Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 4:35 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna strona
Autor
 Tytuł: dziwne revo
PostNapisane: Pt wrz 09, 2005 10:23 pm 

witam
mialem problem z odpaleniem mego revo i postanowilem zaczac sprawdzanie od swiecy
wykrecilem ja i zobaczylem ze sie nie zazy wiec wymienilem na nowa
nowa niestety tez sie nie zazyla ale postanowilem ja wkrecic i zobaczyc co sie stanie i oto... silnik bez problemu zapalil
wyjalem ja wiec zeby sprawdzic czy sie zazy i niestety :))) ale nie :)))

czy ktos z was spotkal sie juz z czyms tkaim ze po wykreceniu swieca sie nie zarzy a w silniku bez problemu zapala ??

nawet na starterze lampka od glow plug sie nie zapala ;)

pozdro
Kamil

2x reVo 2x Ferrari F201 1x rs4 evo3 drift, 1x Savage XL, 1x Subaru inferno GT, 1x Baja 5T, 1x Venom king of shaves, 1x kyosho lamborghini c1 cat... uff to chyba wszystko czym narazie smigam...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 10, 2005 8:42 am 

Jesli chcesz sprawdzic swiece przy pomocy tego startera to musisz swieca dotkanac glowicy :wink: "W powietrzu" nie ma drugiego bieguna i prad nie przeplywa.

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 10, 2005 11:18 pm 

Piotr Michalski napisał(a):
Jesli chcesz sprawdzic swiece przy pomocy tego startera to musisz swieca dotkanac glowicy :wink: "W powietrzu" nie ma drugiego bieguna i prad nie przeplywa.

dzieki :) heh w sumie logiczne przeciez dochodzi tylko jeden biegun a nie tak jak przy grzalce :)

wiecie moze czy mozna gdzies w PL zamowic czesci do revo lub macie jakies dobre dojscie do sciagniecia czesci ?? w razie czego prosze o kontakt na maila kamur@rotmanka.pl lub gg 35324

www.rojna.pl, troche tam jest. Piotrek

2x reVo 2x Ferrari F201 1x rs4 evo3 drift, 1x Savage XL, 1x Subaru inferno GT, 1x Baja 5T, 1x Venom king of shaves, 1x kyosho lamborghini c1 cat... uff to chyba wszystko czym narazie smigam...

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 25, 2005 11:15 am 

Zapraszam miłośników Revo na moją stronke, co do części to posiadam mały asortyment

http://www.system-net.pl/~paw0289/tips.htm

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 27, 2005 2:54 pm 

No i mamy 3 biegową skrzynie do Revo

http://2coolrc.com/detail.aspx?ID=639

Ponadto już nie długo firma traxxas wypuszcza dyfer centralny do Revo :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 27, 2005 4:25 pm 

tylko ta skrzynia kosztuje narazie 130$ wiec w porowaniu do sava gdzie skrzynia 3-biegowa kosztuje 50$ to spora roznica...

mam nadzieje ze to tylko na poczatku TAAAAKA cena :wink:

Tytuł: Skrzynia w revo
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 12:17 am 

witam
mam problemik z moim revo a raczej z jego skrzynia
mianowicie: wymienilem zebatke biegu wstecznego i... revo zamiast jechac do tylu to jedzie do przodu a zamiast do przodu to jedzie do tylu:) tzn pisze tu o ustawieniach na aparaturce. oczywiscie nie wlacza sie tez drugi bieg
czy ktos mial taki przypadek lub wiecie co moglem pochrzanic ?? choc wydaje mi sie ze zlozylem ja dokladnie tak samo jak byla Smile

pozdrawiam i z niecierpliwoscia czekam na odp:)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 10:10 am 

Sprawdź takie coś, jeżeli ten wałek od micro serva się chowa do skrzyni to ma jechać do przodu, jak wychodzi - do tyłu, mozliwe że revers 3 kanału musisz przełączyć. Co do drugiego biegu musisz odkręcić śrubkę w skrzyni kluczem 2mm tak jak pokazane na ostatnich stronach instrukcji, zacznij od 1/4 obrotu

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 2:46 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
Nie wiem czy w tym temacie można zadawać pytania odnośnie revo ale zaryzykuje ... Czy ktoś zakładał już do REVO silnik PICCO .26 ? jakie wrażenia ?

EDIT:
Dzis postanowiłem zacząc docierać moje REVO przy temp. zewnętrznej 3 C :roll: no ale nie było tak źle - wręcz przeciwnie - docieranie REVO w porownaniu do LST to kaszka z mleczkiem (jak narazie ;) ) postanowiłem zdać się na instrukcje ... zalewam 1 zbiorniczek TORNADO 25%, swieca seryjna ... 1 proba odpalenia ... blokada - w tych silnikach to standard .. uzycie srobokretu do obrucenia kołem zamachowym ... odblokowany ... 2 proba i to samo ... nie chcąc się wiecej bawić szuszarka w dłoń ( :D ) i grzejemy po nagrzaniu silniczek całkiem inaczej kreci zerob blokad ...poezja... ale nie chce zapalić - problem rozwiązany szybko - wkręcamy sróbke od otwarcia przepustnicy o pol obrotu i... model odpala za 1 razem. Czas na jazde wiec jak instrukcja mowi - karoseria zdjęta, lekko dodaje gazu i puszczam i tak cały zbiorniczek. Temperatura pod koniec 1 zbiornika - maks 190 F. 2 zbiornik a przedtem chwila na ostygniece i 1/2 gaz 2sec i taka sama przerwa - temp max 230F. 3 zbiornik juz fajniejsza zabawa :D 1/2 gaz 3sec i krotka przerwa silniczek juz sie fajnie wkręcał na obroty temp maks 220 F. Jedyne co mnie zdziwiło to zachowanie na zakrętach troszke jest niestabilny i juz przy nieduzej predkosci tylne koło sie podnosi a przy wiekszej oba boczne i jezeli sie nie uda wyprowadzic to wiadomo co nas czeka - lot :D ale jest to kwestia przezwyczajenia i jezeli hamujemy skrecając i jezeli nasz model zaczyna odrywac koła to odbijamy w strone przeciwną do skretu. Wiecej juz sie nie dało wypalić bo troszke sąsiedzi się buntują że jest za głośo :!: :lol: I to by było tyle na dzis ... uff - ale sie rozpisałem :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 6:43 pm 

Nie chce zakladac nowego tematu moze ktos tu mi odpowie na to pytanie zwiazane z mlodszym bratem revo czyli t-maxxem :)

Chodzi o to ze jak odpale model to zamiast stac normalnie, to on skacze do przodu ( jest nie stabilny ) Jak pojezdze tak gdzies ze 3-4min to jest wszytsko ok, jak sie zatrzyma to juz nie skacze :roll: Czy to moze byc wina obrotow ze ma za niske i tak skacze?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 6:53 pm 

Jest nierozgrzany i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 6:54 pm 

Skrzynia biegów w Tmaxxie a dokładnie jedna zębatka ze specyficznymi pinami jest za to odpowiedzialna i nic na to nie poradzisz bez przeróbek, NIegdyś usuwałem ten problem koledze w Tmaxxie korzystając z artykułów na forum Traxxasa.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 7:21 pm 

To o czym mów Marcin można zlikfidować zakłądając FOC. Jednak w tym przypadku wina leży po stronie silnka. Gdy jest nierozgrzany wskakuje na nieco wyższe obroty i sprzęgło zaczyną łapać. Gdy się rozgrzeje, obroty spadają do odpowiedniej wartości i nie dodając gazu sprzęgło nie zaczyna zabierać.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 30, 2005 7:25 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
jakie spręzyny macie w swoich REVO i jak zachowują sie wasze modele (REVO) na zakrętach ... :?:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 30, 2005 7:36 pm 

Witam
Ja w swoim revo mam te twarde sprężyny co były w zestawie przy revo i mam założone popychacze do amorów P2. Moje revo na zakrętach zachowuje sie super, jest mało wywrotne :D

Pozdrawiam Paweł Waluś

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna strona