Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 4:35 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 14, 2005 9:19 am 

lefti666 napisał(a):
mialem tez podobny problem. w powietrzu kola sie wszystkie krecily ale jak lewe tylnie krecilem w jedna to drugie tak samo sie krecio a nie w przeciwna. tez rozkrecilem i wszystko bylo ok.ale wyplukalem goraca woda tylni dyfer z calego smaru jaki tylko byl wysuszylem nasmarowalem i dziala tak jak nowy.

Z informacji jakie są na stronie Traxxas'a wynika że dyfry w Revo w zależności od stosowanego oleju posiadają LSD (limited slip diferential - mechanizm o tzw ograniczonym tarciu) - można właśnie to sprawdzić kręcąc kołami....
Ty wypłukując ten olej właśnie pozbyłeś się tego mechanizmu...
Siwy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sty 17, 2005 7:17 pm 

JasiulekWysłany: Sob Sty 15, 2005 4:50 pm

Co do dziwnie działających dyfrów tylnich jak i przednich pisze na forum traxxasa że wyszły pewne partie revo (niby starsze a w nowych też to sie dzieje czasami), które miały wadliwe dyfry - i usunięcie smaru nic nie pomoze tylko pogorszy sprawe <odczujesz to w niedługim czasie>. Co do dyfrów poprostu brakuje podkładek, a dokładnie jednej gumowej podkładki niebieskiej widocznej pod tym linkiem http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXHGF4&P=7 <zalecana też wymiana całego kubka>. Ja posiadam 2 Revo i jedno tzn stare z października ma tylko jedną tą podkładke i oczywiście wady jak mówicie te same miałem bo sam se poradziłem dajać jeszcze jedną taką podkłądke, a w drugim Revo nowszym bo ze stycznia już fabrycznie miałem 2 podkładki i z nim nie mam problemu Mam nadzieje ze troche pomogłem bo to ważna rzecz w każdym modelu. Pozdro

ubermarten Wysłany: Nie Sty 16, 2005 11:58 am
Chcecie kupić REVO? Tu jest dogłębna recenzja tego MT

http://www.rcuniverse.com/magazine/arti ... cle_id=409

ps. nie taki revo straszny jak go malują, pod wieloma względami bije na głowe inne modele

pozdro

stryjk Nie Sty 16, 2005 12:24 pm
Jest tez test w aktualnym miesieczniku Cars&Details (02/05). Jak ktos chce to moge przeskanowac te strony i wyslac mailem.
Miesiecznik jest po niemiecku.
Jest tez test LST, TNX i podobno najszybszego stadium trucka Schumacher Menace 21.

Artykul z revo jest to do pobrania:
http://w3studi.informatik.uni-stuttgart ... o_test.rar

A jak ktos chce inny to PN lub maila prosze zeby nie zasmiecac forum prosbami o artykuly.

cozmo Wysłany: Pon Sty 17, 2005 4:50 pm
zreperowalem revaka,to nie tylni dyfer mi sie zepsol,tylko peknieta felga zpowodowala ze heks zrobil sie okragly i krecil sie w feldze.dobze ze to zauwazylem zanim rozebralem pół modelu-tak jak moj kolega

opowiem jeszcze jedną małą historyjke, jezdzielm sobie zdrowo,troszke skakalem,az tu nagle silnik gasnie , no to probuje go odrazu odpalic ,a tu lipa , bo cos sie ciezko kreci.spogladam na lampke od swiecy ez star i sie nie swieci.zapadla chwila grozy-pomyslalem sobie ze swieca sie przepalila i jej kawalek wpadl do silnika i zatarl go.tak tez sie stalo z ta tylko roznica ze przepalony kawalek swiecy nie wyzadzil zadnej,najmniejszej szkody i silnik dziala dalej

Sorki ze tak wyszlo, ale ucze sie czyscic watki z niechcianej czytaj nie na temat korespondencji....jeszcze raz przepraszam

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 18, 2005 7:57 pm 

nie ja juz rozkladalem swoj dyfer i tak sa wszystkie uszczelki ktore sa potrzebne wiec mysle ze wszystko bedzie ok. a jakbym nie mial tej uszczelki to jakby sie ta sprawa pogorszyla?

Xray XB808 2011 specs - RB Killer 10 .21
--było:
Ofna Hyper 7 Team PCR

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 15, 2005 9:19 pm 

Witam
Dzisiaj Smigałem revo i nagle nie da sie żadnego biegu wrzucić ani do przodu ani do tyłu więc wziołem revo do domu i okazało sie że sie poluzowała śrubka na sprzęgle i zgubiłem te czarne klocki co tam są i teraz musze kupic to http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XHGC6&P=ML :( w tym poście chciałem ostrzec posiadaczy revo zeby kontrolowali tą śrubke żeby sie nie poluzowała.

Wspolczuje, ale co w zwiazku z tym? - M-peter

Pozdrawiam Paweł Waluś

Ostatnio edytowano Wt lut 15, 2005 10:26 pm przez Paweł W, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 15, 2005 10:23 pm 
tomalo

Cytuj:

RTR = Ready To Rebuild

Zgadzma sie z tym :lol: Ale tez nie zawsze tak jest, sa modele, zadko ale sa, ktore nie wymagaja odrazu rozlozenia go na czesci pierwsze i zlozenia, jedynie potraktowanie pewnych srub klejem do gwintow i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 18, 2005 8:37 am 

Paweł W napisał(a):
Witam
okazało sie że sie poluzowała śrubka na sprzęgle i zgubiłem te czarne klocki co tam są i teraz musze kupic to http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XHGC6&P=ML

Cześć - mi się tez raz to troszke poluzowało ale zauwazyłem ze sie słabo zbierał - słuchaj te okładziny sprzęgła to mozna zrobić z uszczelki - ten sam materiał co ludzie uzywają do robienia klocków do chamulców - temat był opisywany na forum (znam osoby co to dorabiały i śmigają) problem jeśli ci zniszczyło tę przylgnię.

Dodatkowo dodam ze ostatnio spaliłem sprzęgło odśrodkowe - czyli to:
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXJF70&P=Z
Przyczyna - ostre dawanie w palnik po śniegu pod górę - przez dłuższy czas - dodatkowo zębatka atakująca tak się rozgrzała ze stopiła odbierającą.

Teraz zastąpiłem sprzęgło carbonowym - a kolega dał alu. zobaczymy jak się sprawdzi.

Pozdrawiam
ps. mam film z tego śmigania jak skompresuję to zapodam linka

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 18, 2005 4:57 pm 

Witam
Dzisiaj doszły mi części i już naprawiłem i jest ok. :D

Bugi:
a co to wznosi do poradnika :?: :?: :?: :?: :?:

Pozdrawiam Paweł Waluś

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 03, 2005 11:33 pm 

a ja zakupilem sobie szarpanke do revo i po wyjeciu starego systemu rozruchowego,czyli:silnik i to co do niego bylo przytwierdzone,kabelki oraz koncowka ezstart,odchodzilem revaka o 150gram. dodam ze wczesniej wyjolem tryby i serwo od wstecznego .niestety moje kola sa znacznie ciezsze od nowych,w srodku jest sporo piachu i wilgoci ktorej nie da sie wyplenic :evil: . mam jednak plan kupic lzejsze kola i zamienic kilka stalowych czesci aluminiowymi.ciekawe ile da sie maksymalnie-rozsadnie odchodzic revo? moze ktos juz sie podejmował?

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 04, 2005 1:41 am 

Proponuję wyjąć:

-popychacze amorów i dać tytan(ew alu)

-drążki skrętne
na tytan

-pręty mocujące wachacze
na tytan

-bolce trzymające rocker arms
na alu

-korpusy amorów na teflon

mozna w ten sposob (+zdjęcie EZ) odchudzić revo o 400g

dodatkowo zdjac obudowy plastikowe serw i odbiornika

lzejsze kola(velocity proline 40 dyski+opony proline bow tie)

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 04, 2005 9:30 am 

Kurna, dokładnie sprawdzilem moje Revo ale nie znalazłem tam drążków skrętnych, może Ty masz inne..... :shock:
Pozdro,
Siwy

Bugi:
i to ma byc poradnik???? zobacz w instrukcji eh....

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 04, 2005 10:37 am 

Drążek skrętny-pręt zakończony obustronnie snapem idący od ukł kierowniczego do zwrotnicy bądz od bulkheada do zwrotnicy

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 04, 2005 11:45 am 

Szanowni,

Kolego Bugi, doskonale zdaję sobie sprawę, że jest to poradnik i jestem świadomy do czego służy, a Ty chyba nie załapałeś kontekstu mojego postu….
A chodzi o to, że w Revo nie ma drążków skrętnych Kolega Marcin ma na myśli drążki kierownicze. To zasadnicza różnica.
Pozdro,
Siwy

BUGI:
jak zwal tak zwal, ale kazdy wie o co chodzi :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 04, 2005 2:20 pm 

ja jeszcze widzialem numer z wyjeciam jednego serva od skretu
http://www.traxxas.com/support/pub/imag ... evo2_b.jpg o fotka z odchudzaniem revo ze strony traxxasa

Na drugi raz wklejaj tylko linka do fotki a nie fotke. m-peter

Xray XB808 2011 specs - RB Killer 10 .21
--było:
Ofna Hyper 7 Team PCR

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 6:04 am 

Siemqa zakupiłem sobie revo przeczytałem watek ale zabardzo nie dowiedziałem się co najszczęściej sie psuje z waszych wypowiedz wynika że świece ale co jeszcze ??

Tytuł:
PostNapisane: So lip 09, 2005 12:43 am 

Maciek2121 napisał(a):
Siemqa zakupiłem sobie revo przeczytałem watek ale zabardzo nie dowiedziałem się co najszczęściej sie psuje z waszych wypowiedz wynika że świece ale co jeszcze ??
bodajze droga wypowiedz traktuje o kilku szybko psojacych sie elementach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 220 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona