Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 5:47 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 4:09 pm 

No może tu jednak macie racje.Model wazy 4,2 KG.Dokładnie ciezszy od mojego o kg.I ten silnik jest tanszy ten RG od mojego GX wiec jak sobie pomyslałem że model bedzie o KG ciezszy i ze słabaszym silnikiem od mojego to mi sie słabo zrobiło dlatego myslałem o nieco lepszy.Promian ten silnik ma ledwie ma 1,9 km a savage ma jakoś 2,5.To jest gigantyczna róznica.A tak wogle co myslicie o cenie mad force RCX za jakoś pól tora roku zmieni sie o dużo czy prawie wogle :?:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 6:48 pm 

Miło posłuchać wypowiedzi znawców ,którzy naczytali się wiele i napychają się informacjami z amerykańskich serwisów .
Oj czy będzie tu na tym forum taki twardziel ,który ma T-maxxa i Savaga 25 i zrobi uczciwe porównanie(test)???
Skoro tak kogoś denerwuje T-maxx to niech znajdzie model w tej samej cenie ze wstecznym i wszystkim co ma t-maxx ,ale innej firmy-wspanialszy ;) i niech taki poleca dla początkujących. Ja się nie znam ,może cos takiego jest .

Niech się wypowiadają właściciele T-maxxów na temat T-maxxów ,a nie "ktoś co coś słyszał" . Racja wymiana doświadczeń jest potrzebna , opinie innych są istotne,a pozyskiwanie informacji przez forum jest najlepsze.
Tylko tutaj na forum to nie wygląda zbyt dobrze. Większość pytań typu "Chcę kupic ........" kończy się "walką" o to ,że "moje najlepsze i nie widzę świata pozatym,a Ty musisz kupić takie jak moje..."

Jakie odnosi wrażenie ktoś "nowy" po zadaniu pytania na forum??

- nie masz modelu po tuningu? jesteś nikim,
- nie masz Savaga? oj kiepsko ....
- chcesz kupic coś innego niż ma ktoś inny? oj nie bedziesz należał do grupy wybranych
- masz inne zdanie ? jak śmiesz???

Może więcej promować wsród "nowych" modelarstwo ,a nie własne pojazdy? I dlatego.....

"Ważne by kierowca miał z modelu jak najwięcej radości"
a radości i dobrej zabawy na pewno nie można odmówić modelom :
TRAXXAS ,HPI ,KYOSHO ,OFNA, DURATRAX i wielu wielu innym

Pozdrowienia dla wszystkich modelarzy ....
- lądowych
- morskich
i powietrznych.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 7:12 pm 

Ziarnko prawdy to w tym jest :wink: No ale nie wszyscy modelarze odpowiadają twojemu opisowi czyli ze ma inne zdanie to jak smiesz :D .Nie jest aż tak źle jak Ty to ująłeś tylko po prostu nie które osoby w nieco ostrzejszym akcencie wymieniają zalety i wady no i to wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 7:42 pm 
tomalo

ziarno prawdy - owszem... ale tylko ziarno :)

moze po kolei:
- co do informacji zaczerpnietych z amrykanskich serwisow... Tam to hobby jest duzo bardziej popularne (kwestie finansowe, dostepnosc czesci, modeli itp.) wiec i informacji wiecej... wiecej jest osob, ktore maja po kilka modeli i robia porownania itp. Wiecej osob moze sobie pozwolic na eksperymenty z tuningiem, jakimis ptrzerobkami... Wiec czemu nie korzystac z ich doswiadczen... a nie kazdy z naszych forumowiczow zna na tyle angieski zeby mogl sobie sam to poczytac, nie kazdemu chce sie szukac....

- co do monstera z wstecznym itp za te sama cene... prosze bardzo... Tamiya Terra Crusher, wiekszy, trwalszy, mniej awaryjny (uwaga: sa to nastepne madrosci :) zaczerpniete z zagranicznych serwisow - osobiscie nie mialem T-maxxa, mialem Terra). Tak akcentujesz ten wsteczny, ale wg mnie jest to akurat bardzo malo wazne i przydatne w monsterze.... MIalem w Terra wsteczny, baaaardzo rzadko go uzywalem i w Savage nie zamierzam go instalowac....

- co do walk w stylu moje lepsze... owszem moze jest to jakas forma walki (nie wszyscy ja prowadza) ale pozwla na podanie argumentow swiadczacych na korzysc modeli nie tylko uzytkownikom Savage - kazdy moze opisac zalety i wady swojego modelu

- co do posiadania modelu po tuningu... osobiscie nie zamierzam ladowac kasy w niewiadomo jaki tuning - tylko to co faktycznie potrzebne, co warto, bez przesady...

- savage kupilem bo uwazam go za dobry model, czesci w niare dostepne, nie kierowalem sie moda ani checia nalezenia do jakiejs grupy wybranych - owszem uzytkownikow savage jest najwiecej, wiec i o pomoc najlatwiej....

- kazdy moze miec swoje zdanie - wazne zeby umiec je obronic....

Kazdy model moze dac mnostwo radochy (i daje)... Ale trzeba korzystac z doswiadczenia innych, uczyc sie na ich bledach.... zeby nie popelnic tych samych bledow, ktore moga byc kosztowne....

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 8:37 pm 

Ale to ładnie ująłeś :) No mniej wiecej w mojej wypowiedzi o to samo chodziło tylko że to była skrucona wersja :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 8:47 pm 
tomalo

dzieki Kuba :) Rozpisalem sie ale za to chyba wszystko jest jasne...

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 10:23 pm 

Super! Tego mi bylo trzeba a mianowicie tematu do wiekszej dyskusji... :)
Mysle, ze troszke przesadziles ze stwierdzeniami, ze na forum panuje Savage i nic wiecej ( i jeszcze zaraz mi ktos powie, ze ja to zapoczatkowalem). Zauwaz, ze dobrze sie wypowiadam tez o innych modelach jak przykladowo Kyosho RCX, Ofna Titan itp... Zle zdanie o T-Maxxie nie jest zaczerpniete z gazet, internetu i nie wiadomo czego jeszcze. Akurat gdybym mial sie tym posilkowac to bylbym wielkim fanem tego autka bo tam sie rozplywaja jak o nim pisza (szczegolnie w stanach). Mialem juz wiele modeli klasy MT i Savage, ktorego obecnie mam tez nie jest moim pierwszym Savagem tak wiec uwierz mi, ze mam porownanie i moge cos o tym powiedziec. T-Maxxa tez na zywo widzialem i tez nim jezdzilem. Nigdy nie bylem jego wlascicielem ale z wlasnego wyboru. Dlugo moglbym pisac dlaczego nie T-Maxx ale to nie ma sensu bo wszyscy chyba wiedza. Ogolnie moze czas skonczyc porownania. T-Maxx jest 1:10 a Savage 1:8 tak wiec to zupelnie inna bajka i na dobra sprawe klasa. Troszke juz leciwa konstrkucja tego pierwszego powoduje, ze w wielu konkurencjach niestety przegra on pojedynek z Savagem. Sa tez zadania, w ktorych lepiej wypada T-Maxx jak na przyklad przyspieszenie. Ale w MT nie to jest najwazniejsze. Tutaj chodzi o wytrzymalosc, wytrzymalosc i jeszcze raz wytrzymalosc. Przy okazji przyda sie troszke mocy... Savage to ma a ten drugi raczej nie. Naprawde przykladowo mozna by mnozyc ale juz czas skonczyc. Uwierz mi, ze tutaj nikt nie jest dyskryminowany jesli ma inne zdanie o Savagu lub jest zwolennkiem T-Maxxa. Jedyne co przykladowo robie ja w takim przypadku to wyjasniam danemu delikwentowi jak bardzo sie myli :), hehe (tutaj oczywiscie troszke zartuje). I moze juz na sam koniec wspomne o wyposazeniu. Napisales o 2-biegach i wstecznym jakby to byl wyznacznik MT tak jak dla faceta wyznacznkiem meskosci jest powiedzmy zarost na twarzy. Akurat wsteczny jest calkowicie zbedny! Ja swoim Savagem jechalem do tylu doslownie 2 razy (dwa razy!!!). To jest cos calkowicie zbednego i tylko zbytecznie zwieksza mase autka. T-Maxx normalnie kosztuje 379 USD i ma juz w sobie wszystko co miec mozna. Savage to 399USD i brak wstecznego. T-Maxx to 1:10 i 2,5cc a Savage to 1:8 i 4,11cc. T-Maxx to mozliwosci nieograniczonego tuningu, Savage to mozliwosci nieograniczonego tuningu... T-Maxx jest przestarzaly i slaby konstrukcyjnie, Savage jest w miare nowoczesny i bardzo wytrzymaly, T-Maxx = spalanie takie jak Savage przy silniku prawie 2 razy mniejszym, T-Maxx = 2 iglice i ograniczona mozliwosc regulacji, Savage = 3 iglica i pelna mozliwosc ustawien silnika, T-Maxx = sam plastik. NAWET OSKI sa z plastiku co juz jest totalnym przegieciem, Savage = wszystko co newralgiczne z metalu a co najwazniejsze metalowa jest skrzynia biegow. Wybor nalezy do Ciebie...

p.s powtarzam. Na tym forum nie ma dyskryminacji i jest pelna wolnosc slowa. Tutaj moga pisac wszyscy Ci co modele maja i co nie maja. Nie ma ograniczen. Finito... (rekord dlugosci posta padl... chyba?)

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 8:59 am 

No i co ciężko było napisać takie porównanie? Uczciwie bez emocji ...
tylko dlaczego dopiero po moim wpisie otrzymuję w miarę normalne informacje.

Dzięki

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 9:13 am 

Quadracer napisał(a):
No i co ciężko było napisać takie porównanie? Uczciwie bez emocji ...
tylko dlaczego dopiero po moim wpisie otrzymuję w miarę normalne informacje.

Dzięki

nigdy do tej pory nie bylo cos takiego potrzebne wiec nikt nie pisal...
Ciesze sie, ze swym postem moglem Cie uszczesliwic :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 9:35 am 

Oj potrzebne Ci to dogadywanie , potrzebne.... a taki z Ciebie znawca ,że
szkoda gadać.

Napisz mi proszę o których iglicach myślisz w silniku z Savage .25
i czy myślałeś o wymienionych nizej.

1-Idle adjustment screw
2-High speed needle
3-low speed needle

Czy to te? Jesli pomyliłem nazwę i te wymienione wyzej nie są iglicami to przepraszam masz rację - mój błąd.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 11:19 am 

Quadracer napisał(a):
Oj potrzebne Ci to dogadywanie , potrzebne.... a taki z Ciebie znawca ,że
szkoda gadać.

Napisz mi proszę o których iglicach myślisz w silniku z Savage .25
i czy myślałeś o wymienionych nizej.

1-Idle adjustment screw
2-High speed needle
3-low speed needle

Czy to te? Jesli pomyliłem nazwę i te wymienione wyzej nie są iglicami to przepraszam masz rację - mój błąd.

skoro taki ze mnie znawca, ze szkoda gadac to nie bede nic pisal bo przeciez szkoda gadac...

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 11:52 am 

promian napisał(a):
....T-Maxx = 2 iglice i ograniczona mozliwosc regulacji, Savage = 3 iglica i pelna mozliwosc ustawien silnika, ....

Silnik t-maxxa 2.5

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hmm 3 śrubki... czy jak to się tam nazywa:)

Silnik savage 25
Obrazek

Też 3 śrubki....

Skoro i w Savage .25 i T-maxxie 2.5 są takie same "śruby" w tej samej liczbie, to dlaczego jest ograniczona możliwość regulacji w silniku 2.5??

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 2:39 pm 

no prosze. Nowy T-Maxx ma 3 srubki. Super. W takim razie kolejna jego zaleta i jest juz niekwestionowanym zwyciezca. Zdecydowanie to przewazylo szale na jego strone. Niesamowite auto. Dzieki za uswiadomienie. Juz ide go zamowic i to pare sztuk aby miec na zapas.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 17, 2004 11:57 am 

promian napisał(a):
Ofna jest jak mercedes a Savage to powiedzmy Audi wiec roznica klasowa jest... Cenowa rowniez. Savage S25 to okolo 400 USD. Ofna Titan Deluxe to ponad 700 USD.

Tylko powiedz mi ile juz wpakowałeś kasy w swojego Savage :) ?? i czy po tylu modernizacjach jest dalej gorszy od Ofna Titan Deluxe ??

Tytuł:
PostNapisane: So lip 17, 2004 12:32 pm 

mck napisał(a):
promian napisał(a):
Ofna jest jak mercedes a Savage to powiedzmy Audi wiec roznica klasowa jest... Cenowa rowniez. Savage S25 to okolo 400 USD. Ofna Titan Deluxe to ponad 700 USD.

Tylko powiedz mi ile juz wpakowałeś kasy w swojego Savage :) ?? i czy po tylu modernizacjach jest dalej gorszy od Ofna Titan Deluxe ??

Titan Deluxe nie jest az tak dobry aby Savage nie mogl byc lepszy. W chwili obecnej mam silnik .46 i stosunek mocy do masy jest lepszy niz w Twin Titanie a moc u mnie to 4,8 KM! Ile wladowalem??? Wole tego dokladnie nie liczyc ale ponad 10,000 PLN :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3