepopularność brakiem klas dla nich. Takie jest moje zdanie.

http://www.rcpics.net/member/Pawlas
GG: 8450519

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 6:59 pm 

Pawlas napisał(a):
Możnaby chyba pozwolić Startować ST w zawodach z MT albo zrobić oddzielna klasę albo na paczątku pozwolić startowac ST z MT. W innych krajach są klasy dla Stadium trucków a u nas takowej nie ma. Na pewno wraz z powstaniem klasy wzrosłoby zainteresowanie Stadium truckami. Stadium trucki zawdzięczają swoją niepopularność brakiem klas dla nich. Takie jest moje zdanie.

eh.... przeczytaj swoje pierwsze zdanie z postu wyzej..... jedno zaprzecza drugiemu..... :evil: :? :evil:

Pawlas to juz nie do Ciebie ale ogolnie........

Ludzie ST i MT to dwa rożne typy modeli......moze odrazu puscic IC-8T z MT .....albo IC-10 z IC-8T......... zastanowcie sie co piszecie...... mowa w tym watku jest o zawodach w klasie MT, a nie o innych klasach :!: :!: :!: :!: :!: .....pomyslcie troche zamiast pisac bez sensu, bo az czytac tego sie niechce......co kilka postow powtarza sie to samo...... :!: :!: :!:
[/b]

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 7:06 pm 

Bugi zgadzam się z tobą, ale tenn sport po mojemu nie polega aby przyjechało 5 osób i się ścigało. Ja pierwsze zawody bym zrobił off road jak by przyjechało zalłuzmy 20 Mt i 3 buggy to by można by sprawdzić jakie śą róznice między samochodami, mysle że powinniśmy mysleć o zawodach off road żeby oprzyjechało jak najwięcej osób

PS. nie pisz w tym koloze bo słabo widać :D

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 7:09 pm 

No ale o tym czy to ma być MT czy ST czy wogle co innego to nie było wspomniane w regulaminie. Można wstawić wzmianke: Dopuszczone są modele z podwoziem typu MonsteEr TRUCK.Ale dobra, widze że to nie dla mnie podforum, nie będe się wtrącał do waszych MT, nie ma sprawy.
Btw. Pawlasowi chodziło o to rzeby pozwolić ST startować z MT A potem nie pisał tego samego tylko że ,,pozwolić ST startować z MT na początku" czyli wstępnie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 7:19 pm 

nero93 napisał(a):
No ale o tym czy to ma być MT czy ST czy wogle co innego to nie było wspomniane w regulaminie. Można wstawić wzmianke: Dopuszczone są modele z podwoziem typu MonsteEr TRUCK.Ale dobra, widze że to nie dla mnie podforum, nie będe się wtrącał do waszych MT, nie ma sprawy.
Btw. Pawlasowi chodziło o to rzeby pozwolić ST startować z MT A potem nie pisał tego samego tylko że ,,pozwolić ST startować z MT na początku" czyli wstępnie :wink:

po pierwsze..... temat watku precyzuje wyraznie o czym jest ten topic....jezeli tego nie widzisz to trudno..... moze zobacz jeszcze raz.... :mrgreen:
po drugie...Pawlas sam chyba umie sie wypowiadac, i chyba niepotrzebuje adwokata :mrgreen:....wiem o co mu chodzilo....ale napisal to tak ze zawiele dobrego z tego nie wyszlo :mrgreen:

wiecej uwagi przy czytaniu i pisaniu postow zycze :) bo pozniej sami sie dziwicie ze na forum nagle bajzel sie robi, a jak ktos zwroci na to uwage to wielki szum sie podnosi.....ogolnie luzik......

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 7:20 pm 

Lokalizacja: Białystok Auto: Carson Stormracer AMT: Alfa Romeo 156
Chodziło mi o to, że: zrobić zawody gdzie beda rywalizowac ze sobą ST i MT (i tak by zostało) lub zrobić od razu klasę dla ST, lub wstępnie pozwolić Startować ST z MT a później jeśli pojawiało się sporo ST na zawodach zrobić im oddzielną klasę. Ale jak widze nie pasuje to wam, więc nie bede sie już tutaj wtrącał bo odrazu rzucacie się na mnie jakbym nie wiadomo co zrobił. Czytajcie posty ze zrozumieniem ;)

http://www.rcpics.net/member/Pawlas
GG: 8450519

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 8:17 pm 

[ja przyjade juz sobie plan tak ustawiam żebym był na spotkaniu i szykuje swojego savaga na spotkanie

Tytuł:
PostNapisane: N mar 13, 2005 8:27 pm 

Pawlas napisał(a):
Chodziło mi o to, że: zrobić zawody gdzie beda rywalizowac ze sobą ST i MT (i tak by zostało) lub zrobić od razu klasę dla ST, lub wstępnie pozwolić Startować ST z MT a później jeśli pojawiało się sporo ST na zawodach zrobić im oddzielną klasę. Ale jak widze nie pasuje to wam, więc nie bede sie już tutaj wtrącał bo odrazu rzucacie się na mnie jakbym nie wiadomo co zrobił. Czytajcie posty ze zrozumieniem ;)

Pawlas, jak narazie MT ciesza sie wieksza popularnoscia w Polsce niz ST, dlatego to wlasnie zawody beda organizowane dla modeli MT. Jezeli to wypali, bedzie duzo zawodnikow, klasa bedzie miala wziecie, to moze i modele ST stana sie bardziej popularne jako te modele, ktore lepiej "trzymaja sie" toru i wtedy dla nich powstana zawody. Narazie zajmijmy sie jedna klasa.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 29, 2005 12:17 pm 

Chciałbym się dowiedzieć dlaczego za tworzenie przepisów do klasy MT zabierają się ludzię, którzy nie mają z tym wiele wspólnego ??
Przepisy są dla zawodników uczestniczących w zawodach, dlatego nie widze sensu dywagowania na ten temat przez osoby postronne.

Zasady ustalą zawodnicy, którzy jeżdzą a nie teoretycy którzy obserwują.
Jak ktoś chce uczestniczyc w skonstruowaniu przepisów MT to zapraszam na zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 29, 2005 12:26 pm 

Witam.

Mam takie pytanie. Może ktoś by mi na nie odpoweiedział.

A mianowicie. Mam DURATRAXA EVANDERA NITRO ST czy mam możliwość startu w zawodach.

z poważaniem

dolek

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 29, 2005 12:47 pm 

a czy to jest MT ? przecież to jest jasne jak słońce, to nie jest MT tylko truck

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 29, 2005 1:23 pm 

Maciej Bartoszek napisał(a):
Chciałbym się dowiedzieć dlaczego za tworzenie przepisów do klasy MT zabierają się ludzię, którzy nie mają z tym wiele wspólnego ??
Przepisy są dla zawodników uczestniczących w zawodach, dlatego nie widze sensu dywagowania na ten temat przez osoby postronne.

Jak ktoś chce uczestniczyc w skonstruowaniu przepisów MT to zapraszam na zawody.

Wiesz, moze nie kazdy mial okazje przyjechac na zawody, chociaz bardzo chcial, w tym niestety ja. Do Murowanej mam kawalek, tym bardziej do N.Sacza i w czasnie roku szkolnego wyjazd taki odpada, szczegolnie teraz. Ale zawody w Murowanej w czasie wakacji napewno zalicze. Tym samym chce uczesticzyc jak narazie tylko w tworzeniu jako takich przepisow z racji tego, ze musze sobie odpuscic pare zawodow.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 29, 2005 1:32 pm 

m-peter napisał(a):
Maciej Bartoszek napisał(a):

Wiesz, moze nie kazdy mial okazje przyjechac na zawody, chociaz bardzo chcial, w tym niestety ja. Do Murowanej mam kawalek, tym bardziej do N.Sacza i w czasnie roku szkolnego wyjazd taki odpada, szczegolnie teraz. Ale zawody w Murowanej w czasie wakacji napewno zalicze. Tym samym chce uczesticzyc jak narazie tylko w tworzeniu jako takich przepisow z racji tego, ze musze sobie odpuscic pare zawodow.

Spoko m-peter ale nie obraz sie MCk ma w 100% racje poniewaz trzeba byc na zawodach i zobaczyc porozmawiac ze sedzia a potem pchac sie do pisania przepisow!

A mysmy mieli 450km i jakos dotarlismy!

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 29, 2005 1:38 pm 

Nie ma o czym gadac, nikt sie na nikogo nie obraza :wink: . Ja mowie po prostu jak jest w mojej sytuacji. Do poki sie ucze niestety tak bedzie, ze na dluzsze wypady moge pozwolic sobie dopiero w czasie wakacji(ale to niedlugo sie zmieni;)).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona