Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 3:18 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Czy jestes za wprowadzeniem w klasie MT ponizszych przepisow opartych na przepisach ROAR?
TAK 77%  77%  [ 41 ]
NIE 23%  23%  [ 12 ]
Liczba głosów : 53
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 3:04 pm 

A co z ta klasą modeli RTR z pudła, miało coś chyba takiego powstac - to będzie najlepszym rozwiązaniem, będą mogli startowac ludzie który nie maja kasy na tunning, bo ja raczej swoim modelem nie dogonie sava z low CG, 40'stkami i silnikiem RB bądź tez LRP.. Wtedy by wychodziły umiejetności a nie tunning modelu, bo wszystkie rtr'y mają w sumie podobne osiagi. Nie wiem jak ta klasa mogła by sie nazywac - macie jakies pomysły :P?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 3:42 pm 

PUDŁO Standard? A tak na serio, to powinna powstać (tylko kto by tam startował:roll:) klasa żywcem ściagnięta z zawodów na 1/4 mili. Mam na myśli Outlaw - tu startowałyby wszystkie najmocniejsze modele... ale nie podoba mi sie, że powstaje mi tu nowa klasa w której nie bedzie pewnie komu startować. Na dniach będę posiadaczem silnika .32 i już sam nie wiem co z tym wszystkim robić. Może przepisy klasy Open dostosować do najmocniejszych aut w tym Truggy a w Standardzie jeździłyby te co jeżdża teraz czyli modele z pudła + z jakimiś ewentualnymi przeróbkami...

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 4:01 pm 

Wojtek Sadowski napisał(a):
PUDŁO Standard? A tak na serio, to powinna powstać (tylko kto by tam startował:roll:) klasa żywcem ściagnięta z zawodów na 1/4 mili. Mam na myśli Outlaw - tu startowałyby wszystkie najmocniejsze modele... ale nie podoba mi sie, że powstaje mi tu nowa klasa w której nie bedzie pewnie komu startować. Na dniach będę posiadaczem silnika .32 i już sam nie wiem co z tym wszystkim robić. Może przepisy klasy Open dostosować do najmocniejszych aut w tym Truggy a w Standardzie jeździłyby te co jeżdża teraz czyli modele z pudła + z jakimiś ewentualnymi przeróbkami...

Znaleźc sobie sponsora i model poddać tunningowi... tylko tyle mi na myśl przychodzi... Bo dla 5 osób które nie mają wypas modeli i brak kasy na zrobienie z nich bryk do zawodów nie skłoni nikogo do zmiany przepisów i tworzenia nowych klas... Tak samo jak z tym o zmianie dozwolonej poj. baku.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 4:05 pm 

Wydaje mi się ze przyrost ilości zawodników w klasach off-road jest na tyle dynamiczny że spokojnie można pomyśleć o uruchomieniu klasy Outlaw której przepisy powinny być mocno liberalne.
Taka klasa to prawdziwy sprawdzian dla właściwej oceny możliwości różnych modeli i przyszłych potrzeb dotyczących konieczności podziałów na klasy.
To tylko moje zdanie a o szczegółach przepisów będzie decydował nowy skład sekcji.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 4:44 pm 

Słuchajcie, jako osoba która została wybrana aby reprezentować wszystkich a zwłaszcza klase Open mam kilka uwag.

Pierwsza sprawa to dołożenie nowej klasy, moim zdaniem i pewnie nie tylko moim, fenomen z którym obecnie mamy do czynienia, czyli ilość zawodników w klasie MT Standard, jest tego iż przepisy są konkretne i jest to 1 klasa. Nigdy nie byłem zwolennikiem wprowadzania kolejnych klas bo zmniejsza to ilość startujących w tej jednej klasie przez co klasa staje się mniej atrakcyjna.
Zapis o wysokości 38 mm powstał po to, aby nikt nie wyskoczył z Truggy w klasie standard, jest tam konkretnie napisane że pomiar robimy do bloku silnika. Zapis w stylu „że silnik i zawieszenie nie moze byc bezposrednio montowany do wspolnego elementu konstrukcyjnego” można interpretować na 100 różnych sposobów.
Jedyne co moim zdaniem musi być zmienione to szerokość opon w klasie Truggy nie może to być 56 mm tak jak jest do tek pory, musi być to co najmniej 68mm

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 6:59 pm 

Nie jestem pewien czy się dobrze rozumiemy
Obecnie mamy klasy;
MT standard – wysokie Monster Truck-i
MT open – niskie Truggy i Stadium
I tu chyba jesteśmy zgodni, że wszystko jest OK poza drobiazgami, o których można rozmawiać.
Natomiast koledzy mówią tu o modelach, które sa na rynku, ale nie łapią się do obecnych przepisów. W związku z tym uważam, że tworząc nową klasę Outlaw nie odbieramy zawodników z istniejących klas a raczej umożliwiamy stary w zawodach posiadaczom innych modeli w oddzielnej klasie.

P.S.
Czy możesz poprzeć argumentami propozycję zmiany szerokości opon.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 7:15 pm 

bo 56 mm to szerokosc opony w IC8T :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 7:20 pm 

Najbardziej brakuje w Polsce klasy Truck. Modele są tanie , efektowne i szybkie. Czas nauczyć się śmigać 2wd. W USA klasa ta jest niezwykle popularna.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 12, 2006 7:37 pm 

Marcin Kierkus napisał(a):
Najbardziej brakuje w Polsce klasy Truck. Modele są tanie , efektowne i szybkie. Czas nauczyć się śmigać 2wd. W USA klasa ta jest niezwykle popularna.

Efekowna i bardzo szybka, myślę ze to doby pomysł, trzeba sie nad tym zastanowić.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 7:02 am 

Michał Karpiński napisał(a):

:D No i co dalej - w czym problem ? :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 7:28 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):

to moze dopuscic buggy do klasy MT std.... :mrgreen: Panie FM, po co sie pan miesza, to sprawa dla zawodników startujacych w danej klasie, a pod jeden model nie bedzie sie zmieniac przepisów ;)
lepiej juz zrobic klase ST 1/10 i albo 4wd albo 2wd, na zachodzi bardzo popularna, tylko pytanie czy u nas sie to przyjmie, a tu ma Pan pole do popisu bo macie takie modele w ofercie :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 7:50 am 

Michał Bugajski napisał(a):
Festiwal Modelarstwa napisał(a):

to moze dopuscic buggy do klasy MT std.... :mrgreen: Panie FM, po co sie pan miesza, to sprawa dla zawodników startujacych w danej klasie, a pod jeden model nie bedzie sie zmieniac przepisów ;)
lepiej juz zrobic klase ST 1/10 i albo 4wd albo 2wd, na zachodzi bardzo popularna, tylko pytanie czy u nas sie to przyjmie, a tu ma Pan pole do popisu bo macie takie modele w ofercie :)

Każdy może mieć swoje zdanie na temat kół.
Przeczytaj tylko, co piszesz, bo poza dziwnym tonem wypowiedzi niewiele z niej wynika.

Jeśli chodzi o klasę 1;10 to od początku HPI Challenge funkcjonuje ona w naszych przepisach. Namawiałem zarząd sekcji do tej klasy od początku powstania klas off-road.
Szkoda, że dopiero teraz zauważyliście taką potrzebę. Z drugiej strony lepiej późno niż wcale. :D
Jak najbardziej popieram ten pomysł.
Natomiast z niezrozumiałych powodów bardzo mało posiadaczy tych modeli wyraża zainteresowanie startem w zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 9:44 am 

Dlatego iż wielu zawodników zgłaszało ten problem na zawodach, rozmawiałem na ten temat z wieloma zawodnikami w tej klasie i ogromna większość była za ograniczeniem minimum 68mm

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 10:21 am 

Gr4N4c1K napisał(a):
moze lepiej zmienic, ze silnik i zawieszenie nie moze byc bezposrednio montowany do wspolnego elementu konstrukcyjnego... wyeliminuje to ze standarda wszystkie modele truggy/ST z plaska plyta, a takie modele jak Sav (i pochodne) MGT, Revo, T-max, LST, TNX beda sie lapac...

Taki zapis wyeliminuje większość modeli MT poza modelami robionymi na wertykalnej ramie, czytaj savopodobne. MGT czy T-maxx mają płaską płytę, do której mocowany jest silnik oraz zawieszenie, tyle, że to drugie "podczepione" jest od spodu.

Jak dla mnie, taka zmiana zapisu nie jest dobra.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 13, 2006 10:25 am 

A DuraTrax Warhead?

Przecież to MT a sinik ma zamocowany poniżej 38 mm od dolnej płaszczyzny płyty podłogowej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona